BG-Mamma

Красота => Красива мама => Темата е започната от: mama_marietka в сб, 21 фев 2009, 22:30Титла: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в сб, 21 фев 2009, 22:30
Защо след като се лакирам ми се получават балончета?Слагам основа,след това 2 пласта лак и отгоре топ лак.При манхатан quick dry ,голден ролса от 1 лв.-малките и опи не ми стават балончета.Ревлон,манхатан лотус ефект,макс фактор,мейбалин малките по 2-3 лв,перфект и флор мар след 1 лакиране ми стават балончета след като изсъхне.Дали не бъркам някъде или проблема е в лаковете?


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: angela_80 в сб, 21 фев 2009, 23:36
Незнам дали съм права,но съм чувала че лака не се разбива много преди да се нанесе на нокъта.Трябва само да се пртеие през длани.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: EMPRЕSS в нд, 22 фев 2009, 00:10
Изчакай всеки от пластовете да изсухне добре, преди да нанесеш другия, и не напластявай много...


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в нд, 22 фев 2009, 08:59
Изчаквам основата напълно да изсъхне след 2-3 часа като се сетя лакирам двата пласта и чак тогава топ лака.Странното е че второто-третото лакиране стават балончетата.На някои марки не се получават тези балончета-опи,манхатан-малките и голден ролз от 1 лв.Тези от 1 лв. до последно ги ползвам ,но нямат хубави цветове.Опи имат цветове,но са доста скапи.Ако някои знае някоя марка от среден клас цена и да е забелязал че не стават балончета да каже да пробвам.Мерси


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: Karen в нд, 22 фев 2009, 09:25
Не е проблемът в марката лак.
Балончета стават ако лакът ти е много гъст (ако стар също се сгъстява) или ако слагаш дебел слой.
2 слоя лак и 1 топ прави 3 слоя лак, който  съхне много трудно и затова се получават мехурчета.

Изчаквай лакът на 2 пласта да изсъхне (може да ползваш и изсушител) и чак след това нанасяй топ лакът.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: maranthea в нд, 22 фев 2009, 10:47
на мен ми се е случвало няколко пъти,но само когато лака е малко по-старичък да го наречем..тоест стоял е повече време и се е посгъстил  :peace:


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в нд, 22 фев 2009, 11:24
Лаковете не са толкова стари - на 1-2месеца.Лакирам се като го купя и вторият път след 3-4 седмици стават балончетата.Последния беше на Флор мар-купила съм го преди месец някъде и в събота се лакирам и стана на балончета.Реших че някъде бъркам или е до марката лак.Забелязах че е по гъст отколкото когато го купих но според мен е нормално.Имам лак на Опи,който съм купила пролетта и при него не се получават.Помислих да не да се получава от основата на Ревлон е и лака като е на друга марка да става някаква химична реакция.Не напластявам,че не харесвам да изглежда все една съм си сложила гел.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: Shiny* в нд, 22 фев 2009, 11:29
Някои маникюристки твърдят, че се получава от бързо нанасяне на лака.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: sisenceto в нд, 22 фев 2009, 11:52
На мен ми се получават балончета,когато след лакиране си намокря ръцете с вода(за по бързо изсъхване на лака,така съм чувала).


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в пн, 23 фев 2009, 12:05
Вчера се лакирах,но без основа,поразредих лака,изчаках всеки пласт да изсъхне и като сложих топ лака пръснах с изсушител за нокти на перфект.На 2 пръста ми стана по едно баланче,но така ги оставих,че нямах още 1 час свободен да ги налакирам.Ако някои знае по-добър изсушител да каже,че с този не ми се видя бързо да изсъхне-нужен ми беше още 1 час.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: Bubuto в пн, 23 фев 2009, 12:47
На мен ми се получават балончета когато лака е стар, сложа много или пък се опитам да ги суша по-бързичко


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: sisenceto в пн, 23 фев 2009, 13:42
На Oriflame е хубав изсушителят,обаче незнам дали все още го има.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: Chocolata в пн, 23 фев 2009, 14:07
Почиствай с лакочистител ноктите преди всяко лакиране, трябва да са изрядно чисти и сухи.  След това нанасяш всеки слой равномерно (това важи за основата, основния лак и топ лака) на много тънък пласт, като внимаваш да нямаш прекалено много лак на четката и като изчакваш достатъчно да поизсъхне, преди да нанесеш следващия. Колкото по-тънък е пласта, който нанасяш, толкова по-лесно се разнасят балончетата. Също така, колкото по тъмен и с повече пигмент ти е лака, толкова повече време ще трябва да отделиш за изсъхване между пластовете. Ако пръскаш със изсушител, дръж го на една-две педи разстояние, иначе ако е по-близо има по-голяма вероятност да се образуват балончета.

И още нещо- никога не тръскай лаковете преди да се лакрираш, а само внимателно ги разтрий между дланите си, за около минута. И не се опитвай да ги сушиш насилствено, че и от това стават балончета :crazy: Имай търпение, аз рядко имам и за т'ва рядко се лакирам :mrgreen:


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: eci в пн, 23 фев 2009, 14:09
и при мен ставаха балончета с бързосъхнещите лакове на лореал. но те са почти на дъното, на няколко месеца. Заздравителят също е на няколко месеца, Перфект 5 в 1. Когато не го слагам и като топ лак, балончетата са много по-малко. Колкото и да чакам между пластовете - резултат нямаше. Отдавам го на сгъстяването на лака и поради това нанасянето на дебел слой. Ако е останало малко в шишенцето и се е сгъстило леко, добавям няколко капки лакочистител  :peace:


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в пн, 23 фев 2009, 14:51
Може да се получават от изсушителя защото аз не го пръскам,а вадя пръскалката и от нея остават капчици и аз слагам капчица на нокътя,защото като пръсна ми изсушава кожата около нокътя.Лаковете не са толкова стари-1,2 месеца,но с тях съм се лакирала по 2-3 пъти и са почти пълни.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: милинка в пн, 23 фев 2009, 15:18
Стар, гъст лак, неправилно съхраняван лак (на слънце, горещина), дебели слоеве, неизсъхнал долен слой... Също така, ако се лакираш под лампа, която осветява директно ноктите - от топлината на крушката лакът пак съхне мн. бързо и е възможно да стане на балони. Има разредители за лакове, пробвай с някой такъв, да видиш дали няма да се оправи.


Титла: Re: балончета след лакиране
Публикувано от: mama_marietka в пн, 23 фев 2009, 16:39
Ох не знам вече от какво се получават.Писна ми и съм решила че 1-2 балончета не ми пречат и ако трябва някъде да отида и се налага да съм с  перфектен маникюр ще отида при професионалист.Иначе ще карам с лакове на голден роуз малките и 3-4 на опи поне при тях не стават балончета.Исках да видя къде греша и да си използвам и другите,които съм си купила.Благодаря на всички отговорили.


1