BG-Mamma

Деца => Детски ясли и градини => Темата е започната от: Lillina в чт, 02 окт 2008, 20:55Титла: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Lillina в чт, 02 окт 2008, 20:55
Здравейте, бих искала да споделите мнението си за частната ясла Джани Родари, защото имам колебания дали детето ми да продължава да ходи? Много ви благодаря!


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: gorun в вт, 18 ное 2008, 17:01
Моята дъщеря посещава тази градина от 17 март. Аз лично я харесвам. По-важното обаче е, че я харесва самата тя. Посетих този форум, защото търся външно мнение за тази градина. Аз имам само бегли впечатления покрай сбитите преразкази на дъщеря ми. Вие доволна ли сте?


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Lillina в вт, 18 ное 2008, 17:17
Дъщеря ми ходи 2 дни на ясли там, разболя се, лекувахме се 1 месец, включително и антибиотици и я спрях. Уплащих се от кашлящите дечица, които посещаваха яслата. Иначе базата ми хареса, както и отношението на персонала.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Ради в вт, 18 ное 2008, 17:37
И аз искам да прочета мнения за тази градина. Малкия ходи в държавна и нещо не ми харесва. Затова чета за частни. Джани Родари ни е близко и за това искам информация.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Богиня:))) в вт, 18 ное 2008, 18:21
Кажете какво ви интересува. Синът ми ходи там почти година. Имам и добри и не толкова добри неща за казване.... Добрите са, че в момента попаднахме на свестна учителка, което не може да се каже за предишната му (уволниха я). Хранят ги добре, чисто е, имат хубави играчки, занимават ги много - поне малкия пее, танцува, научил е доста думички на английски и т.н. Като цяло ходи с желание... Едно от най-хубавите неща е, че може да го водим когато си искаме - ние обикновенно къв 10-10.30 го водим, което е направо немислимо за доста от ДГ
Лошите - нон стоп ги измъчва манията да покажат на родителите колко много знаят техните питомци и пред 1-2 месеца подлагат и нас и децата ни на някакви ужасяващи открити уроци по всякакъв повод. Там децата се стресират от толкова народ и не се чувстват добре. Смятам следващия път като ме поканят на такова тържество да ида да взема малкия още в 4, че да не присъства. Второто гадно нещо е, че при такса от 500 лева ни взеха по 200 лева за учебници и учебни помагала. Е, как мамка му не ги беше срам не разбрах. Като чета тук как в държавните се дават по 20-50 лева и стигат и за учебници и за помагала, че и за тоалетна хартия и вода направо ми иде да викам... И нон стом се обяснява, че английския и пеенето са ни един вид подарък. При 500 лева аз подарък не виждам и затова се дразня. Другото гадно нещо е, че градината се води с мдицинско лице, но не ги преглеждат и нон стоп има кашлящи, смъркащи и т.н. деца. обичайа практика е да се носят сиропи и капки. Друго гадно нещо - Децата вече са по 15тина в група, което не го отличава кой знае колко от държавните градини. Вдигат таксата без предупреждение когато и както си решат. Последно лятото питах дали ще има увеличение - казаха не, но естествено за пореден път я вдигнаха. сега чакам ново поскъпване... За сравнение започнахме при такса 350... Вдигат рамене и казват - ами всичко поскъпва и това е - ако искаш. Затова пък тъпчат повече деца в групите - абе идиотска работа... Не на поледно място - текучество на персонал. За по-малко от година сменихме 3 учителки като не броя тези на летните групи, които бяха всякакви и от всякъде. Явно заплатите не са кой знае кви, а пък работното време е целодневно и бягат като пилци. Собственичката е доста неприятен човек. Не на последно място - изнудването за пари са го превърнали в някакъв култ - има допълнително плуване, танци, карате и кво ли още не и всички деца ги изкараха с говорни дефекти за да посещават платен логопед. Просто вече така съм им назлобяла от горните 5-6 точки, че наврях логопедката там, където слънце не огряма. Оттогава не са ме тормозили - за справка Иван казва дори Л и Р, което е супер нетипично за дете под 3 г.  