BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: TIHA VODA в чт, 12 юни 2008, 12:46Титла: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: TIHA VODA в чт, 12 юни 2008, 12:46
Здравейте! От дълго време имам проблем с едното ухо-тече, запушва се , сърби, боли-всички екстри накуп. Тези дни дадох ушен секрет, от който са изолирали бактерия протеус. Рових в нета, търсих и тук, но това, което намерих, се отнасяше за същата бактерия, само че в урината. Докторът ми не е особено словоохотлив по темата, което ме плаши. Моля, ако някой има опит в преборването на тази гадинка, и ако знае нещо повече за нея, да сподели!


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: tala в чт, 12 юни 2008, 13:48
Назначава се антибиотично лечение според антибиограмата /на какво е чувствителен причинителя/.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: афродита в чт, 12 юни 2008, 14:58
Аз в момента се лекувам от протеус в урината обаче.При мен е чувствителна само на Гентамицин и на още едно,а и докторката ми каза,че тази гад е много упорита и нечувствителна на повечето антибиотици,така,че на мен 5 дена ми биха инжекции мускулно :sick:Сега съм в синини....Сега минавам на още 5 дена на Нолицин-май да се застрахова докторката,че ще я очистим тази гад....и след това ще видим пак.По принцип атакувала пикочо-половата система,но може да се срещне навсякъде.На теб какво ти изписаха-и предполагам,че е след антибиограма?


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: TIHA VODA в чт, 12 юни 2008, 15:57
Да, след антибиограма-Уназин, някакъв нов антибиотик, приемал се шест дена по два пъти.Но значи може да продължи и по-дълго.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: nano в чт, 12 юни 2008, 16:04
според мен го пий поне 10дни-иначе рискуваш да не си се излекувала и да се наложи пак да пиеш АБ.и си направи пак посявка


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: N_A_N™ в чт, 12 юни 2008, 17:20
От години съм с тези симптоми :ooooh: Ходих по най-различни лекари, изписваха ми най-различни хапчета, капки и мазила ... и нищо :bad-words: Та спрях да ходя и си живеем в мир и разбирателство с гадинките. Не знам какви са, никой доктор не счете за необходимо да ми изследва секрет :2gunfire:, а аз тогава вярвах безрезервно на докторите.
Смятам скоро да посетя някоя лаборатория.

Ще следя темата с интерес.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: pina в пт, 13 юни 2008, 11:22
Oх, днес бях при личната лекарка, тя не ми даде направление за специалист УНГ, реши сама да ме лекува. Мен само ме сърби и боли, но двете уши. Каза, че са гъбички и ми изписа почистване със салицилов спирт и капки Екзодерил 3 пъти на ден. Струва ми се, че до никъде няма да я докараме така...  :(  Колкото повече чета из нета, толкова повече се отчайвам.  :(


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: афродита в пт, 13 юни 2008, 11:33
Да, след антибиограма-Уназин, някакъв нов антибиотик, приемал се шест дена по два пъти.Но значи може да продължи и по-дълго.
6 дена не са добро лечение,но не се притеснявай-и на мен първоначално ми изписа лекарката само 5 дена инжекции Гентамицин,защото искаше да види резултата-ако не помага да спрем  и да минем на друг антибиотик,но той помогна и след 5-тия ден ми изписа още 2 дена инжекции,т.е.общо 7 дена.Под 7 дена знам,че не е желателно,защото се прекъсва лечението...и за да довършим започнатото,защото наистина ме насиниха,ми изписа сега още 5 дена Нолицин-той е широкоспектърен антибиотик,така,че се надяваме с него да изчистим остатъка от гадове,ако има още,може би,не я попитах,но не смята,че само 7 дена Гентамицин са достатъчни( каза ми,че Гентамицин специално не се бие повече дни,не знам защо)-и аз знам,че трябва поне 9-10 дена лечение с нещо,за да е пълно.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: TIHA VODA в пт, 13 юни 2008, 12:40
Гентамицинът по принцип може да доведе до проблем точно с ушите, ама и аз не знам защо...Тези гадове явно са много упорити...


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: афродита в пт, 13 юни 2008, 13:31
Каквото ти е изписано по антибиограмата си го пий,но все пак питай лекаря дали не е удачно да се пие нещо повече от 6 дена-той все пак е лекар,ние не сме ;-)и ще каже,но само 6 дена ми се виждат малко лечение.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: TIHA VODA в пн, 21 юли 2008, 14:49
Изрових си темата, за да ви споделя.  Антибиотикът временно успокои симптомите, но от четвъртък положението е ужасно-боли ме много, поддържам температура, лимфата зад ухото е подута, захапката ми е разместена, не мога да се храня, ушния канал направо се е затворил. Стисках зъби от четвъртък до събота и не казвах, имахме отдавна плануван уйкенд с децата на каравана, но в събота сутринта направо ми идваше да си ударя главата в стена.Видя ме лекар УНГ, развика се да тичам в болницата. Така и направих, след кратка схватка с дежурния, че в никакъв случай не мога да остана в отделението, сега ходя сутрин и вечер да ми поставят венозно друг антибиотик. До дес обаче-нищо, гледам ,че имам обрив по лицето от Аулините, разреждам ги ,до колкото мога.Сега предлагат да включат и Гентамицин, а аз вече съм на ръба.
 И понеже разбрах, че има и други като мен тук, искам да ви помоля-момичета, ходете , досаждайте на докторите, ама изтребете тези гадинки, докато все още не са станали достатъчно силни, че после много боли.


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: tonev в пн, 21 юли 2008, 21:58
посявка! при вас е задължителна!


Титла: Re: Бактерия протеус в ушен секрет
Публикувано от: abigale в вт, 22 юли 2008, 10:10
Ние борим Протеуса с Панцеф. Моят син имаше. Лекарката изписа 10 дена по 6мл и още 20 дена по 2мл т.е месец. Но аз го спрях на 10-я ден. Сега ще правим пак посявка.
Как се проверява слуха, защото ми се струва, че той започна да говори по-високо... :?


1