BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 19:03Титла: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 19:03
Здравейте ,момичета,
Най-накрая реших да пусна тази тема ,защото това е нещо ,което наистина ме дразни страшно много.
Детето ми се казва Георги и е кръстено на дядо си по бащина линия (нямаме брак с мъж ми).
Нямах нищо против това ,името не е лошо ,а и го направих единствено и само от обич и уважение бащата на детето си ,който имаше мечта да уважи името на баща си.Дотука добре ,но моят кандидат свекър не признава никакви други обръщения ,освен "Гошка ,Гечи ма,на дяда Гочиту " и всякакви такива селяндурейски вариации на "Гошко".
Показах ясно ,че не ми е приятно ,но той продължава все по-настървено да злоупотребява с това и аз се чувствам засегната ,че все пак нямам брак със синът ми ,а съм го уважила да кръстя най-скъпото си същество на него.И това е ,защото самият дядо бива наричан "Гошка" и сега настоява детето да бъде наричано както наричат него и се дразни като наричам детето с по-съвременно обръщение.
Когато влезе вкъщи започва да крещи (буквално крещи ,не преносно) тези селски обръщения ,прави го демонстративно за пред мен ,когато с жена си са сами с мен обясняват на детето как ще го научат като порастне ,че е "Гошка" ,а не "Жорко" или "Гоги" и всякакви такива провокации.
Не веднъж се карах с бащата на детето си за това ,разбира се ,той защитава родителите си предимно и е на принцип ,че всеки трябва да нарича детето както си иска ,което значи ,че аз като майка не мога и обръщението на детето си да избера...
Искам да попитам майчетата с по-големи дечица от моето възможно ли е да научат детето ми на това обръщение ,или то ще си харесва това ,с което аз го наричам?
Някой ден детето ми ще бъде в клас със Ванеси ,Кристияновци ,Максимовци и определено не би ми било приятно да съм горда майка на "Гошката"-страшно ми е грозно ,ама страшно!
Ако се скарам с тях ще се изпокарам и с бащата на детето си ,ако си мълча ги оставям да ме дразнят и да ми вдигат кръвното нон стоп.
Дайте ми някакъв съвет ,моля ви!Вдругиден слънчето ми става на годинка....и ми е обидно и кофти за това.
Мерси ,че ме изчетохте!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Marleen в пн, 24 ное 2008, 19:12
Според мен проблемът не е в обръщението, а в отношенията ви. Би било гадно ,ако го правят, за да те подразнят. Иначе другите ти доводи ми се виждат неоснователни :roll:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: meriditka в пн, 24 ное 2008, 19:14
При положение, че детето ти прекарва повечето си време с теб е нормално да свикне с обръщенията, който ти му казваш. Освен това го научи, когато се представя да си казва името и обръщението, което ти искаш. Така самото дете ще свикне с твоето обръщение и всички останали няма да ги възприема добре. Освен това казваш, че си показала, но въпроса е дали си казала, че не ти е приятно. Много хора имат навика да се правят, че не забелязват, когато на някой нещо не му е приятно, освен ако не им е казано изрично.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: vesi_penkova в пн, 24 ное 2008, 19:16
 Детето ще се обръща на името с което го наричате най- често, а като тръгне на детска и училище очаквай всякакви вариации по темата.  Иначе и моите свекъри се опитаха да наложат на децата ми някакви измислени обръщения, но не успяха, поради простата причина, че децата не реагираха на непознатото им име. Обаче сега от детската градина Теди за една седмица стана Теодорка :mrgreen: Дори настоява и вкъщи да и казвам така. Та не се ядосвай  :bouquet:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: zori13 в пн, 24 ное 2008, 19:22
 
Според мен проблемът не е в обръщението, а в отношенията ви.
И аз мисля така, особено щом като мъжът ти не е на твоя страна.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: ЕМСИ в пн, 24 ное 2008, 19:34
Не си достатъчно ясна.Не си достатъчно чута.Аз не позволих това да се случи ,въпреки упоритите опити.ДЕТЕТО Е МОЕ!!!Каквото кажа аз, това ще бъде.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: една леля в пн, 24 ное 2008, 19:43
Детето само ще реши кое  обръщение му харесва и кое не.Не се инати да бъде твоето,може след време на детето да не му допада точно това обръщение.
Както са казали и другите мами,през годините децата имат различни предпочитания,моя племенник е Димитър през годините беше Дими,Митко,Митака,Митачето и т.н
През различните периоди от израстването си той си харесваше различни обръщения,друг е моментът ,че и децата в детската и училището се обръщаха по различен начин .Сега на 16 години не му харесва да бъде Митачето,но на 8 си го харесваше.
Знам,че сага ти е гадно,но след време ще се чудиш защо си хабила толкова нерви за това


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: санела в пн, 24 ное 2008, 19:49
 Ти можеш да избереш името на детето си, но не и обръщенията на другите към него. Не знам защо им отделяш толкова голямо внимание. Да не мислиш, че на Ванесите и Кристиановците не могат да се лепнат селски обръщения? Моя приятелка се казваше Виктория, а на село й викаха Вита, бабите изопачаваха и моето име и на всички, това не значи, че остава така доживот.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: rene_ в пн, 24 ное 2008, 20:23
Бъди по ясна, не показвай, а направо им го кажи, че не ти е приятно така да наричат детето ти. А пък в бъдеще как ще му казват сам ще реши  :peace:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Как' Сийка в пн, 24 ное 2008, 20:28
Успокой се! Няма значение как наричате сина ти вкъщи, бас държа, че обръщението на съучениците и приятелите му няма да има нищо общо с никое от имената ви.  :lol:
Ако си припомниш детските години, децата си слагат какви ли не странни прякори, които рядко имат връзка с името им. Пък и ако се замислиш, какво значение има какво ни харесва на нас, родителите, когато по-важно е самото дете как приема названията си?
И моят син в началното училище получи прозвище - някакво производно на името си, което на мен никога не би ми хрумнало, но пък на него си му харесваше. Сега се подвизава с друго умалително, с което сам се представя, даже повечето му никове в нета са такива, та явно си го харесва. Пак ми е странно, но го приех. Та какво й остава на една майка, освен да се примири? :lol:

Иначе те разбирам, много е дразнещо някой да преиначава името ти по странен начин. Не разберат ли от една забележка, оправия няма, освен да не им обръщаш внимание и да не се дразниш. Защото явно точно това е целта, да дразнят, иначе не виждам смисъл да го правят.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: viki_ceco в пн, 24 ное 2008, 20:32
и аэ мисля че трябва да им кажеш точно и ясно но беэ да ги обиждаш как точно искаш да каэват на детето!
и аэ имах такъв проблем дъщеря ни се каэва анастасия -и някои хора си помислиха че може да й каэват ануш,наси и сия!а аэ категорично каэак че детето ми се каэва АНАСТАСИЯ може да й каэват АНИ или НАСТЯ! :)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: babche в пн, 24 ное 2008, 20:36
Проблемът не е в името на детето, а в главата ти.
Ако го наричаха Гого, Гоша,Жорж, Джон или каквото там се сетиш, пак щеше да се дразниш. Търси "драмата" другаде и се постарай да промениш нещата. Името на детето е следствие, а не причина.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: reme в пн, 24 ное 2008, 20:46
Отношенията със свекърите трябва да си ги изясниш. Аз бих прибегнала до пълно игнориране, но трябва да имаш подкрепата на бащата на детето.

А за името не се притеснявай. Моето име е дълго и всичките ми роднини като дете ме наричаха по най-различни изкилиферчени начини . Майка ми и баща ми не използват умалително, обръщат се към мен с цялото ми име. На мен най-много ми хареса стандартното умалително за моето име, което използват приятелите ми. Най-вероятни синът ти също ще предпочита това, с което ще го наричат приятелите му.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 20:54
Наистина някои от вас са прави за проблема във взаимоотношенията ни-за огромно мое съжаление.
Вината със сигурност не е моя ,защото единственото ,което някога съм искала е ,да съм майка на детето си-бях пуснала една тема малко след като родих.Там е работата ,че свекърва ми реши ,че е майка на детето ми-беше изпокрила в чувал в мазето новите дрешки ,подарък от близки и приятели и беше донесла старите дрехи на мъж ми ,за да си представяла ,че това е синът и.Нанесе се за 3 месеца в нас ,ядосваше се ,ако взема детето си на ръце ,наричаше ме "кака" на детето ,а себе си "мама"..като дойдеше някой в нас взимаше кутия с бонбони и казваше :"Еми да почерпя-станах майка ,родих рожбичка"... и айде да не се уливам в спомени ,защото са страшно ,страшно много и фрапиращи ,но мисълта ми е ,че се изпокарахме ,защото аз исках да си гледам детето сама.
Но обръщението Гошка наистина ми е страшно грозно и селяндурско.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: pasinet в пн, 24 ное 2008, 20:55
Георги е много хубаво име. И не виждам защо се стягаш, Те бабите се лигавят често с бебетата, но в училище децата си имат свои прякори, обръщения , които сами си харесват. Не мисля, че Георги звучи по тъпо от Кристиян, Максим и Ванеса.
Да ти кажа много с това име изобщо не им е неприятно, ако ги наричат Гошо или Гоше.
Дори Жорко като обръщение към бебе ми звучи по зле. Някак префърцунено.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 20:59
Така е ,Георги е хубаво име -иначе никога не бих кръстила детето си така  :bouquet:
Но Гошо и всякаквите му вариации ми е страшно противно... :oops: съжалявам ,но все пак съм майка на това дете и мисля,че няма лошо да имам отношение към обръщението му.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: babche в пн, 24 ное 2008, 21:07
Наистина някои от вас са прави .....
Бианка, ако това, което пишеш е истина, името на бебето е най-малкия ти проблем. Жената е с диагноза. Чак не ми се вярва. В твърдението за бебето и старите дрехи в добавка има нещо перверзно. Ужас! Чак е плашещо.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: macro в пн, 24 ное 2008, 21:09
Проблемът не е в името на детето, а в главата ти.
Ако го наричаха Гого, Гоша,Жорж, Джон или каквото там се сетиш, пак щеше да се дразниш. Търси "драмата" другаде и се постарай да промениш нещата. Името на детето е следствие, а не причина.

