BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: mu6muro4e в ср, 09 юли 2008, 17:26Титла: Защо си развали режима?
Публикувано от: mu6muro4e в ср, 09 юли 2008, 17:26
Здравейте!
Малката ми буболечка яде лакомо от както се е родил. На поискване, но сам си иска горе долу на 3 часа. Имаше период в който е точен като часовник. От около седмица обаче яде през 1 - 2 часа. Не се наяжда хубаво и огладнява бързо. Имам кърма, но той неще да цока като обикновено. Цоква малко, спира и не иска повече. От какво може да е това? Много си яде ръцете. Да не се отбива?


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: JeniB в ср, 09 юли 2008, 17:35
Може би е кърмаческа стачка- има инфо из форума за нея или пък криза на растежа - при нея бебетата искат да цокат по - начесто. Това за ръцете да не те притеснява. На тази възраст децата ги откриват и ги пъхат в устата :) И моята бебка много си ги харесва , ако има как и двете ръце ще си напъха в устата :D


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: mama karina в ср, 09 юли 2008, 20:21
  Може заради жегите да ожаднява :thinking:


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: iv3i3 в ср, 09 юли 2008, 20:27
Бебетата периодично променят режима си. Обикновено първите дни докато се нагласят е лек хоас, но после всичко се нормализира. А и понякога има периоди на интензивно и продължително сукане (при Алекс беше около 3 месец) и неспокойство след което всичко утихва и бебето започва да се наяжда за по 5 минутки например.


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: mu6muro4e в ср, 09 юли 2008, 22:59
Там е работата, че не яде повече за да расте интензивно. Даже напротив. Изяжда много малко и спира. Почва да се върти, да гука. Ако му настоявам още се сърди. Днес изцедих малко да видя дали и колко ще изяде от шише, ама неще. Държа го 2 минути в устата правейки някакви опити, ама май не знае как се суче от шише  :) Сега в 20.30 яде за последно и май хапна повечко, та още спи.


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: yanast в ср, 09 юли 2008, 23:39
Ами спри да гледаш часовника и проблема ще се реши  :D И аз имам дни, в които ям по 3 пъти на ден и периоди, когато непрекъснато мушкам нещо в устата. Не винаги има рационално обяснение. Може бебето да ожаднява и да иска по-често да пийва кърма, може да е нервно и сукането да го успокоява, може просто да се буди по-често.... За теб проблем ли е новия начин на хранене на бебето ти? Изморяваш ли се повече така, пречи ли ти да се орагнизираш? Или просто се притесняваш, че бебето ти не се храни "както трябва" и "като другите"?
Определено не се отбива, това мога да то гарантирам, просто си е променило начина на хранене. Не виждам причина за тревога. Продължавай да следиш как пишка и ака, дали наддава добре и забрави да поглеждаш към часовника-сега няма закъде да бързаш, сега се движиш по "бебешко време" и реалните часове не са ти нужни :hug:
А яденето на ръцете си е нормален етап от развитието на бебоците-сега ги открива и опознава, след още няколко месеца ще си лапа и краката, както и всичко друго, което докопа :D


Титла: Re: Защо си развали режима?
Публикувано от: iv3i3 в ср, 09 юли 2008, 23:41
А може просто да изсуква по бързо необходимото количество. Ако след това изглежда видимо доволна. Но пък най лесно ще разбереш дали хапва достатъчно като следиш мокрите памперси. Ако са все толкова като количество и тежест както преди и бебето е спокойно и доволно, значи си хапва достатъчно.


1