Хайде и още едно лошо нещо - не оказаха почти никакво съдействие за махането на памперса - да не кажа по-тежка дума. Махнахме нощния памперс на 03.08.2008, а миналата седмица се навиха да оставят иван без памперс а обедния сън, под предлог, че се напикавал Аз лично не го вярвам - за 4 м имаме 3 издънки за по 12 часа нощем и не приемам, че не може да изтрае при тях 2 часа.
Изобщо аз като лют фен на частното образование в момента чакам да измъдрят критериите за прием на децата в държавна детска градина и го пращам там, ако имам късмет да го вземат и ще плащам допълнително на учителките да му обръщат внимание. Просто разликата между държавната и частната детска градина е само в лъскавата обстановка за съжаление.
За всичко останало питайте...
Само за уточнение - написала съм нещата такива, каквито са и всичко което ме дразни. Това обаче не прави Джани Родари лоша частна детска градина. На фона на всички останали тази е направо цвене, независимо от факта, че има доста работа да стане идеална.... Иначе имам впечатления и от други градини покрай мои приятели и положението никъде не е розово.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: gorun в чт, 20 ное 2008, 10:36
Аз въобще не  проумявам, как е възможно при тази такса да им пускат детски филмчета всеки ден. Било в края на занятията, след 16,30 часа. Аз я вземам към 18 часа. Това означава, че повече от 1 час тя гледа филмчета. Аз плащам в този един час да я занимават, а не да гледа филмчета. Това можем да си го правим и вкъщи. Днес казах сутринта на възпитателката, дано си вземат бележка. Хубаво, децата си ги носели и държали да ги гледат там, обясниха ми те. Ами да си ги гледат вкъщи. При толкова пари за консумативи все могат да им измислят нещо, а не да им щракнат телевизора и да си почиват.
Относно базата, наистина е добра. За мен е важно, че на дъщеря ми й харесва. Ако ни приемат догодина в ОДЗ, ще се опитам да я преместя, но ако се наложи да изживея този кошмар с реването отново, не знам дали ще имам сили и няма да ми се наложи да я оставя там. Лошото е, че ние пътуваме от далеч и не ми се влиза из кварталите, за да търся свестни ОДЗ. Препочетох тази, защото ми е на път.
Но като изключим филмчетата, аз я харесвам. Партньорът ми смята сбирките, за да се убедим колко много знаят децата, за комунистически приом, но все пак ги занимават много, дъщеря ми се вълнува от репетиции и други такива и й харесва. А това за мен е най-важното.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Богиня:))) в чт, 20 ное 2008, 15:20
 :crazyeyes: на родителската среща изришно питах за телевизията. Обясниха, че им пускат само онагледяващи филмчета като имат часове... Ако ще ми гледа рататуй или немо няма да я бъде. Досега моят синковец не ми е казвал да са гледали филмчета.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: gorun в чт, 20 ное 2008, 15:51
Гледат всеки ден. Разни "Мечета" и "Черният корсар". В началото мислех, че е инцидентно, но е вече повече от две седмици. Моята дъщеря е първа група. При вас може и да няма филмчета.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: nizza в пн, 26 яну 2009, 13:16
Здравейте! А имате ли наблюдения относно езиците, които учат. Казаха ми по тел, че освен англ могат да учат вече паралелно и немски. Мен ме интересува немския, джани Р ни е близо, мисля си и за Еспа...
Мнение?


