BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: tantra в сб, 17 май 2008, 19:07Титла: Висока температура...
Публикувано от: tantra в сб, 17 май 2008, 19:07
Здравейте,синът ми от тази сутрин е с доста висока т.Събуди се със 38,6  дадох Панадол +Ефералган свещичка и я смъкнахме.Отидохме до педито,преслуша го опипа му ушичките и прегледа гърлото.Оказа се че има зачервено гърло.
Каза да му давам Панадол за Т.Исписа ми и Есберитокс Н за засилване на имунитета.Да ама на обед пак имаше 38,6....
Пак дадох Панадол и уж пак я смъкна.В 17:00 пак я беще вдигнал,този път 38,7 дадох Панадол ама я смъкна само на 38,3...
Говорих по телефона и със още един педиатър.Посъветва ме да давам Панадол през минимум 4 часа и ако Т стане 39 и нагоре свещички.Утре ще дойде да го прегледа и тя.
Опитах да му сложа кърпи с оцет и вода обаче той се изплаши и още неможе да се успокои. :(
Кажете какво да правя че ми е за първи път и съм мн.притеснена....


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: Blondi в сб, 17 май 2008, 19:45
Знам колко е тежко дете с Т, но опитай да се упокоиш. Хубаво е, ако детето не качва над 38, да не се сваля веднага тази Т, тя помага на организма. Да, Т-понижаващите се дават през 4 часа. Редувай Панадол с Нурофен за бебета. Давай да пие течности и не го насилвай за ядене. Не го навличай и нека си лежи или седи, да не се движи много. Кураж, всичко ще е наред  :hug:


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: tantra в сб, 17 май 2008, 20:03
Благодаря ти Блонди.
За яденето той хапва по малко.Общо взето цял ден лежи или седи(така или иначе не ходи).Пие водичка и чайче ама ми е толкова жален милия... :cry:Само ме гушка и помрънква.Не му е добре.
Чак сега е посмъкнал Т. от 17:30 когато му дадох Панадол и беше 38,7 сега в 20ч. е 37,7....
Страх ме е мн.за през ноща.Да не я качи мн. че ще се збъркам.... :?


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: Blondi в сб, 17 май 2008, 20:13
Едва ли ще качи повече от досегашната. Вземи му свещички и редувай - на 4 часа през устата и свещички. Но внимавай за кг му и съответните пропроции - на мен веднъж в аптеката ми дадоха за малко бебе, понеже нямали от другите, ама не ми казва, така ми ги пробута и аз в паника и бързане не виждам, че са за малко бебе и се чудя защо синът ми не сваля Т. Престъпление и хипер нечовешко е така да се спекулира с детското здраве, бясна бях  :x
Жални са много, да, сърцето да ти се скъса  :cry: Ако до утре е все така, най-вероятно ще се наложат по-силни лекарства и ще започне да се подобрява. Ако има нещо, пак пиши  :hug:


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: iniici в сб, 17 май 2008, 21:24
Ицко ми вдига температура до 40 гр. и имам опит. :tired:
На него най- добре и бързо му действа нурофена...давам по 5 мл на прием. Ако след 4 часа пак има му давам 8 мл Панадол. Последния път  стази темп.имаше ангина. А като вдигне 40 гр.и не се влияе от нищо му давам 10 капки течен аналгин( да са минали 30 мин от приема на на Нурофен или Панадол).
Температура вдига от червеното гърло, а за не го изписа ли ви нещо педиатърът?


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: iniici в нд, 18 май 2008, 07:57
Как е детенце тази сутрин?


