BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: netty77 в вт, 02 сеп 2008, 10:54Титла: Има ли и други мами с много трудно захранване на бебето?!
Публикувано от: netty77 в вт, 02 сеп 2008, 10:54
Вече имам чувството, че май ще се захраним като хората чак към годинката  :(. Само кърмата знам, че няма риск да му предизвика нещо си.

Значи почнахме с морков и то съвсем рядко с гъстотата на супа, смесено с кърма и то с шише. И беше добре, включих и тиквичка.
Но после на картоф, ориз, мисля че и на ябълка (сок) следват 2-3 дена повръщане, затруднено кърмене, спад на тегло. Като всеки отделен вид го давам отделно без да давам други в момента, за да видя реакциите. И след кофти реакция айде пак 4-5 дена само на кърма докато се оправи от гореспоменатите реакции.

Вече направо ме е страх да давам каквото и да е освен кърма.

Иначе на 6-7 месеца е, родено 3 седмици преди термин, с ниско тегло 2300.

Има ли и други с проблемно захранване? Как успяхте да се захраните в крайна сметка?Титла: Re: Има ли и други мами с много трудно захранване на бебето?!
Публикувано от: galentse в вт, 02 сеп 2008, 11:04
успяхме много късно и то с цената на много търпение и съобразяване с детето-тоест ако не искаше да яде нещо не го карах насила. и досега не е от няй-ящните ама е здрав и пъргав и си хапва каквото иска, не винаги това, което аз искам и колкото аз искам . Всяко дете е различно и ако се опитваме да го сложим в общоприте калъп за това кое кога трябва да се прави, то не винаги действа.
Аз лично при захранването, защото отказваше в началото с лъжичка, давах пюре разредено с кърма в шише. Постепенно увеличавах количеството пюре. И в един прекрасен ден (месеци по-късно), господинът благоволи да яде и с лъжичка (аз редовно предлагах де). Оказа се, че съм предлагала, когато още не е бил готов (захранен е на 6 месеца с оризова каша, която така и не хареса).


1