BG-Mamma

Свободно време => Клюкарник => Темата е започната от: апетитко в сб, 09 май 2009, 08:28Титла: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: апетитко в сб, 09 май 2009, 08:28
Моля ви,ако можете ,напишете ми приблизително на какви разценки на операциите работите,например:изработване на яка;прикачане на яка;изработване на джоб с филетка;прикачане на ръкави;прикачане на пластрони;прикачане на скрит и обикновен цип;прикачане на колани и др.Интересуваме тази информация,защото смятам,че във фирмата в която работя,разценките са много ниски,шефът ме е натоварил със задачата аз да гиправя,но ми е дал крайната сума на която трябва да изляза и понеже си мисля,че тя е много малка ,искам да се допитам как е по другите фирми.


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: апетитко в нд, 10 май 2009, 14:07
няма ли шивачи между нас newsm45 newsm17 newsm17


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: bellaral в пн, 18 май 2009, 20:16
За всяка една операция се засича време.Не се прави на изуст.Засичаш за 1 час колко правиш и от там смяташ за деня.По възходящ ред като цени са права,оверлог,покривна.Засичаш време по добра шивачка.Ако ти можеш да шиеш бързо направи го ти.


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: desi_max в пн, 18 май 2009, 20:22
Аз работя в този бранш,но и да ти кажа на какви разценки сме,не мисля,че можеш нещо да промениш!Щом шефът ти си е определил цената вече,ти нямаш особен избор!
Като цяло навсякъде разценките са ниски,все си работил бавно и некачествено,абе-не си обичам професията вече!


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: bellaral в вт, 19 май 2009, 09:20
за ниските разценки ми е ясно,особенно ако шиете на ишлеме.Цената ,която се плаща се дели на 2.Едната час е за фирмата а другата я разпределяте по манипулаций за шивачките.
Няма друг начин да се определи разценката,освен по време и произдводителност.Това не е само за шивашката а за всяка индустрия.
Провери си ги сама,дали са точните разценки.Ако си добра и бърза шивачка засечи си време и бройки,умножи си по работните дни и виж каква заплата ще вземеш.Ако заплатата,която би шолучила за месеца те устроива,значи разценките са добри.
Има шивачки и шивачки.Има такива дето шият много бързо и качествено,както аз обичам да казвам имат златни ръце и има такива,които си мислят ,че могат да шият но са с претенций.Добрия работодател не иска да загуби качествени шивачки,затова е трудно да се подбере персонал и има такъв въртеж на шивачки.Един персонал се подбира минимум година.
А че има и некоректни работодатели,това е другата страна на медала.


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: апетитко в ср, 20 май 2009, 19:20
Аз съм технолог във фирмата и зная стъпка по стъпка как да си направя разценките,но исках да чуя на какви цени се работи по другите фирми и евентуално тогава да  свикам събрание с шефовете и да се опитам да ги вразумя относно цените,като им дам действителни примери. newsm78 newsm78Просто ми беше интересно да узная разни доста важни факти по другите фирми :)


Титла: Re: Информация за шивашката промишленост
Публикувано от: bellaral в пт, 22 май 2009, 22:25
Никой не казва разценките.Трябва да имаш познати по другите фирми и пак не е гаранция.Дори заплатите не си казват.
Направи се на работничка и иди на няколко интервюта и разпитай на какви разценки се работи или какви заплати горе -долу би получила  и от там направи изчисленията..Или потърси стари колежки по други фирми.
Но всичко е индивидуално ,зависи на ишлеме ли е,зависи за коя фирма се работи.Дори зависи дали фирмата прави дъмпингови цени.Така е трудно да се сравнява.Затова още повече че сте технолог,знаете как се правят разценките.


1