BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: alana miles в пн, 25 юли 2005, 21:07Титла: Въпрос за повръщането
Публикувано от: alana miles в пн, 25 юли 2005, 21:07
Изчетох доста теми за повръщането и ГЕР, но искам да ви попитам конкретно на какво се дължи повръщането 2-3 и повече часа след хранене. Синът ми ,на 1 месец, връща понякога след хранене след оригване, не след всяко хранене, но понякога е доста като количество и на 2-3 пъти. Понякога не връща веднага , а после на няколко пъти по малко. Не съм го водила на гастроентеролог, защото изчетох доста неща и стигнах до извода че положението не е сериозно, още повече че наддава повече от нормите. Интересува ме обаче на какво се дължи това повръщане на пресечена кърма много след хранене и дали е толкова обезпокоително, че да го водя на лекар. Естествено ще се консултирам с педито, но имам предвид истински лекар.


Титла: Re: Въпрос за повръщането
Публикувано от: hedra в вт, 26 юли 2005, 10:00
Виж сега,говори първо с педиатърката и ако има нужда,тя ще ви прати на гастроентеролог.Но според мен няма абсолютно нищо тревожно при толкова малко на брой повръщания - при сериозните случаи на ГЕР са обилни повръщания след всяко хранене и бебето не наддава добре.Но за твое спокойствие няма лошо да се посъветваш със специалист,като си имаш едно наум и гледаш първо дали бебето се чувства добре и чак тогава преценявате какви мерки са необходими и дали изобщо трябва нещо.
Хубаво е да храниш често и на по-малки интервали,за да поема по-малки количества мляко и да не връща толкова.Също и да ви е повдигнато матрачето с пелена или одеалце под матрака - това също помага да се ограничи повръщането.


1