BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: belomorska в пн, 20 окт 2008, 16:46Титла: Уголемен далак?
Публикувано от: belomorska в пн, 20 окт 2008, 16:46
Преди време започнах да чувствам корема си подут и да ме наболява от време на време. Реших, че може да е от храната, времето и т.н. и не обърнах особено внимание. Болката обаче не спира вече четвърта седмица. Ходих на гинеколог предполагайки че може да е от яйчниците, но се оказа, че нямам възпаления и ме изпрати на гастроентеролог, т.к. имам възпалени черва. Ходих и на такъв лекар и ми каза, че освен възпалените черва имам и уголемен  далак. Аз обаче реших да си направя изследвания за хламидия трахоматис, т.к. съм чувала че   може да се получи въпросното възпаление. Резултатите ми са следните:IgG-2,46, a IgM-8,13. Преди повече от половин година си правих същите изследвания и показателите тогава ми бяха: IgG1,42, IgM-4,86. Може ли някой да ми каже какво означававъзпален далак и значението на тези резултати, защо стойностите са се променили с времето и имам ли хламидия?!?
Много благодаря предварително.


Титла: Re: Уголемен далак?
Публикувано от: Andji77 в пн, 20 окт 2008, 20:16
Аз съм с уголемен далак.Открихме го случайно,трябваше да ми видят бъбреците на ехограф и така го откриха.От 2 г.ходя по доктори ,за да разберем причината.На няколко места изказаха съмненение за лимфом.Бях се побъркала от притеснение и вече виждах края си и оплаквах децата си .Последния път ,в който се наканих да правя изследвания реших да отида в София (тъй като съм от провинцията)и там ги направих в Националния Хематологичен Център ,решиха да ми вземат костен мозък,за да решат дали може да се съмняват за лимфом.Изследванията се оказаха нормални и те решиха да оставят нещата така т.е.да правя периодични кръвни изследвания и така да следя нещата.А за уголемения далак ми казаха ,че може да е от някакво по-сериозно възпаление ,което съм изкарала.
Дано не съм те притеснила много ,но така строят нещата при мен,при теб може да е нещо друго,например от една таласемия също може да ес уголеми далака.Успех и пиши как се развиват при теб нещата.


1