Кратко, точно и ясно!
Не се вживявай в дреболии.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Andariel в пн, 24 ное 2008, 21:12
Бианка,

В общи линии си права да се сърдиш. Настоявай да се обръщат към детето така, както искаш ти. И няма нужда да минаваш през мъжа си като през посредник. Събери ги и целокупно ги осведоми как искаш да казват на детето, че не ти е приятно от техните умалителни и толкова. Ако имат поне капка уважение към теб ще се съобразят. Да не говорим, че на тях идобщо не им идва на ума, че това дете няма да е цял живот Гошката или както там го наричат, а ще порасне. Ще настояваш на своето твърдо и последователно. Като си го кръстила на свекър си да не би да си му подарила детето за домашен любимец? Ако искат да си вземат куче и да му казват както си искат.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Labrador в пн, 24 ное 2008, 21:20
истерясваш


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Marleen в пн, 24 ное 2008, 21:20
Наистина някои от вас са прави .....
Бианка, ако това, което пишеш е истина, името на бебето е най-малкия ти проблем. Жената е с диагноза. Чак не ми се вярва. В твърдението за бебето и старите дрехи в добавка има нещо перверзно. Ужас! Чак е плашещо.
  :peace:

Ужас :crazyeyes: Егати вещугера :2gunfire: Нали не живеете заедно?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Миоки в пн, 24 ное 2008, 21:23
Моят син се казва Борис (на свекър ми). Обръщението което ползват доста хора към него е Борко, което на мен изобщо не ми харесва. Не ми е особено приятно, но се опитвам да игнорирам тези си чувства и наричам детето си най-често с цялото му име. Рядко използвам умалителни най-често "Бобко" или "Бобо". В детската градина го наричат "Боби" което също не ми харесва, но не мога да контролирам, така че съм оставила всеки да му вика както реши.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 21:27
За жалост за свекървата-истина е и имайте предвид ,че казвам най-безобидните й лудости :flutter:
За някои от по сериозните просто никой няма да ми повярва.Не живеем вече заедно ,но беше се нанесла за 3 месеца при нас ,после искаше да и се оставя камерата на скайпа включена ..не си струва да коментирам просто :(


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Как' Сийка в пн, 24 ное 2008, 21:41
А мъжът ти как се вписва в този трилър?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: _Gabrielle_ в пн, 24 ное 2008, 21:42
Това е много тъпа ситуация, разбирам защо се дразниш, но не се тревожи, детето ще свикне с името което чува най-често, т.е. както ти се обръщаш към него.
А ако го правят нарочно пред теб, по-добрия вариант е да не обръщаш внимание и да си го наричаш с галеното име, което ти харсваш.

Един пример: Големият ми племенник се казва Александър - брат ми и жена му го наричат Алекс или Алек, аз също както и баща ми, но майка ми  упорито го нарича Сашко (Алекс не можела да му казва...), общо взето в един момент той сам си каза че не му харесва Сашко... А пък племенниците ми прекарваха много време с баба си и дядо си - всяка седмица събота и неделя бяха при тях (вече са в чужбина затова казвам "бяха"). Така че не се тревожи, най-вероятно освен родителите на мъжа ти никой друг няма да казва на детето ти Гошка.

А да не би да те мъчи най-вече факта, че хем го кръсти на свекъра, хем вместо "Благодаря" ти се качват на главата...?!
Ако е така приеми, че благодарност няма да получиш... просто има един тип хора, за които това с името на детето е направо задължително ;) Без нерви и не се карай с мъжа си за глупости  :peace:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 22:17


А да не би да те мъчи най-вече факта, че хем го кръсти на свекъра, хем вместо "Благодаря" ти се качват на главата...?!

Да ,мила , и за това ми е болно...


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: wellroundedwoman в пн, 24 ное 2008, 22:49
Прекръсти Гошката на Онуфрий и притесненията ти, че е с просто име, ще отпаднат.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Katerin* в пн, 24 ное 2008, 22:52
Labrador, защо първо не помислиш,преди да напишеш нещо...не винаги първата мисъл е най-умната! /често се изказваш неподготвен/

И според мен името е най-малкия проблем.Аз бих ограничила контактите само до задължителните такива.Все ще намеря оправдание да не го виждат много често.Не бих позвалила детето да общува с психически нестабилни хора.То е още малко,но ще започне да се чуди на кого да вика мамо...и такова противоречиво възпитание няма да му е от полза.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка1 в пн, 24 ное 2008, 22:54
Не смятам ,че името Георги е просто ,а ,че обръщението Гошка е грозно;)
Мисля ,че бях ясна досега.
Онуфрий е като Гошката по красота ,не видях особена разлика.
Моля ви ,без обиди в темата ми  :bouquet:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: berni в пн, 24 ное 2008, 23:01
наричаше ме "кака" на детето ,а себе си "мама"..като дойдеше някой в нас взимаше кутия с бонбони и казваше :"Еми да почерпя-станах майка ,родих рожбичка"...
Извинявай,но ти наистина ли търпиш това?
Не мога да повярвам,че се ядосваш на това как наричат детето ти,а търпиш къде,къде по-противни неща  :ooooh:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в пн, 24 ное 2008, 23:03
Не ,причината да не сме в добри взаимоотношения е ,че не изтърпях това.
Това траеше първите три месеца след раждането на детето ми и когато не издържах и прекратих всичко станах лоша.Споменах го като малко пред история ,за да стане ясно що за хора са свекитата.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дрk
Публикувано от: КЛОНКА в пн, 24 ное 2008, 23:15
Гошка е артистично име, да не ти пука.
Гоше си е супер.Гаше тоже.
(http://www.vokrugsveta.ru/img/cmn/2007/05/07/023.jpg)Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: serendipity в пн, 24 ное 2008, 23:19
Като сте го кръстили Георги, нормално да му казват Гошо и Жоро. :ooooh:
Споко, като порасне, съучениците му ще го наричат с още по "непристойни" имена като Гопето, Геша и т.н.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: f(x) в пн, 24 ное 2008, 23:29
Ех, че драма.... Майка ми ме нарича по един начин, баща ми по друг, дядо ми, на който съм кръстена ме наричаше по трети. Да казвам ли, че приятелите ми ме наричат по съвсем друг начин и ако не чуя някое от другите 3 обръщения от друг човек на улицата, изобщо няма й да реагирам?

