BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: Patishonka в ср, 08 окт 2008, 10:33Титла: За татковците и помощта
Публикувано от: Patishonka в ср, 08 окт 2008, 10:33
Интересно ми е да си сверя часовника - каква помощ очаквате и получавате от татковците, какви са му задълженията в къщи и към децата? Каква част се пада на вас?


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Labrador в ср, 08 окт 2008, 10:43
думата задължения ми е любима ....


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Ивон в ср, 08 окт 2008, 10:44
Чистим заедно, понякога само той, понякога само аз. Готвим заедно, преди се редувахме при миенето на съдовете, но вече имаме съдомиална.  :mrgreen: Мразя да простирам, когато си е в къщи той простира, аз събирам прането след като изсъхне. Изхвърля боклука. Занимава се с детето, редуваме се при къпенето, сменя памперси.  Общо взето сега като го написах и го прочетох отново - няма място за оплакване.  :mrgreen: Разбира се понякога, за да свърши някои от горепосочените дейности трябва много повтаряне и напомняне от моя страна. Това си е доста досадно.  :roll:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: valerie в ср, 08 окт 2008, 10:46
Очаквам това, което и дава- да бъдем двамата родители.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Patishonka в ср, 08 окт 2008, 10:46
думата задължения ми е любима ....

И на мен...  :D Особено, когато ми се ляга пред телевизора, а има дрехи за гладене, за готвене, за чистене и едно бебенце, което има нужда от внимание..


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Katerin* в ср, 08 окт 2008, 10:54
Ами очаквам да се държи като съпруг и баща.
Получавам всичко това че и повече...имам 2-ма сина ,пораснали ...които съм къпала като бебета не повече от 3-4 пъти...
той ги разхождаше,играеше с тях...
Сега ходи на родителски ,води ги за риба,на неделни разходки с малкия,абе татко един път...
Не готви,защото на мен ми е хоби и много ,много не му давам да припарва в кухнята,но мие чинии,
боклука е "негов",в неделя чистим заедно /с децата/,сигурно има и още,не се сещам...
Почти не се е налагало да напомням, или да изисквам,той просто така е научен - да помага...
Опитвам се да науча така и синовете си...


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Ulia в ср, 08 окт 2008, 11:13
Не очаквам просто помощ от него.
Очаквам да се грижим, отглеждаме и възпитаваме детето си заедно.
Задълженията и отговорностите ни към дома и семейството са общи.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Не се сърди, човече в ср, 08 окт 2008, 11:19
Не смятам, че някой е длъжен на другия.
Помощ очаквам само, само, когато съм болна.

Иначе като родител, разбира се 50% от отглеждането и възпитанито на детето са негови  и 50% мои.

