BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: veni-b в сб, 30 юли 2005, 19:57Титла: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: veni-b в сб, 30 юли 2005, 19:57
Все по- успешно се кърмим с бубата.Понякога и стига само от едната гърда, но в повечето случай след като изцеди тотално едната се дохранва и от другата.Та въпроса ми е трябва ли да доизцеждам млякото което е останало във втората?Аз го оставям ,та та се събере повече за следващото хранене.


Титла: Re: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: Фукла в сб, 30 юли 2005, 22:19
Изцеждането стимулира лактацията, така че ако искаш да имаш повече кърма, добре е да се изцеждаш (и втората). Количеството на кърмата обаче се образува на принципа на търсенето и предлагането, така че колкото повече изцеждаш, толкова повече кърма ще имаш, но тя ще е повече, отколкото бубата може да изпапа. Аз през първия месец се изцеждах след всяко кърмене, но след като ми се регулира кърмата, спрях. Така че аз бих те посъветвала същото - за сега изцеждай, пък като нещата се регулират, няма смисъл да се занимаваш с това досадно занимание (освен ако не искаш да замразяваш).


Титла: Re: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: emem в сб, 30 юли 2005, 22:20
Не, не изцеждаш, но следващия път задължително почваш с втората. Особено ако бебето яде на  малки интервали, би било безсмилено да изпразваш гърда, която след час може и да ти потрябва. Аз се изцеждах само сутрин, и то за да имам за вечерта, когато не стигаше в началото, иначе не. Иначе ако искаш да правиш запаси във фризера - може и да се цедиш.
Браво, че се справяте!


Титла: Re: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: Мери в сб, 30 юли 2005, 23:45
Не доизцеждай, но следващия път започвай с последната гърда.


Титла: Re: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: veni-b в нд, 31 юли 2005, 09:51
Благодаря, така и правя ,редувам за първа лава и дясна.Може би защото имам операция на едната/Прерязани са 1/3 от  каналите/  , та там има по- малко мляко.Има ли шанс да се изравни или ще си е по-малко?


Титла: Re: Пак въпрос- за изцеждане
Публикувано от: hedra в нд, 31 юли 2005, 10:29
Ако каналите са прерязани,млякото в тази гърда ще си остане по-малко,но това изобщо не трябва да те притеснява - нали кърмиш и от двете гърди,а е напълно възможно да изхраниш изцяло едно бебе дори само с една гърда.Vedrra не се е мяркала скоро,но тя все още си кърми (и бяха само на кърма първите 6 месеца) вече 10-месечните близначки,а на бебе логично се пада само по една гърда ;-)Така че давай смело и не се притеснявай - кърмиш ли правилно и често,мляко ще има съвсем достатъчно :D


1