Пропускай си ги край ушите тези приказки и това е. Явно са инат хора свекърите и нескритото си неодобрение само ги нахъсваш повече.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Dincho в вт, 25 ное 2008, 00:27
Гошката ти е последният проблем, но ти това и сама си го знаеш.
Аз имам доста популярно име и различните хора се обръщат към мен с различни вариации. Намирам го за предимство не за недостатък. Това си е моето богатство - различните обръщения. Баща ми ме наричаше по един начин, майка ми ме нарича по друг, роднини по трети, приятели по различен и т.н.
Ако това, което пишеш за свекърите е поне отчасти вярно - проблемът не е в обръщението. Разрешавай него, не обръщението.
Не се дразни от маловажни неща.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: steli76 в вт, 25 ное 2008, 01:15
Лабрадор,аз пък не мисля,че жената истерясва.Чете ли това?
.
Вината със сигурност не е моя ,защото единственото ,което някога съм искала е ,да съм майка на детето си-бях пуснала една тема малко след като родих.Там е работата ,че свекърва ми реши ,че е майка на детето ми-беше изпокрила в чувал в мазето новите дрешки ,подарък от близки и приятели и беше донесла старите дрехи на мъж ми ,за да си представяла ,че това е синът и.Нанесе се за 3 месеца в нас ,ядосваше се ,ако взема детето си на ръце ,наричаше ме "кака" на детето ,а себе си "мама"..като дойдеше някой в нас взимаше кутия с бонбони и казваше :"Еми да почерпя-станах майка ,родих рожбичка"... и айде да не се уливам в спомени ,защото са страшно ,страшно много и фрапиращи ,но мисълта ми е ,че се изпокарахме ,защото аз исках да си гледам детето сама.
Разбирам те много добре.Моето дете носи и трите имена на свекъра.Още от бебе обаче започнахме да го наричаме с прякор,който няма нищо общо с името му.Просто така си тръгна,и то от съпруга ми.Всички наричат детето с прякора му,само свекърите не.И са много възмутени,че детето не си знаело името.Ами не си го знае,като порасне ще го научи.Сигурно е грешка от наша страна да започнем да го наричаме с прякор,но за мен като се каже Иван,асоциацията е със свекъра,а не с детето ми.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 01:26
Така е ,Георги е хубаво име -иначе никога не бих кръстила детето си така  :bouquet:
Но Гошо и всякаквите му вариации ми е страшно противно...
Затова, като се избира име се гледат паралено с това и най-често разпространените му производни и умалителни. Не мога да си обясня как ще кръстя детето си Георги, при положение, че Гошо ми е страшно противно и за капак живея в България (в чужбина поне Гошото щеше да ти се размине) или Димитър, при положение, че мразя Митко, Иван-Ваньо и т.н.
Това от векове се е затвърдило, а ти сега ще се бориш с всеки дръзнал да изговори утвърденото умалително. Само мисълта за нещо подобно ми действа изморително :ooooh:
Като се абстрахирам от историите ви със свекървата (явно я пере тока) и опитите да те дразнят, изобщо не виждам нищо чак толкова страшно и грозно в обръщението на дядото към внучето- ако на детето му стане неприятно един ден,  ще си каже и ще се разберат, а ако му харесва- тяхна си работа- да си викат помежду си както си искат.
Не разбрах и каква е връзката между обръщението на дядото и това на децата в училище newsm78 Дядо и внуче ще ходят заедно на училище ли?
Аз лично изобщо не харесвам умалителни, затова избрах възможно най краткото име, което ми харесваше, за дъщеря ми за да не се изкуши някой да го съкрати и измени. Е, в БГ й измислиха удължително :crazy: , защото за много хора се оказа немислимо да нарекат малко дете с истинското му име :ooooh: ама да са живи и здрави, не ми прави впечатление даже, особено пък за двете седмици, които прекарвам там, но със сигурност мога да кажа, че ако живеех в БГ и бях родила там, първо щях да избера умалителното, което най-много ми харесва и по него щях да се ориентирам за официалната форма на името, просто защото ми е ясно като бял ден, че там умалителните са традиция и нямам желание в следващите 15 години да се нервя и да повтарям на всеки- не наричай, моля те, детето ми с това умалително, защото го намирам ужасно.
И да знаеш, че човекът прави името, а не обратно. Имахме в компанията едно време един Георги, викахме му Гого или Гошо, много интелигентно момче и добър приятел, даже за миг не съм си помисляла "олее, колко селско", когато се обращах към него.
Остави името и гледай да оправиш свекитата за другите работи :peace: Явно не се обичате и се опитвате взаимно да се дразните, или по-точно всеки се дразни от другия от най-малката дреболия и изпитва някаква непоносимост. Ако не е името с друго ще те дразнят. Дано да намериш решение.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: vessence в вт, 25 ное 2008, 09:14
Не си го слагай това за обръщенията към детето. Явно имаш достатъчно други поводи да се нервираш. Според мен детето като тръгне на ясла/градина/училище само ще си намери обръщението, ако все още не е всикнал с името, с което ти го наричаш. Моят син се казва Иван и е кръстен на дядо си по бащина линия. На свекър ми му казват "Ваньо", от което на мен ми настръхва косата...ужасно ми е. Още преди да родя казах, че ще го кръстя на него, но няма да му се кава "Ваньо", а Иво. Еми да ама като тръгна на ясла госпожите също го наричали с това противно за мен обръщение, до момента в който не го казаха и пред мен и с усмивка обясних, че не ми е приятно. Ама децата там  нали не могат добре да говорят и започнаха да му викат "Аньо", като изпускат В-то. Сега и госпожи, и деца, и той самия си казва 4е е Аньо. Даже мъжа ми, който се беше във възторг от идеята за "Иво" и никога не го наре4е така, сега е твърдо за "Аньо" и се надявам, че ще си запазим това обръщение и занапред. Сега свекър ми като му каже  "Ваньо", малкия го поправя сам :mrgreen:
Така че - оставяй ги "да пасат трева", поправяй ги, ако ти се занимава. Иначе с времето нещата сами ще се наредят... Не си хаби нервите, щади се повече, щом имаш постоянен дразнител. Пожелавам ти успех и си нагушкай детенцето - да е живо и здраво, пък като порасне малко само ще ги сложи в ред всички. В края на краищата ти си постоянно с него, така 4е бъди сигурна, че то възприема това, което ти правиш и казваш - за него ТИ СИ МАМА и си най-важна за него!!!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 09:26
.....но за мен като се каже Иван,асоциацията е със свекъра,а не с детето ми.
Именно.Смятам ,че името е предостатъчно,да се дребняви и за обръщениение е прекалено-в смисъл какво ,като порастне и кажа :ей ,Гошка и синът ми и дядката да се обърнат едновременно и кому е нужно това?Да се задоволи дядката?
Аз смятам ,че той се запъва като магаре пред плет именно ,защото е дребнав и това е една негова прищявка и ако той беше Жоро детето също щеше да е Жоро.
За училище имах предвид -съмнява ме детето да хареса това обръщение на фона на съвременните имена на съучениците си.За това не искам да му се налага нещо ,да му се крещи по 200 пъти ,когато дядото е на гости само и само с цел да се набие в главата на детето ,това е дребнавост от страна на дядото ,който може би трябваше да осъзнае ,че името е достатъчно уважение.Чувала съм много случаи да се карат бабите и дядовците за име ,ама за обръщение да драпаш явно мнооого много ниско трябва да паднеш...


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 09:28
Не си го слагай това за обръщенията към детето. Явно имаш достатъчно други поводи да се нервираш. Според мен детето като тръгне на ясла/градина/училище само ще си намери обръщението, ако все още не е всикнал с името, с което ти го наричаш. Моят син се казва Иван и е кръстен на дядо си по бащина линия. На свекър ми му казват "Ваньо", от което на мен ми настръхва косата...ужасно ми е. Още преди да родя казах, че ще го кръстя на него, но няма да му се кава "Ваньо", а Иво. Еми да ама като тръгна на ясла госпожите също го наричали с това противно за мен обръщение, до момента в който не го казаха и пред мен и с усмивка обясних, че не ми е приятно. Ама децата там  нали не могат добре да говорят и започнаха да му викат "Аньо", като изпускат В-то. Сега и госпожи, и деца, и той самия си казва 4е е Аньо. Даже мъжа ми, който се беше във възторг от идеята за "Иво" и никога не го наре4е така, сега е твърдо за "Аньо" и се надявам, че ще си запазим това обръщение и занапред. Сега свекър ми като му каже  "Ваньо", малкия го поправя сам :mrgreen:
Така че - оставяй ги "да пасат трева", поправяй ги, ако ти се занимава. Иначе с времето нещата сами ще се наредят... Не си хаби нервите, щади се повече, щом имаш постоянен дразнител. Пожелавам ти успех и си нагушкай детенцето - да е живо и здраво, пък като порасне малко само ще ги сложи в ред всички. В края на краищата ти си постоянно с него, така 4е бъди сигурна, че то възприема това, което ти правиш и казваш - за него ТИ СИ МАМА и си най-важна за него!!!

Благодаря  :bouquet: Това имах нужда да чуя!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: vessence в вт, 25 ное 2008, 09:37
Цитат
Благодаря  Това имах нужда да чуя!

Моля  ;-)
Айде сега си направи едно кафе и споко!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: bianka в вт, 25 ное 2008, 09:43
Бианка, съжалявам за проблемите, които имаш, най- малкият от които е обръщението към детето ти.
 Тъй като се оказва, че сме с еднакви никове, някои от съфорумките са се притеснили безпричинно за душевния ми мир. Влязох в темата, за да изясним недоразумението. Нямам син Георги и съм в чудесни отношения с родителите на съпруга ми.
:lol:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: КЛОНКА в вт, 25 ное 2008, 09:48
Аз!
Ама аз наистина :crazy:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: kremena в вт, 25 ное 2008, 09:57
Явно наистина не ти е лесно с тези роднини,обаче аз много харесвам приказката-Не е виновен тоя, дето яде баницата ,а тоя ,дето му я дава. Сьжалявам,но ти сама си позволила да се случват тези неща. Ако си крьстя детето Георги(едно от любимите ми бг имена) ми е напьлно ясно ,че все някой ще му вика Жоре,Гошка и т.н.А свекьра ти прекалява именно защото вижда ,че се дразниш. Просто са ти намерили мекото място и те натискат там. Много я мразя тая приказка: "Гледай по-отгоре на нещата" ,обаче е много вярна. Бьди над тези неща,това,че някой нарича детето ти така не е най-страшното. И ако се покажеш като непукист пред свекьрите ,те ще започнат да тьрсят други твои слабости,за да те дразнят и ще спрат да ти  навират в лицето името на детето.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: bianka в вт, 25 ное 2008, 09:58
Клонке,дишай спокойно.Ако викат против волята ми Гошко на детето, щях да му слагам звънче всеки път, като го водят на разходка. Виж, към обръщението ''кака'' нямам забележки.  :mrgreen:

Бианка, не им се дразни, дразни ги ти.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 10:03

Бианка, не им се дразни, дразни ги ти.
Да ,но как :lol:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: parsy в вт, 25 ное 2008, 10:06
Не обръщай внимание, детето само ще отхвърли името, на което не е свикнало. За дъщеря ми, като избирахме име, специално обмислях съкратените варианти, аз самата мразя някой да ми "слага" галено, което не харесвам. Та единствено свеки се пробва, май и досега да и казва по различен начин, но нашата дори не се обръща :).


