BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: etaniel в ср, 11 фев 2009, 16:52Титла: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в ср, 11 фев 2009, 16:52
Здравейте на вси4ки!
Калоян 10 м ве4е не су4е активно през деня, а само сутрин, ве4ер и за заспиване (не всеки път) през деня (2 пъти), нощно време по4ти не се буди. Ве4е е на 4 твърди хранения през деня.
Не иска обя4е да пие АМ, което ме притеснява, тъй като той и никакви други те4ности не приема, вода не пие, сок пове4е от 80 гр на ден не му давам. При този ритъм  съптветно кърмата ми намалява...
Аз така или ина4е съм решила да отбивам до около годинката, но с какво да заместим те4ностите?
Давам му АМ Нан на Нестле....какво ли друго мога да пробвам?
Благодаря ви


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: Desirela в ср, 11 фев 2009, 17:29
Не се отказвай да кърмиш. Всички сме имали такива периоди. Храни се достатъчно и разнообразно, пии течности. И моя син не искаше АМ, когато свикнат с гърдата е трудно да ги откажеш.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: eva_merry в ср, 11 фев 2009, 17:37
Явно има някаква тенденция бебчетата,които са били на кърма после трудно да привикват към АМ.
Дъщеричката ми също много трудно започна да пие АМ,хем при нас положението беше такова,че тя приемаше кърмата от шише.Отне ми 10 дена докато започне да приема АМ.Беше малък ад,също не пиеше никакви течности,ядеше главно плодови пюрета и каши и то символични грамажи.Когато предлагах АМ започваше неистов рев,стискане на устни,клатене на глава.Но с много настояване стана.Накрая докато плачеше и си отваряше устата успявах да и бутна биберона и така лека-полека започна да пие.
Не знам дали има значение толкова самото АМ каква марка е,за да го хареса детето.Аз лично давам розов ХИП.Със същото започнах и така,както не го искаше в началото с удоволствие го пие сега.
Иначе тя и сега вода не пие,сокове също не иска.Решението за приема на течности при мен е айрян-него го обожава.И така между храненеията пие айрян-с малко мляко и повечко вода.
Дано скоро се оправи и при вас положението!


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в ср, 11 фев 2009, 18:20
Ами за айрян и аз си мислех....но все пак ми се щеше да пие и АМ....с кърменето не се отказвам, той просто не иска ве4е да су4е акто преди....писала съм и в други теми...няма да насилвам детето си - както се водя по неговите нужди от самото на4ало, така ще се съобразя с него и сега....


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: eva_merry в ср, 11 фев 2009, 20:29
Ами за айрян и аз си мислех....но все пак ми се щеше да пие и АМ....

Тя вече пие АМ,при нас айряна е алтернатива на водата. :peace:


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в ср, 11 фев 2009, 20:45
Ясно...
Ами ще го пробвам пак с АМ тъй като със сигурност нямам достатъ4но кърма....той да си призная не му липсва кърменето....пак казвам, сутрин, ве4ер (даже ве4е и ве4ер пропуска) и рядко през деня, през нощта също рядко...което ме радва, тъй като така ще се отбием по взаимно съгласие, което за мен е най-добрият вариант....
В слу4ая ме притеснява единствено, 4е не приема като 4е ли достатъ4но те4ности....
ПО колко ориентировъ4но те4ности трябва да приема едно бебе на 10 м? (както за възрастните е около 1,5-2 л дневно)


