BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: rdjvl в вт, 07 юни 2005, 22:56Титла: Компютър
Публикувано от: rdjvl в вт, 07 юни 2005, 22:56
По колко време разрешавате на децата си да стоят пред компютъра и контролирате ли игрите на него? Знаете ли всъщност на какво играят децата ви?


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: vessi в вт, 07 юни 2005, 23:12
Да , разрешавам / на баткото/.
Не повече от 15 мин на ден .............. пълен контрол.
На колички  ,  образователни / да брои / , да оцветява и пъзели.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: Katia в вт, 07 юни 2005, 23:13
Неразрешавам......

Синът ми има пълна стая с играчки.
За компютър има време.....


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: AnMary в вт, 07 юни 2005, 23:29
Моята буба не сяда много често на ПЦтата. Гледа филми, които аз пускам, и играе на няколко игри. Разбира се, че контролирам игрите, понеже аз ги качвам и знам какво имам по ПЦтата. За сега се ограничава с игри за оцветяване и един пъзел.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: Roshalche в вт, 07 юни 2005, 23:34
Ради имаше период, в който доста играеше на РС, но вече не е така.
Обаче гледа много филми. Ние се прибираме в къщи само за да ядем и да спим и тъй като докато спим не може  :crazy: докато се храним задължително пускаме филм  :roll:
Дано и този пероид да отмине  :roll:


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: Тинкърбел в ср, 08 юни 2005, 01:32
Изобщо не се вписва в категорията неща, които забранявам, или разрешавам като благоволение. ПС-то в къщи винаги е включено. Когато иска, си се занимава. Ако преценя, че й е станало много, очите й са зачервени, или нещо друго, се опитвам да й отвлека вниманието. Ако не ще, не настоявам особено. Играе безобидни детски игрички на sesameworkshop.org, или dechica.com. За вбъдеще също не мисля да забранявам. Само ще си казвам искреното мнение за игрите, или сайтовете, което ми се струва достатъчно разумно. бтв sesameworkshop имат страхотни игри за деца 3-7 годинки.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: Estell в ср, 08 юни 2005, 10:34
Ние сме още малки, но няма да го лишвам от компютъра, понеже ние с татако му се занимаваме с това, и искаме от рано да навлезе, колкото да може да си го ползва и оправя, ако се наложи. Но разбира се ще има контрол и над игрите и над времето в интернет. Има програмки за родителски контрол, така, че ще можем да го следим и без да сме в къщи. Ще има определено време за игра и забавления, но ще има определено време и за четене на книги и учене. Има програмки и за убочение, такаче... Като гледам сега, децата нямат детство заради тези пущини, цялото им детство минава в компютърните зали. Не ми се сика след време сина ми да няма спомени от детството си, освен как играл на Кънтара или колко души избил. Не мисля да го лишавам от нещо от което аз самата не се лишавам. Пък и за в бъдеще ще му е от полза, дори и да не реши да се занимава с това професионално.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: silvia2 в ср, 08 юни 2005, 16:07
Не повече от час дневно, разпределен както той прецени. Играе на всичко, което сме инсталирали. Интересни са му по-големите игри.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: gmsvetla в ср, 08 юни 2005, 16:29
Ох, нашата болна тема. Ако не го контролирам е в състояние цял ден да виси пред него и то си пада по по-сериозни игри, луд е на тема междузвездни войни, а колкото повече бой в играта, толкова по-добре. Харесва и ралитата, но обикновените детски игри изобщо не му привличат вниманието. Налагам мораториум, през ден по 1 час на компютъра, защото така си промива мозъка, че ми става лошо като го чуя след това - този така гръмнал, такъв живот взел и все от сорта, а няма още 6 години. Сега съм му купила този диск "БУКВЕНКА" и преди да играе друго първо малко занимавка с нея.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: stella в ср, 08 юни 2005, 18:27
Не се е налаголо да поставям ограничения, защото не проявява особен интерес. Задържа се по малко - играе някакви момичешки игрички /обличане, гримиране на кукли и т.п./, оцветява, рисува в Paint, изпробва разни шрифтове във Word и т.н. Но това е средно по половин час на ден, и то не всеки ден.
Че ще присъства все повече в ежедневието й - то е ясно :) Но не желая да става компютърен маниак, така че ако вземе да залита в тази крайност, ще предприема някакви мерки да го предотвратя. Не знам какви обаче, не ми се е налагало да го мисля сериозно.