Същото се отнася и за грижите за дома.Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Хър Мяуджести в ср, 08 окт 2008, 11:29
Очаквам да си остане толкова отговорен ,колкото беше още когато се запознавахме и колкото е сега. Разчитам на подкрепата му като мъж и баща, какви точно са му задълженията не бих могла да посоча, но когато човек сам има желание да допринася за семейния и домашния уют, мисля,че не е необходимо да се прави списък с такива.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: toni_ls в ср, 08 окт 2008, 12:26
Явно аз съм рядък случай - помощта, ако може така да се каже, е осигуряване на пари и играене с малката по 1/2 час на ден. В неделя може и 1 час.
И двамата ходим на работа, но всичко останало, от водене и прибиране от ясла, ябсолютно всякакви домакински и битови (поправки, плащане на сметки и т.н) са моя работа, защото той работи физическа работа и се изморява, аз в офис, ерго съм свежа птичка..... :ooooh:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Jordan в ср, 08 окт 2008, 12:38
Мъжът ми работи, а аз гледам децата вкъщи. През работните дни аз готвя, чистя, пера и т.н. През уикенда пак аз готвя, но той пере, той чисти и повече от мен се занимава с децата.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Ulia в ср, 08 окт 2008, 12:48
.... защото той работи физическа работа и се изморява, аз в офис, ерго съм свежа птичка..... :ooooh:
И при нас е така, но често по-уморената съм аз, ако и да работя седнала и на бюро.
Нашето разбиране е, че щом и двамата работим и носим пари в къщи- останалите задължения към дома и детето също са общи.
Друг е въпросът ако само единият от двамата работи и изцяло е поел финансовата издръжка на семейството, а другият е поел грижата за домакинството и децата. Но дори и при това положение двамата родители са еднакво отговорни за възпитанието им.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: лейди Рамкин в ср, 08 окт 2008, 12:52
Ами... понякога се занимава с бебето, ако имам да върша нещо спешно. Иначе представлява родителски авторитет и толкоз. :roll:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: villiana в ср, 08 окт 2008, 12:58
Jordan, тези дечица в подписа ти всичките ли са твои? Направо съм изумена.  :shock: Браво!   :bouquet: Да са ви живи и здрави!
Извинявам се за отклонението от темата  :hug:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: *Pukanka* в ср, 08 окт 2008, 13:24
Моя мъж е страхотен. Помага ми за всичко, което можете да се сетите. Чак понякога се замислям дали достатъчно го оценявам и му отделям достатъчно внимание поне.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: nana77 в ср, 08 окт 2008, 13:28
Всичко в нашата къща се разпределя според това кой какво време има. Освен готвенето. Готвя само аз. Иначе пране, простиране и прочие битовизми се правят от този, които е вкъщи. Прахосмукачката и боклукът са негови задължения, а пазаруваме двамата.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Jomista в ср, 08 окт 2008, 13:34
Когато се роди бебка нашия таткото  много ми помагаше. За жалост той пътува и го няма по половин година. Иначе докато е тук е доста всеотдаен. Да не говорим,че аз доста рядко мия чинии, или пазарувам. Дано си остане все такъв :)


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: boto в ср, 08 окт 2008, 14:08
При нас задълженията се разпределят според възможностите и времето. Има неща, които прави предимно единия от нас - примерно той глади, пуска прахосмукачка, извършва ремонтите и пазарува големите неща; аз готвя, чистя, мия чинии и определям кой с какво ще се облича. Но понякога тези неща ги върши и другия - примерно ако той не си е в къщи мога и аз да изгладя нещо, също ако ми е писнало може и той да измие чиниите. За детето винаги  ми е помагал страшно много. Още от бебе той си я къпе, сменя памперси, преоблича, пере дрехи и т.н. Когато се прибрах от родилното категорично отказах да я къпя, защото ме беше страх. Тати чинно си я къпеше дълго време (всъщност си счупи ръката и ме принуди да се престраша).
Винаги съм мислила, че няма вариант единия да е изморен и това да е оправдание да не свърши нещо. След като живеем в едно жилище поддържането му, като и отглеждането на детето или децата са общо задължение.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: aunt Ogg в ср, 08 окт 2008, 14:18
Помага ми за всичко, за което го помоля и за нещата, които прецени,че трябва да свърши , без да съм го молила.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: azaf в ср, 08 окт 2008, 15:55
Няма задължения, няма помощ - ние сме семейство и всеки има грижи към това семейство, към децата, към дома. Щом и двамата съзнателно сме решили, че искаме семейство, и двамата си поемаме "задълженията", а те са отговорност и партньорство. Не делим работата - върши я този, който има физическа възможност в момента.
Като цяло, той поема (почти) изцяло всичко покрай ремонтите и колата - физическата сила е на негова страна. Готвим и двамата, според музата. Аз изхвърлям боклука - просто, защото сутрин той води децата до градината, а аз тръгвам по-рано и минавам покрай кофите. Улеснили сме си работата вкъщи максимално - миялна, пералня, домашна помощница за основните почиствания и т.н. За ежедневното "шетане" отогваря този, който се прибере пръв или (примерно) единият оправя из нас, другият приготвя вечерята.
За финансите на семейството също се грижим и двамата.
За децата - не виждам смисъл да коментирам - и двамата сме родители, и двамата полагаме еднакви грижи (независимо дали става дума за смяна на памперси, докато бяха бебета; хранене, къпане, разходки, игра, покупки, даване на лекарства и т.н.).


