BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Elena_T в сб, 06 авг 2005, 09:07Титла: ? за Peritol и Дипрогента
Публикувано от: Elena_T в сб, 06 авг 2005, 09:07
Вчера GP ни предписа тези две лекарства за лечение на обрив от топлото, който е раздразнен особено много по ръцете и краката, които не са защитени с дрехи и по потта се полепват прах и мъхчета. На листовките на лекарствата обаче видях, че едното не е препоръчително за деца до 2 год., а другото - до 12 год. Реших да не ги давам и да изчакам обривът да мине сам след като тук вече се захлади /щом са от топлото/. Днес обаче резултат няма. Какво да правя да ги дам ли? Кажен лекар идва чак в понеделник, а и трябва да си искам направлението пак от това GP. Съвет, моля!


Титла: Re: ? за Peritol и Дипрогента
Публикувано от: Marid в сб, 06 авг 2005, 09:15
Peritol-а е противоалергичен препарат, Дипрогента обикновено се дава за овладяване на екземи - както описваш местата, на които обрива е най-силен, на мен хич не ми прилича на обрив от претопляне. по-добре е да ви види дерматолог.


Титла: Re: ? за Peritol и Дипрогента
Публикувано от: майчето в нд, 07 авг 2005, 15:59
Деси пиеше Перитол, а е беше на 9 месеца. Можеш да го даваш само по лекарско предписание, каквото вече имаш, но по-малко милилитри.


Титла: Re: ? за Peritol и Дипрогента
Публикувано от: Elena_T в нд, 07 авг 2005, 19:28
Благодаря Ви за отговорите. Вече всичко отшумява и без лекарствата.


1