BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: indian rose в чт, 11 авг 2005, 11:26Титла: Какво ми става?
Публикувано от: indian rose в чт, 11 авг 2005, 11:26
Преди малко ми стана невероятно зле... случва ми се за втори път от началото на бременността  :sick: Изразява се в следното: бучене в главата, изпотяване от главата до петите... и изобщо, пълна неспособност да помръдна  :sick:
Случвало ли се е на някого? Какво може да е?  :?
Продължава около 5-10 минути, които обаче ми изглеждат като 10 часа поне...  Общото в двата случая беше, че скоро преди това съм яла нещо сладко (първия път беше шоколад... тогава реших, че е било от високо кръвно, но това ми се е случвало преди и е съвсем различно)  :?


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: Ту в чт, 11 авг 2005, 11:43
Незнам дали говориш за същото, но на мен ми се случи преди месец и нещо следното: бях в метрото и ми стана много лошо, бучаха ми ушите, виждах само черни и цветни кръгове, изпотих се цялата (особено лицето и покрай косата) и не можех да мръдна.Седях на една пейка и не можех да си тръгна, защото бях полу-припаднала...Накрая се обадих на майка ми да дойде да ме вземе  :oops:
Та при мен това се получава от рязко спадане на кръвното и ако полегна и пийна една кола или хапна малко шоколад (също помага вода със захар) ми минава за 5-10 минутки.Внимавай много с това, защото може да паднеш лошо.Ако усетиш, че започва да ти бучи главата и да ти изтръпва побързай да седнеш някъде, даже на земята ако няма къде...Това е от мен, а ти се обади на лекаря си за всеки случай!
Поздрави!


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: AnMary в чт, 11 авг 2005, 11:45
и на мен ми звучи като промяна в кръвното. Трябва да го премериш в момента, за да разбереш какво е - ниско или високо.
при мен се получават такива симптоми при рязко падане на кръвното.


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: tanitaia в чт, 11 авг 2005, 11:48
И аз имах подобен случай преди около три седмици,говорих с доктора ми и той ми каза,че е вероятно от кръвната захар и да изяждам нещо сладко в такива моменти.А,при теб щом се получава от сладко може би пак е свързано с нея.Пусни си изследвания на кръвната картина и не забравяй,че в периода на бременността всичко в нашия организъм се движи на по-високи обороти, може да е от свръх хормоните,които произвеждаме.


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: Biby в чт, 11 авг 2005, 11:54
И според е мен е рязко падане на кръвното.
С ниско кръвно ли си?


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: indian rose в чт, 11 авг 2005, 12:00
Да, и на мен това ми хрумна... или кръвното, или нещо с кръвната захар - защото и в двата случая беше свързано с ядене на нещо сладко  :oops: Значи, едва ли е ниско кръвно... Случвало ми се е да ми се събират границите на кръвното, но тогава ми е минавало, като седна. А сега си бях седнала през цялото време... а все по-зле ставаше  :sick: Нямаше как да си премеря кръвното, защото съм на работа  :sick: пък и не можех да мръдна или да издам звук, така или иначе... добре че бях сама в стаята, щях да шашна всички  :?
Иначе няколко пъти са ми мерили кръвното от началото на бременността и е нормално  :shock:
Vili4ka, "моето" много прилича на това, което описваш - особено с изпотяването! Наистина челото ми се изпоти най-много...
Както и да е - освен да приема, че от сладко ми става лошо... друго не ми хрумва  :?


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: LoraG в чт, 11 авг 2005, 14:19
Провери дали не приближаваш границите на кръвното. Аз със сина ми го правех този номер, само че при мен беше малко по-силно, понеже се стигаше и до припадъци. Започваше с бучене в ушите, студена пот, слабост в краката и загуба на периферното зрение- отстранисякаш имах черна завеса и виждах само това което е точно пред мен.
Мъжа ми в седмия месец ми каза "Моля те вече да не припадаш на земята, защото вече си ми тежка за носене" :lol:
Ами аз когато можех се добирах до леглото, но понякога всичко ставаше за около 2-3 секунди и..... бам :?
Сега нямам такива работи, за сметка на това с номер две се скъсах да повръщам в началото, а със сина ми-не!
Всяка бременност с номера си newsm62
Пий повече течности. На мен това ми помагаше!
Успех!

Поздрави
Лора Г.


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: indian rose в чт, 11 авг 2005, 14:31
Случвало ми се е да събирам границите, но се оправя, като седна или легна - а сега през цялото време бях седнала, което ни най-малко не помогна  :sick:
Иначе при мен това са горе-долу единствените проблеми досега... дори почти не ми се е гадело в нито един момент  :shock:


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: marianna в чт, 11 авг 2005, 15:56
На мен също ми се случваше,даже и в деня на сватбата ни :mrgreenМисля,че е от кръвното,вероятно ниско.


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: pqsa4ka в чт, 11 авг 2005, 19:59
Цялата бременност бяха така, с ниско кръвно. Най-високото ми беше 80 на 60.


Титла: Re: Какво ми става?
Публикувано от: Ани-Варна в чт, 11 авг 2005, 20:23
През 3 и 4 месец много често ми се появяваше бучене в ушите и леко завиване на свят, особено като се наведа.След 5 мес. ми се е случвало много рядко и много по-слабо.посъветвай се с лекаря си, за това каква може да е причината и как да реагираш, ако се повтори пак.


1