BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: Карамел в пн, 29 юни 2009, 00:48Титла: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Карамел в пн, 29 юни 2009, 00:48
Има много теми във форума относно свекървите, но в повечето от тях се оплаквате от тях. Сигурно има такива които се разбират. Аз съм една от късметлиите в това отношение :peace:. Да е жива и здрава и да си остане винаги такава. :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Raffaella в пн, 29 юни 2009, 01:04
 Моята готви добре. Това първо. А втотото и по важно е, че рядко се виждаме вече  :mrgreen:  Като цяло е добра жена.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mimkata_ в пн, 29 юни 2009, 01:15
Като ме види навън не ми се обажда - сигурно да не ме безпокои  :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: olimpiia в пн, 29 юни 2009, 01:17
Жива и здрава да е! Пълни ми мазето с каквото се сетиш- в смисъл зимнина, не боклуци...Цяло лято са като неуморни пчелички на село-от магданоза и туршията  до компотите и ракията - всичко ни е от тях! Смятам при следващото гости да я замоля за малко ленено платно, ако и се намира...защото знам, че я е срам да ми го предложи...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Ери в пн, 29 юни 2009, 01:20
За кой ли път вече отговарям в подобна тема- случила съм на свекърва! Гледа ми децата с любов, много по-голяма от собствените си деца едно време. Когато готви чушки, готви сърми за мен. Запиваме се двете до изгрев слънце понякога- разговори за секцио, гаджета, баири и пране, море.

Нещото, което ми прави впечатление- не мрънка на родния си син (мъжа ми) колко разхвърляна патка съм, чудя се до къде мога да стигна... У тях (у нас), все едно съм на хотел...и тя е така вкъщи. Обичам тази идилия вече 8 години.
Дано не изтрещи някой....няма да съм аз....


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: афродита в пн, 29 юни 2009, 08:52
Пълни ми мазето с каквото се сетиш- в смисъл зимнина, не боклуци...Цяло лято са като неуморни пчелички на село-от магданоза и туршията  до компотите и ракията - всичко ни е от тях!
С това и аз мога да я похваля.  :mrgreen:
С друго.... :thinking: newsm78 :roll:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mpetkova в пн, 29 юни 2009, 09:22
А моята е много скопосна жена. За каквото се захване-изпипва го до карай и е хубаво. Мъжът ми е прихванал от нея, а дъщерята от тях-радвам се , че е така сръчна и всичко и се отдава.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Queen_of_wind в пн, 29 юни 2009, 09:38
Моята готви невероятно - манджи, баници, сладкиши, торти. Прави класически неща и понякога експериментира с рецепти на Ути и Иван Звездев. Но с това се и оплаквам, защото се отразява на фигурата ми.  ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: gingerina в пн, 29 юни 2009, 09:45
Моята дойде да ме гледа няколко дни, понеже ми беше много тежко по едно време особено с яденето и повръщането. Обажда се да ме чуе как съм. А това, което най-много ценя е , че не усещам ревност спрямо сина и. Дори когато той ходи по планините и трудно се намира обхват, тя казва нека се обади на теб, аз после ще се чуя с теб да разбера как е, и като ходи в чужбина пак беше така.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Seltakis в пн, 29 юни 2009, 09:49
Нямам свекърва, имам тъща. Но мога да я похваля. Едно време беше страхотна пичка! Ако беше на годините на жена ми, хич нямаше да и откажа!  :peace:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Niya_Savova в пн, 29 юни 2009, 09:53
И аз мога да се включа в тази тема. В интерес на истината имаше един период в който ми досаждаше, но това май беше от реност да не би да ми отнеме любовта на новороденото ми, тогава бебе. Сега нещата са коренно различни. Много си обичам, страшно много ми помага с гледането на детето, праща ни какви ли не неща от Италия, когато е там и най-важното според мен е че се застъпва за моето мнение пред мъжа ми, ама наистина много ме защитава, няма я ревността от рода свекърва-снаха.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Вълкът с дълъг ник в пн, 29 юни 2009, 10:04
Като ме види навън не ми се обажда - сигурно да не ме безпокои  :lol:
Може да не е добре със зрението. Тъэща ми също не би ме познала на отсрещния тротоар.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Marceline в пн, 29 юни 2009, 10:17
Душица :hug:Не знае да каже или да направи лошо.Готви страхотно.И една черта,която не ме засяга,но на която много се възхищавам-много е работлива.Ходи с кеф на работа,каквото и да работи.5 месеца живяхме с нея и не сме имали никакво спречкване.Постоянно излизхме по кафета и все ми купуваше разни храни.Чула жената,че обичам грозде-на следващия ден е в наличност.все и се карах за това,да не купува ама кой ти слуша  :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Free Agent в пн, 29 юни 2009, 10:29
Няма друга като мойта свеки!
Живее с нас, но нямам нищо против.
Говорим си супер нормално, като приятелки.
Гледа ни детето, готви ни и въобще всичко прави, докато ние работим.
От време на време изпада в лоши настроения, но то е за малко.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Ивон в пн, 29 юни 2009, 10:32
Ще я похваля. Много силна и амбициозна жена е, справя се сама с много трудности. Изключително много обича дъщеря ми. Опитва се да ми помага при нужда - например много и е трудно, но ще направи всичко възможно да погледа дъщеря ми, ако се налага да отида на изпит и да уча. В друг град живеем, но понякога е идвала даже за един ден, за да гледа малката, ако е трябвало да ходя на лекции.  :peace: Когато дойде в къщи постоянно се опитва да ми помага и предлага да изчисти нещо, да измие прозорците и т.н. Честно казано, аз предпочитам тя да си почине и да се порадва на детето и се чувствам неудобно така, все едно я използвам.  :roll:

Откривам много грешки в поведението си преди, въпреки това жената винаги се е отнасяла добре към мен, все ме хвали, повтаря че разбира, че ми е трудно и т.н. Съветвала ме е , но не ми е натрапвала възгледи относно гледането на детето (въпреки че е неонатолог). Когато съм изпращала дъщеря ми на гости винаги се е съобразявала с това как я гледам, какво и давам да яде и т.н. Обаждала ми се е често, за да ми каже дали е яла малката, дали спи, как са си играли, за да съм спокойна.