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: ggeerryy в вт, 25 ное 2008, 10:08
ей голяма драма с този Гошко :ooooh:


чудя се само защо системата е приела ника на Бианка 2? newsm78

голямо объркване се получава с тези еднакви никове :thinking:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 10:10

Бианка, не им се дразни, дразни ги ти.
Да ,но как :lol:
Наричай и дядото Жужо :hahaha:


чудя се само защо системата е приела ника на Бианка 2? newsm78

голямо объркване се получава с тези еднакви никове :thinking:
Защото за системата това са 2 различни ника- единият с к на латиница, а другият с к на кирилица :peace:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 10:16
Ами, мила ,всеки мечтае да кръсти детето си с някое хубаво име и това са ни едни от радостите на нас ,майките..поне аз така ги виждам нещата.Знаеш ли кое ме дразни?
Това не е просто обръщение ,може би не съм била достатъчно ясна.
Когато дядото дойде в нас започва от вратата да крещи "Гошка ,Гечи маааа ,Гочиии ,на дяда Гочкатаа"
и не спира и е възможно това да е единственото ,което казва в продължение на час.
Е няма как да не се издразни човек ми се струва.
Дразни ме също моментът ,че преди не искаше да чуе за детето-имах много тежко раждане ,детето беше задушено ,в кувьоз , не се знаеше ще оживее ли ,аз в интензивно ,тогава нито ми се обади да ме поздрави ,нито каза на някой ,че е станал дядо ,нито пък ,че носи неговото име.Доста време му трябваше да обикне детенцето ми.
Тогава само моят баща ,чието име не носи обикаляше ,мръзнейки пред родилното и успявах да споделя с него страховете си по телефона и да бъда успокоена ,но тати го няма вече.А когато баща ми се разтреперваше от първата усмивка на детето ми ,дядо Гошка правеше погнусена физиономия от пълния памперс и демонстративно напускаше стаята.
Така ,че не искам да асоциирам синът си с него.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: gingerina в вт, 25 ное 2008, 10:22
Много мъчно ми стана от последния ти пост. Моят съвет е само да го игнорираш, щом като му е такова поведението на човека, много трудно би се променил. Нека си се обръща както си иска, а детето най-вероятно ще харесва името, което е произнасяно с любов и нежност.
Колкото до съучениците и аз съм на мнение, че най-вероятно няма да използват тези обръщения, или ще са модерните, които харесваш ти или нещо съвсем "модерно", което си им харесва само на тях.
Обръщенията към мен в семейството ми сега не ми харесват, но съм си свикнала с тях. Когато мъжът ми ме търсеше по телефона със стандартното галено име, дядовците ми му отговаряха, че няма такъв :)))).


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Tristan77 в вт, 25 ное 2008, 10:24
Такива дразнители се оправят само със същото, което правят на теб. Моите свекър и свекърва постоянно повтарят всяко нещо, което ме дразни. Затова начина е да не разбират какво те дразни. Просто спри да реагираш на умалителните имена, нищо не им казвай и си наричай детето както ти харесва. Децата копират винаги поведението на родителите, не на бабите и дядовците. Така че няма вариант, при който Жорко да хареса обръщението Гошка. Напротив - като порасне той самия ще им прави забележки, че не е Гошка, ами е Жорко.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: bianka в вт, 25 ное 2008, 10:29

Бианка, не им се дразни, дразни ги ти.
Да ,но как :lol:
Ти ги познаваш най-добре, би трябвало да им познаваш реакциите.  Не можеш да очакваш ние да ти казваме стъпка по стъпка как да подходиш към тях.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 10:30
Аз също смятам ,че най-вероятното обръщение на детето ще е Жорко и отначало така си тръгна ,докъто не започнаха претенциите на дядото.Жорко много ми харесва.И на мъжът ми също.Дядото не разбирам защо се налага..сега се сещам за един случай-връщаме се вкъщи и тримата и заварваме дядото с негов млад колега около нашата възраст-26-27.
Дядото започва с обичайните крясъци и мъжът ми ,който ми е казвал ,че всеки да нарича детето както иска умря от срам и ми каза да се прибера в стаята на детето ,защото баща му се бил представил цитирам "селски".


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дрk
Публикувано от: ly_detina в вт, 25 ное 2008, 10:35
Бианка, ти ме върна и мен 10г. назад, когато родих сина си. Кръстих го на баща му Николай и стана голяма драма. Още на първият ден след изписването свекър ми ме почна, защо не съм кръстила малкия Иван (така се казва свекър ми, а и баща ми лека му пръст). Голяма разправия стана, чак ме разрева. Обръщаше се към детето не с "На дядо...", а "На тате..." Мълчах си известно време и един ден му казах -"Виж сега, аз нямам спомен да съм го правила това дете с теб, така че моля те не му казвай повече тате." Когато правихме погача на малкия, свекърва ми посрещаше гостите и приемаше поздравленията, аз бях като излишна. И това преглътнах, накрая ми писна от всичко и се изнесохме при майка ми. С времето се окопитих и спрях да им мълча (защото колкото повече човек си трае и гледа да не създава дрязги, толкова повече му се качват на главата) и всичко си дойде на мястото.
Това е моят съвет към теб - кажи им какво те дразни, без скандали, просто твърдо и точка по въпроса.  :peace:
А и да допълня моят Николай сега не е нито Ники, нито Коко, а е Никсата или Никсъна (така му казват неговите приятели).


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: pronobis в вт, 25 ное 2008, 10:41
Имам познат Жоро. Имаме и допирни точки в музикалните среди. Един ден спорехме нещо с него и аз му викам "Ма, Жорка, това не е така бе, брат..." и оттам музикантите го спукаха на тема МаЖорка и МиНорка (за който е в час с музиката и лад-овете)...
Давай по-бунтарската. Викай на дядото Муньо. Може и да го номинираш във форума. На всяко "Гоги, Гога, Гошка" му отвръщай с Муньо, Дедура, Трошка... и т.н. И то на детето говори "Ето го Дедуууур! Дедо Муньо ли е тука, аа??"
И не се коси, а изяж един шоколад.  ;-)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 10:47
хаха ,успя да ме развеселиш! :D
И съм колежка на всичкото отгоре ,сега съм в майчинство ,но по принцип работя в операта:)
Ясни са ми нещата.
Но Гошка си е направо атонално :crazy: :D


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: kremena в вт, 25 ное 2008, 10:48
Бианка,а какво е името изписано долу на лентичката ти? Лентичката на детето ти ли е?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 10:58
Съкратено от Жори-Жужи така започна да го нарича галено баща му.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Andariel в вт, 25 ное 2008, 11:09
Извинявай, ама това Жужи звучи малко... женствено. Май и той забравя, че детето ще порасне и ще стане мъж.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: kremena в вт, 25 ное 2008, 11:16
Съкратено от Жори-Жужи така започна да го нарича галено баща му.

Аз го чета като нещо на испански и сьвсем се обьрках :roll:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 11:17
Разбира се ,това си е само между нас с баща му и беше през най-бебешкият период :lol:
Иначе си е Жорко.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 11:18
Съкратено от Жори-Жужи така започна да го нарича галено баща му.

Аз го чета като нещо на испански и сьвсем се обьрках :roll:
На испански Хорхе :thinking: :)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 11:20
Ако някой дойде у нас и 120 пъти повтори едно и също, ще ми полази сериозно по нервите, защото това не е адекватно поведение. Така, че не Гочееее, а само "Добър дееен" да подвиква, във всичките му вариации, все тая- дразнещо е и те разбирам. Ако беше външен човек щях да ти кажа- изгони го и кракът му да не стъпи повече, но с този все пак сте роднини и то доста близки, така че освен да го игнорираш, да намалиш срещите до минимум и да си търсиш някакво занимание, докато те са у вас, за да не стоиш с тях в една стая и да се дразниш, за друго не се сещам. Очевадно е, че го прави за да те дразни, има такива хора, а също и такива, които искат да влязат в контакт, но някак си не им стига акъла как да го направят и ги избива на простотии и лигавщини. Можеш да го питаш кога смята да спре с мученето на тези няколко еднообразни думи и да прочете една приказка на детето, например или да му разкаже нещо интересно. Не е малко вече, приказка по картинки, разказана от дядо ще му хареса със сигурност.
Така ,че не искам да асоциирам синът си с него.
То вашето свършило вече, но дано това е урок за бъдещите майки да не си кръстят децата на хора, които не им харесват и с които не искат да ги асоциират. Много се изопачава тази традиция. Сумати народ хем не може да понася свекърите, хем кръсти децата си с техните имена. Те си знаят какви са им подбудите де, но за мен е неразбираемо при наличието на 1 милион имена да се спра точно на това на нехаресван от мен човек newsm78

