BG-Mamma

Красота => Красива мама => Темата е започната от: Зъхи в вт, 07 юни 2005, 10:57Титла: Цветни кичури
Публикувано от: Зъхи в вт, 07 юни 2005, 10:57
От известно време обмислям да си направя цветни кичури в косата. Особено след две неуспешни боядисвания, мисля, че едни кичури успешно ще тушират неприятния цветен ефект!  :twisted: Както и да е... Понеже опитът с кичурите ми е абсолютно неуспешен - единственият път, когато си направих, се прибрах вкъщи и си боядисах цялата коса отново! Бяха дебели, с един гаден жълтеникав нюанс, на абсолютно безразборни места по главата ми - абе един кошмар просто! Сега искам да си направя много светло руси и червеникави, но тънички, пръснати из цялата коса. Въпросът ми е къде да си ги направя (писна ми от експерименти  :twisted:), как да обясня на фризьорката какво искам (има ли специална техника - фолио, шапка с дупчици и т.н) и колко ще струва. Живея в Красно село в София, ако знаете някъде наоколо надежден фризьор за ТАЗИ ТОЧНО РАБОТА, ще ви бъда много, много благодарна!  :D   


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Amidala в вт, 07 юни 2005, 12:07
И аз съм със същия проблем.
Досега съм си правила руси кичури няколко пъти и никога не ставаха така както си ги представях.
Сега се замислям за розово-червени, но ме е страх какво ще се получи.
Аз съм с къса руса коса, а ти с каква коса си?


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Миленика в вт, 07 юни 2005, 13:21
Никога не съм си правила руси кичури, но знам че след като се изрусят, кичурите трябва да се матират, за да нямат този жълтеникав отенък.


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: gmsvetla в вт, 07 юни 2005, 13:25
За да станат светли кичурите, а не орнжеви или там някакъв нюанс първо трябва да не е боядисвана известно време косата. Ако е боядисвана се налага да се правят обливки/така мисля се казваше/, за да могат да станат хубави. Първия път, когато си направих кичури, косата ми не беше боядисвана 3 или 4 месеца. Исках да са тънички и много, за това ми ги направиха с шапка, такава с дупчици по нея.  Бях си взела балсам-оцветител, сребристо-сив и два пъти месечно си мажех косата и кичурите ставаха много хубави, а и цялата коса придобиваше един приятен отенък. Втория път беше преди около година, исках само няколко, но червени, тогава бяха с фолио, но определено не съм доволна, защото сама не можех да си ги поддържам добре. Трябваше периодично да се мажат с балсам-оцветител, за да се поддържа червения цвят, а и с фолиото стават по-дебели и искат по прецизно разпределяне.


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: vergilia в вт, 07 юни 2005, 14:26
Здравейте,
аз преди 2 седмици се направих на тънки, руси кичурчета.
Не бях боядисвана 4 месеца, преди това имах тъмно кестянява коса. Кичурите станаха много интересни- от горе (където е имало израснала коса за тези 4 месеца) са руси, а надолу (косата ми е дълга) се преливат от русо в червеникаво, като накрая са огнени. Стана много хубаво, доволна съм.


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Бу в вт, 07 юни 2005, 14:32
Зъхи, върна ме в 1998... Онзи ден разглеждах един стар руски Космополитън от въпросната година, където Мила Йовович, цялата в разноцветни кичури, рекламира "Първата цветна спирала за коса на Л'ореал"...


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Ivelina Mineva в вт, 07 юни 2005, 20:56
Незнам за фризъор в твоя квартал, но определено кичурите с фолио са по-ефектни и стоят по-естествено на косата. За съжаление са и по-скъпи, преценката си остава за теб.


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Зъхи в вт, 07 юни 2005, 21:21
Не ме притеснява това, че са по-скъпи. Искам да стоят добре. Но винаги съм смятала, че тези с фолио са по-дебели, а аз определено не искам такива...


Титла: Re: Цветни кичури
Публикувано от: Нели К в пт, 10 юни 2005, 10:48
Здравей Зъхи,

Ако не си си намерила вече....
Много съм доволна от един фризьор в Красно село, който ми направи кичури. Аз си правя за първи път. На мен не ми е много близо този салон,  но ме заведе моя приятелка като й казах че държа да ми направят качествени кичури. Наистина момчето си разбира от работата. Салона не е много луксозен, но и цените са добри (подстригване, кичури, изправяне ~ 35 лв.)
Прави ме с фолио и два цвята боя по негова преценка, пръснати са из цялата ми коса, стоят много добре.
Взех визитка - Кольо Джурелов, Ул Кюстенджа 17-19 /до вх.В/,
955 2480, 0888 905 367
Надявам се да съм ти била полезна. Аз си харесвам прическата за първи път от години.

Не правя реклама, ако модератора прецени, моля да изтрие поста.

П.С. Малко странен хумор има, некви лафчета такива.... е, не може всички хубости накуп. Абе готин е...

1