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: yanast в чт, 12 фев 2009, 01:53
Опитай да му слагаш АМ в пюретата и евентуално да ги правиш по-редки. Аз не вярвам детето да се остави жадно, просто трябва да му предлагаш редовно вода (айрян, АМ). Можеш да пробваш да му предлагаш с обикновена чаша, когато и ти пиеш (на моя мишок му беше интересно да пие като големите и се научи да пие от чаша още на 6 месеца) или пък със сламка-детето ще ти покаже как да постъпиш.
Точно колко течности трябва да изпива нямам никаква идея, мисля че към 400-500 мл., но не съм сигурна.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: Buba Mara в чт, 12 фев 2009, 10:23
Моето дете така и не пропи АМ. Какво ли не правих - пробвах почти всички видове на пазара, сменях шишета и биберони, резултатът беше нулев. Продължих да кърмя; слагах АМ в кашите и пюретата; след като навърши една година, започнах да давам кисело мляко с лъжица - пожела да го пие на айрян чак след година и половина, а прясно мляко добавях в кремчета или каши. Бебето ти е достатъчно голямо, за да се притесняваш да му даваш вода, още повече, че си заместила четири хранения. Можеш и чайчета да му предлагаш.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в чт, 12 фев 2009, 11:24
Благодаря ви за съветите
Ще се опитам да давам други те4ности, а също и с АМ ще пробвам отново....ако са 400-500 мл както казва янаст, мисля, 4е се вместваме, той су4е сутрин, ве4ер и през деня 1-2 пъти за сън....
И аз мисля, 4е няма да се остави жадно...аз му предлагам вода, той понякога пие, явно, когато има нужда...
яна, аз му давам от чаша, той също много му е интересно да пие от 4ашата на големите :)
е, улива се още, защото се опитва да я отхаве с предните зъби....смях...


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: iv3i3 в чт, 12 фев 2009, 15:23
Мога само да потвърдя написаното от Янаст за предлагането на водата. Моето дете пропи вода само защото му стана любопитно да пие от чаша със сламка.
Ако те притеснява, че детето ти не получава достатъчно мляко, можеш наистина да добавяш АМ в храната. Ако пък се притесняваш от обезводняване, можеш да прецениш дали има проблем по цвета и миризмата на урината. Признак на обезводняване е когато течността стане по тъмна, по малко и със специфична миризма. Но ако детето си има редовен достъп до вода, както явно е при вас, не би трябвало да има проблем. Когато реши, ще пие.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: Aquariel в пт, 13 фев 2009, 02:32
И ние сме на подобно дредже. Суче само сутрин и вечер, кърма имам. Решила съм да я отбивам, но не съм пробвала още.Купила съм НАН2 и скоро ще пробвам, макар че съм сигурна, че ще ми откаже и че ще е зор :( Затова се записвам в темичката да я следя, сособенно като виждам че децата ни са на една взъраст почти ;)


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: mamamagni в пт, 13 фев 2009, 10:55
След като взех решение лека-полека да го отбивам започнах да предлагам АМ към следобедното хранене. Малко по-късно - като дохранване след вечерното кърмене. Докато остана само сутрешното. Така АМ се възприе с интерес и нямаше проблем в заместването на вечерното кърмене. Забелязах, че с намаляване на кърменията започна да пие повече течности - сок, чай и вода (предлагам винаги и от трите) общо  около 300 мл на ден (най-много).


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: meli07 в пт, 13 фев 2009, 11:04
пробвай с Милумл това адаптирано мляко е по сладко от  НАН и АПТАМИЛ.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: iucka в пт, 13 фев 2009, 15:02
Здравейте и аз съм със същия проблем, в чудо се виждам. Кърмя сутрин и вечер, но знам че не му стига, ако се изцедя не го пие - иска си ц..а и това е. АМ му обърквам по малко в пюрето и в кашата и така го яде , но иначе не. От биберон пък и дума не може  да става за ядене -само с лъжичка  :ooooh:. от 2 вечери почнах да му давам по 2 бебешки бисквитки натрошени с АМ и така ги хапва(с малко зор, но е напредък)и после се кърмим. Говорих с педиатърката и тя каза, че може да давам кис.мл., но още не съм пробвала.
Ще следя темата с интерес  :hug:
П.С. вода пие в много минималки количества и то само от неразливаща бебешка чаша(пробвах и в нея да сложа мляко  :mrgreen:- плюе  :ooooh:)


