BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: BONIBON в пн, 16 юни 2008, 10:19Титла: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: BONIBON в пн, 16 юни 2008, 10:19
Здравей те на всички настоящи и бъдещи мамчета,в 24 г.с съм и още не осещам бебо ходих на видеозон и лекарката ми каза че имам предна плацента и за това не го усещам още бебо това означавали че мога и да не го усетя въобще има ли някоя в същото положение.Усещам от време на време тежест и опъване на кожата това ли трябва да се усеща.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: riciii в пн, 16 юни 2008, 10:30
Ще го усетиш, спокойно :peace:


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: Лола в пн, 16 юни 2008, 12:00
Аз не съм имала твоя проблем с плацентата, но също усетих по-късно бебчето. Усещането е много приятно-все едно някой те побутва лекичко-при мен не е имало "ритане", както сме чували по филмите, а деликатно помръдване. Е, случвало се е движението да причинява лека болка, но тя идва по-скоро от изненадата и ако е предизвикана от някое лакътче или коленце. Скоро ще го усетиш, много е хубаво и забавно!


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: Лола в пн, 16 юни 2008, 12:04
Сетих се още нещо-бебето се усеща най-вече когато си в статично състояние-примерно вечер, легнала, отпусната и спокойна. Освен това движенията се забелязват-като хлътвания или подутинки на различни места по корема ти. През деня, докато се движиш, в началото може и да не усетиш мърдането на бебчето.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: polin_a в пн, 16 юни 2008, 12:07
Опитай следното: легни по гръб, отпусни се и се съсредоточи изцяло върху корема си. Постой така поне 30 минути. Ако не се получи пробвай пак след известно време, защото бебето може точно в този момент да спи. Сигурна съм, че ще усетиш най-малкото движения. Може би по-леки, предвид плацентата, която стои между бебето и коремната стена.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: meranda в пн, 16 юни 2008, 13:09
Спокойно, след някоя и друга седмица ще ти се иска да се кротне поне за малко :lol:
Явно предната плацента спомага за това да го усетиш по-късно, но няма опасност да не го усетиш въобще, все пак бебето ще става все по-голямо и силно :peace:


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: Ала-Баланица в пн, 16 юни 2008, 13:59
Не се тревожи,аз не сам имала твоя проблем,но въпреки това усетих бебо чак в 5 месец.Легни по гръб ,отпусни се,пусни си приятна музика,хапни сладък плод ,чаша сладък сок или мляко и ще усетиш нещо като пукане на червата ,поне при мен беше така...споко ,после като бебето стане силно ще те рита достатъчно силно,за да го усетиш :D


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: овцa в пн, 16 юни 2008, 14:00
Ще го усетиш, спокойно :peace:


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: polin_a в пн, 16 юни 2008, 14:14
Сетих се още нещо, макар че не е много разумно. Можеш да възбудиш бебето и да почне да рита по-силно като изядеш да речем половин шоколад. Аз оная вечер направих тази глупост и трябва да ти кажа, че после ми се разказа играта от шутове /то и без шоколад сме доста активни/. Но заради тръпката да усетиш сама си прецени и ако нямаш някакви специални противопоказания - пробвай и после разказвай. Пък и отведнъж нищо лошо няма да стане.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: katiABV в пн, 16 юни 2008, 14:26
Спокойно. Така хубаво ще почнеш да го усещаш, че няма да те оставя да спиш или да заемаш удобните за теб пози...

За шоколада: През цялата бременност се тъпчех не с по половин, а с по 2 и повече шоколада наведнъж. Радвам се на изключително спокойно и уравновесено бебе.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: eva_merry в пн, 16 юни 2008, 14:29
Аз бях с предна плацента,усетих бебка някъде около 20 седмица.Но като цяло до края на бременността всички движения,които усещах бяха супер приятни в смисъл не бяха силни,явно плацентата ги е притъпявала. :peace:


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: baibibi в пн, 16 юни 2008, 14:29
Не може да не го усетиш. И като идентифицираш първото ритниче, бъди сигурна, че няма да го объркаш с нищо друго. Като опъване или тежест например.


Титла: Re: МОЛЯ ЗЯ СЪВЕТ
Публикувано от: milenagionova в пн, 16 юни 2008, 14:41
ще го усетиш.при мен много късно се прояви ритане като ритане,преди това го усещах като бълбукане и беше много смешно усещане,даже в началото имах съмнение ,но не бях напълно сигурна,чак когато бълбукането се засили,чак тогава вече знаех ,че това е бебчо


1