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Jordan в ср, 08 окт 2008, 15:59
Jordan, тези дечица в подписа ти всичките ли са твои? Направо съм изумена.  :shock: Браво!   :bouquet: Да са ви живи и здрави!
Извинявам се за отклонението от темата  :hug:

Разбира се : ) Благодаря за благопожеланията.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: санела в ср, 08 окт 2008, 16:53
 Кога-както дойде, зависи кой от двамата си е в къщи, няма разпределение или срокове. Иначе на него любимо му е да готви, но пък отказва да простира, че щели да го бъзикат комшиите.  :33uu:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: mama E в ср, 08 окт 2008, 18:06
Мъжът ми- изкарва 95% от парите в къщи, плаща сметки,води и прибира дъщеря ни от училище, прахосмукачката е негова. Пазаруваме заедно. Всяка сутрин ми носи капучино, като се върне от училището  :lol: За абсолютно нищо друго не помага. Аз готвя, пера (не простирам и гладя , имам сушилня), на 95% Аз се занимавам с децата.
Имайки предвид че работи по 15 часа на ден и това е много. Аз от друга страна имам доста свободно време и си имам малък бизнес който ми запълва времето с нещо което обичам. Като цяло така седят нещата.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: pasinet в ср, 08 окт 2008, 20:13
В този момент, когато аз не работя и съм си в къщи, не очаквам никаква помощ за домакинството от него, с изключение да не игнорира детето и да играе от време на време с него. Когато работех, а той беше с повече свободно време почти всичко в къщи е правил , с изключение на готвенето, защото не може да готви добре.
С една дума задълженията са общи, всеки се включва , на който фронт може.
Единственото, което го карам със зор, е ако нещо се развали да се ремонтира в срок. Аз също помагам в тези случаи, но просто не мога да правя ремонт на бойлера примерно сама или пък да очаквам той съвсем сам да прави подобни ремонти.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Dindin в чт, 09 окт 2008, 02:12
За домакинска работа и дума не може да става да участва, в отглеждането на бебето ще държа да е активен обаче.. скоро ще разбера дали ще се получи.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: juleto18 в чт, 09 окт 2008, 02:30
 С оглед  на това,че си писала и в един друг под форум ще кажа:
1. Издръжка -70лв,доскоро беше 50,не я плаща редовно.
2.Всеки уикенд има право да го вижда сина ни,но той  има винаги мнооого работа и никакво време за детето.Оставено е на родителите му.
3.Не купува нищо допълнително извън издръжката,пари не дава,освен ако не стана нагла и ги търся до полуда(за лекарства обикновенно,които да са  в тяхната къща) Иначе и една паста за зъби не му е купил...
4.Не дава да напуска страната-гледай да си уредиш този въпрос с пълномощните сега при решението,да не се налага да го търсиш после.
  Ами ,май  с това се изчерпваме,освен последната закана да ме съди за цял живот newsm78


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: joya в чт, 09 окт 2008, 11:15
При нас е така: мъжът ми работи, грижи се за техническата поддръжка на дома и за ремонтите, когато има такива.
Играе с детето, когато е свободен,  и единственото за което му мрънкам от домакинството е да хвърля боклука (много мразя).


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: donka в чт, 09 окт 2008, 12:26
Като се замисля, май двете сигурни задължения на мъжа ми са да хвърля боклука и да води големия ни син по всичките му извънкласни дейности. Откакто се роди бебето, обикновено той го преобува през нощта и ми го носи в леглото, защото все някога трябва да си почина. С всички други неща по принцип се занимавам аз, защото си работя вкъщи и не са ми в тежест. Но винаги има ситуации, в които ролите да се разменят. Предполагам, че така е във всяко семейство.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: _Gabrielle_ в чт, 09 окт 2008, 13:03
Ами понякога чисти той, но основно аз. Понякога готви той, но това се случва веднъж на 4-5 седмици. Основното, с което ми помага е да се занимава с детето вечер (не изцяло де) и да го къпе - къпе го само той. Но пък свекърва ми идва всеки ден и доста ми помага с детето, така че гледам да си оправям домакинството аз. Мъжа ми все пак работи доста и не мисля да му прехвърлям и домашните задължения.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: ira7202 в чт, 09 окт 2008, 13:43
Включвам се и аз - за мое съжаление не мога да се похваля - в началото на брака ни, съпругът ми ми помагаше в домакинството - да изчисти с прахосмукачка, да измие чинии. Но това остана някъде в небитието. Сега вече имаме и детенце , така че моите ангажименти просто преливат - водя/взеам детето от градина, водя го на разходки, у дома играя с него,плащам всички сметки, хвърлям боклука (но това вече ми се струва като приятна разходка :)), готвя, старая се да поддържам прилично ушетано, пера с последващата грижа за прането,...а - ходя и на работа, като работата ми си е отговорна. Атгажиментите на съпруга ми са - да ходи на работа,да напазарува(като трябва аз да му дам списък от необходимите неща), да се нахрани вечер, да вземе купичка семки и да започне да ги чопли пред телевизора, и между временно заспива. За да съм честна докрай с вас, мили мами, той си и играе с детето - гъделичка го, и това е ...Когато започна разговор за разпределяне на ангажиментите за домакинството - то коронният му номер е че той се грижел за колата, и на работа имал много проблеми за решаване, или че аз не съм можела да преместя нещо си (за което се изисква наистина повече физическа сила).
И като прибавя  и проблеми от друго естество - просто се чудя има ли смисъл да живея с такъв мъж?!


