BG-Mamma

Образование => Училища => Темата е започната от: enis07 в вт, 04 ное 2008, 08:15Титла: Първата учителка
Публикувано от: enis07 в вт, 04 ное 2008, 08:15
Мили момичета едва ли има някоя от вас поне веднъж в забързаното си ежедневие да не си е спомняла за първи клас и първата учителка.Сега когато големият ми син е първокласник все по често се сещам за моята първа учителка,която никога няма да забравя.Редом с родителите тя е човекът който има голяма заслуга за бъдещето на едно дете.Ето защо мисля че тук е мястото всяка от вас която иска може да спомене своята първа учителка.Моята се казваше Мария Пелтекова-нека е жива и здрава и много голямо БЛАГОДАРЯ!!! [smilie=smile3501.gif]


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: emisal в вт, 04 ное 2008, 09:17
Хубава тема, едно браво Roxette, че си се сетила, така ще се върнем години назад и ще си припомним и нашите вълнения и притеснения когато сме прекрачили прага на училището, за човека които за пръв път ни е подал ръка на този "праг" - за мен беше Капка Шапкова. Имах един учител - Кидиков които веднъж беше казал "Най лошото за един учител и родител е когато забрави, че и той е бил ученик", тези негови думи съм ги запомнила и сега когато започна да изисквам (понякога повече от необходимото) от моя третокласник си спомнят неговите думи и се поставям на мястото на сина ми. Така, че нека си припомним не само първия ни учител, а всеки учител които е оставил някаква следа и винаги ще го помним. Другия ми учител, които никога няма да забравя, които ни учеше не само на знания, а винаги ни е съветвал за каквото и да било дори и години след като завършихме училище е Николай Радев.
На всички тях едно огромно благодаря.  :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: pro77 в вт, 04 ное 2008, 10:11
Поздравление за темата!!!!!!  :bouquet:
Моята първа учителка беше Другарката Даскалова-прекрасен човек ,прекрасен  преподавател ,нямам думи да изкажя благодарноста си към нея за всичко ,което получихме като знание тогава.За децата :Все още на сина ми е госпожа Момчилова ,незнам дали има по добър преподавател от нея  :bouquet:,а за дъщеря ми беше Златева


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: ЗВЕЗДЕЛИНА ГЕОРГИЕВА в вт, 04 ное 2008, 10:11
  :bouquet: за моята другарка Докова.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Ann4e в вт, 04 ное 2008, 10:44
Искам да благодаря на любимите си учителки - не са първи, но са много важни за мен. Учителката ми по математика - Наташа Чорбаджийска и по биология - Братоева. Хора, които не се боят, че ще загубят авторитет скъсявайки дистанцията.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Lennyh в вт, 04 ное 2008, 10:47
"Най лошото за един учител и родител е когато забрави, че и той е бил ученик"

Невероятна сентенция :peace: и вярна и мъдра!

Първата ми учителка беш невероятна жена - освен едно огромно БЛАГОДАРЯ друго надали бих могла да кажа!!!

Митра Воргова се казва първата моя учителка    :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Vache в вт, 04 ное 2008, 15:29
Моята първа учителка се казваше другарката Каменова. Тя ме научи на много неща.  :love:
Много ми стана мъчно когато преди десетина години видях некролога й. Беше си отишла твърде млада  :cry:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: bellezza в вт, 04 ное 2008, 19:33
Другарката Стоянова-24 соу "П.К.Яворов".  :bouquet: newsm51


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Игривата слива в ср, 05 ное 2008, 11:14
Ще дам и предложение . Ако искате освен първата учителка , нека да споменем и училището . Така може би ще стане доста интересно , а дори ще си намерим и съученици . Моята първа учителка е другарката Гюмишева . 27 СОУ " Георги Караславов" - "Люлин ".