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: tantra в нд, 18 май 2008, 08:21
Ох,тази сутрин сме добре(чак ме е страх да го кажа).Няма Т.Ноща изкарахме добре,не е вдигал Т,само дето се събуди в 23ч. и до 1:20-30 не пожела да заспи.Порева си доста,после си поигра,накрая се изтощи и заспа. :(
Да ви кажа,чудя се при положение че е с червено гърло как и двамата педиатри нищо за това не му изписаха....? :x
А забелязах че като пие мляко,при всяко едно преглъщане свива веждички...което значи че го боли.И като не го лекувам как ще му мине?Днес по късно ще говоря с педиатърката да видя какво ще каже.
А и ми казаха да му давам Панадол 3 пъти на ден 3 дена дори да няма Т. :?


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: niama_me в нд, 18 май 2008, 08:32
Жалко, че не съм видяла темата снощи...не че щях да те успокоя, но всички знаем че температурата се покачва най-много вечер, и почти всички деца и майки минаваме през това....Знам колко отвратително , гадно и притеснително е....сърцето ти е спряло а корема на топка....Сина ми само преди 2 седмици беше така:( В 2.30 вечерта звънях в бърза помощ понеже температурата се качваше ного бързо и не се влияеше нито от Нурофен, нито от свещички....страхотна треска имаше и всичко го болеше, включително и ушите...беше свит на топка и само пъшкаше и се тресеше. Изплаших се страшно много защото през деня една лекарка ни видя и каза само че гърлото е зачервено. През нощта обаче дойде и личния лекар, който видя че е избила гной...от там всичко вече стана ясно....
Въпроса е да не се панираш, въпреки че аз не издържах онази вечер...Педи ми е казала да внимавам да не заспя когато детенце е болно...особено ако си с по-тежък сън....аз при всяко мръдване се будя, но за всеки случай пия и кафе към 24.00 ч. а веднъж си бях взела от аптеката и ампули Сержинор, за да ме държат будна на 100%.  Не че когато малчо е болен може да ти е до здрав сън, но все пак организма си иска своето.
Тази вечер дано сте я изкарали спокойно, но и да не сте, няма страшно. Ще мине. Сина ми направи гнойната ангина на 4-тия ден от приема на АБ. Затова така се изплаших, понеже очаквах подобрение а той се влоши много и то рязко, и звънях на личния.  Така че никога няма гаранция за нищо, дори през деня да изглежда добре, дори вечерта да е спал добре.....всеки момент може да се влоши. Спокойна съм чак когато се излекува напълно. Това не трябва да те плаши, педи все ме успокоява, че през всичко минават всички......и се забравя....и аз се опитвам да мисля положително, но почти не ми се отдава:( Много голяма паника съм....Само виж темите които съм напускала тука за има няма 1 месец :ooooh:
Когато температурата е около 38 градуса давам Нурофен - 5 мл. , ако започне да се покачва слагам водишка на челото, ако стане около 38.6-8...слагам свещичка Ефералган. Тези неща плюс мокри компреси на челото и ръчичките имат ефект. Онази вечер се принудих да дам Хексалгин обаче...който не е много за предпочитане ама върши страхотна работа и с него решихме проблема до сутринта, та си поспахме спокойно. Обаче твоя бебчо май е много малък за него незнам...трябва да питаш задължително.
И така, това е....успех !


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: tantra в нд, 18 май 2008, 09:58
Ох,момичета пак вдигна Т... :ooooh: :?
В 9:10 я измерих 38.0.Дадох Панадолче и сега спи.
Звъня 3 пъти вече на педиатърката но не вдига!Сега ще пратя мъжът ми за Нурофен,а свещички имам в хладилника само дано не се налага да ги ползвам!


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: Ret в нд, 18 май 2008, 10:30
 И Панадола и Ефералгана съдържат Парацетамол, внимавай да не предозираш. Може да редуваш с Нурофен през четири часа.


