BG-Mamma

Дом и семейство => Автомобили => Темата е започната от: harmony_broken в пн, 21 юли 2008, 10:50Титла: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: harmony_broken в пн, 21 юли 2008, 10:50
Здравейте шофьор(к)и,
Обръщам се към вас с питане и известно колебание и с уговорката, че съм руса.
Налага ни се да купим спешно евтина кола, масовка, която да караме известно време като единствена, предимно градско. Знам, че при автомобилите втора ръка има голяма доза риск и късмет, и общи заключения не са съвсем приложими, но при все това моля за адекватно мнение относно:

-разход градско- софийско по-специално, на бензин. За дизел се колебаем. Никога не сме карали такава, и около нас близките ни нямат- та с една дума нищо не знам за тях.
-устойчивост на БГ улици - здравина на ходова част
-наличие на части, цени (евтини/скъпи, оригинални и аналогови) и стойност на поддръжката, наличие на свестни сервизи за марката
- удобство на салона, видимост
- маневреност
- партида двигател (ако така се казва, 4е нали имало по-куци серии)
- типични проблеми за марката и модела - Слабости.
- поведение при зимни, ама доста зимни условия.

И така до тук се вмествам в следните параметри според бюджета -3000лв  :oops:. като ще я вземе от София, няма да я внасяме:

Вариант 1- по-подкрепян от мен: малолитражка до 140 000км. между 1995-1998 - Корса Б или Пунто, но с двигател над 1.4 , желателно (ако попаднем ). Огледах се и за Микра или Мазда 121 , но имам по слаби наблюдения и по-голяма липса на инфо.  Осъзнавам, че сигурността няма да е на ниво, но все пак е предимно за града, няма да се състезаваме, в гонки няма да участваме. За Пунтото обмисляме и 1.7ТД, но както споменах хептен сме боси.

Вариант 2- Евтино комби, предпочитан от мъжката половинка: Астра–комби около 1994, че държат цена , Ланос , Нубира или Мареа около 1996-1998.

Надявам се да ми помогнете да си систематизирам малко желанията и да ме ориентирате по-добре. А аз отивам да се информирам малко в авто-форумите, въпреки , 4е са ми доста на китайски и не мога да преценя кой проблем например е важен и кой не ....

Голямо благодаря  :)Титла: Re: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: valerie в пн, 21 юли 2008, 15:03
От изброените Корса Б. Според съпруга ми  километрите обаче са нереални, кола на толкова години е много трудно да се намери на толкова км.
Италиански коли по думите му трябвало да се отбягват в тези години, защото са направени невероятно лошо технически.


Титла: Re: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: Hristinec в пн, 21 юли 2008, 15:29
Без да разбирам много, само от наблюдения на мои близки бих те посъветвала. Вземи си Корса или Астра. Частите са евтини, а количките са здрави и с малък двигател няма да ти харчи много! Майка ми имаше Астра и беше мн. доволна. За жена е екстра! Успех и дано случиш на готина кола каквото и да решиш!
 :peace:


Титла: Re: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: bioncheria в пн, 21 юли 2008, 17:37
Аз пък като леко запозната веднага ще се изкажа. Опелите са малко.....ако си вземеш астра ще ти е бая изгниличка. Доста гният милите. Корсата е голямо дърво и тя. Карала съм я около половин година, но ...не ми допадна. Също така смятам, че е крайно погрешно схващането, че италианските били некачествени. Напротив, смятам че пунтото ще ти е по-добре защото ще го караш бая по-лесно( карала съм пунтото на приятелка 96 год, беше приказка пред корсата), а и италианските са по-евтини за поддръжка. По-дълго време съм карала браво и съм доста доволна. Има си хидравлика и се управлява свръх лесничко, а като се има в предвид че съм го карала около 2 години и почти нищо не съм му ремонтирала ....ама теса малко по-скъпички. Около 3 и нещо са май  newsm78 . Също така замисляла ли си се за някоя френска? Има симпатични Пежо, но за тях не съм компетентна.
А да вметна...е няма такава разбивачка на бъбреци като Голфа...


Титла: Re: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: Поточе в пн, 21 юли 2008, 23:02
А за VW не сте ли мислили? Поло - например....


Титла: Re: Налейте ми ЪКЪЛ , трябва ми кола
Публикувано от: Ekcnpec в пн, 21 юли 2008, 23:19
Е, па как може въобще да питаш...
Голф двойка... Задължително с РК на номера...
Съвсем да ме извиняват живущите в този град... Нищо лошо към вас...
Заключвам темата... Няма място в този форум...
:closedbg:


1