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: tania2007 в ср, 05 ное 2008, 11:35
Моята първа учителка се казва Радка Щерева.   :bouquet:
Научи ме на много хубави неща.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: tanito81 в ср, 05 ное 2008, 14:47
Рoxette поздравление за хубавата темичка.  :bouquet:
Аз учих в уч-ще "Ангел Кънчев"с госпожа Великова.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Krrassi в ср, 05 ное 2008, 21:41
Първите ми учителки бяха две, едната ни преподаваше сутрин, а другата следобед ,Другарката Йорданова по математика и Другарката Милчева по литература , прекрасни учителки ,много ,много им благодаря   :bouquet: за това на което са ме научили в първите толкова важни години от съзнателния ми живот. Поклон пред тази благородна професия и хората който я упражняват.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: fros в ср, 05 ное 2008, 21:53
А на мен първият ми учител беше другарят Русинов.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: mari_anka в ср, 05 ное 2008, 21:59
Прекрасна тема, благодаря!  :bouquet: Винаги с любов си спомням за моята първа учителка Ялъмова (учих в ОУ "Гани Ганев" - Бургас). Често се питам къде е сега, какво прави, дали годините дадоха отпечатък или е все така лъчезарна и добра... Едно огромно благодаря!


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Етиа в чт, 06 ное 2008, 10:15
 Моят първи учител беше Другарят Сираков(трудно ми е да сложа господин отпред, ще ме извините, така си го спомням). Имах и още една учителка, но факта, че спомените за нея са доста бледи говори много.
 Страхотен човек и  учител. Той беше преквалифициран военен - ама явно си беше намерил мястото. Даде ни страхотно много. Подхода му беше абсолютно неприложим от другите учители.
 Учил е и баща ми и мен. На погребението му дойдоха ученици от всички випуски.
 


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Имелда Маркос в чт, 06 ное 2008, 19:22
Другарката Плашокова беше моята първа истинска учителка. Дано да е жива  и здрава, спомням си с голямо уважение за нея.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Franceska в пн, 10 ное 2008, 10:45
Учила съм в X та гимназия.Там учителки ми бяха др.Генова и др.Шопова.  :bouquet:-това е за тях двете.Много се радвам, че и дъщеря ми ще завърши 4 ти клас при най-всеотдайната госпожа.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: sisil76 в пн, 10 ное 2008, 11:36
Едно огромно благодаря  на другарката   Георгиева   :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Торнадо в пн, 10 ное 2008, 12:02
 Моята първа учителка беше моят кошмар,дано на никое друго дете не се пада такова зло.  :ooooh:
 Почти беше успяла да ме накара да намразая училището за цял живот.
 Добре,че бях с нея само една година и после имах прекрасен учител,другаря Василев.  :bouquet: :hug:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: pufa_ в пн, 10 ное 2008, 14:40
Само хубави спомени имам от моята първа учителка.Помня как плаках когато се разделихме с нея в трети клас.А колко много се учудих когато я срещнах преди 5-6г. и тя не само че ме позна а и ми каза колко често се сещала за мен и се чудела къде ли съм,какво правя...  :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Aster в вт, 11 ное 2008, 13:31
Завиждам на всички ви - аз нямам никак хубави спомени от първата си учителка, както и от първата учителка на сина ми - разбира се още преди Коледа на втори клас го преместих в друго училище. Ако бяхте видяли "рецитала", който беше спретнала за края на първи клас щяхте да решите, че децата са с проблеми в развитието, а бяха репетирали от средата на април, веднага след пролетната ваканция. По време на "рецитала" тя подсказваше всяка дума на децата. Децата си бяха наред, но тя се опитваше да ги смачка - ужасен психически тормоз през цялата година и те сякаш накрая на първи клас й го върнаха, разбира се съвсем несъзнателно. В началото на втори клас отсъстваше дълго и нейната заместничка беше ужасена, че децата продължават да смятат на пръсти. Просто потрес - откъдето и да се погледне! Става дума за училище в центъра на София!


