BG-Mamma

Красота => Красива мама => Темата е започната от: sibille в ср, 23 юли 2008, 15:51Титла: Въпросче за лещите?
Публикувано от: sibille в ср, 23 юли 2008, 15:51
От доста време се колебая дали да си сложа диоптрични лещи.Изчетох цялата тема за тях,която беще пусната тук,но по-скоро се обърках... :roll:Отвсякъде чувам противоречиви мнения и съвети за лещите-някои познати ме съветват да не си слагам ,защото след известно време се наранявала роговицата на окото и се внасяли с лещите бактериални инфекции.Друго ,което ме притеснява,е че няма да мога да се науча да си ги слагам и махам :oops:Нека ме посъветват всички,които ползват такива.Мерси! :)


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: stefania02 в ср, 23 юли 2008, 16:10
аз нося лещи, но цветни :flutter:.отделно имам и проблеми с очите и тези дни се замислям за лещи с диоптър. неудобно ми е постоянно да си нося очилата, тежът ми и не се чувствам комфортно. а определено слагането е малко по-неприятно от свалянето :ooooh: с чисти ръце-използваш 2 пръста да си разшириш леко окото, така че да влезе лещата и с другата ръка (предварително си сложила лещата на показалеца си или на който пръст ти е по-удобно) и я поставяш леко като внимаваш да не мигаш/2 чифта лещи смених докато се науча да ги слагам, отделно ми се е късала и в окото и не беше никак приятно, защото бях на работа :oops:а свалянето е с плъзгане леко на пръста, просто я избутваш леко, за да не я скъсаш.дали са вредни не знам, но на мен са ми определено по-удобни. даже скоро ще си взема едни с диоптър, но първо на офталмолог :) :hug:


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Mambina в ср, 23 юли 2008, 16:48
Ползвам от 3 години диоптрични лещи. Научих се на 1-2 седмица да ги слагам и махам и се ги ми отнема секудни тази процедура.
Възпаление съм получавала само когато пренося някой чифт. Иначе добрата хигиена и честото сменяне на лещите не водят до никакви усложнения.
Не се чуди, страшно удобство са !!!


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: sibille в ср, 23 юли 2008, 17:16
MaMbinA,ако можеш да ми кажеш каква марка са лещите ти и кой ти препоръча офталмолога или в някоя оптика?А има ли разлика от диоптъра на лещата и очилата,тоест лещите трябва ли да са с по-малък диоптър от очилата,защото и такива неща съм чувала newsm78


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: *Nani* в ср, 23 юли 2008, 17:41
Аз от две години нося диоптрични лещи и тъй като  диоптърът ми е много голям, ббез тях вече не мога!!! Значи моите лещи са на Bauch and Lomb (нещо такова беше марката, по-късно ако намеря опаковката ще я напиша правилно  :roll: ), очната ми лекарка ми ги поръчва и аз ги взимам от нея! Срокът им е 1 до 3 месеца! Свалят се в седмицата един път! С тях спя, къпя се...някои казват, че дори плуват с тях, но аз не съм рискувала до сега! Лекарката ми каза, че мога да ги свалям и всеки ден, но мога и 1 път в седмицата, за да ги почистя (минимум 6 часа в разтвор). Цената на 1 брой е 18лв. А колкото до слагането и свалянето им - аз също доста се притеснявах в началото и не вярвах, че е лесно, но се свиква много бързо и наистина няма нищо страшно! Успех!  :hug:


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: sibille в ср, 23 юли 2008, 18:27
Момичета,много ви благодаря за окуражителните отговори  :bouquet:
Като си взема заплатата в края на месеца-и директно при офталмоложката.
Дано да успея. :thinking:
Аз съм със светли очи-има ли това значение по отношение на поносимостта на лещите?
Макар,че очилата ми са много хубави и ми стоят добре,си мисля,че с лещи ще изглеждам по-добре :party:


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Зелен дом в ср, 23 юли 2008, 18:32
аз  20години нося очила и само от 2 години съм с лещи и мога да ти кажа че по същият начин като теб се притеснявах но едно е сигурно че трябва да опиташ голямо удобствоса и слагането и махането се научава са 1-2 седмици по серопзен проблем може да се окажатр инфекциите но ако спазваш добра хигиена и този риск се намалява а и ако си склонна кън възпаления просто ще спреш да носиш лещи и това е така че давай смело и не се страхувай
 


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Зелен дом в ср, 23 юли 2008, 18:34
ле ле колко ми звучиш познато същите тревоги имах и аз на цвета няма значение аз съм със светли очи и нямах проблем давай само трябва да си упорита за да свикнеш с махането и слагането само искай лешитети да са с по голям процент вода това е важно


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: sibille в ср, 23 юли 2008, 19:35
Зузи,какво е значението на процента вода?Какви са твоите лещи,с колко диоптъра си?


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Лолита в ср, 23 юли 2008, 19:45
Ползвам от 3 години диоптрични лещи. Научих се на 1-2 седмица да ги слагам и махам и се ги ми отнема секудни тази процедура.
Възпаление съм получавала само когато пренося някой чифт. Иначе добрата хигиена и честото сменяне на лещите не водят до никакви усложнения.
Не се чуди, страшно удобство са !!!

Напълно съм съгласна с това мнение  :peace: Само да добавя, че аз съм от 7 години с лещи. М/у другото кой ти е диоптърът?


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: sibille в ср, 23 юли 2008, 19:51
-3.5


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: mami isi в ср, 23 юли 2008, 19:57
Аз съм от 20 години с лещи. Бях на 17 г., когато ги сложих за първи път. Оттогава не съм спирала да ги нося. Много малко хора знаят, че съм с лещи. Вече не помня как свикнах с тях, но беше за кратко време. При мисълта, че не съм с грозните очила, бях готова на всичко , за да ги нося. Все още не мисля да се отказвам от тях. Моят съвет е да си вземеш.


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Лолита в ср, 23 юли 2008, 19:58
И моят съвет е да си вземеш. Голямо удобство са си. Извинявам се, че пита в тази тема, но някоя от вас замисляла ли се е за лазерна операция?


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: mami isi в ср, 23 юли 2008, 20:01
Аз не смея. Все пак си има риск. И ако се случи точно на мен? Може би ако бях на 20 години щях да се замисля.


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Mambina в ср, 23 юли 2008, 20:03
Мисля, че под 4 диоптера не се взима по-нисък за лещи.
Мен така ме бяха излъгали в една оптика, че щом на очила нося - 2.75 трябва да взема по-малко (вече не помня колко беше) . Разликата си я усещах и не виждах добре. Говорих с един друг лекар, чужденец и той ми обясни, че това супер погрешно и веднага да си взема лещи с реалния диоптер.

Марката мисля, че беше Bausch & Lomb

Аз си свалям лещите преди да си легна вечер, защото страшно изсушават очите и съм чувала, че това води до възпаление.
Добре е да си вземеш и изкуствени сълзи, които да слагаш по няколко пъти на ден, за да поддържаш влажността на окото и лещата. Ти сама ще усетиш, че понякога ще ти е сухо и сякаш прашинка ти е влезнала в окото, изкуствените сълзи премахват това дразнение и избистрят окото !!!
Рядко се къпя с тях, защото понякога ми влиза шампоан в очите и ме дразнят, но това не е кой знае какъв проблем ;)

Успех , дано да съм ти била от полза.


Титла: Re: Въпросче за лещите?
Публикувано от: Hristinec в ср, 23 юли 2008, 21:24
Аз нося лещи с диоптер от около 4 години. Много по-удобно ми е отколкото с очила, но ноистина не бива да се прекалява и би трябвало през определен период от време да се заменят с очила. Лошото е, че като свикнеш с лещи после много трудно се връщаш към очилата. А за махането и свалянето не се тревожи. Ще свикнеш бързо.   :peace:


1