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: iniici в нд, 18 май 2008, 19:15
Докато не почне да се лекува гърлото си мисля, че няма да падне температурата.
Съвет за черв. гърло не м,ога да ти дам. Ицко откакто се е  родил, за първи път беше с червено гърло преди 3 седмици. Но на него му изписаха тантум верде и пребори ангината.
желая Ви спокойна нощ....  :bouquet:


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: tantra в нд, 18 май 2008, 19:47
Ние вече сме и със разтройство.... :(
Току що говорих с педито и каза да му дам 1/3 Лупедиум.Каза че било вирус...и да не се притеснявам,градял имунитет.... :oops:
Абе...
Дано наистина е спокойна,iniici!Благодаря! :hug:


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: Не се сърди, човече в нд, 18 май 2008, 21:24
еуфория, вирусът с разстройството обикновено е съпровеоден и с повръщане, не знам за имунитет, аз го карах 3 пъти, дъщеря ми 2 пъти, така че ...

Понеже каза, че е със спаднал апетит (което е нормално), ако е пил повечеко мляко, може и от това да е разстройството.

По повод това, че нищо не са ви изписали - до сега при нас винаги е така при вируси, нищо не изписват, освен Панадол/Нурофен при висока Т.

Бързо оздравяване  :pray:


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: афродита в нд, 18 май 2008, 23:09
Дъщеря ми имаше 3 дена 39.3 градуса температура съпроводена със зачервено гърло само без други симптоми.Лекарката  каза да давам Панадол и да я наблюдавам,опасното било да не вдигне над 39.5.Тези температури,дето ги описваш не са никак високи.Оказа се,колкото и да отричат всички тук из форумите,че дори и аз(нали много чета тук),че са зъби-никнат едновременно 4-2 кътника и 2 кучешки...Нашата педиатърка(на която имам пълно доверие-изпробвано) каза,че температура до 38.5 без други симптоми е почти сигурно зъби.
Панадола на нас не ни помогна-давах на 4 часа-сваля,вдига,сваля ,вдига...писна ми,отидохме на лекар пак-изписа ми Нурофен-смених Панадола с Нурофен и ефекта дойде-при първото даване на Нурофен температурата спадна и не се върна до другият ден и то доста по-ниска от предната-и така спада,спада и мина.


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: tantra в пн, 19 май 2008, 08:43
Ами сега да ви попитам като е със Т 37,6-8 трябва  ли да му давам лекарство?Щото аз му давам както педиатъра ми каза 3 пъти на ден...Майка ми пък ме изплаши че това била най-опасната Т,можело да има бронхопневмония...... :?


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: ivap в пн, 19 май 2008, 11:20
Ами сега да ви попитам като е със Т 37,6-8 трябва  ли да му давам лекарство?Щото аз му давам както педиатъра ми каза 3 пъти на ден...Майка ми пък ме изплаши че това била най-опасната Т,можело да има бронхопневмония...... :?


Давам на сина си температуропонижаващи само след като Т се вдигне над 38,5. Така че, отговорът ми на твоя въпрос е "не".
Може да е някакъв вирус; в такъв случай моят опит показва, че е по-добре да не се подтиска Т,за да мине по-бързо.


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: iniici в пн, 19 май 2008, 13:08
Аз също давам температуропонижаващо едва след 38,5


Титла: Re: Висока температура...
Публикувано от: Тарталета в пн, 19 май 2008, 14:02
Ами сега да ви попитам като е със Т 37,6-8 трябва  ли да му давам лекарство?Щото аз му давам както педиатъра ми каза 3 пъти на ден...Майка ми пък ме изплаши че това била най-опасната Т,можело да има бронхопневмония...... :?

Е, хайде! То може да има какво ли не по нейната логика  :tired:
Явно детето е с вирусна инфекция- висока Т, разстройство и/ или повръщане. "Нормален" ентероколитен вирус.
В такива случаи се поддържа висока Т 3-4 дни. Гледай да овладееш разстройството, Т не е опасна. Давай солетки, сухари, банан, компот от дренки, чай от шипки. Хидрасек също. Внимавай да не се обезводни- става много бързо, когато разстройството е силно, а има и Т.


1