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Сладка капка в ср, 12 ное 2008, 09:46
Аз също нямам хубави спомени от моята първа учителка  и съответно от учителката на дъщеря ми .Тя беше студен човек  и както казва по-горе тази мама се опитваше да ги смачка.Имаше предпочитания само към няколко деца от които родители имаше тя полза,а другите деца просто се водеха на дневник.Ние сме си учели децата постоянно и аз се чудя как може да има такива хора и такива некадъ рни кадри които само могат да ни осакатяват децата.Тя не им създаде самочувствие а постояно ги е подценявала  и сега когато сме в 6 клас отново имаме една такава по предмет и моята дъщеря е стресирана и я страх от нея вместо да ги поощтрява тя направо си се базика с тях  ако мога така да го нарека.Този предмет и беше от най-любимите а сега дори няма никакво желание да го учи.Редовно е изрядна,прави проекти едни от най-хубавите в класа и накрая на един отличник да пише 2 това е направо позор.Излъгала я е че ще и даде възможност да си оправи оценката но и до днес не и обръща никакво внимание като детето всеки ден се готви и отива с надежда на училище че ще се прибере в къщи радостна,но уви след училище е много разочарована и само плаче.А тези деца дето тя си ги харесва без да ги изпитва им си пише 6.Кажете мами какво да правя  според вас това е един психически тормоз както за детето така и за мен  всеки ден !Дайте ми съвет как да подходя с деетто или с учителката


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: bruja в ср, 12 ное 2008, 21:18
За съжаление имам само лоши спомени от първата ми учителка.Спомням си как веднъж удари шамар на едно момиче,объркало беше задачите,помня и един ден как ме беше страх да ида на училище,не можех да пиша добре знаците за по- голямо и по- малко и беше страх да не ми се кара,даже плаках по целия път.На врата ме видя учителката,която ни предаваше физическо и рисуване,цяла сутрин се занимава с мен да ми покаже как се пишат,от нея пазя добри спомени.
А от първата учителка на сина ми съм възхитена,толкова много му помогна като започна училище тук без да знае езика,без да може да чете и пише...страхотна жена,жалко че после я преместиха.И сега като ни види на улицата винаги целува сина ми,пита го как върви ученето и т.н.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: пенсионирана русалка в чт, 13 ное 2008, 10:16
Едно голямо БЛАГОДАРЯ за  моята първа учителка- Ружа Коларова, 120ОУ.  :bouquet:
Признания и за бившата класна на голямата щерка, настояща госпожа и на двете ми близначки -  г-жа Росица Георгиева, 120 ОУ.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Mimito в сб, 22 ное 2008, 13:07
Аз от първи до трети клас смених 3 учителки. Но не знам защо в спомените ми е другарката от трети клас! Нея я обичам най - много, макар че най - много ме е тормозеле за ученето.
Първата другарка д-р Гунчева - ми нищо не си спомням освен как изглежда, но нищо в ме не трепва.
Но д-р Сотирово - тя беше истинска другарка. Обичаше всички деца, караше ни да учим и винаги организираше прекрасни празненства по разни празници! Вдеше ни на много излети. Беше прекрасно!


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Игривата слива в сб, 22 ное 2008, 18:22
Моля , това е тема да похвалим първата си учителка , ако нямате такава не пишете .


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: kalinuccia в нд, 23 ное 2008, 16:55
Авторката е написала да се спомене първата учителка, не именно да се хвали. Чудесно е, че повечето я споменават с добро. Аз моята не бих могла. 32-ро ЕСПУ "Кл. Охридски", София, учителката редовно ни замерваше с тебешири, подиграваше се на по-бавните деца, на едно заекващо момче му изтиска гъбата на главата пред целия клас, изобщо методите й бяха, меко казано, странни. Непрекъснато изискваше подаръци, ако случайно някой пътуваше зад граница, което беше рядко, си даваше заявки директни. Аз проблеми с нея нямах, бях добра ученичка, но се държеше отвратително.
Ако още преподаваше веднага бих й написала името, но вече не виждам смисъл, възрастна е жената.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: gogotoni в пн, 24 ное 2008, 18:01
Едно огромно БЛАГОДАРЯ   :bouquet: на другарките Гаптова и Палова от СОУ"Д. Дебелянов"- гр. Бургас.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: li_li_to_ в пн, 24 ное 2008, 18:35
Райна Борисова - 140 СОУ
Госпожо много ви обичм  вие ми дадохте началото  а когато се разделихме с  вас думите ви бяха: Деца обичам ви аз никога няма да ви забравя не ме забравяйте и вие. Видях я пред 2дена не се е променила същата жена която познавах от детсвото си същата жена която беше с мен когато загубих баща си, след майка ми  и семейството  ми няма по важен човек от нея.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Isa в вт, 25 ное 2008, 00:13
Учителката ми от 1-ви до 3-ти клас се казваше другарката Дамянова.
Искрено ме мразеше цели 3 години и използваше всеки /дори и дребен/ случай, за да ми го покаже.
Слава Богу - оцелях. Слава Богу - не намразих нито ученето, нито училището.

