BG-Mamma

Красота => Спортуващи => Темата е започната от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 10:55Титла: За спортуването
Публикувано от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 10:55
Здравейте! Занимавам се в домашни условия с тае-бо и имам едно малко въпросче: има ли разлика в ефективността от упражненията, когато се правят 1 час без спиране или на два пъти по 30 мин. през няколко часа. Ще се радвам, ако тези, които също се занимават с тае-бо, споделят за своите тренировки и резултати. Красив ден и много усмивки на всички :bouquet:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 13:34
 :shock:няма ли практикуващи тае-бо тук? :lol:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: Cantrell_NY в пт, 05 дек 2008, 14:15
Има да. Разликата е в това, че тъкмо за тези 30 мин., когато си загряла тялото и то почне да гори с 'пълна сила' и се 'събужда', ти спираш.
Когато примерно отидеш на някакво бойно изкуство - карате да кажем, има 30 мин. загрявка, преди същинската част.
В залата, повечето започват или с пътека или с колело за 10-15 мин. за загрявка също, нищо че така или иначе пак за тези мин. горят някакви калории. Също така, инструктурите ти казват "а, без почивка, тъкмо си загряла! Не трябва да спираш.". Примерно за упражненията за мускулите, хората казват "да усетиш 'паренето', умората, болката".
ПС: Иначе за тае-бо, една приятелка ме кара да се запишем, но по-нататък от моя страна.


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 14:34
 Ами те и двете програми са си 30-35 минутни и вклчват и в началото и в края някакво разтягане...аз все си мисля, че няма да мога заедно да ги изкарам, но може и да опитам утре... :lol:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: Cantrell_NY в пт, 05 дек 2008, 16:07
Ами те и двете програми са си 30-35 минутни и вклчват и в началото и в края някакво разтягане...аз все си мисля, че няма да мога заедно да ги изкарам, но може и да опитам утре... :lol:

Значи е по-скоро като загрявката при другите.
Помня веднъж като ходихме на карате ли, какво беше - не помня вече, 30 мин. (загрявка) бягане, бързо ходене, патешко ходене, бягане с гръб напред, подскоци, лицеви опори и много други - направо ни разказаха играта. Беше преди бая години. Едното момиче като бягаше на обратно и казаха "Обърни!" се цапна точно лицето в 1 боксова круша  :35: . Умрях да се хиля (и тя, де и цялата червена) и бягах с ръце на корема. Сега, ако ме накарат да бягам, ще ми излязат фасовете през.... Ъ-хъ, ъ-хъ... абсурд! И се отказах.
Та, това с тае-бото трябва да се пробва, макар че по-голям интерес ми представлява кик бокса. Искам да ида да погледам и да реша.


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: тодор в пт, 05 дек 2008, 17:59
 just_a_mamma аз ходя на тае бо но в зала,тренировката е 60мин. цялята,но на 10мин.почивка по 1мин. да пийнеш вода,ходя от една година горе долу,чуствам се перфектно,и определено има ефект  :peace:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 18:22
 А ти, Цветомира, по колко пъти на седмица ходиш?...а за водата аз си пия по-малко като тренирам, но много набързо и само когато ми се пие...


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: Kalida в пт, 05 дек 2008, 20:40
...Занимавам се в домашни условия с тае-бо и имам едно малко въпросче...
Точна музикална Мамо, поздравления за ентусиазма да се бориш с тае- бото в дом. условия, но защо не си зададеш въпросите до специалистите, имате Си  темичка  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157220.330), там може и да откликнат повече Момичета и да обмените опит?! Успех и да пазиш ентусиазма все така на ниво! Дани е много пораснал, Той нима не взема участие в тренировките Ти?!


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: just_a_mamma в пт, 05 дек 2008, 20:49
 Много си мила,Kalida, благодаря ти за вниманието, веднага ще погледна темичката...  :bouquet:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: evich в пт, 05 дек 2008, 21:57
Привет! Подобно на тебе играя тае бо в къщи и отначало почнах с половин час, сега играя по 1 час, а даже и по 1 час и 10 мин Има страхотен резултат и много ми допада! Трябва да обменим опит! Бих искала да намеря повече тренилровъчни програми на Били Бланкс и трябва да е по 1 час1 защото след 30 минута започва същинското горене на калории!


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: тодор в сб, 06 дек 2008, 00:22
just_a_mamma на тренировки ходя 4 пъти в седмицата evich в замунда има,можеш да си свалиш от там,пак е на Били Бланкс,ето погледни,ако не си ги сваляла вече
http://www.DMCA-removal-from-Google/catalogue.php?search=tae+bo&catalog=movies


ето и нещо друго но мисля че тук са много късички,ти си ги комбинирай


http://video.gaiam.com/services/link/bcpid980289866/bclid1137792102/bctid1279707646 успех :peace:
Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: kloie в сб, 06 дек 2008, 10:14
В тае-бо тренировката има редуване на бързи и бавни серии.Т.е кардиото си е интервално.Цялата кардио тренировка е 40 мин,което си е напълно достатъчно.За "завършек" можеш да направиш 15 мин workout и 5 мин стречинг.Естествено не се пренебрегва и загряването ,което е около 5 мин. :peace:


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: Reni Bo в сб, 13 дек 2008, 18:33
Поздравления за всички избрали този спорт. И аз съм мама, но моите деца вече са големи. Сега водя група по Тае Бо на стадион Академик. Групата има страхотен дух. Събират се хора на различна възраст, с различни професии, ученици, работещи, студенти и майки, всички ни обединява желанието за спорт и разтоварване след тежкия ден, а Тае Бо освобождава духа и раздвижва тялото. За това вместо да играете сами в къщи заповядайте вторник и четвъртък от 19 ч., а събота от 12ч. в залата на стадион Академик. Смятам, че ще се запалите още повече, защото ще намерите съмишленици. Чакам ви.


Титла: Re: За спортуването
Публикувано от: ЗлаВещица в сб, 13 дек 2008, 23:36
Има три теми, в които можете да пишете "Тае бо - да раздрусаме телеса заедно", "Тае бо - ефектът му върху мен" и "Какво тренирах днес" - моля заповядайте там.


1