Вече казах - много и е трудно, с много задачи трябва да се справя сама, да поддържа сама къща и градина, ходи на натоварена работа - въпреки това е много поддържана, нежна и красива жена.Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: vasilisa ujasna в пн, 29 юни 2009, 10:49
Тук трябва да се запиша! Свекърва ми е много добра и кротка жена, все гледа да угоди на всички. Много обича детето, а и то нея. За даване - и малкото, което има ще ти даде, само да те зарадва. Много ни е хубаво да си направим по кафе и да си бърборим като се видим, иначе на всеки 3-4 дена задължително се чуваме.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: бъръльо-бъръльо в пн, 29 юни 2009, 10:55
Обича внучето си. Това е достатъчно по принцип.
Но и:
- гледа го, купува му дрехи и играчки, книжки и т.н.
- помага нии  на нас с мъжа ми
- възпитала е синовете си така, че да помагат в домакинството, да не бягат и от женска работа
- възпитала ги е в уважение към жените (евала)
- така си е наредила нещата, че е "гледана жена" - карат я на работа, взимат я, не пазарува, рядко чисти и готви, само когато тя поиска, грижи се за себе си
- добра е в работата си
-пътува постоянно по почивки и така се виждаме по-рядко  ;-)

 :love:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: knggroup в пн, 29 юни 2009, 11:02
Да я похваля, ама кат няма с какво :thinking:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Katerin* в пн, 29 юни 2009, 11:13
Благодарна съм й най-вече за това,че е отгледала страхотен син и без никаква завист или ревност го "предаде " на мен.И е щастлива от факта,че се обичаме.
Бих искала и синовете ми да попаднат на жени,които да ги обичат така.Обещавам,няма да ревнувам...    :mrgreen:   


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: daniart1 в пн, 29 юни 2009, 11:51
И мойта свеки не е лоша-много хубаво готви, изпраща ни храна няколко пъти седмично, като не съм добре обажда се да види как съм, ако имам нужда от лекар спешно-помага ми. За 5г откакто сме женени доста неща научи за мене и се превъзпита. Има много неща, които не й харесват навярно, но най-важното е, че не мърмори пред мен, нито зад гърба ми, каквото направя-хвали ме. Виждаме се, когато ние преценим, а не когато тя си пожелае. Винаги идва само по покана, не се изтърсва в неподходящо време/това го усвои вече перфекно-в началото правеше точно обратното, но вече е цар!!!!/.Ако беше добре със здравето жената сижурно щеше повече да ми помага-сега не мога да я виня или да искам нещо от нея, тя си има достатъчно здравословни проблеми.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: desinkata_85 в пн, 29 юни 2009, 11:55
свекърва ми е страхотна!-никога думичка на криво не ми е казала,винаги е имала добро отношение,не сме имали спорове,помага ни с каквото може.не ни се меси за нищо,не раздава съвети с и без повод. :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Ulia в пн, 29 юни 2009, 12:11
Обича внука си.
Грижи се за него винаги, когато сме заети и я помолим.
Готви прекрасно. Научила е и сина си на кулинарните си умения.
Вече не идва у дома без предварителна уговорка.
Принципно, когато види, че нещо в поведението и държанието и ни дразни се старае да го корегира.
Никога не е казала лоша дума за мен, въпреки че след като се роди детето, между нас започна тиха война за това коя, кога и как ще се грижи за него.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: КИТАНА в пн, 29 юни 2009, 12:46
Хммм.... :thinking:
Работна жена е.Другооо... :thinking: ММмм...амиии...Бря!Не знам...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в пн, 29 юни 2009, 13:02
Виждаме се рядко и затова не си забелязваме недостатъците, а моите не са никак малко. Мога да я похваля за много неща:

- възпитала е прекрасни синове, отгледала ги е в много добра семейна среда, с много грижа и любов. тези семейни ценности ги имат и те сега и се грижат прекрасно за семействата си.
- добър човек е, деликатен, разбира се с всички и търси винаги мирното решение за всичко
- когато родих две седмици беше вкъщи и чистеше, готвеше и гладеше от сутрин до вечер. дори да ме изнерви с опитите "да ме учи" за гледането на детето и кърменето, пак не си развалихме отношенията
- винаги, когато идва на гости чисти, готви, носи любимите ни манджи и се грижи за детето. когато ни е на гости къщата започва да прилича на дом - в кухнята постоянно нещо къкри, сервира ни, принася, отнася. глези ни всички като деца
- грижи се с голяма любов за детето ни, много внимава за здравето му, храни го, с удоволствие го разхожда. обича и умее да се занимава с деца
- уважава ме въпреки чепатия ми характер и дори да спорим за разни неща по отношение на отглеждането на детето, никога не се налага, а се опитва да ме убеди кротко. досега не сме се карали.
- никога не се меси в семейните ни разправии, не взема страна и ако стане свидетел на караница вкъщи или мълчи или се опитва да обърне нещата на майтап след като мине бурята


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Cweti в пн, 29 юни 2009, 14:11
Възпитала е прекрасно сина си!
Отговорна жена е, може да се разчита на нея!
Обича внучето си и семейството си!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: jasmin в пн, 29 юни 2009, 14:22
Аз много обичам свекърва си. Възпитала е страхотно децата си.
Прие ме изключително добре, като се има впредвид, че синът й ме е довел от далеко. Обича сина ми. Никога не си е позволявала да ми казва как да си гледам детето, а когато съм я питала за нещо, съм получавала изключително адекватни съвети, нищо че е на 70+ години.
Готви супер. Никога не идва на гости, без да се уговорим предварително.
И най-ценното и качество- като спорим с мъж ми, винаги взема моята страна. Не да ми се подмазва, а щото съм права, естествено. :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: ivafara в пн, 29 юни 2009, 14:44
аз харесвам свекърва си. за 11 години брак със сина й сме се скарали точно веднъж.но скоро след това си поискахме прошка.добра жена е и ,когато ми се налага или я помоля да гледа детето ,никога не ми е отказала.помага винаги ,когато може.верно е,че живееме далече един от друг и затова сме запазили доброто отношение,но все пак ако тя беше лош човек и големите разстояния нямаше дани спасят.такаче аз нищо лошо немога да кажа за нея.уважавам я и ценя помоща й.не се разбирам с дъщеря й.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: gal4etoPv в пн, 29 юни 2009, 15:02
Каквото и хубаво да кажа за мойта свекърва - все ще е на място. Без да е пресилено мога да кажа, че се разбираме с нея, както с майка ми. Просто няма за какво да се оплача, освен, че е далече от нас и не можем да се виждаме по-често.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: knggroup в пн, 29 юни 2009, 15:07
ей за пръвв път чувамм човек да казва че иска да е по-близо до свекърва си


