BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: jazzabel в пт, 05 авг 2005, 19:36Титла: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: jazzabel в пт, 05 авг 2005, 19:36
Имам такива болки вече месец и нещо, от време на време ми изтръпва гърба.Може би е от епидуралната и затова МОЛЯ мами раждали с такава упойка -кажете ми вие имахте ли болки в кръста, ако да колко време продължиха?В понеделник ще ходя на невролог и после ще ви кажа какво е казал.Но първо с  вас исках да се посъветвам.Благодаря предварително!


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: Maika в чт, 18 авг 2005, 23:18
След раждането, което беше с епидурална упойка, имах доста неприятни болки в кръста и гърба. Мислех 4е е заради упойката, която се бие между прешлените. Говорих с мами, които не са имали такава упоика, но и те се опалкваха от болки. Мажех се с Арника балсам всеки път преди да легна да си по4ивам и ме облек4аваше. Но то това и е май своиството на арниката - облек4ава, няма как да излекува. С те4ение на времето болката отшумя, но.... наскоро /близо 3 години след раждането/ пак се обади. днес сутринта се събудих към 6 от дискомфорт /ве4е се 4удя в каква поза да спя/ и станах. Доста ме боли кръста - там, където и преди. Моя сладур е ве4е около 16 кила, а понякога иска да се носим - като се измори на разходка или се стресне от нещо... и това направо ме убива... не знам дали това е при4ината.


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: PetiaK в пт, 19 авг 2005, 14:20
Да нямаш някаква начална форма на дископатия? От упойката може да се е засилило...
Аз лично съм с дископатия, но бях със спинална упойка, от която определено положението беше много зле... Иди на лекар най-добре, може и с времето да мине, ама защо да те боли?!


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: rogeste в пт, 19 авг 2005, 22:13
Болката в кръста и гърба се казва най-вероятно дископатия, и ако е така - мога само да ти кажа, че това нещо не се лекува, а с времето става все по зле. По принцип има разни лекарства, които облекчават вребенно болката, но само временно, аз вече доста години имам дископатия и мога да ти кажа, че не е особенно приятно преживяването, особенно когато се разваля времето или е влажно, тогава се обостря и е гадничко, но пък може и да не е това, ти си иди на невролог, пък после ни кажи. Успех!


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: elica_ в сб, 20 авг 2005, 00:58
А може да имаш прищипване . При мен беше така . Ходих на невролог , освободиха прешлените .Изписаха ми финалгон  и хапчета . Трябваше поне 20 дни след това да не се навеждам и да не дигам тежко , ама като няма кой ...........Имах подобрение и преди седмица отново почна да боли , та и аз ще ходя пак .


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: Дренка в сб, 20 авг 2005, 10:47
Болката в кръста и гърба се казва най-вероятно дископатия, и ако е така - мога само да ти кажа, че това нещо не се лекува, а с времето става все по зле............


Да, най-вероятно е дископатия. Това се доказва с рентгенова снимка, скенер или ЯМР. НЕ е задължително да стане по-зле. Препоръчват  се  щадящ режим, физиотерапия - поне 3 курса годишно, и евентуално медикаментозно лечение. Успех , и не е толкова страшно!


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: muni в сб, 20 авг 2005, 14:24
Здравейте мами,моля ви за съвет.Днес бях на гинеколог,потвърди ми съмненията за така желаната бременност,видя се плодно сакче 3.3мм.Но му споменах за болки в кръста и то понякога доста силни - изписа ми но спа,бусколизин,спазмалгон и дуфастон.А в листовките на бусколизина и спазмалгона пише че е абсолютно противопоказен при начална бременност.Моля Ви ако някой знае нещо да ми пише,много ме е страх какво да правя да ги пия ли според вас или не????


Титла: Re: Болки в кръста и гърба
Публикувано от: Maika в нд, 21 авг 2005, 16:44
Да нямаш някаква начална форма на дископатия? От упойката може да се е засилило...
оооооооох, дано не е това... аз все се надявах 4е е просто от претоварване, а и от влагата. Живеем на много влажно място...


1