Извинявай, ама това Жужи звучи малко... женствено. Май и той забравя, че детето ще порасне и ще стане мъж.
:)
Както се казва крушата не пада по-далече от дървото ;-) Дядото обичал да си измисля странни вариации на името, но и таткото не му отстъпва в това отношение :) :peace: Къде е Георги, къде е Жужи, ама на- за едно и също дете става дума :)
Сега като се замисля, детето наистина може до една определена възраст да не разбере, че се казва всъщност Георги с този богат набор от умалителни ;-)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: joya в вт, 25 ное 2008, 11:28
Здравей Бианка :)
Слава богу със свекърите не съм имала проблеми. Имах един, ама го разреших в зародиш.
Кръстих дъщеря си Никол, на дядо ми Никола, човека, който може би най-много съм обичала на света.
Свекърът ми се казва Кольо и е много добър човек. Затова никога не съм казвала пред тях на кого е кръстено детето.
Казах, че много харесвам това име и затова, което си е истина.
След като се роди детето, свекървата каза нещо, което много ме засегна, макар че сега ми се вижда пълна глупост.
Обърна се към свекъра ми с "айде сега дядо Никол ще почерпи"  :crazyeyes:
Аз веднага я апострофирах с дядо Кольо, обаче тя го повтори още няколко пъти, привиках мъжът ми на 4 очи и го помолих да не се повтаря. Тя как са се разбрали не знам, но наистина не се повтори.
Затова пък майка ми нарича детето Колито, като руска възпитаничка. Много ме дразнеше в началото, ама сега се усещам че няколко пъти и аз така и казах.
Само че детето се кръсти само. Реши, че се казва Коко и това е, никое друго име не минава. :)
Така че спокойно, нормално е  след раждането да има по-изострени отношения, но после всичко си влиза в релси, ако и хората са свестни, ако не са хич не си го слагай на сърцето, не заслужават.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 11:30
Biba Sparrow ,точно в това се корени проблема според мен ,ако всички бяхме започнали да го наричаме Жори ,щеше детето да се обръща на поне едно от обръщенията си ,но както и да е.
Аз асоциирам само "Гошка" с дядото ,защото той така държи да се обръщат и към него самият.Даже забравям ,че дядото е Георги.
А иначе държа детето да не бъде научено ,че е "Гошка" ,което съм убедена ,че ще го подучват когато остават насаме с него и ще го настройват.Те са си такива и дано да не успеят.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: kremena в вт, 25 ное 2008, 11:31
Съкратено от Жори-Жужи така започна да го нарича галено баща му.

Аз го чета като нещо на испански и сьвсем се обьрках :roll:
На испански Хорхе :thinking: :)

Не,няма значение. Но от самата линийка се убеждавам,че ти самата си позволила тези всичките вариации на името на детете то. Дядото,мьжа ти,ти с тази линийка-така че само ти можеш да приключиш с тези неща.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Free Agent в вт, 25 ное 2008, 11:40
Понякога си мисля, че трябваше да кръстя дъщеря ми на някого от семейството.
Но понякога, особено като чета такива теми много се кефя, че и избрахме име, което не е на никого!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 11:42
направо пий едно червено вино за това-честно ти казвам!
Ок като изключим останалото ме интересува какво мислите-възможно ли е бабата и дядото все пак да успеят да му втълпят това ,когато започне да разбира?Или би се придържал към обръщението ,което ние и приятелите ни ще използваме?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: милинка в вт, 25 ное 2008, 11:45
Според мен имаш твърде много натрупан гняв към свекърите заради предишните изпълнения. Дали синът ти на 11 месеца ще бъде Гошко, Гошка, Жорко, Жори, Жоро, Хорхе, Джорж, Гоги, Гого и тем подобни, не мисля, че е от особено значение. Детето е много малко и тепърва ще го наричат с всякакви други вариации...Аз самата нося име, което дава възможност за какви ли не интерпретации, така че съм минала през много периоди. Не е в Гошка-та проблема, а в отношението ти към Гошка-старши...Специално за това не им се ядосвай, не се карай и със съпруга ти, защото от мъжка гледна точка това е супер дребно нещо и той няма да те разбере в гнева ти...Пускай си го покрай ушите специално това, но за другите изстъпления с мами-те и каки-те си отстоявай позициите, защото ми звучи много като психо драма...


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: ly_detina в вт, 25 ное 2008, 11:48
направо пий едно червено вино за това-честно ти казвам!
Ок като изключим останалото ме интересува какво мислите-възможно ли е бабата и дядото все пак да успеят да му втълпят това ,когато започне да разбира?Или би се придържал към обръщението ,което ние и приятелите ни ще използваме?
Много зависи от това колко време прекарва детето с баба си и дядо си. Със сигурност обаче като тръгне на училище един ден, всички обръщения до момента ще останат в миналото, децата са адски изобретателни.  :peace:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 11:52
Аз асоциирам само "Гошка" с дядото ,защото той така държи да се обръщат и към него самият.
То и Гошка е доста женствено ;-)
Майка ми имаше една леля (лека й пръст) тя се казваше Гошка, и то не галено, а съвсем официално- по паспорт и като го чуя си представям женска визия.
Ех, тези имена, що семейства са се изпокарали заради тях... :ooooh:
Най- добре ще е да забранят със закон използването на едно и също име 2 пъти в един род до трето коляно :hahaha: Много проблеми ще се решат още в зародиш ;-).

И не се притеснявай, нищо няма да му втълпят, все пак и детето ще носи глава на раменете си, с която ще може да мисля, а няма да чака само да му налеят нещо в нея.
Ако обаче много харесва дядо си, нищо чудно в някакъв период да иска да бъде наричан като него, но тогава това ще е решение на детето ти.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Ери в вт, 25 ное 2008, 12:05
Със свекъра ли живеете?  :thinking:

Само мога да си представя колко те е яд, че не си кръстила детето на татко си.  :(


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Как' Сийка в вт, 25 ное 2008, 12:09
Най- добре ще е да забранят със закон използването на едно и също име 2 пъти в един род до трето коляно :hahaha: Много проблеми ще се решат още в зародиш ;-).


Да бе, да, ще забраняват!  :xarms:
А апартамента? А колата? А вилата? А банковата сметка, на кого, а? На кого???


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 12:21
Най- добре ще е да забранят със закон използването на едно и също име 2 пъти в един род до трето коляно :hahaha: Много проблеми ще се решат още в зародиш ;-).


Да бе, да, ще забраняват!  :xarms:
А апартамента? А колата? А вилата? А банковата сметка, на кого, а? На кого???
Е, Как Сийке, то не може и туй в онуй и душата в рая ;-) Всяко нещо си има цена :lol:
Ама родителите са големи хора и могат трезво да преценят навреме плюсовете и минусите и дали апартаментът и вилата са достатъчно големи, за да се жертва човек да нерече детето си с някое омразно име и да му се налага после да го изрича по няколкостотин пъти на ден до края на живота си ;-) Ако не са- баста, никакво име :mrgreen:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 12:28
Засега детето се страхува от дядо си ,защото крещейки явно го е наплашил и като го види започва да плаче.
А и дядото си е непохватен -единствената игра ,която е измислил е да подаде на детето цигари или запалка :shock:
Освен всичко според мен той няма подход.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 12:32
Със свекъра ли живеете?  :thinking:

Само мога да си представя колко те е яд, че не си кръстила детето на татко си.  :(
За щастие не живеем с тях.Иначе права си ,яд ме е.Баща ми беше най-близкият ми човек на света :cry:
Свекърът ми ме дразнеше и в денят на неговото погребение ,провокираше ме по време на цялото му мъчително заболяване (татко почина от рак) и това е причината да го намразя.Дори беше коментирал :"сега съм единственият дяда на Гочката"-заболя ме от това ,повярвайте ми........
 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: BirdsFlu в вт, 25 ное 2008, 12:37
Съжалявам, че ще съм малко извън темата. Аз също си помислих в началото, че темата е на другата Бианка. Мисля, че не е коректно да има еднакви имена, въпреки, че системата позволява да бъде "излъгана".


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 12:42
Съжалявам ,че така се е получило.
Не съм го направила нарочно.Само веднъж се опитах да регистрирам ник-а си ,беше свободен и дори досега не знаех за другото момиче с латинското "к"...


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в вт, 25 ное 2008, 12:46
Мисля, че не е коректно да има еднакви имена, въпреки, че системата позволява да бъде "излъгана".