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в пт, 13 фев 2009, 16:07
Ха! Я виж, не сме сами...аз да ви кажа ве4е му давам кисело мляко, но се с под или бисквити, не те4но. С АМ пробвам какво ли не - да го смесвам с кърма, да дам кърма от шише (слава богу пие от шише) и после веднага АМ от шише, но щом усети друг вкус и завърта главата....пробвах да сложа малко захар и с 300 зора изпи 100 гр...но това не е решение....ще пробвам, това, което ми е препоръ4ала meli07....давайте идеи и вие, сродни души :)


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: iucka в пт, 13 фев 2009, 17:19
аз се бях засилила да купувам "милумил" , но купих  "галия" , препоръча ми го продавачката в магазина (вкусно е ) иначе в къщи имам "нан " и 'хумана" - чакат си реда да стават на течен шоколад  :mrgreen: :261uu:


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: radostdk в вт, 03 мар 2009, 23:13
Здравейте и от мен. В голяма чуденка съм какво да направя - ако ми дадете съвети, ще съм ви много благодарна.
Синът ми е почти на годинка. 90% е още на поискване на кърма. Вече едвам издържам. Днес например в парка се скъса да реве, защото само със сукане се приспива. Разбирате, че аз не мога да мръдна никъде без него. Искам вече да го отбия, но просто не виждам начин. А, да пие вода /съвсем малко/ от чаша. Изобщо биберона не го признава. Просто не знам какво да правя, а и честно казано смятам, че до 1 годинка основно на кърма да е, е повече от достатъчно. Благодаря предварително.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: zvezdica m в ср, 04 мар 2009, 02:13
Не знам защо точно сега си решила да отбиваш, но според мен само ще си създадеш проблеми с това после да се чудиш как да приспиваш без кърмене и с какво да храниш ако в някакъв момент не иска да яде друго, казвам го защото и моята дъщеря е на тази възраст и дори не мога да си преставя, да не я кърмя като знам колко е зависима от това сега. А относно храненето кърменето не пречи да даваш и друга храна, но ако детето не иска да яде големи количества и да го отбиеш едва ли ще прояде, най-много да се чудиш после с какво да го храниш. Според мен не му е дошло времето за отбиване, но решението си е твое!


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: e_kateto в ср, 04 мар 2009, 09:09
Здравей те ние сме със същия проблем- моят се мръщи все едно отрова му давам. Ние сега пробваме с милиум защото бил за злояди деца и е по - сладък от него ми према по 50мл и му стига.Аз го дохранвам на вечерното хранене след кърма. Мамчета моля приготвайте АМ както е обяснено на кутийте и не го разреждайте или сгъстявайте защото се разваля електролитния състав на разтвора а от там и качеството на млякото - не е полезно. Не при всички дечица се появяват странични ефекти- казвам го само като съвет - който иска да го приема


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: etaniel в ср, 04 мар 2009, 12:46
Да отбележа, 4е имаме напредък с АМ, запо4на да пие някакви си грам4ета Милулил, отна4ало му го давах с пипетата от Панадола (доста лесно става с нея) и после му предлахам от биберон...мисля, 4е ще стане....аз няма да се откажа да кърмя докато още имам кърма, но искам поне през деня да заспива без гърда...