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: shoni в ср, 08 юни 2005, 23:02
Ако не го контролирам сигурно ще седи пред монитора с часове,същото е и с тв-въобще голям проблем ми е-но мисля до есента и после драстично намалявам времегледането.Играе на Ю ги О и Шрек. :hug:


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: iv100yanova в ср, 08 юни 2005, 23:21
На компютъра сме винаги заедно засега, така че е под пълен контрол  :lol:
Играем детски игрички, гледаме филмчета, анимацийки, песнички слушаме. Не ограничавам времето - хубавото време намали заниманията до 1-2 часа седмично  :D самият Виктор има и други интересни играчки и неща за правене и сам си се ограничава.
Смятам, че това е най-добрият начин да не изпадне в крайности като тийн, просто да види, че не е кой знае какво. Както тв-то, което го имаме от 5 месеца, а вече 4 не сме го включвали ама изобщо  :D (вече се хвалих май за това, ама пак да кажа  :blush: )


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: Шани в чт, 09 юни 2005, 07:54
Дъщеря ми премина през доста етапи на застой пред компютъра   :typeuu:. Научила се е сама да се контролира   :thumbs: и аз нямам проблем с времето прекарано пред машината!
Виж, с ТВ-то определено прекалява  :crazy:, особенно с тоз Cartoon  :2gunfire:!

Иначе на PC-то играе на Barbie, на пъзели, оцветява, пише, стреля. Тарзан и Херкулес са й любими  [smilie=smile3508.gif]. Имаме няколко диска с игри - пуска си ги  [smilie=smile3521.gif]. Имаме и 30-40 филма и с тях също се оправя  :2thumbsup:, но предпочита VHS - касетките си  newsm74.

Бе нямам оплакване от нейното "компютърно поведение"  :hug:


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: kopche в пт, 10 юни 2005, 15:18
Играе безобидни детски игрички на sesameworkshop.org, или dechica.com.
Meрси за идейките! :D

Синът ми също обича да играе на компютъра. Сам си го пуска, само аз намирам сайта и го оставям да се оправя. Играе ан игрите в Kids.bg  в още един сайт за осветяване + Том и Джери на картоон сайта.

Той сам решава, кога да спре, ако аз не съм го направила по-рано, но определено виждам,ч е му кръвясват очичките след това. ;-)


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: debelanata в пт, 10 юни 2005, 17:33
Каката определено не проявява интерес!
А малкия гледа само да затрие някой и друг файл при показно катерене и боравене с мишката
В момента съм на изчакване кога ще се решат да ме изместят пред монитора :mrgreen:


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: terry в сб, 11 юни 2005, 17:17
Синът ми пишеше цифри на ПЦ-то, а вчера за първи път го пуснах в Интернет на детски сайтове.
Смятам, че е полезно, но трябва да се контролира и да има идея какво точно прави.
Мерси на Tinkerbell за идеите за детски сайтове.
Ние влизахме в:http://www-it.fmi.uni-sofia.bg/kids/ и http://www.studyenglishtoday.net/kids.html


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: gal4e в сб, 11 юни 2005, 22:47
Синът ми има определен лимит от часове за седмицата, в които може да ползва компютъра (интернет и игри). Всички игри, които играе са позволени от нас (не се допускат игри с убийства и всякакво насилие, магьосничества и чародейства), а в интернет влиза след като предварително е съобщил кои сайтове ще посещава.
В случай, че имаме проблем с поведението или помощ в домакинството, или с уроците, времето за компютър се намалява или въобще не се полага такова. На това не му казваме наказание, а ограничение с цел подобряване на лошите резултати :D (така го формулира мъжа ми).


Титла: Re: Компютър
Публикувано от: FLUF в вт, 14 юни 2005, 11:10
Все още съм радвоена от каква възраст мога да го запозная с това чудо на техниката и комуникациите. Засега само блъска и бута клавиатурата и мишката и ако има някаква снимка или видеоклипче, се заглежда за малко и се опитва да пипне екрана и да погали снимката.
Но алтернативния вариант е телевизорът. Там, ако може, ще гледа по цял ден реклами. Те заместват дори Сънчо.


1