Малко е сложно да прегледаш 80000 регистрирани ника, за да установиш дали има подобен на този, който си си намислил ти, за да не станат объркавния- щом системата се е съгласила занчи може, а не е израз на некоректност си мисля аз. Като прибавим и възможността за промяна на екранното име по всяко време и по колкото пъти си иска човек, тази проверка на подобните имена направо става невъзможна :)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: galinela в вт, 25 ное 2008, 13:14
Не се вталявай толкова, но си е гадничко. Моето дете е Тони и ми каза , че му са казвали Стоянчо :crazyeyes:Че на друг в градината Стоян казват Тони не ме интересува. Хукнах на следващия ден с удостоверението за раждане и им го НАТИКАХ пред очите като ЗАБРАНИХ да се измислят и прилагат варианти на Тони-Стоян, Антон и тем подобни.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: bianka в вт, 25 ное 2008, 13:32
Съжалявам ,че така се е получило.
Не съм го направила нарочно.Само веднъж се опитах да регистрирам ник-а си ,беше свободен и дори досега не знаех за другото момиче с латинското "к"...
Не се притеснявай.Даже се получи забавно.
Ще намерим начин да ни отличават и по друг признак, освен по писанията ни
. :lol:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 13:52
Не се притеснявай.Даже се получи забавно.
Ще намерим начин да ни отличават и по друг признак, освен по писанията ни
. :lol:
[smilie=smile3525.gif] [smilie=smile3525.gif] [smilie=smile3525.gif]


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Луда Мара в вт, 25 ное 2008, 13:59
Георги е много хубаво име. И не виждам защо се стягаш, Те бабите се лигавят често с бебетата, но в училище децата си имат свои прякори, обръщения , които сами си харесват. Не мисля, че Георги звучи по тъпо от Кристиян, Максим и Ванеса.
Да ти кажа много с това име изобщо не им е неприятно, ако ги наричат Гошо или Гоше.
Дори Жорко като обръщение към бебе ми звучи по зле. Някак префърцунено.

Не за първи път съм на едно мнение с Пасинет.

А кръщавайки детето си Георги, поемаш "риска" да му викат Гошко.
Моят син пък е Борис  - аз не харесвам галеното Боби, по ми прилича на има на куче. Но когато някой го нарече така, не се сърдя, нормално е, разпространена форма на името е. Но близките хора още от раждането му са ме питали как ми харесва да му казвам. Така че проблемът е по-скоро междуличностен при вас, отколкото просто за името.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в вт, 25 ное 2008, 14:06
За Гошко смятам ,че е била разпостранена форма преди ,но никога не съм чувала млад човек да се представи като "Гошко" ,просто е отживелица и смятах ,че поне ще се съобразят как ми е приятно на мен-както при теб е било.Но твоите близки са били по-възпитани явно ;-)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Vache в вт, 25 ное 2008, 14:07
Моята щерка се казва Александра. Не понасям обръщенията Алекс и Сашка. Майка ми в началото се опита да й казва Алекс, но след няколко месеца се роди племенника ми, когото кръстиха точно Алекс и тя престана да я нарича така. С мъжа ми я наричаме Саша. В яслата й казваха Сашкееее, казах, че ние предпочитаме Саша. Разбира се те не престанаха и аз проумях, че на детето ще казват така както то се представя. Така и стана. Сега ако някой й каже Алекс изобщо не се обръща, ако пък разбере, че се отнася за нея се обръща и казва "Аз не се казвам Алекс, а Саша"  :crazy: Свекърва ми й вика Али. Харесвам това обръщение, но все пак ние си й казваме Саша. Вече е на 5 г. и половина и хората се обръщат към нея с харесваното от нас умалително.
Аз предварително бях наясно, че ще има и умалителното Сашка, което не понясям, но рядко се случва и го подминавам.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Linkata в вт, 25 ное 2008, 14:29
Имам братовчед който се казва Георги. В пубертета се сърдеше и настояваше всички да ми викат с цялото име, в резултат на което всякакви вариации изброени от теб изчезнаха.
Дядото явно си е прост човек. И да му се ядосваш само себе си тормозиш. Имаш избор или да не му обръщаш внимание /това май си го пробвала достатъчно дълго и безуспешно/ или да му кажеш в прав текст мнението си и да си го отстояваш до "победата" :) Не очаквай "Гочката" да си отиде веднага, ще падне едно яко цупене и мрънкане. За твое успокоение ще каже че познавам доста мъже с името Георги и никой от по-младото поколение не се представя като Гочката.
Иначе и майката на моя мъже се опитваше да "мамосва" детето, но бързо се коригира благодарение на няколко разговора по горепосочената схема.
Желая ти успех и не се връзвай толкова, избрала си наистина хубаво име на детето си.   :bouquet:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Andariel в вт, 25 ное 2008, 14:32
Винаги съм се чудела на този мерак на баби и дядовци (като по правило свекър и свекърва) да мамосват и татосват внучето. Не се ли усещат, че е неприятно за майката или си мислят, че е проява на любов към детето?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Free Agent в вт, 25 ное 2008, 14:38
Винаги съм се чудела на този мерак на баби и дядовци (като по правило свекър и свекърва) да мамосват и татосват внучето. Не се ли усещат, че е неприятно за майката или си мислят, че е проява на любов към детето?

Ей, и аз полудявах като Боби /на свеки партньора/ татосваше дъщеря ми. А той даже не и е дядо!
Напоследък обаче не го е споменавал.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Pipinka в вт, 25 ное 2008, 14:46
Твоя свекър е прост човек  :?
За съжаление с такива трудно се излиза на глава .
Разбирам те защо се дразниш . И аз бих се ядосала .
Заяви по - твърдо позицията си . Ако трябва и ще се скарате , но трябва да стане ясно , че твоето мнение не е за пренебрегване .
А това , което е казал , че ще е единственият дядо ...  :sick: нямам думи колко е гадно .
Това е - просто трябва да удариш по масата ...


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: li_li_to_ в вт, 25 ное 2008, 15:06
Спокойно Бианка той свекър ти е леко прост човечец ако съдя по това което казваш.
Вариации на Никол Ничи Нико Кика Кикита това много ме дразни. Ние харесвам да се обръщат с нея с:Ники Ника Нини Никита Ник.
Племенника ми се казва Даниел майками му казва Данчо/е  а сестра ми направо полудява като чуе този вариант тя иска да му викат Дани Данко Дан


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: pronobis в вт, 25 ное 2008, 15:07
Спокойно Бианка той свекърти е леко прост човечец ако съдя по това което казваш.
Вариаций на Никол Ничи Нико Кика Кикита това много ме дразни. Ние харесвам  да се обръщат с нея с:Ники Ника Нини Никита Ник.
Племеника ми се казва Даниел майка ми  ми му казват Данчо/е Данченце а сестра ми направо полодява като чуе този варянт тя иска да му викат Дани Данко Дан 
Извинявай, Вариаций да не е роднина на Хораций?  ;-) :hug:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: malko_zaence в вт, 25 ное 2008, 16:01
Спокойно Бианка той свекърти е леко прост човечец ако съдя по това което казваш.
Вариаций на Никол Ничи Нико Кика Кикита това много ме дразни. Ние харесвам  да се обръщат с нея с:Ники Ника Нини Никита Ник.
Племеника ми се казва Даниел майка ми  ми му казват Данчо/е Данченце а сестра ми направо полодява  като чуе този варянт тя иска да му викат Дани Данко Дан 
много ми е интересно някои хора как не се сещат да прочетат поста си преди да го публикуват?


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Vache в вт, 25 ное 2008, 16:17
Винаги съм се чудела на този мерак на баби и дядовци (като по правило свекър и свекърва) да мамосват и татосват внучето. Не се ли усещат, че е неприятно за майката или си мислят, че е проява на любов към детето?

Еее, айде сега.. и моята свекърва понякога се изпуска да каже "Али, ела майка", обаче неволно го прави. Рядко и без никаква специална умисъл да ме дразни. Не съм се и впечатлявала. Виж ако стане практика опредлено ще се дразня


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: kremena в вт, 25 ное 2008, 16:23
Спокойно Бианка той свекърти е леко прост човечец ако съдя по това което казваш.
Вариаций на Никол Ничи Нико Кика Кикита това много ме дразни. Ние харесвам  да се обръщат с нея с:Ники Ника Нини Никита Ник.
Племеника ми се казва Даниел майка ми  ми му казват Данчо/е Данченце а сестра ми направо полодява  като чуе този варянт тя иска да му викат Дани Данко Дан 
много ми е интересно някои хора как не се сещат да прочетат поста си преди да го публикуват?

Стига бре,жената е бременна. Простено й е.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Чиби в вт, 25 ное 2008, 16:32
Оправете си отношенията с роднините. Как се обръщат към децата ви няма никакво занчение.
И на нашия Александър едни / включително и аз с баща му/ му викат Сашко, а други - Алекс.  ;-)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Lucky Plam в вт, 25 ное 2008, 16:42
Не се притеснявай, детето ще приеме името, с което го наричате вие, не дядо му. Моята дъщеря е Цвета и често я съкращаваха на Цеци, аз настоявах на Цвети или Цвете и сега сама им прави забележки :hug:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дрk
Публикувано от: ЕлиТ в вт, 25 ное 2008, 18:17
Lucky Plam е права за мен.
У нас има Гого и дядо Гошо. На бабите и дядовците им беше странно това Гого, но свикнаха.
Аз пък не харесвам Жоро или Жорко най-вероятно защото и баща ми мрази така да му казват.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Oda May в вт, 25 ное 2008, 19:50
свекърва ми реши ,че е майка на детето ми-беше изпокрила в чувал в мазето новите дрешки ,подарък от близки и приятели и беше донесла старите дрехи на мъж ми ,за да си представяла ,че това е синът и.Нанесе се за 3 месеца в нас ,ядосваше се ,ако взема детето си на ръце ,наричаше ме "кака" на детето ,а себе си "мама"..като дойдеше някой в нас взимаше кутия с бонбони и казваше :"Еми да почерпя-станах майка ,родих рожбичка"...