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Гери на Никол в пн, 29 юни 2009, 15:27
Ще я похваля за обичта й към сина й и внучка й.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Emili* в пн, 29 юни 2009, 15:36
 newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: d_an в пн, 29 юни 2009, 16:35
Моята днес донесе 3 /три/ тиквички  [smilie=smile3508.gif]


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: muninka в пн, 29 юни 2009, 17:03
Аз за сега само ще чета и ще ви се радвам!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в пн, 29 юни 2009, 17:26
Леле, в темите за плюене на свекървите се изписват по над 25 страници за 1-2 дни. Тук доста скромно вървим.  :D :D


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mpetkova в пн, 29 юни 2009, 17:31
Ми то човек като набере на някого и 30 стр. не му стигат да се изкаже. А виж ние какви сме точни и лаконични.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Котьо в пн, 29 юни 2009, 17:59
Моята свекърва, Бог да я прости, беше деликатна
и мъдра жена. Не че не ми пусна кръв, когато бях
бременна. Но наистина я уважавам и ми липсва
понякога, ей така, да пийнем по едно кафенце. :coffee:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Inkа в пн, 29 юни 2009, 20:29
В последните години се държи прилично и това ми стига.Иначе винаги съм разчитала предимно на себе си,така че не искам повече от нея.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Не тази вечер, Жозефина!!! в вт, 30 юни 2009, 18:21
Оооо, това е моята тема. Неведнъж съм споделяла, че не знам дали Господ ме е събрал с мъж, но със свекърва-определено да.

Прие ме от самото начало, не ме беше виждала въобще, докато не се паркирах при мъжа ми преди почти вече 7 години. На Коледата с тях ми подари златно Нефертити.....а се знае кога една свекърва подарява злато на друга жена. Викаше ми "снахичката ми", без да сме били въобще женени. Питах я "Ама , Таня, това не е така". Отговаряла ми е :"Голяма работа един подпис, ти си ми снаха".
В отношенията ни не се е месила, винаги ми е била довереник, но никога не е изказвала становища по разни въпроси, ако не сме я питали.Гледа Пижо на мама от едно парче месо, много ни помага и така аз мога да си позволя да работя за повече пари с нестандартно работно време-от 10 до 19 часа.
И като капак-не живее с нас, но е на 3 минути от нас.
Абе обичам я. Веднъж и казах, че и да се разведем някога с мъжа ми, тя ще ми остане близка на сърцето.
Едит-знае, че не съм чистофайница, но никога не ми го е натяквала. Същевременно винаги ми е била опора, когато съм вземала решение за прехвърляне от една работа на друга.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: мекичка* в вт, 30 юни 2009, 18:39
На първо място ще кажа,ме много обича децата ми,ама изключително много.Винаги ги гледа с удоволствие,никога не е казала,че й тежи,че сега няма възможност,че е заета.Това е най-важният аспект в отношенията ни.Не бих понесла да пренебрегва децата ми.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: magarence в вт, 30 юни 2009, 19:02
Похвалвам я..
Много свястна, силна и ценна жена е..

Истински съжалявам, че скоро ще ми е бивша свекърва.. :cry:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: azsa в вт, 30 юни 2009, 19:53
Тамън на време виждам тази тема.
Тази вечер мъж ми се прибра с
подарък за мен от свеки-туника :bowuu:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: jujes в вт, 30 юни 2009, 20:01
Похвалвам я! :lol: В края на годината ще навърши 90 и се оправя съвсем сама. Ако има претенции за нещо, с  това нещо занимава само сина си, не и мен.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana__ в вт, 30 юни 2009, 20:39
Ами аз наистина не знам с кое да започна..............
Никога не се е месила или натрапвала.
Изключително възпитан и деликатен човек.
На работа се върнах много скоро след раждането ,да кажа ,че гледа внук си добре е слаба дума.Глези го разбира се ,но коя баба не го прави.Имам и доверие на 100%.
Като го вземам след работа винаги съм гладна и супер отпаднала та тя си ни нахранва ,почивам си и така си тръгваме.
Ако не обичах да готвя ,просто нямаше да има нужда да го правя тя и баба Сиси/майка и/  го правят с удоволствие за нас.Като разберат ,че съм си наумила да говя се почва "ти вместо да вземеш да си починеш , ще готвиш"
Никога, ама никога не сме се карали.
За мен удоволствие да прекарвам всеки празник с тях ............................
Твоа е достатъчно май.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в вт, 30 юни 2009, 21:17
За мен удоволствие да прекарвам всеки празник с тях ............................
Твоа е достатъчно май.

Забравих това. Досега не съм имала празник, който да е неприятен или натоварващ. Вярно, виждаме се рядко и около празниците, но е толкова приятно - все едно отивам у дома си. Като чета из форума празниците какви бойни полета са, направо се чувствам късметлийка.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Лурдес в вт, 30 юни 2009, 21:53
Много е организирана, а особено по празници :crazy: - намира време за всичко и то не в последния момент. Друг е въпросът, че винаги за нещо намира да се разсърди и разваля празника :twisted:Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Вълкът с дълъг ник в вт, 30 юни 2009, 22:01
Бре! Чак погледнах нагоре, дали сме в ДИС. В ДИС сме, дамусеневиди.
Да не наближава някакъв празник на свекървата?


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Тонка* в вт, 30 юни 2009, 22:01
Свекърва ми винаги се съобразява с моите вкусове и предпочитания. Когато й ходим на гости задължително поднася любимите ми луканки, а ако е лято - диня непременно. Никога не слага копър и магданоз в манджите, защото знае, че не ги понасям (въпреки че мъжът ми много ги обича)  :D Толкова е внимателна, че в стремежа си да ми угоди става леко досадна  :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: babche в ср, 01 юли 2009, 08:31
Никой като нея не ми е казвал "моето момиче" с толкова любов. От първия миг, в който се срещнахме до деня в който си отиде, винаги съм се чувствала така, като нейното момиче. Беше най-тактичния, искрен, любящ и всеотдаен човек, който съм виждала. И до днес, вече 4 години откакто си отиде, когато отивам у тях гърлото ми се свива и ми се иска да стане чудо...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: cybercat в ср, 01 юли 2009, 09:56
Моята свекърва ме поздрави за рождения ми ден.  8)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Богиня! в ср, 01 юли 2009, 12:36
Моята в началото ме прие като враг. Тровеше ми доста живота с хапливи забележки и натрапчиво поведение.
После й стана нещо. Явно се смири :) Както се казва: Къде ще избягаш в подводницата?!:)
Сега се разбираме чудесно. Слуша ме, когато я съветвам за външния й вид /отслабна, смени си гардероба, започна по-старателно да се поддържа/, готви отделно за мен като вегетарианка, не се заяжда.
Вече имаме спокойни, дружелюбни отношения. Дори ще ги водя /заедно с майка ми/ на Максимус - много са нетърпеливи:0)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Кипра Маца в ср, 01 юли 2009, 13:08
Моята свекърва ме поздрави за рождения ми ден.  8)

О, моята свекърва винаги е първата, която се обажда да ми чистити.