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: merylina в пт, 20 мар 2009, 22:02
Здравейте! Пиша с молба за съвет. Бебенцето ми е на 6 месеца.  И не иска нищо друго освен кърма, а тя доста намаля. Нямах търпение да стане на 6, за да я захраня, а то се оказа, че не иска нито пюрета, нито каши, нищо освен кърма. Не иска също така да пие от биберона. Преди й давах АМ с лъжичка, ядеше с голям зор по1-20 грама. После почнах да й пръскам с една биберона на НУК, дето много я хвалят, но тя разбира се и от нея не иска да пие, та така с пръскане докарвахме до 30 грама. А от два дни се научи да си стикса устата като ме види с бибата или с лъжица и не мога даже и вит. Д да й дам , камо ли нещо друго. Вечер особено е кошмар, реве от глад, прехвърляме се ту на едната , ту на другата гърда, а то няма нищо, позадреме да суче напразно и след 20 минути пак се буди и така От един месец почти не спи през деня, и аз си го обяснявам с това, че не се наяжда. Пробвала съм Аптамил, Фризолак и Милумил, като от Милумила ядеше насила, докато не се научи да си стиска устата, а другите две изобщо не ги иска. Аз искам да си я кърмя, колкото може повече, но направо се побърквам като я гледам как гладува и плаче и си дъвче езика и устните и не може да спи. В къщи е пълно с млека, пюрета и каши - но напразно , не иска и това е. Ако можеше да яде по едно пюре на обяд и следобяд поне по половин порция каша, щеше да се събере кърма за вечерта. А и като не спи , и мрънкя като е гладна и по цял ден се носим, после през нощта като я кърмя 3-4 пъти и не се наспивам и съответно кърмата намалява. не знам вече какво да правя, ако измислите нещо и споделите опит, ще съм много благодарна!


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: zvezdica m в сб, 21 мар 2009, 17:28
Според мен причината за поведението на бебето не е глад и не е необходимо да го насиваш с АМ, просто си има бебета, които повече будуват и са по-неспокойни, кърмата може да намалее само ако се намали броя на кърменията, а щом казаш, че и през ноща се кърмите едва ли бебето стои гладно, все пак за да си сигурна, че се храни добре следи да имате поне 5-6 напишкани памперса за денонощието. Ти не казваш как се храните, но ако храниш от едната гърда би могла да предлагаш и другата за да се повиши стимулацията и да имаш повече кърма, но това по твоя преценка може и да не е необходимо. Виждам, че това, че кърмиш нощно време ти е в тежест, но това пък е важен стимул за производството на кърма, за да се справиш с недоспиването, в такъв сучай най-добрият вариант е да спиш с бебето или след първото събуждане да го взимаш при теб, поне на мен по този начин нощнотокърмене не ми тежи изобщо. Що се отнася до захранването най-добре изчакай малко време щом детето така упорито отказва да се храни, а и в началото новите храни са по-скоро за запознаване с новите вкусове и основна храна продължава да си бъде кърмата.
Ако можеше да яде по едно пюре на обяд и следобяд поне по половин порция каша, щеше да се събере кърма за вечерта.
Кърмата трябва да се стимулира, а не да се събира :), колкото по-рядко суче бебето, толкова по-малко кърма ще има.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: simi72 в нд, 22 мар 2009, 10:43
И при нас беше като при вас кърмата беше малко,не искаше  адаптирано мляко.Смених 8 вида млека.Отне ми повече от 2 месеца да я науча да го пие,но го пропи.Имахме проблем с повръщане от млеката,единствено Аптамил комфорт не е повръщала.Захранваме се от 2 седмици с зеленчуково пюре,плодово не искаше да яде.Така че не се притесняваи бъди упорита ще прояде.Просто има трудни деца(злояди).


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: klm в вт, 24 мар 2009, 19:06
като ми намаля кърмата и тя започна да гладува, веднъж съвсем случайно стана, дадох сок от биберон на нук, тя го изпи с кеф и веднага след него дадох другото шише с ам на авент и тя го пое и изпи до края, ние не смеехме да шукнем да не би да се откаже, от тогава просука от шише и то ам.