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Lora i Moni в чт, 09 окт 2008, 14:13
Очаквам да бъде добър баща и съпруг и той е.  :hug:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Не се сърди, човече в чт, 09 окт 2008, 14:28
... коронният му номер е че той се грижел за колата, и на работа имал много проблеми за решаване, или че аз не съм можела да преместя нещо си (за което се изисква наистина повече физическа сила) ...

Ами дали има смисъл, зависи от теб, някои жени сами приемат това за техен дълг и дори са щастливи от факта :crazy:
 
Всеки ден ли ги мести тия тежки неща :lol: я си "поиграй" с него, направи есенно почистване, основно и не пипай повече, на пролет пак.

Инцидентните неща нямат нищо общо с ежедневните, но пък кой би отказал да живее на хотел, щом с има прислужница?

Вие сте равнопоставени, няма да му се молиш, направо си му кажи кои са отговорностите му и не пипвай повече нищо от тях :peace:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: danadi в чт, 09 окт 2008, 14:32
При нас всички задължения са общи. Просто зависи кой е по-свободен да свърши това, което се налага.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Сън в лятна нощ в сб, 11 окт 2008, 19:15
Сега в моето бременно положение май с сина вършат всичко.После нямам нищо против да им седя,, диван чапраз,, :peace:ама аз си ги познавам и те си ме носят на ръце.Сина е вече голям и се включва активно.Това което трябва да се свърши се прави и точка.Ние сме семейство и работата е обща.Разбира се, ако ми трябват силови техници никога не се измъкват,ама и аз си ги глезя. :naughty:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: mama_iana в сб, 11 окт 2008, 21:16
 Вкъщи домакинството почти си го поделяме - готвене, чистене, пране. Пазаруване за вкъщи- само той. Грижим се за детето заедно.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: venera123 в сб, 11 окт 2008, 23:46
Задължения ли ? Няма такива . Всичко което се върши е с желание. Ако не аз ще е той , няма кой да дойди да ни е свърши .Ако не днес то утре ще си я свършим.  Единствено простирането на прането не си давам, защото ги реди по странен за мен начин.И вместо да ми помогни като ги простре ще ми загуби повече време да ги пререждам. Не мога да се оплача , за мой късмет. Дано и за напред да е така.


  :bouquet:За Jordan. Иска се много смелост за отглеждането на толкова дечица.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: AnMary в нд, 12 окт 2008, 05:12
Нямаме права и задължения. Помагаме си взаимно, във всичко.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Цвете от Луната в нд, 12 окт 2008, 08:28
Интересно ми е да си сверя часовника - каква помощ очаквате и получавате от татковците, какви са му задълженията в къщи и към децата?

Очаквам толкова, колкото и давам. 50/50 и не го наричам помощ, защото домът и децата ни са общи, ерго отговорностите и натовареността ни са общи. Даже отивам по-далеч когато не ми е добре - очаквам да ги поеме изцяло, което пък аз съм готова да направя, когато на него му е зле или е на мач.

Каква част се пада на вас?

50 процента, както вече казах.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Deq в пн, 13 окт 2008, 10:17
Интересно ми е да си сверя часовника - каква помощ очаквате и получавате от татковците, какви са му задълженията в къщи и към децата? Каква част се пада на вас?