Има толкова много неща, за които съм и благодарна. Но ми тежи на съвестта моето поведение спрямо нея, когато се роди дъщеря ми, та чак до първата и годинка. Много бях проклета, от ревност ли, от що ли. А тя, жената, с такова желание чакаше да се роди първото и внуче, и най-вече, че е момиче (самата тя има двама сина и 4-ма племеника). Никога няма да си го простя, а и взаимоотношенията ни оттогава са лееко по-хладни, отколкото бяха. Надявам се като идем в новата къща, да поставим ново начало. Ще делим общ двор с нея  :bowuu:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: simon_el в ср, 01 юли 2009, 13:19
За кой ли път вече отговарям в подобна тема- случила съм на свекърва! Гледа ми децата с любов, много по-голяма от собствените си деца едно време. Когато готви чушки, готви сърми за мен. Запиваме се двете до изгрев слънце понякога- разговори за секцио, гаджета, баири и пране, море.

Нещото, което ми прави впечатление- не мрънка на родния си син (мъжа ми) колко разхвърляна патка съм, чудя се до къде мога да стигна... У тях (у нас), все едно съм на хотел...и тя е така вкъщи. Обичам тази идилия вече 8 години.
Дано не изтрещи някой....няма да съм аз....
Това май е моята свекърва  :thinking:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mamamari в ср, 01 юли 2009, 13:21
Виждаме се рядко и за малко.И двете гледаме да не навлизаме в ''опасни'' теми.Можем да изпием по едно кафе без да се разбере ,че сме снаха и свекърва.И на двете ни е ясно че това е максимума и не напираме за повече  ;-).
Естествено в началото нещата не бяха розови...никак даже ,но след 10-та година постигнагме някакво негласно примирие всяка ''да си знае мястото'' .В същност открит конфликт никога не е имало.Когато и двете са интелигентни/ и снахата и свекървата/ не се стига до някои супер просташки постъпки ,за които слава богу съм чела само по форумите.
Също много помага,когато живеят отделно и са напълно финансово независими.Различни сме като огъня и леда,но всяка уважава особеностите на другата :blush:.Естествено няма да се заобичаме ,но не се и мразим  :bowuu:.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Emika в ср, 01 юли 2009, 14:29
не мога! Няма за какво.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malkata_mechka в ср, 01 юли 2009, 15:03
веднага ще я похваля - от 3 седмици не ми се е обаждала, страхотно се чувствам!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: jema в ср, 01 юли 2009, 16:49
И аз съм от случилите:)))
Тактична, внимателна, добронамерена....Помага винаги без да е досадна, не дава съвети.
Изцяло се съобразява с нашите разбирания, относно гледането на сина ни.
Да е жива и здрава дълги години.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: palikarova.br в ср, 01 юли 2009, 17:13
нищо не ми идва на ум,освен че ме научи да пия водка :crazy:не съм сигурна обаче,+ ли да и го броя :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Котьо в чт, 02 юли 2009, 10:24
нищо не ми идва на ум,освен че ме научи да пия водка :crazy:не съм сигурна обаче,+ ли да и го броя :lol:

Защо не :lol: :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: bskbs в чт, 02 юли 2009, 12:49
То няма нещо от което да се оплача  :mrgreen: Страхотна е  :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: kalinuccia в чт, 02 юли 2009, 13:00
Добре, че е свекърва ми, та малкото ми дете да разбере що е баба и бабина любов.
Интелигентна жена, позитивна, спокойна. За бъркане в нашите отношения и дума не може да става.
Винаги, когато може гледа детето и когато не може, пак съумява. Т.е. ако ни се налага да пътуваме някъде с мъжа ми, си взима отпуска жената за да е на разположение.
Възпитала е двама прекрасни сина, единият, от които имам честта да ми е мъж.
Приятно ми е да ми идва на гости, но за съжаление рядко го прави, може би се притеснява да не ни безпокои.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mylenka в чт, 02 юли 2009, 13:04
Разреди обажданията си от 8 пъти на ден, на 5.
...благодарна съм й, за което...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: cybercat в чт, 02 юли 2009, 13:15
Аз съм й благодарна, че е родила най-добрия мъж, който някога съм срещала.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Kиkи в чт, 02 юли 2009, 14:01
Бих казала нащо добро, но след снощи и натиска който упражнява за пореден път...само Господ здраве да и дава и на мен здрави нерви.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: barboranova в чт, 02 юли 2009, 14:40
Когато си сложи очилата има вид на умница,добре че рядко го прави да не заблуждава хората. :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в чт, 02 юли 2009, 14:48
Бих казала нащо добро, но след снощи и натиска който упражнява за пореден път...само Господ здраве да и дава и на мен здрави нерви.

Та с какво ще я похвалиш все пак? Че аз не можах да прочета нищо похвално.  ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: O.B в чт, 02 юли 2009, 15:01
Прекрасен, мил и всеотдаен човек.
Умна, образована, начетена жена.
Давала ми е страхотно рамо в моменти, в които въобще не съм очаквала.
Никога по никакъм повод не съм усещала намеса, налагане, изискване, недоволство оплакване (а съм сигурна, че е имала поводи).
Обича детето ми, от 9тия му месец до ден днешен се грижи за него 5 дена в седмицата. Нито веднъж не се и опита да ми дава акъл, да ми се меси, тайно да му бута шоколад и др. подобни.. Знае за душата и света на детето неща, които на мен ми трябва да изчета 10 книги
Уважава моята майка (татко почина преди 10г), не е пропуснала нито един неин празник, всеки път, когато кани на гости нас, кани и нея, а това означава много за мен.

Дължа и страшно много. Да ми е жива и здрава


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Kиkи в чт, 02 юли 2009, 15:09
Бих казала нащо добро, но след снощи и натиска който упражнява за пореден път...само Господ здраве да и дава и на мен здрави нерви.