След това съм имала добри и не толкова добри учители... и един чудесен - г-жа Балиева - учителката ми по литература.   :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: ДеВ в вт, 25 ное 2008, 15:13
Първата ми учителка беше другарката Бимбалова. Бяхме първият и випуск. Преподаваше ни само в 1 клас, а после се омъжи. Никога повече не съм я срещнала. Но все още я помня - кестенявата и коса като облак, невероятните очи, крехка и мъничка.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: SEMEINA_25_SF в вт, 25 ное 2008, 18:27
Аз първатя си я помня и много обичам.Все още се в иждаме с нея.Много исках да учи синът ми там но тя сега преподава на 4 клас :? :cry:Имам наистина невероятни спомени от нея от след 4 клас също има ми даже някой ненавиждам :2gunfire:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Когато... в вт, 25 ное 2008, 23:51
Другарката Клинкова!!!

Най-, най-великата учителка!

И днес се прекланям пред Учителката.  :bouquet:


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: Йоана Vanq 66 в сб, 29 ное 2008, 18:59
За моята първа учителка бих казала само това:
http://www.vbox7.com/play:e8470396


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: ivben в сб, 29 ное 2008, 20:34
Моята първа учителка беше другарката Тодорова. Много я обичах, но не зная дали е сред живите бях я видяла преди години, доста е възрастна и едвам се движеше.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: neznakomka в нд, 30 ное 2008, 00:17
Другарят Добрев, с прекрасни чувства си го спомням, учеше ме в първи и втори клас. Беше от поколението учители, учили поколението на майка ми, създаден беше за учител и нямаше претенции за нещо повече (тяхното поколение, сегашните около 80+годишни, май бяха все такива).
Беше от друго село и живееше на квартира в нашето, открай време все в един дом и все в една и съща стая, и в това отношение беше постоянен. После се преместих да уча в друг край на страната. За последно го посетих, като бях в 10-ти клас, тогава вече водеше сборен клас, от първи до трети, нямаше достатъчно деца за цяла паралелка от един клас. Присъствах в часа му и пак беше хубаво.


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: ina_ana в нд, 30 ное 2008, 12:31
Очарована съм от първата учителка на дъщеря ми Теодора Даскалова в 41 ОУ'Св.Патриарх Евтимий' много мила и с едни дълбоки сини очи.Децата жужат като пчелички около нея.За рожденните дни им подаряваше надписана книжка,а за празниците картичка..дъщеря ми си ги пази и до ден днешен,мило и е!


Титла: Re: Първата учителка
Публикувано от: baibibi в нд, 30 ное 2008, 13:09
Моята първа учителка беше другарката Стоянова - 92 ро ОУ. Сега вече нито училището съществува, нито може би и учителката ми е жива.
Не знам доколко е била добра за моите съученици, но за мен тя беше поне полу-бог. Даде ми много знания и страшно стабилна основа, с която влязох в прогимназията и продължих да надграждам.
Следващата ми страхотна учителка беше другарката Ралчева от 120 у-ще - прекрасен преподавател, когото оцених чак в Университета. Вярно е, че от 4ти до 8ми клас ни вземаше здравето, но ни научи на български език.


1