BG-Mamma

Бременност и раждане => Искам бебе => Темата е започната от: klleo в сб, 31 яну 2009, 15:49Титла: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: klleo в сб, 31 яну 2009, 15:49
Здравейте мили момичета  :)
Имам въпрос към вас. Преди седмица ми правиха лапароскопия, за да ми махнат 3 големи кисти. Питах лекаря си колко време трябва да се пазя да не забременея и той ми каза 3-4 месеца. Но от други места съм чувала, че трябва да минат 6-8 месеца. Ако някой е запознат, кое е по-правилно, моля да сподели.
Благодаря ви предварително :)


Титла: Re: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: joli75 в сб, 31 яну 2009, 22:21
всичко е строг индивидуално. ако след първия цикъл след лапорото няма проблем , лекаря ти спокойно може да даде зелен сфетофар. аз след лапарото започнах опитите веднага, въпреки, че няма успех до тук, но все пак това беше след позволението на доктора след преглед. успех и бързо възстановяване. :peace:


Титла: Re: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: destini в нд, 01 фев 2009, 10:33
Аз бях оперирана от киста, за жалост огромна. По време на операзията се наложило да махнат целия яйчник :cry: и другия да го поизрежат. Така останах само с един. Лекарите казваха че ако трябва да се забременява, месец след това вече трябва да се работи за бебе. Аз бях на 25 и мйжа до мен не беше този който бих искала да бъде. Лекарите казваха, пробвай , времето минава, годините ми не били малко :bad-words:Е да ама аз не мисля, че това е като да си купиш обувки със затворени очи. Така живях с мисълта че деца, може и да нямам :? Докато не се появи мъжа, който каза не ги слушай нищо не разбират. И реши да се оженим, въпреки че рискуваше да няма деца ;-) За да поддържам яйчника си пиех противозачатъчни. Спрях ги. И още от първия път аз вече бях бременна  :party: До края на бременността си невярвах, че е истина :blush: Всяка сутрин си пипах корема за да се уверя :D


Титла: Re: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: frej в нд, 01 фев 2009, 14:50
При всеки е различно, ни е започнах ме опитите на другия месец но забременях след 3години


Титла: Re: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: maiapetrova в ср, 04 фев 2009, 20:03
на следващия месец :peace:


Титла: Re: Бременност след махане на кисти - кога?
Публикувано от: verka-23 в ср, 04 фев 2009, 20:26
Съветвам те да изчакаш поне два,три  цикъла след лапарото - както ти е казал и лекаря. Говоря от личен опит - аз започнах опитите за бебе след лапароскопия за отстраняване на кистата още след първия цикъл,  лекар ми каза, че няма проблем, да действаме, даже ми препоръча да пия Герикапс за да се възстанови лигавицата на матката по-бързо. Забременях от раз - но в осмата седмица се установи "мисед аборт" и трябваше бременността да се прекъсне. Като основна причина лекарите посочиха ранното забременяване след операцията, тъй като яйчника не е функционирал нормално (отстраниха и част от яйчника при лапарото). При всеки е различно, така че най-добре се консултирай поне с двама лекари! Аз вече действам така! Успех!


1