Та с какво ще я похвалиш все пак? Че аз не можах да прочета нищо похвално.  ;-)

 :) Ами красива жена е. :peace:винаги прическа, тоалет и т.н. Това достатъчно ли е?Че се притесних ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: jirka в чт, 02 юли 2009, 15:19
Много е всеотдайна и грижовна към всички нас. Много добре изглежда и винаги е позитивно настроена. Понякога просто имам нужда да я чуя, да си поговорим.
Срамувам се, че имаше период в който наистина не я ценях достатъчно и съм и го показвала, надявам се да ми е простила.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Zuzu_82 в чт, 02 юли 2009, 15:26
и аз си обичам свекървата - много е добра и грижовна, тактична и знам че и тя ме обича:) Благодарна съм й за прекрасния й син, който ми е съпруг  :love:

Винаги мисли за мен - прави ми подаръци, готви ми само хубави неща.

Много е всеотдайна и добронамерена, а и винаги е весела, дори да не й е много добре.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: plamds в чт, 02 юли 2009, 20:10
Миличката ми! Да не чува Господ , но отдавна не ме е безпокоила няма и половин година - много я обичам!  :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: мама на Ванко в чт, 02 юли 2009, 21:22
Моята свекърва ме поздрави за рождения ми ден.  8)
Защото сте далеко :)
Тя и моята така от 3 години първа се обажда за разни поводи  :D


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: japan в чт, 02 юли 2009, 21:24
Подарява ми тонове обици и бижута.  :peace:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana_cv в чт, 02 юли 2009, 22:24
Много е всеотдайна и грижовна към всички нас. Много добре изглежда и винаги е позитивно настроена. Понякога просто имам нужда да я чуя, да си поговорим.
Срамувам се, че имаше период в който наистина не я ценях достатъчно и съм и го показвала, надявам се да ми е простила.

Все едно го казах аз за моята свекърва...Наистина  дано и на мен да ми е простила :pray: ....
И да добавя- винаги като ходим на гости е сготвила отделно за мен без лук, защото знае, че не го ям  :chef:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: дядо хаджия в чт, 02 юли 2009, 22:34
Аз пък си имам тъща. Нямам какво да се оплача от нея. А па ако почна да я хваляааааа, ще задминем другата тема за оплакванията от свекървите.

Апропо темата за свекърите кога ще я пускате. Че аз нали ако рекъл Господ ще ставам свекър се някога.  :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Sunrize в чт, 02 юли 2009, 22:46
Как да не я похваля моята свекърва? За 2 години се обърна към мен поименно 2 пъти.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Гери на Никол в пт, 03 юли 2009, 07:40
Как да не я похваля моята свекърва? За 2 години се обърна към мен поименно 2 пъти.
А иначе как те е наричала? Да не се е обръщала с ''МА''? :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в пт, 03 юли 2009, 09:13
Аз понеже моята не съм я виждала и чувала от два щастливи месеца сега мога да кажа и хубави неща за нея:
1. Родила ми е добрия мъж.  :bouquet:
2. Отгледала го е.  :bouquet:
3. Научила го е да чисти перфектно.  :bouquet:
4. Не е позволила друга мома да се ожени за него та сега аз съм късметлийката.  :bouquet:
5. Тя самата е голяма чистница /но не и по отношение на личната си хигиена/.  :bouquet:
6. Спестовна е - но и много стисната. 8)
7. Постоянно говори хубави неща за мен пред хората, но не и пред мъжа ми.Чак ще си помислиш,че има две снахи. :roll:
8. Много ме слуша - от както й казах, да не ми стъпва в дома - не е стъпвала - сиреч двата щастливи месеца. :bowuu:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Просто_майка в пт, 03 юли 2009, 10:01
... Апропо темата за свекърите кога ще я пускате. ...
и аз нея чакам, темата де  :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Сиренце в пт, 03 юли 2009, 10:22
Аз съм случила на свекърва, няма от какво да се оплача.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Menina в пт, 03 юли 2009, 12:32
Аз имам наистина страхотна свекърва- пу-пу да не й е уроки. Интелигентна жена, с която можеш да говориш на своя език, за своите неща, без да те упрекне или да се притесняваш какво ли крие сега зад тази усмивка. Абе, сладурка си е и наистина много си я обичам.  :love:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Morrighan в пт, 03 юли 2009, 12:49
Радвам се, че след първоначалните драми, които всяка от нас изживя, поради различие в характерите, прекалена чувствителност, и най-вероятно мнителност и възприемане на отсрещните странности като лично отношение (обида), успя да надделее човещината и разума у двете ни, да запазим уважението помежду си и сега след 13 годишен брак мога най-искрено да кажа – свекърва ми е един от най-добрите, най-точните, най-скромните, най-толерантните, най-тактичните, най-всеотдайните и най-прекрасните хора, които познавам! Обичам си я и наистина си я чувствам като втора майка! А също мисля, че чувствата ни са взаимни...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mariana_peeva в пт, 03 юли 2009, 13:02
Готви божествено.
От както не живеем заедно ми липсват манджите и.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: luna в пт, 03 юли 2009, 13:20
Похвалвам я.
Търпи ме още. :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: lasi в пт, 03 юли 2009, 13:37
Помогна ми да си намеря работа, която много харесвам. :peace:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Кристал в пт, 03 юли 2009, 22:56
Мииии,да я похваля,ама няма заслуги  :thinking:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Sunrize в сб, 04 юли 2009, 09:38
Как да не я похваля моята свекърва? За 2 години се обърна към мен поименно 2 пъти.
А иначе как те е наричала? Да не се е обръщала с ''МА''? :lol:Задава си въпроса без да използва името ми.
Още като се запознахме ми каза,че която и да дойде за нея няма да е стока и да не го приемам лично.
Така,че за мен си е постижение факта,че вече използва името ми като се обръща към мен.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в сб, 04 юли 2009, 10:01
Как да не я похваля моята свекърва? За 2 години се обърна към мен поименно 2 пъти.
А иначе как те е наричала? Да не се е обръщала с ''МА''? :lol:Задава си въпроса без да използва името ми.
Още като се запознахме ми каза,че която и да дойде за нея няма да е стока и да не го приемам лично.
Така,че за мен си е постижение факта,че вече използва името ми като се обръща към мен.
в тази връзка - след всичките магарии дето ми е спретвала мойта и през ум не ми е минавало някога да й викам "майко" и все се обръщам към нея с "ти".естествено гледам да й говоря като ме гледа, че иначе може дасе наложи да повтарям :mrgreen: тя обаче винаги се е обръщала към мен по име. и сега като се карахме и отидохме у тях и тя вика "Методи ти ще пиеш ли кафе?" той "Да" , а тя "А ти ще пиеш ли?" аз разбрах,че иде реч за мен, ама понеже бях с гръб и си мълча  :mrgreen: , а тя пак "Ти ще пиеш ли?" - аз пак мълча и така третия път се обърна към мен по име. та чак тогава разбрах какво било да ти говорят все едно към стената се обръщат. :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Sunshine84 в сб, 04 юли 2009, 10:04
Катиадо ти нали имаше момче? Споко всичко се връща на тоя свят. Като ти дойде някоя нахална дунда в къщата, и ти отмъкне "момченцето" пак ще слушаме циврене ама вече от страна на свекървата. :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в сб, 04 юли 2009, 10:11
Катиадо ти нали имаше момче? Споко всичко се връща на тоя свят. Като ти дойде някоя нахална дунда в къщата, и ти отмъкне "момченцето" пак ще слушаме циврене ама вече от страна на свекървата. :mrgreen:
Sunshine84 , душа, що все циврене ти е в главата? Я се стегни малко - пийни си хапчетата, излезни на разходка и ще се оправиш.
Това беше смешно - къде видя някой да циври. Пък и взе да ми писва от теб.
А ти между другото що не пишеш за свекърва си? Да не би да си нямаш и затова да си така компетентна? Похвали мъжа си тогава - ако имаш разбира се.
Иди си в темата за предбрачните договори,моля ти се и се заяждай там...


