BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: gundie в нд, 13 юли 2008, 16:41Титла: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: gundie в нд, 13 юли 2008, 16:41
Търся си лекар-ЖЕНА!!!! в "Майчин дом", която да работи със ЗК - за проследяване на бременност???


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: evelinar в нд, 13 юли 2008, 18:10
Ох, и аз предпочитам гинеколог - жена.
Моята бременност се проследява в поликлиниката към МД (това е ниската сграда, високото е болница, където си работят лекарите в съответните отделения и не проследяват бременност по ЗК  ;-)). Когато бях бременна миналата година и се наложи да се запиша на ЖК май имаше възможност да ме поеме само д-р Клисурски. Това нямаше кой знае колко значение, защото консултациите ми бяха про форма, за да си ползвам полагащите се изследвания по ЗК и да си взема болничния и направлението за раждане. Само веднъж ми взе микробиология, иначе не ме е преглеждал отдолу - не, че не е искал, аз не давах. Гледа ме 2 пъти с ултразвук, което също можеше да ми го спести. Иначе съм доволна от акушерката му, то и тя прави всички измервания на консултацията - Вили Митева. Пуснаха ми всички полагащи се изследвания по ЗК. Предимството на консултацията там е, че не се заплаща, няма такса както в другите болници. Само веднъж съм плащала няколко лева за някакви изследвания.
БХС и ФМ не се поемат от ЗК, записът на тонове също се плаща - тях си заплатих и си направих при съответния специалист.
При проблем съм се обръщала към една много внимателна лекарка от Патологията на 7 ет. - д-р Миланова, на която имам много доверие още когато ми помогна при раждането на сина ми. Тогава тя ме прие и следващите 2 дни нон стоп ме следеше (лежах в Патологията) заради лошите тонове на бебето. Имам много добри впечатления от д-р Мария Атанасова. Тя беше на смяна когато раждах баткото и не мръдна от леглото ми през цялото време. Веднъж, когато се бях натровила с храна в 8 месец, в 4 през нощта ми сложи инжекции за повръщането и контракциите и се държа страхотно, нищо, че най-вероятно я бях събудила. Но и двете не следят бременност по ЗК доколкото знам.
Когато пак забременея със сигурност пак бих се доверила на д-р Миланова, дано още да работи там. По-внимателна и добра лекарка не съм срещала, а преди да забременея със сина ми пообиколих доста доктори.
Иначе имам много добри впечатления от няколко лекари от болницата, но те са мъже, затова няма да им изброявам имената. И нищо, че са мъже, пак бих се консултирала с тях, в крайна сметка са лекари и е важното да са добри!


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: katiABV в нд, 13 юли 2008, 20:47
Хм, това си е сексизъм... :(


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: gundie в нд, 13 юли 2008, 22:04
Сексизъм или не- искам да е жена :naughty:


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: katrin2004 в нд, 13 юли 2008, 22:10
Сексизъм или не- искам да е жена :naughty:

От личен опит препоръчвам мъжете гинеколози.
Често от жените гинеколози, особено при раждането се случва да се чуят реплики от сорта на това, че не боли особено, знаят какво е, нали и те са раждали и т.н.


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: gundie в нд, 13 юли 2008, 22:24
Да, ама пък на тоя принцип- те наистина знаят по-добре от мъжете!!! :)
Имам си др. причини да искам да е жена и мисля, че имам това право- за това и съм подчертала ,че искам да е жена. Все пак темата не е за това дали мъжете или жените са по-добри в областта!!!


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: katrin2004 в нд, 13 юли 2008, 22:34
О.к. изборът е твой.
Д-р Марияна Цанкова или д-р Карагьозова.


Титла: Re: лекарка в майчин дом???
Публикувано от: ted_ в нд, 13 юли 2008, 22:42
от мъжете съм по-доволна, но щом държиш на гинеколожка бих ти препоръчала Д-р Марияна Цанкова


1