Много рядко пиша в такива теми, дори не съм изчела цялата тази, но това просто ме хвърли в размисъл... Определено не е нормално  :shock: :crazyeyes:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Liska в вт, 25 ное 2008, 23:00
Бианка! Умрях от смях!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: steli76 в вт, 25 ное 2008, 23:17
Бианка! Умрях от смях!
Мдааа,щеше да е много смешно,ако не беше налудничаво и трагично.Тази жена плаче за Четвърти километър май.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Луда Мара в вт, 25 ное 2008, 23:23
свекърва ми реши ,че е майка на детето ми-беше изпокрила в чувал в мазето новите дрешки ,подарък от близки и приятели и беше донесла старите дрехи на мъж ми ,за да си представяла ,че това е синът и.Нанесе се за 3 месеца в нас ,ядосваше се ,ако взема детето си на ръце ,наричаше ме "кака" на детето ,а себе си "мама"..като дойдеше някой в нас взимаше кутия с бонбони и казваше :"Еми да почерпя-станах майка ,родих рожбичка"...

Много рядко пиша в такива теми, дори не съм изчела цялата тази, но това просто ме хвърли в размисъл... Определено не е нормално  :shock: :crazyeyes:

Това съм го пропуснала, щото чета по диагонал... Не само, че не е нормално, ами е направо патологично.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Хули в ср, 26 ное 2008, 08:29
Защо пък бабите да се лигавят ?
Моята най-голяма внучка се нарича Нанси. И всички от семейството я наричат така. Според мен не можеше да се измисли друго обръщение. Но го измислиха съучениците и - Нана.
Ние се дразним, а тя си го харесва и понякога сама се представя с това име.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: bianka в ср, 26 ное 2008, 09:23
Бианка! Умрях от смях!
О! Ти нямаш сърце! :xarms:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: КЛОНКА в ср, 26 ное 2008, 09:27
Бианка! Умрях от смях!
О! Ти нямаш сърце! :xarms:
О, како! :mrgreen:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Pani Kowalska в ср, 26 ное 2008, 10:00
 Много се смях на темата, но напълно разбирам авторката. И аз бих се дразнила, ако някой простак, било то и роднина, нарича детето ми по някакъв начин, който ми е неприятен и с това цели да оприличи детето ми на себе си, защото четейки темата стигнах до този извод. А относно кръщаването - баща ми се казва Георги, а аз съм едно дете и може би тайно са се надявали да кръстя дечко на татко, но не го сторих,макар че безкрайно обичам родителите си. Не ми допада името Георги точно заради умалителните умена, а и за да избегна евентуални сръдни.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в ср, 26 ное 2008, 10:55
Момичета ,не се сърдя ,че се смеете ,четейки темата ми!
Пуснах я ,защото съм на мнение ,че наистина ставам за смях с тези изпълнения-да дам още един пример:
Тръгваме с бащата на малкият на детска косултация-баба му и дядо му разбират по телефона съответно къде сме и след 10 минути колата им спира зад нашата пред кабинета на лекаря.Ние сме се качили горе ,те ни последват и се набутват неканени в стаята ,където слагат ваксина пред смаяните погледи на всички.Удрят ваксина на детето ,то съответно ревва ,аз се опитвам да го успокоя като го гушкам и казвам "Жори ,не плачкай,Жорко" или нещо от сорта ,а бабата и дядото в хор "Гошкааа ,Гошкааа"-ами наистина за смях съм ,предполагам ,на излизане сестрата ,която много си харесва малкият още от раждането му за пръв път го нарича "Гошката" ,което ме изненадва ,но не обръщам особено внимание.Следващият път (отивам за направление за мен) ми разказва ,че дядото от вратата казал:"Дошли сме при една Гошка"-сестрата попитала "Георги?При бебето ,което е на ваксина?"
Не ,отвърнал дядото ,майка му много държи да му се вика Гошка.
Е ,кажете ми аз ли превъртам или някой се опитва да ме провокира да превъртя?
Това поведение на възрастен човек ли е или на ...незнам какво...Вие ми кажете кой е за смях и кой за съжаление!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: wee.jess в ср, 26 ное 2008, 11:23
Не им се стягай толкова. Щерката е Гергана. Племеницата на мъжа ми и свекърва ми ( номер 2) - започнаха да я наричат Герга , Гего, Гиго и т.н. Няма да ти казвам как съм скърцала със зъби. Обаче преди време дребо се научи и им каза - аз не съм Герга или Гега. Можете да ми викате Гиги, Гери или Гергана. Така че, точно както много от момичетата вече са ти казали - детето като порастне - само ще си избере как да му казват.

Спри да им обръщаш внимание и ще видиш, че след известно време просто ще им омръзне. Но пък тогава може да си потърсят друга причина да се заяждат с  теб.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: malko_zaence в ср, 26 ное 2008, 11:40
По повод на последния ти пример: като тръгвахте за ваксинацията от какъв зор им съобщихте къде сте и им позволихте да дойдат, че и да се намъкнат в кабинета. Не стига, че детето е стресирано, ами и те да създават още суматоха. Чудя се лекарката как не ги е изгонила. Аз като водех моя син на ваксина, в кабинета  влизах  само аз и детето, мъжа ми чакаше отвън. Като ги знаеш какви са алармаджии, дръж ги по-настрана да ти е мирна главата.
А за името, те повечето момичета са ти го казали, като поотрасне Георги сам ще си избере как да му казвате.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: tchara в ср, 26 ное 2008, 11:59

Нямам време да изчета темата ти, но аз имах подобен пролем със същото име :D Свекърва ми го наричаше " Жорката", а на мен това ми звучеше като разстройство. Цялата рода започна да го нарича така, изчаках известно време, като се надявах да "прихванат" от нашите обръщения, но не стана. Тогава просто помолих" Знам, че много го обичате, но моля ви, не ми харесва така." Хората са интелигентни и се съобразиха. Сега синът ми реагира само на Георги и Гого, и в градината е така, той е Георги, а другото момче е Жорко. Съчувствам ти, знам колко е неприятно. След време може би заедно с него ще определите кое обръщение ви е любимо и той сам ще си казва "Аз съм...., не съм Гошката".


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в ср, 26 ное 2008, 12:13
По повод на последния ти пример: като тръгвахте за ваксинацията от какъв зор им съобщихте къде сте и им позволихте да дойдат, че и да се намъкнат в кабинета. Не стига, че детето е стресирано, ами и те да създават още суматоха. Чудя се лекарката как не ги е изгонила.
Идвали към нас и установили ,че ни няма и звъннаха на синът си ,та от него добиха това инфо и без да питат се намъкнаха.Незнам как не ги изгониха-тайно се надявах.Но те така си процедират по принцип да се влачат където сме и ние-Метро ,Кауфланд ,стига да разберат къде сме цъфват незабавно.

Нямам време да изчета темата ти, но аз имах подобен пролем със същото име :D Свекърва ми го наричаше " Жорката", а на мен това ми звучеше като разстройство.
Именно ,и на мен "Гошката" ми звучи така :DОсвен всичко е супер селяндурско и смятам ,че нито един млад човек не би се гордял с подобно прозвище-вместо да се гледа кефа на старите ,може да се помисли за детето и това ,че живее в по-съвременен свят от техния.Не да му се натрапва нещо по такъв противен начин.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Free Agent в ср, 26 ное 2008, 12:28
Честит ти рожденик и не се стягай!
Още на следващия рожден ден, като проговори, ще ги сложи на място!
Мойта хубавица примерно ми вика "Аз не съм детенце/пиленце и пр., аз съм Габи!".


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: *Biba* в ср, 26 ное 2008, 12:37
Бианка, честит да ти е рожденникът, весел празник и здрави нерви, особено днес  :bouquet: (предполагам, че свекитата няма да пропуснат да навестят "Гошката" в този личен ден ;-))

Мойта хубавица примерно ми вика "Аз не съм детенце/пиленце и пр., аз съм Габи!".
Майка ми викаше на дъщеря ми (Леа)- "Леинце-пиленце", а детето малко му накуцва българския и ме пита "Мамо, баба защо ме нарича така? Ich bin doch kein Huhn, oder? (Аз нали не съм кокошка?)" :35:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Грозното Пате в ср, 26 ное 2008, 12:56
Честит ти рожденик! :hug:  :bouquet:

Аз имах същия проблем с моя Александър.Всички искаха да му казват Сашко,а аз исках да се казва Александър с уговорката,че Сашко няма да е неговото умалително име.Явно не ме бяха разбрали мн добре и първите дни само Сашко чувах. :tired: Когато правех забележка ми казваха,че той не е французн или англичанин,за да му викат Алекс и щели да ми казват Сандьо :shock: Направо откачах.
След като поотрасна детето и свикна с Алекс вече не се обръщаше на Сашко и се принудиха да му викат Алекс :D


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: malko_zaence в ср, 26 ное 2008, 13:01
И аз сега забелязах лентичката.
Да ти е жив и здрав рожденникът и много да ви радва!   :bouquet:
Не се връзвай на свекитата, които и днес ще се опитат да те дразнят с глупостите си. Няма смисъл да си разваляш настроението точно днес.
Весел празник!   :bouquet:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: милинка в ср, 26 ное 2008, 13:09
ЧРД на детенце! Да ти е живо и здраво, много да те радва и много щастие на него!
А това с ваксините просто кърти миФки.... Защо не се разбереш с мъжа ти, че това не можеш да го търпиш повече? Ти или си дзен будист, или имаш някакво безгранично търпение...Какво значи, че идвали към вас? Не звънят ли преди да дойдат? И откакъв зор идват при докторите, защо не ги отрязахте още в полет...? Цялата тая ситуация ми звучи като супер психария-простотия-наглост...Явно действително много си насъбрала към тези хора, не реагираш на момента и съответно "Гошката" е черешката на тортата. Озапти ги малко, скръцни със зъби! Вкъщи никой не стъпва неканен, защото просто не отварям! И да идват в Метро, Кауфланд, Бога ми, нямате ли лично време? Сори, не се въздържах да не се включам повече, но това, което прочетох, беше фрапантно....