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: bambola78 в ср, 25 мар 2009, 15:39
Здравейте,
запис и от мен да следя. Аз имам кърма обаче не пие нищо от биберон , дори и залъгалка не иска и се чудя как ще го уча ако се наложи да пие АМ , досега не съм давала. Имам хи;яди шишета , а за захранването -максимум 60-70гр пюре. мн рядко до 125 е стигал и ми омръзна да слушам как кърмата ми не била вече хранителна и как не съм могла да му давам повече пюре и да заместя кърмене :whistle:.  :whistle:


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: maya_76 в ср, 25 мар 2009, 17:51
Здравейте! Пиша с молба за съвет. Бебенцето ми е на 6 месеца.  И не иска нищо друго освен кърма, а тя доста намаля. Нямах търпение да стане на 6, за да я захраня, а то се оказа, че не иска нито пюрета, нито каши, нищо освен кърма. Не иска също така да пие от биберона. Преди й давах АМ с лъжичка, ядеше с голям зор по1-20 грама. После почнах да й пръскам с една биберона на НУК, дето много я хвалят, но тя разбира се и от нея не иска да пие, та така с пръскане докарвахме до 30 грама. А от два дни се научи да си стикса устата като ме види с бибата или с лъжица и не мога даже и вит. Д да й дам , камо ли нещо друго. Вечер особено е кошмар, реве от глад, прехвърляме се ту на едната , ту на другата гърда, а то няма нищо, позадреме да суче напразно и след 20 минути пак се буди и така От един месец почти не спи през деня, и аз си го обяснявам с това, че не се наяжда. Пробвала съм Аптамил, Фризолак и Милумил, като от Милумила ядеше насила, докато не се научи да си стиска устата, а другите две изобщо не ги иска. Аз искам да си я кърмя, колкото може повече, но направо се побърквам като я гледам как гладува и плаче и си дъвче езика и устните и не може да спи. В къщи е пълно с млека, пюрета и каши - но напразно , не иска и това е. Ако можеше да яде по едно пюре на обяд и следобяд поне по половин порция каша, щеше да се събере кърма за вечерта. А и като не спи , и мрънкя като е гладна и по цял ден се носим, после през нощта като я кърмя 3-4 пъти и не се наспивам и съответно кърмата намалява. не знам вече какво да правя, ако измислите нещо и споделите опит, ще съм много благодарна!
това все едно аз съм го писала. и аз имам същите проблеми, но сега съм сигурна че кърмата не стига, ще кажете, ми ти не кърмиш редовно, не е вярно на час, час и половина я слагам на двете гърди изсмуква всичко, после заспива и спи по 15-20 минути, пробвала съм да предложа АМ много рядко се излъгва да изпие 60мл. и ето ти резултата днес бяхме на консултация и се оказа че отново сме качили само 400гр. ако имах остатъчно кърма си мисля че ще качи повече от тия 400гр. от утре ще пробвам да я захраня с каша - пожелайте ми успех


Титла: Re: Кърмата ми намалява - не иска АМ?
Публикувано от: merylina в пт, 24 апр 2009, 19:04
Здравейте! Благодаря за съветите, но ние пак не искаме нищо друго освен кърма, а сме вече на 7 месеца и 1 седмица. Последния месец е наддала само 100 грама , при 800 предишните. Пюрета и каши яде колкото за разнообразие по 5-10 лъжички и това е, което е крайно недостатъчно. като за капак, преди месец спря да суче от дясната гърда и там вече няма кърма..  С една дума гладува си здраво детето, непрекъснато си яде устата , нощем, се будои по 10 пъти , през половин, през един час, загинахме за сън. АМ не иска и не иска и това си . Последно пробвах розовот на ХИП , вече не остана АМ което да не съм купила и пробвала. Направо не знам какво да правя и как да я гледам и храня, страхувам се да не спре да се развива. А иначе вода си пие без проблоем с биберон, ни нищо друго. Кажете, вие с подобни проблеми как сте се справили, при нас доста дълго се проточиха нещата, а от недоспиване и умора кърмата съвсем намаля, а засега само в това виждам изход да си нахраня детето. Благодаря. Зъби няма изгледи да се появяват.


1