Много сори за спама   :oops: :oops: :oops:, ама от тая мома взе да ми писва.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Sunshine84 в сб, 04 юли 2009, 10:18
Свекърва имам бъдеща, но с нея се разбираме чудесно, що ли? Ами може би защото не ме боли да й засвидетелствам уважение, да я похваля за хубавия обяд с който ни е нагостила, да й предложа помощ в къщната работа. Нито отхвърлям съветите й с лека ръка само защото идват от нея. Но то се иска и малко възпитание за да се държиш добре. Всяка 20 годишна пикла може да е безочлива и груба, да се държи невъзпитано и да се прави на много пекана в живота. Общо взето повечето са такива. А на теб от сърце ти пожелавам една точно такава след 20 години , за да видиш от собствен опит какво е. И не ми казвай моля ти се къде да пиша- ще пиша където и на когото желая, тука е демократично общество все пак :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в сб, 04 юли 2009, 10:20
Свекърва имам бъдеща, но с нея се разбираме чудесно, що ли? Ами може би защото не ме боли да й засвидетелствам уважение, да я похваля за хубавия обяд с който ни е нагостила, да й предложа помощ в къщната работа. Нито отхвърлям съветите й с лека ръка само защото идват от нея. Но то се иска и малко възпитание за да се държиш добре. Всяка 20 годишна пикла може да е безочлива и груба, да се държи невъзпитано и да се прави на много пекана в живота. Общо взето повечето са такива. А на теб от сърце ти пожелавам една точно такава след 20 години , за да видиш от собствен опит какво е. И не ми казвай моля ти се къде да пиша- ще пиша където и на когото желая, тука е демократично общество все пак :mrgreen:
newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana__ в сб, 04 юли 2009, 10:51
При наличието на достатъчно теми за плюене на свекървите не разбирам защо се опитвате да о....те и тази newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: babche в сб, 04 юли 2009, 10:55
Свекърва имам бъдеща, но с нея се разбираме чудесно, що ли? Ами може би защото не ме боли да й засвидетелствам уважение, да я похваля за хубавия обяд с който ни е нагостила, да й предложа помощ в къщната работа. Нито отхвърлям съветите й с лека ръка само защото идват от нея. Но то се иска и малко възпитание за да се държиш добре. Всяка 20 годишна пикла може да е безочлива и груба, да се държи невъзпитано и да се прави на много пекана в живота.


Sunshine84,   :bouquet:
На това, което правиш, му се казва простичко - добро възпитание. Добрите отношения не се дължат на някаква тайна рецепта. Всичко се крие в първите 7 години (тук включвам и двете страни във вечната драма). Лошото е, че някои хора го разбират твърде късно.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в сб, 04 юли 2009, 11:02
При наличието на достатъчно теми за плюене на свекървите не разбирам защо се опитвате да о....те и тази newsm78
аааа моля, моля - аз мойта по-нагоре съм я хвалила  :D странно ама ми дойдоха някои неща дето не можах да й отрека.  :peace:

а тук проблема тръгна от случка,която на мен ми се видя смешна и споделих опит как съм получила прозрение относно обръщението ми към свекървата /че не е било съвсем правилно де/ - ама детето чудо го прие за рев.

иначе аз нямам с какво да се оплаквам напоследък - липсва матриал 8)

дори да споделя - напоследък ми минават мисли да вземем да й звъннем, пък да й позволим да си види внучето - може да се е поправила жената и да пиша вече в тази тема вместо в другата. ама ако не е?  newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: сладката мими в сб, 04 юли 2009, 11:19
Хайде и аз да се похваля с добра свекърва.
1.Никога не се меси в отношенията ни с мъжът ми.
2.Изцяло се съобразява с мен и характера ми, който не е от най лесните.
3.Гледа дъщеря ми.
Общо взето е супер свекърва.Само хубави неща мога да пиша за нея и свекъра също.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: tanyatais в сб, 04 юли 2009, 11:32
Хайде и аз да се похваля с добра свекърва.
1.Никога не се меси в отношенията ни с мъжът ми.
2.Изцяло се съобразява с мен и характера ми, който не е от най лесните.
3.Гледа дъщеря ми.
Общо взето е супер свекърва.Само хубави неща мога да пиша за нея и свекъра също.
Все едно за мен е писано! Отделно
-готви и ми носи моите любими храни
-никога не губи присъствие на духа
-много деликатен човек е
-дойде с нас на море когато бебка бе на 3 месеца и дикато се излежавахме по 4 часа на плажа я гледаше за 10 дни така и никога не се оплака ,а все повтарчше че малко я оставямме да излизаме повече


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Кристал в сб, 04 юли 2009, 12:02
Цитат
Всяка 20 годишна пикла може да е безочлива и груба, да се държи невъзпитано и да се прави на много пекана в живота. Общо взето повечето са такива.
Айде,моля,моля да не слягаш всички 20 годишни пикли под един знаменател  :xarms:

Ти като си на 25 голяма ли се чувстваш ,не мога да разбера,за каква се мислиш?И ти си била на 20,не го забравяй това.