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в ср, 26 ное 2008, 13:17
Благодаря на всички :love:
(http://img81.imageshack.us/img81/1448/copyofdsc00005ac9.jpg)
(http://img81.imageshack.us/img81/1129/dsc00047pv1.jpg)
Ето го и рожденика :hearts: :hearts: :hearts:
(http://whatscookingamerica.net/PegW/DogwoodCake/Cake1.JPG)
Черпя всички с торта и желая да са живи и здрави и вашите прекрасни ,обичани дечица!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в ср, 26 ное 2008, 13:19
ЧРД на детенце! Да ти е живо и здраво, много да те радва и много щастие на него!
А това с ваксините просто кърти миФки.... Защо не се разбереш с мъжа ти, че това не можеш да го търпиш повече? Ти или си дзен будист, или имаш някакво безгранично търпение...Какво значи, че идвали към вас? Не звънят ли преди да дойдат? И откакъв зор идват при докторите, защо не ги отрязахте още в полет...? Цялата тая ситуация ми звучи като супер психария-простотия-наглост...Явно действително много си насъбрала към тези хора, не реагираш на момента и съответно "Гошката" е черешката на тортата. Озапти ги малко, скръцни със зъби! Вкъщи никой не стъпва неканен, защото просто не отварям! И да идват в Метро, Кауфланд, Бога ми, нямате ли лично време? Сори, не се въздържах да не се включам повече, но това, което прочетох, беше фрапантно....
Хаха ,мила ,никога не звънят преди да дойдат-причината:те ни предоставиха този апартамент и се чувстват като у дома си -съответно го показват:)
Наистина търпението ми няма граници и когато скърцам със зъби ставам неблагодарната и лошата:)
Ааа-п.п и дребнава ;-)


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Lucky.me в ср, 26 ное 2008, 13:35
Това с умалителните имена в България е много грозно.
Всички българи около мен в чужбина, а и роднините и приятелите в БГ се опитваха сериозно да ми "прекръстват" детето. :bad-words:
С последователна жестокост тези опити бяха убивани в зародиш. Без значение кой го е прекръстил: баба, дядо, леля, приятели и т.н.
Сериозно обяснение, последвано от поправяне при опит за прекръстване, ако не разбират: изсъскване, ако пък се правят, че не разбират: по-силно изсъскване.
По тази методика сега детето ми си има име(дълго :mrgreen:), с което бива назававано от всички. Баста.

Георги е Георги и толкова. Никакви Гошковци, Жорковци и прочие...Последователност трябва тук...няма да е Жорко, но няма да е и Гошко. :mrgreen:

Много си им отпуснала юздите на "твойте" хора.  newsm78


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: милинка в ср, 26 ное 2008, 13:41
Хаха ,мила ,никога не звънят преди да дойдат-причината:те ни предоставиха този апартамент и се чувстват като у дома си -съответно го показват:)
Наистина търпението ми няма граници и когато скърцам със зъби ставам неблагодарната и лошата:)
Ааа-п.п и дребнава ;-)
Чест им прави, че са ви предоставили апартамента, но това не освобождава от проявата на елементарно възпитание, а именно - да питаш дали е удобно, преди да отидеш някъде. Това е типично балканска черта, която ме влудява, защото аз никъде не съм отишла непоканена. Едно време изключително много се чудех как западняците си ходят на гости само след предварителна покана и ми се струваше извратено.... Но в това натоварено ежедневие го намирам за най-елементарното нещо, което може да се направи - да питаш някого дали е удобно да се видите! Ти си стопанката на къщата, въведи някакви правила, защото явно нещата излизат извън контрол...А да ми дотърчат, докато пазарувам, че да се разправям и с тях, нарамена с торби и дете.... Да не сте руска група, та да се носите на тумби? Много си търпелива, шапка ти свалям!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Vache в ср, 26 ное 2008, 14:38
Това с умалителните имена в България е много грозно.


Еее, айде, айде и в чужбина ползват умалителни имена! Аман от някой дето всичко в България му се види грозно, а не го вижда и в чужбината  :roll:


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Tristan77 в ср, 26 ное 2008, 14:46
Честито!  Да ти е живо и здраво детето! Спри да се ядосваш и си гледай живота. Свекър ти с поведението си иска да ти каже: Коя си ти, че ще ми казваш аз как ще се обръщам към моето внуче? Такова поведение ми е до болка познато, демонстративното незачитане на мнението на по-младите. Оправия няма, така че е безсмислено изобщо да се ядосваш. Детето ще им каже някой ден как да му казват.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Мамзел Нитуш в ср, 26 ное 2008, 14:55
 От два дни чета в темата,интересно ми защото моята сестра има същия проблем с името на дъщеричката си и начина по който се обръща към детето свекърва и.Аз смятам,че в подобни ситуации проблема не е или по-точно е малък в сравнение с проблема къде е Мъжът newsm78 newsm78 явно на авторката не и е било много по сърце името ,но заради човека до себе си прави жест,а сега къде е въпросният човек да скръцне със зъби и да защити майката на детето си.Времето ще мине детето само ще реши как ще се нарича,но .....сериозно бих се замислила за отношенията си с този човек,какви са неговите чувства и до колко мога да разчитам на него.Друг е въпросът,че аз не бих допуснала да ми се вменява идеята за името като продължител на рода,ами моят род това дете е първо на моя род и после на останалите....аз и моят баща или майка да не са второ качество,че едните ще се продължават ,а другите не.да не говорим за посещенията те влизат аз излизам....пък и аз по принцип не съм привърженичка на умалителните имена,може  би       защото моето име няма умалително.  П.П.Да ти е живо и здраво детенцето!!!!         :bouquet:  :bouquet:                                                                         


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: Бианка в ср, 26 ное 2008, 16:21
Свекър ти с поведението си иска да ти каже: Коя си ти, че ще ми казваш аз как ще се обръщам към моето внуче? Такова поведение ми е до болка познато, демонстративното незачитане на мнението на по-младите.
Точно така е!
Само ,че-коя съм аз-Майката на детето :lol:
И най-вероятно най-обичаната от него :hearts:Дядото е маалко по-назад от мен :lol:
От два дни чета в темата,интересно ми защото моята сестра има същия проблем с името на дъщеричката си и начина по който се обръща към детето свекърва и.Аз смятам,че в подобни ситуации проблема не е или по-точно е малък в сравнение с проблема къде е Мъжът newsm78 newsm78 явно на авторката не и е било много по сърце името ,но заради човека до себе си прави жест,а сега къде е въпросният човек да скръцне със зъби и да защити майката на детето си.Времето ще мине детето само ще реши как ще се нарича,но .....сериозно бих се замислила за отношенията си с този човек,какви са неговите чувства и до колко мога да разчитам на него.Друг е въпросът,че аз не бих допуснала да ми се вменява идеята за името като продължител на рода,ами моят род това дете е първо на моя род и после на останалите....аз и моят баща или майка да не са второ качество,че едните ще се продължават ,а другите не.да не говорим за посещенията те влизат аз излизам....пък и аз по принцип не съм привърженичка на умалителните имена,може  би       защото моето име няма умалително.  П.П.Да ти е живо и здраво детенцето!!!!         :bouquet:  :bouquet:                                                                         
Ох ,много вярно мнение....Това ,че той не ме подкрепя и не е зад мен в тази ситуация ми е най-болно :cry:
Всеки да му казвал както си иска-а знае колко ми е противно.
По едно време беше започнал да намеква на баща си по всякакви начини ,но нямаше никакъв ефект.Все ми казва да не бъда дребнава ,а за мен проява на дребнавост е освен името дядото да рита и за обръщението си-все едно е някой Джей Ар от династията Юинг от Далас...пфуу :crazy:
Много ви благодаря за пожеланията  :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:Много сте мили!


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: pks в ср, 26 ное 2008, 16:24
И моето дете се казва Георги ,но всички си му викаме Гого -мен пък не ни харесва Жорко.


Титла: Re: Обръщение към детето ми ,което АДСКИ ме дразни
Публикувано от: dalka в нд, 30 ное 2008, 10:47
На мен по принцип умалителните имена не ми харесват. От друга страна, като родя, знам че свекърва ми няма да се нанесе у нас, нито свекър ми, нито майка ми или баща ми. Моят мъж няма да позволи майка му да се меси, да се поставя на първо място и подобни.
От друга страна, и те са хора--радват се. Все пак се чувстват отново млади.


1