BG-Mamma

Родителски групи => Родители, отглеждащи сами децата си => Темата е започната от: сиси в нд, 19 окт 2008, 17:34Титла: Да приема ли?
Публикувано от: сиси в нд, 19 окт 2008, 17:34
Съпругът ми иска развод по взаимно съгласие - кои са "+" и "-" при този вид? Какво бихте ме посъветвали?


Титла: Re: Да приема ли?
Публикувано от: magarence в нд, 19 окт 2008, 18:04
Във всякакъв случай е за препочитане..в смисъл най-бързо и безболезнено ще мине за всички "участници"..
НО..понеже казваш, че е по негова инициатива - прецени добре..
Ако няма да имате имуществени спорове, както такива относно попечителството над детето - ок, това е "интелигентният" вариант..
В противен случай - може би просто иска да те "прецака"..
Успех!


Титла: Re: Да приема ли?
Публикувано от: сиси в нд, 19 окт 2008, 18:19
При всички положения ще имаме имуществени спорове - общия апартамент е придобит по време на брака, като1/4 е от наследствен имот /негов/, мои пари /от родителите ми/ и теглен и изплатен заем/от двамата/ .Апартамента е записан на негово име /родителите му "движиха "тогава този въпрос, защото ние бяхме студенти в друг град/ и съответно това е "неговия "апартамент. Имаме две деца - има ли разлика в издръжката, когато е по споразумение и тя може ли да се променя в годините? Аз имам апартамент- дарение от родителите си в друг град /майка ми е живее там и може да го ползва, докато е жива/ - какво значение има това?


Титла: Re: Да приема ли?
Публикувано от: magarence в нд, 19 окт 2008, 18:28
Не съм адвокат и затова не искам да те подведа..
Аз се развеждам по взаимно съгласие.. Но преди това седнахме и обсъдихме всичко..разбрахме се и толкова.Не сме имали никакви спорове относно делене на имущество, както и за детето..
Ако смяташ, че ще можете да се разберете - приеми. Но във всякакъв случай ползвай адвокат..


Титла: Re: Да приема ли?
Публикувано от: Evana в нд, 19 окт 2008, 20:26
Издръжката можеш да я промениш когато поискаш.А той каква издръжка ти предлага за сега?Апартамента на майка ти ,щом като е дарение,съпругът ти няма дял там.Иначе най-добре,ако имаш възможност се посъветвай с адвокат,да не се прецакаш с нещо.Ако всичко е ок,може да минете с един адвокат и двамата.


1