BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: mariaemanouilova в чт, 01 яну 2009, 12:10Титла: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: mariaemanouilova в чт, 01 яну 2009, 12:10
Моля ви всички мами които сте имали този проблем - бебчо е на 4 месеца и вече 3 месеца се кърмим само докато е сънен иначе се дърпа от гърдата и не иска да суче. Не издържам вече така, много е тежко и кърмата ми намалява. Кажете как да реша този проблем - дали ако го оставя гладен достатъчно дълго то ще засуче и няма да се дърпа. Вече нямам надежда, а какво ли не съм правила за да подържам лактацията и да го накарам да суче.


Титла: Re: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: mariaemanouilova в чт, 01 яну 2009, 14:21
Само да добавя въпросче - възможно ли е да защото цокаме биба? И как да се справя с този проблем?


Титла: Re: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: Danu-Ani в чт, 01 яну 2009, 16:08
ЧНГ много здраве и късмет!

Ние имахме същия проблем и аз опитах какво ли не и накрая реших че по добре да яде сърма и от шише да е ама да яде, започнах много да се уморявам да го мъча а така и себе си натоварвах само.
Ако му даваш кърма с биберон и ако той много щока биба през деня от там задоволява всичко вече е голям и разбира че от биба е по лесно да се яде по малко усилия.
Ето темата която аз бях пуснала и съветите на мамите опитай ги може при теб да постигнеш ефект по голям от моя.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=344010.0


Титла: Re: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: Swayka в пт, 02 яну 2009, 09:56
Махни бибата според мен. Защо не пишеш до Хедра или Бу? или да се обадиш на тел на Консултацията в МД?


Титла: Re: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: ivben в пт, 02 яну 2009, 10:33
И моята дъщеря като беше бебе имах същият проблем. Мързеше я да суче. Сучеше по малко само доката дремеше. Така два месеца се тормозех и започнах да се цедя и и давах в шише уж за по лесно. Но си превърнах живота в един кошмар. Та те съветвам ако искаш да кърмиш бебето си не му давай шише, мъчи го да суче от гърдата. Успех! :hug:


Титла: Re: Моля за помощ - бебчо вече не иска да суче
Публикувано от: Клара в пт, 02 яну 2009, 10:53
моята бебка малката също до към 4тия месец едвам я кърмех, тя си сучеше биба, но не беше в това проблема, много се оригваше и оттам тръгна нейното неискане да суче, после установих че имам силен рефлекс на потичане и на бебка това и беше неприятно и не щеше да суче, пробвай да я кърмиш по изправена, а на какви интервали я кърмиш?


1