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: gorun в ср, 04 фев 2009, 11:35
Могат за отворят група за втори език, ако се съберат поне пет деца. До момента обаче на дъската висят само три имена и група така или иначе не може да се формира. Както казва директорката, може всичко, стига да има достатъчно желаещ.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: zuza5 в пн, 16 фев 2009, 22:54
i moeto dete bese tam sivet kato roditel izstradal dosta ne si zapisvayte deteto tam nyama nisto obsto s castna gradina samo deto taksite si gi iska upravitelkata i te caka na vratata inace ne mojes da ya vidis ako i kajes nesto vse tya e prava detsata viobste ne se gledat ostavyat se na sofyorite na moeto dete bezmalko da mu izkarat okoto vseki pit si idva posinen s razbita usta ne pisat i ne ucat nisto djudoto i viobste vsicko dopilnitelno e da im se zapilva vremeto idva si izmoren otslabna vika ne mi davat dopilnitelno ako pitas gospojite toy vseki den yade dopilnitelno za materiali sibranite 250 lv taka i ne razbrahme kakvo se kupi ucitelite kogato otsistvat po futbol i djudo tya pak si vzema pilnata taksa nali si vzema procent ot tam za neya e po vajno sgradata da i se zapazi detsata viobse ne ya interesuvat i personala i ne e viobste na nivo taka sijelyavam ce go zapisah tam vse oste ne mojem da opravim travmite ottazi gradina


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: vaia в ср, 18 фев 2009, 11:12
Потресена съм от тази детска градина. Синът ми ходи 2 дни там миналата година, за тези дни се разболия от бронхит , който и аз лекувах един месец с антибиотици. До онзи момент никога не беше боледувал.Това добре ама не му даваха вода, спеше с дрехите и обувките и го бяха  водили на излет без да ме предупредят.Представете си как сам се чувствала, детето не е свикнал с ходенето на детска, реве по подразбиране аз бременна , идвам да си го взема - няма никой обаждам се на директорката не вдига, най накрая ми вдигна и вика маи ние сме на излет.Взех си детето и до тук с Джани Родари


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Sollsoll в вт, 31 мар 2009, 21:04
 :ooooh: отказах се от тази градина
много сте убедителни


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Paulbjork в ср, 29 апр 2009, 15:49
  Много добро местоположение и интериор, но много куца човешкия фактор. Управителката има нужда от професионална помощ,  а рибата се вмирисва от към главата. На държавната детска градина , на която сме в момента качеството е 2 пъти по - добро, а цената 10 пъти по-ниска. Не преувеличавам нито за едното нито за другото.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: Shantal в ср, 20 май 2009, 10:29
Егати, тамън ми хареса сайта на градината  :xarms: Нямда да ходим там ...


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: norina в чт, 21 май 2009, 11:01
Като чета тези неща  newsm78 и направо не знам какво ще правим, ако не ни приемат в ДГ  :(


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: ХИУ в пт, 10 юли 2009, 10:31
тъкмо се бях запътила там за работа като учител - живея в Хиподрума, дайте идея


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: mimkis в нд, 12 юли 2009, 00:00
         Посетих тази детска градина и не останах с добри впечатления. Оставете всичко това колко е лъскаво отвън, атмосферата не ми хареса. Много неща ми направиха лошо впечатление,  дечицата ми изглеждаха много измъчени, постоянно плачат, а персонала не им обръща внимание  :(. Единственото,от което се  интересува директорката са пари,пари,пари, а не доброто на децата.


Титла: Re: Има ли майки с дете в яслата Джани Родари?
Публикувано от: viarcheto в пн, 31 авг 2009, 16:14
Моето дете ходи повече от 1 година и аз лично съм доволна.Синът ми е на 3 години и 4 м и миналото лято с тяхна помощ махнахме доста бързо памперса.Градината е с хубава база и доста близо до нас.Наистина миналото лято имаше доста голямо текучество на персонал, но сега май има постоянство.За директорката нямам думи, въобще не ми допада, но тя май се изживява на голяма работа и няма много много допир с децата.За това, че гледат филмчета всеки ден днес разбирам, моят син си мълчи и не казва.Като ця успокоявам, обаче че има и доста по-скъписе село съм доволна, с изключение на високата такса.Все се успокоявам, обаче че има доста по-скъпи.


1