В стремежа си да се изтъкнеш и да обидиш някой,ти обиждаш много други момичета на 20,които са отговорни и възспитани.

И защо въобще намеси 20 годишните момичета,като мнението ти е отправено към определен човек.

Брей,че си възспитана! :thinking:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в сб, 04 юли 2009, 12:05
Цитат
Всяка 20 годишна пикла може да е безочлива и груба, да се държи невъзпитано и да се прави на много пекана в живота. Общо взето повечето са такива.
Айде,моля,моля да не слягаш всички 20 годишни пикли под един знаменател  :xarms:


И защо въобще намеси 20 годишните момичета,като мнението ти е отправено към определен човек.то ясно,че за мен идеше реч - ама и аз не съм на 20  :lol: не че не бих искала де ама... старост нерадост - какво да правиш :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в сб, 04 юли 2009, 13:28
То е въпрос на възпитание и да не си плюеш семейството по форумите, ама кой ли ти гледа?


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: КИТАНА в сб, 04 юли 2009, 13:48
СИССФ-Синдром на Идеалната СредноСтатистическа Форумка.Замислете се колко бързо се разпространява и вземете мерки.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: juleto18 в сб, 04 юли 2009, 14:45
  Моята сегашна свекърва е много тиха и спокойна жена,не избухва и не вика,но определено пък не забравя лесно.Не я познавам добре,виждала съм я 2 пъти за около 10 дни,но личи че ми се радва жената,винаги ми говори и се усмихва(за разлика-понякога "бучи" на сина и),праща подаръци и избира невероятни неща за дъщеричката ни:)
  Малко ме ядосват иначе с храната- и двамата с дядото са злояди и само си рият по чиниитеама както казват вече са възрастни и не ядатмного,та затова ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: люсито в сб, 04 юли 2009, 14:48
Не виждам с какво.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: ~Magi_TM~ в сб, 04 юли 2009, 18:16
Чудесна жена е. Възпитала е и е отгледала  добре 2-ма сина. Аз съм доста капризна за храна и тя като ме научи, още от преди да се оженим с мъжа ми, когато готви нещо, което не ям винаги прави и друго ястие за мен. Гледа внука си (племенника). Ние с мъжа ми още нямаме деца, но не се съмнявам, че един ден когато имаме ще ни помага.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Богиня! в нд, 05 юли 2009, 19:47
Моята днес изби рибата просто.
Отвори си гардероба и реши да ми показва секси-бельото от онова време - нощници, комбинезони, гащи.... Нови и неползвани. С малки изключения. Грижливо пазени за поколенията.
Леко се втресох от материите - гаден найлон и още по-гадна дантела, но пък моделчетата са секси:) Направих модно ревю на свекъра и мъжО. Последният бе доста втрещен. Заплаших майките /и моята бе сред зрителките/, че ако случайно благоверният започне да хълца, да се напикава нощем и да сънува кошмари, отговорността е изцяло тяхна като главни подстрекателки.
Най-мило ми стана от един комплект - късо потниче тип бейби-дол във ванилено жълто в комплект с гащи в същия цвят с дантелки и свелосиньо бие, подарен през 1965г. Година преди да се роди мъжО... Може би точно на тези смешни гащи дължа появата му.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: danito_77 в пн, 13 юли 2009, 22:32
Моята е страхотна,винаги  ще ни помогне,винаги ме защитава ако се караме с моя пред нея(но никога не ни се бърка)страшно е внимателна с мен все едно съм и дъщеря


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: bani4ka в вт, 14 юли 2009, 00:41
да я похваля, що да не я похваля. страшен пич, живее на няколко хиляди километра...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Мъ℘♥Мяɣ в вт, 14 юли 2009, 04:25
От днес:

С (свеки): През деня на работа ли си?
Аз: Не, чак вечерта...щооооо? Ай да ходим на плаж?
С: Ти времето знаеш ли кво е - отиваме на СПА цял ден!
Аз: Ми да.....ама...не става цял ден...
С: Защо?
Аз: Ми обещала съм на сина ти палачинки...
С: Е та кво, ако не му направиш?!
Аз: Ми ше остане гладен и ще се разсърди...
С: Бе ти луда ли си?! Аз съм му майка - свикнал е да е гладен! Тръгвай!

 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  :twisted: ..... милия... купи му палачинки от улицата, той звъни по някое време - не си ги правила ти нали? Аз - еми нееее, а той - абе ти да не си с майка ми, а?  :hahaha:  Познават се хората....


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Богиня! в вт, 14 юли 2009, 11:25
•ºt®eisyº• , твоята свеки е култова!!!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: *Asi* в вт, 14 юли 2009, 12:50
Моята свеки е бъдеща. Толкова чудесна, мила, спокойна, сладка, грижовна, свястна жена! Понякога собствената ми майка успява да е по-зла от нея  :mrgreen:
Чудя се само дали е такава понеже още е само "бъдеща свеки"   :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Кипра Маца в вт, 14 юли 2009, 13:11
Чудя се само дали е такава понеже още е само "бъдеща свеки"   :lol:

Това и от теб зависи до голяма степен.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: РИС в вт, 14 юли 2009, 16:13
моята е добричка ,когато си затваря голямата устичка  :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: raqraq в вт, 14 юли 2009, 19:12
Много ми е приятна свекървата :love: Винаги се притеснява да не ни се меси, да не ни обиди, винаги е готова да ни помогне. Обажда ми се да ме пита как съм почти всеки ден и независимо дали мога да й отделя една или трийсет минути е много любезна. Обсъждам си с нея обзавеждане, покупки и винаги ме изслушва. Може и много неща да не й харесват, но не се меси и каквото поискам с това ми помага. Интелигентна и възпитана е. Повече не зная какво да си поискам, а и да се появи нещо, което да е проблемно, заради хилядите други неща от сега й е простено. Искам да кажа само, че е мама на двама сина :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: schreier в вт, 14 юли 2009, 20:31
Живее на 250  километра от нас.
Разказва сладки истории, веднъж на три години, когато се видими.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana__ в вт, 14 юли 2009, 20:34
моята е добричка ,когато си затваря голямата устичка  :mrgreen:
Можеш да я иронизираш в другите теми .
•ºt®eisyº• твоята е огън  :lol:
*Asi* едва ли ако и ти отвръщаш със същото .


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: *Asi* в вт, 14 юли 2009, 20:43
Все си мисля, че щом от начало отношенията ни са хубави така ще си останат :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: absolutno_na4inae6ta в вт, 14 юли 2009, 20:54
Няма да се впускам да я хваля,понеже дори не ми е официална свекърва.От опит знам,че свекърва майка не става,това е.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: РИС в вт, 14 юли 2009, 21:59

Можеш да я иронизираш в другите теми .


