BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: pampipili в ср, 08 окт 2008, 11:53Титла: Спешно - за Русе!!!
Публикувано от: pampipili в ср, 08 окт 2008, 11:53
Здравейте мами, спешно ми трябва адрес и телефон на д-р Новакова /детски лекар/ от Русе, ако някой може да препоръча и друг - МОЛЯ, защото вече 3-ти ден сме с висока температура 39 градуса, панадола и бабините методи нещо не помагат :cry:
Обаждах се на личната, а тя без да я прегледа каза "Ами да започнем с антибиотика....." УЖАС :2gunfire:...... досега никога не е боледувала бебека (сука до преди един месец, сега е на 11 м.) и затова незнам към кого да се обърна...
Моля ви за съвет за наистина добър специалист и неговите координати, за да действаме :pray:
БЛАГОДАРЯ :peace:


Титла: Re: Спешно - за Русе!!!
Публикувано от: D.Antonova в ср, 08 окт 2008, 22:31
Телефонът на д-р Новакова е 0887714291
Тя има частен кабинет в Стоматологията на 4тия етаж.Преглежда следобед.Но винаги при спешен случай ще прегледа детето веднага и в детското отделение, ако е в момента на смяна там.Тя е добър педиатър и внимателен човек.
Моят син Антон сега е в първи клас, а тя го познава от 16-дневно бебе.Тони израсна по болниците, а когато е с температура , никога не е била под 39-40 градуса, когато боледува тежко.От бебе си е така.
От миналото лято най-после преминахме този период.
За температурата мога да помогна с малко съвети от опит : ако стане над 39 - не чакайте да падне с лекарства.Веднага направете вана с водичка около 36 градуса или увийте детенцето в мокри кърпи за 15-20 минути.Помага и разтривката с оцет и мокри оцетени чорапчета на краката.Давайте много течности, компот от малини, изцеден лимон разреден с вода и мед; компрес на челото от настърган суров картоф във влажна марля...Разбира се освен бабините методи без антипиретици не може.На Тони температура над 39.5 падаше само от течен аналгин - но с него трябва внимателно.Обадете се на Новакова, тя ще Ви каже какво да предпримете.
Всичко хубаво Ви желая!Целувки на детенце- всичко ще е наред!Успех!


Титла: Re: Спешно - за Русе!!!
Публикувано от: pampipili в пт, 10 окт 2008, 21:39
Благодаря ти много Антонова :hug:


1