BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Presi в нд, 24 юли 2005, 18:53Титла: От кърма на адаптирано и обратно!
Публикувано от: Presi в нд, 24 юли 2005, 18:53
Здравейте!
Притеснението ми е следното - наложи се да прекъсна кърменето за 6 дни понеже пиех лекарства които не са "съвместими" с бебето, утре се изчистват от организма и мога да продължа, но се притеснявам дали бебо ще поиска да засуче, като се сетя колко ни беше трудно в началото, не ми се мисли.
А м/у другото според вас нормално ли е изцяло кърмено бебе да наддаде през първият месец 550 гр. педито казва, че било малко, тя ни е поставила норматив минимум 900!


Титла: Re: От кърма на адаптирано и обратно!
Публикувано от: hedra в нд, 24 юли 2005, 19:01
Може и да има проблеми със засукването,ако сте давали млякото от шише през това време :thinking: Но няма смисъл да гадаеш - като пробвате - ще видиш какво е положението и вече ако има проблем,ще се търси решение - с повече упоритост и търпение от твоя страна ще го преодолеете,дори ако има нещо - но стискам палци бебе да си засуче шампионски :D
Наддаването за първия месец ви е на долната граница на нормалното,но се случва при доста бебета,особено ако са били с жълтеница,сънливи,отделени в началото от майките,ако се хранят на режим,ако си искат да сучат на големи интервали или проспиват нощните хранения.Но всички тези неща обикновено се оправят лесно с подходящите мерки,пък и втория месец бебоците са вече доста по-активни - така че не се плаши,а започвайте нонстоп кърмене от утре,хем да наваксате контакт,хем да възстановите кърмата в обилни количества,хем и на наддаването да помогнете :D
Успех и утре да докладваш как е минало - надявам се да са добри новините :D


Титла: Re: От кърма на адаптирано и обратно!
Публикувано от: Бу в нд, 24 юли 2005, 21:48
...тя ни е поставила норматив минимум 900!
Съгласна с Хедра. За норматива е смешно...в дебелите книги на доФторите пише, че кърмено бебе нормално наддава 600-800 гр за първия месец (разбира се, има шампиони8 с по 1,300-1,400 кг). Така че, минималния норматив си го покрила!
Сега слагай по-начесто да суче и от двете гърди на едно ядене за по-добра стимулация на кърмата, и все така! :)


Титла: Re: От кърма на адаптирано и обратно!
Публикувано от: alma в нд, 24 юли 2005, 22:54
Хайдей, стискам си палеца бебето да засуче и тъй да си се кърмите успешно дълго време!
Да пишеш какво става!


1