Помага ми,като му дойдеше музата  :mrgreen:
Всъщност не съм определяла мои и негови задължения,къщата ни е задължение и за двамата.Той мете двора,подрежда си гаража,занимава се с поддържането на колата,минава с прахосмукачка когато не е на работа,хвърля боклука,бърсал е и праха,какво повече да искам   :roll: Мое задължение си е прането,готвенето,грижите за детето са взаимни.
Преди се награбвах със всичко,но сега леко по  леко се научи и той доста да се включва  :peace:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Кашмир в пн, 13 окт 2008, 11:36
Явно аз съм рядък случай - помощта, ако може така да се каже, е осигуряване на пари и играене с малката по 1/2 час на ден. В неделя може и 1 час.
И двамата ходим на работа, но всичко останало, от водене и прибиране от ясла, ябсолютно всякакви домакински и битови (поправки, плащане на сметки и т.н) са моя работа, защото той работи физическа работа и се изморява, аз в офис, ерго съм свежа птичка..... :ooooh:
:peace:Явно не съм сама, само дето аз съм с 2 деца...


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: reme в пн, 13 окт 2008, 19:55
Не сме определяли кой какво ще прави. Единственото, което е изцяло негово задължение, е да изхвърля боклука, мен ме е страх от уличните кучета до контейнера. Иначе той помага в абсолютно всичко, свързано с домакинството и детето, просто няма дейност, която да не е вършил. Понякога, когато се предполага, че нещо трябва аз да направя, обаче не ми се прави точно в момента, го помолвам  и никога не ми отказва. Той е готвач по професия и от време на време се изказва, че вкъщи не иска да готви, защото му е омръзнало на работа, обаче когато аз започна да готвя, най-редовно ми издърпва продуктите от ръцете и готви той. Аз по принцип не съм добра в готвенето и се моткам, той се справя по-бързо и явно го изнервям с мотаенето си. Важното е, че не се оплаква.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Albenafeld в вт, 14 окт 2008, 09:31
Щастливки сте всички вие с мъже, които ви помагат. Бях започнала да губя вяра, че има такива мъже и замалко да повярвам, че моето положене е нормално. Благодаря ви!
Аз като започна да искам от мъжа ми да ми помага в безкрайната работа в къщи отговора е нещо като - Добре, ама ти ще поправиш вратата, дето се счупи вчера например. И аз млъквам, за да не хвърля нещо по него да плашим детето. Много болна тема, много трудно се търпи. А за детето...само този пример ще ви дам - откакто се е родил Мимо моля и умолявам мъжа ми един път, поне един път да става през нощта вместо мен, да стане сутринта, да го оправи и да ме оставят да се наспя; един ден - викам му- избери си ден , рождения ми ден, Коледа - все едно- един ден искам да се наспя, ами още не съм го доживяла това :cry:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: tati2raseria в вт, 14 окт 2008, 09:38
вашта работа е като приказката - мари станке да ти се оплача - сина намери една... той й чисти, готви, пере - сичко, а тя кокона - нищо не пипва... иначе дъщерята е добре - случи на мъж - той чисти, готви, пере - сичко...

п.п. няма угодия туй жената...


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Северина в вт, 14 окт 2008, 09:46
Albenafeld не си сама, мила! :hug: А подозирам,че има и много други, които просто не са се разписали в темата. ;-) Не знам кое е нормалното положение. Логичното би било, това с помагащите и всеотдайни мъже, но дали е по- често срещаното е спорно.
Моят мъж си има няколко "твърди" задължения извоювани след дълги години "борба": пазарува, изхвърля боклука, плаща сметките, шофьор е на семейството и прави салатата за вечеря. Е, поправя и някои неща в къщи (слава богу, че не е с вързани ръце), но децата са основно моя грижа.
Хм, така написано, не е чак толкова лошо положението.  :thinking:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Не се сърди, човече в вт, 14 окт 2008, 10:04
Винаги ми е било чудно да се казва, че мъжът "помага"  :lol: Може да помогнеш на колега, комшия и т.н., но нали става дума за техния дом :crazy: как решихте, че всичко се полага на единия, а ако другият благоволи инцидентно да пипне нещо, то трябва да му се кланяме  :crazy:

Albenafeld, прочети ми поста по-горе.
Врата ви се чупи веднъж на няколко години, нали? Изчисти си основно къщата и изчакай да мине 1 г., може пък да зацепи  :roll:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: tati2raseria в вт, 14 окт 2008, 10:06
Цитат
Врата ви се чупи веднъж на няколко години, нали? Изчисти си основно къщата и изчакай да мине 1 г., може пък да зацепи 

баси разкоша!!! цяла година няма да ми застава пред телевизора с прахосмукачката  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Не се сърди, човече в вт, 14 окт 2008, 10:15
Много оригинално :lol: по-скоро жалко, че след всеки пускаш такива постове, но знам ли, може да ти харесва да живееш в мърсотия до ушите :tired:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: tati2raseria в вт, 14 окт 2008, 10:17
чак до ушите - не, ама до глезените се изтрайва  :mrgreen:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: aunt Ogg в вт, 14 окт 2008, 10:17
Тук е моментът да попитам- а вие как възпитавате момчетата си? Дали от малки участват в къщната работа-слагане на маса, миене на чинии, подреждане, чистене на книгите и т.н.- или си гледат филмче, като тати, докато вие свършите всичко? Мъжът ми от малък са го свикнали да помага в къщи и не вижда абсолютно нищо не нормално да се включва и сега. Май не всички свекита са зли.  :thinking:


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Albenafeld в вт, 14 окт 2008, 10:20
Винаги ми е било чудно да се казва, че мъжът "помага"  :lol: Може да помогнеш на колега, комшия и т.н., но нали става дума за техния дом :crazy: как решихте, че всичко се полага на единия, а ако другият благоволи инцидентно да пипне нещо, то трябва да му се кланяме  :crazy:

Albenafeld, прочети ми поста по-горе.
Врата ви се чупи веднъж на няколко години, нали? Изчисти си основно къщата и изчакай да мине 1 г., може пък да зацепи  :roll:

Ами пробвала съм всичко, повярвай ми, ама не става това да зарежа чистенето, защото изпадам в депресия като е мизерия навсякъде, не мога да търпя, а на него кво му пука - той не мърда от дивана вечер, сутрин се измъква от леглото и заминава. Не става така, въобще с принуда не става, той като е решил, че има мъжки и женски задължения, не можеш друго да му втълпиш. По твойта логика как да го накарам да гледа детето, да го оставя и да замина ли? Правила съм го като нямам избор и той го гледа от немай къде, ама не му става навик, повярвай ми. Просто не ще и това е, не знам как ще продължават нещата


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Не се сърди, човече в вт, 14 окт 2008, 10:52
Albenafeld, не знам, ако искаш да се промени положението ти, трябва да седнеш и директно да му кажеш, че не живее на хотел с камериерка, затова за деня му се пада: това, това и това.
Иначе той хубаво е решил, че има женски, не се учудвам, всеки гледа да скатава, ти обаче също си човек и имаш право да решаваш.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Шлябада в вт, 14 окт 2008, 17:24
Всеки прави всичко, когато има свободно време и желание. Напоследък аз разполагам с повече време, затова съм поела чистенето (без миене на коридори, прозорци и тераси), прането и подреждането. Пазаруваме и готвим заедно. Децата гледаме заедно. Аз и не познавам друго положение на нещата, защото и при родителите ми е така - всичко домашно е споделено.


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: Izzabella1 в пт, 17 окт 2008, 11:24
Моя мъж е страхотен. Помага ми за всичко, което можете да се сетите. Чак понякога се замислям дали достатъчно го оценявам и му отделям достатъчно внимание поне.

И моят мъж е страхотен!Работи нон-стоп като мен и в малкото свободно врем помага с каквото може,обожава да прекарва ценни мигове с детето.Много съм му благодарна!За мен той е най-добричкият тате на света!!!


Титла: Re: За татковците и помощта
Публикувано от: emely в сб, 18 окт 2008, 00:28
Мойто мило много  се занимава с децата,но с домакинската работа хич го няма :(Единствено изхвърля боклука и до там се свеждат домакинските му задължения.Много рядко готви,сигурно и той не помни кога за последно е мил чинии или пускал прахосмукачка.Когато почна да искам малко повече съдействие почти винаги се скарваме и се цупим един на друг :(


1