BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: pezi в сб, 02 авг 2008, 14:15Титла: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: pezi в сб, 02 авг 2008, 14:15
Мами здравейте моля зяа вашата помощ. Имам син на
43 дни храня го с кърма но се дохранваме с Аптамил 1. Има запек в смисъл акото му е нормално като се изходи но го прави на 4-5 дни . това възможно ли
да е от АМ? И да ли трябва да го сменям? Благодаря Ви предварително.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: cool_poli в сб, 02 авг 2008, 14:34
Здравей,

И аз като теб дохранвах с Аптамил 1 сега вече сме само на АМ Аптамил 1 и първите  седмици докато се адаптира организма му коремчето имахме такъв проблем е не чак 4-5 дни и решението ми беше да му бръкна с термометърче ако не се е изходил в рамките на 24 часа., и до колкото си спомням за около 2 седмици и се нормализира. На тази възраст всяка смяна на храната дава отражение и да смениш млякото не е гаранция че ще се оправи а може и да започне да го боли корем. Може да му даваш "Аптамил 1 комфорт" то е за регулиране функцията на червата. Против колики е. След първия месец давах от него и нямахме силни колики. А първия месец направо полудявах.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: ivonska в сб, 02 авг 2008, 22:04
Няма риск от смяна на АМ. Опитай Лактана био - с про и пребиотици е, и обикновено действа добре (има теми специално за тази марка).
Адапт. млека не са причина за колики. На ранен етап това би могло да бъде всяка друга неподходяща храна, тоест - всичко, различно от АМ и/или кърма.
Издевателства над детското тяло с цел изхождане, са крайно непрепоръчителни. Но... детето си е твое.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: Ала-Баланица в нд, 03 авг 2008, 08:15
Смени АМ.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: pamsi в нд, 03 авг 2008, 08:20
Смени АМ щом имате проблем


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: miss-eli в нд, 03 авг 2008, 09:33
Смени с Лактана био 1 .Ние имахме проблем със запека до 4-и месец и единствено Лактаната ни оправи :peace:


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: mimela6ka в нд, 03 авг 2008, 10:28
Смени АМ аз лично съм на ХИП 1 и съм много доволна.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: mamaVladi в нд, 03 авг 2008, 12:40
   Ама че букет от АМ се е получил до туууук! :hahaha:
   Бебе ми се изхождаше 5-6 пъти докато беше само на кърма, но когато започнах да дохранвам с АМ се запече. Аз сама си избрах Фризолак + Фризовом. Всяка майка естествено ще ти препоръча АМ което тя е ползвала. Да не вземеш сега да опиташ всичките ;-)! АМ по принцип имат запичащ ефект и всяка марка има продукт с разхлабващо и "противоповръщащо" :D (при деца с хабитурално повръщане) действие. По принцип, ние не срещнахме проблеми при смяна на АМ, ама е добре, ако решиш да го правиш да подходиш внимателно!
   Това с термометъра, сапунчето, дръжчицата от индрише или мушкато...  :bad-words: :2gunfire: няма да го коментирам! Когато се позахраните нататък нещата ще се оправят. :peace: Ние първоначално решихме проблема със съответното мляко с разхлабващ ефект - веднъж на 2-3 дни :sick:, ама откак се захранваме (на 4 навършени месеца) всичко си дойде на място newsm44
   Всъщност, извинявай, ама ти защо дохранваш :thinking:? Аз така по съвет на доктори без да искам си отбих бебка :sick:.


Титла: Re: запек с Адаптирано мляко
Публикувано от: megi.stefanow в пт, 08 авг 2008, 16:04
здравейте!поради са6тата при4ина(запек) и аз смениь на моито бебе няколко вида АМ .От сутринта сме на Лактана-био четох много за него и реших да пробвам как 6те му се отрази,за сега разултат няма а и ми се струва стана много неспокоен,незнам дали е от смяната на храната.Има ли мами с подобен проблем?Ве4е се чудя какво да правя,а бебчо се мачи,напава се милия....ПОМАГАИТЕ,МОЛЯ ВИ!!!


1