Щ'ООО в други теми - тук искам аз - да я похваля !


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: vagabond в ср, 15 юли 2009, 08:41
Радва ме с това, че не съществува вече пряко в живота ни!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Бианка в ср, 15 юли 2009, 10:20
Да ,ще я похваля със старанието й напоследък да се държи прилично ,да не предизвиква скандали,да не се сърди с месеци и да не се бърка във всичко.Вижда се ,че полага усилия жената.
За сега ще се насладя на тези звездни мигове,защото не се знае каква ще е реакцията й като откажа да се нанесе  като се роди бебето за да "помага" и още повече ,като чуе ,че името няма да има нищо общо с нейното newsm43
Тогава ще настъпи невероятен цирк ,още сега го предвскусвам :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana__ в ср, 15 юли 2009, 10:27
Тогава ще настъпи невероятен цирк ,още сега го предвскусвам :35:
И това те радва?
Темата е положителна ,но явно навсяка цена искате да оплюете или иронизирате свеки независимо къде.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Бианка в ср, 15 юли 2009, 10:31
О ,определено няма да ми е забавно и то най-вече на мен и все пак тайно се надявам
бурята да се размине.Най-вече защото в момента нещата са наред.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: РИС в ср, 15 юли 2009, 10:39

Темата е положителна ,но явно навсяка цена искате да оплюете или иронизирате свеки независимо къде.
Защо така си мислиш ти и за моето мнение удари контра , но аз съвсем не исках да иронизирам , а да споделя мнение под формата на рима и шега  :xarms:!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Бианка в ср, 15 юли 2009, 10:49
Защо така си мислиш ти и за моето мнение удари контра , но аз съвсем не исках да иронизирам , а да споделя мнение под формата на рима и шега  :xarms:!
Да бе ,това беше и моята първоначална цел ,ама нищо ,здраве да е.
Все пак темата е пълна с ирония ,шеги ,майтапи ,това е обществен форум и всеки се изказва
както намери за добре.
Лично аз отбелязах старанието на моята свеки и за мен това е положителното.
За на пред-не знам.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: dilu в ср, 15 юли 2009, 11:03
Благодарна съм й най-вече за това,че е отгледала страхотен син и без никаква завист или ревност го "предаде " на мен.И е щастлива от факта,че се обичаме.
Бих искала и синовете ми да попаднат на жени,които да ги обичат така.Обещавам,няма да ревнувам...    :mrgreen:    
100% Много си я обичкаме, грижи се за нас с добра дума и подкрепа, да ни е жива и здрава още дълги години   :bouquet: При нея си почивам истински  :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: benissima в ср, 15 юли 2009, 11:18
имаше отначало период, в който се опитваше да се меси и да показва ревност, но откак синът й каза ясно кое е неговото семейство, не прави подобни неща. не ни досажда, виждаме се отвреме навреме, готви, прави зимнина..... нямам оплаквания


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Мъ℘♥Мяɣ в ср, 15 юли 2009, 11:27
А, тя моята е опасна - на въпроса "Какво ще ядем?" получават чиния с визитка "Доставки на храна по домовете", отговор - "Каквото ви се яде, с любов съм го готвила!"  :mrgreen:

... или - удря колата, звъни по телефона с думите "Абе любов.... ти нали вчера счупи една чиния? Тя ми беше любима, помниш ли? И не ти казах нищо... защото те обичам, а ти обичаш ли ме (...тука има едно "  :shock: да...  :roll:" - човека се чуди какво става....), еми значи трябва да ми простиш, така както аз ти простих - счупих ти любимата кола! " и затваря  :lol:

Много ме радва - както се казва като се спъне, другите падат  :D, всичко постига с такава лекота и най-важното има страхотно семейство, на което всеки може да завиди. Само често я питам кой възпита моя благоверен, отговор - "А, не съм аз - ако бях аз щеше да е рус и възпитан - баща му е и брат му, и сестра му - се той е виновен за лошите черти, хубавото е на мене - нали, ти как мислиш?!" - е какво, не мога да отрека аз  :crazy: А най-хубавото в цялата история е, че ме харесва - той не искаше да ме запознава с нея, защото каза, че била ужасна с всичките му приятелки до сега и стана съвсем случайно. То пък с жената сме на един акъл  :mrgreen: Всъщност осъзнавам къде е разковничето, но това е съвсем друга тема  ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: _Gabrielle_ в ср, 15 юли 2009, 16:49
И моята свекърва е супер, грижовна към децата ми, приятен и приветлив човек е - не мога да се оплача :) Всъщност то човек ако иска да мърмори винаги ще намери за какво, но аз се старая напоследък да променя някои неща в себе си - а именно да не издребнявам и да се радвам на живота такъв какъвто е!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: DidKa в ср, 15 юли 2009, 17:13
Трябваха и близо 11г. за да мога вече да я похваля  :peace:
Сега е идеална...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: babche в ср, 15 юли 2009, 21:30
Цитат на: кукувица оптимистка link=topic=409240.msg11872614#msg11872614
Темата е положителна ,но явно навсяка цена искате да оплюете или иронизирате свеки независимо къде.

Темата е положителна само за положително настроените хора (разбирай необременените от "традиции").
Сигурно 1000 пъти съм го казала, но ще се повторя.
В дъното на лошите отношения между хората са простотията и проклетията.
За съжаление - и двете неизлечими.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в ср, 15 юли 2009, 22:39
Темата е положителна само за положително настроените хора (разбирай необременените от "традиции").
Сигурно 1000 пъти съм го казала, но ще се повторя.
В дъното на лошите отношения между хората са простотията и проклетията.
За съжаление - и двете неизлечими.

Много точно казано. Бих допълнила, че двете неща ходят основно по жените, които имат склонността да обвиняват другата страна за тях. А и каквито са снахите днес, такива и свекърви ще бъдат - вечно на нож и все неоправдани.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Mentha в ср, 15 юли 2009, 23:23
Моята свекърва е хубава, силна и интелигентна жена. Научавам много от нея, приятно ми е да я слушам, когато разказва нещо.
Приема всичко с лекота, знае как да си живее живота, въпреки че е имала и много трудни моменти...
Домът и е отворен винаги за нас... никога не е показвала, че ни се сърди или не одобрява нещо, което правим (а със сигурност има такива неща, аз не съм лесен човек  :blush:), напротив - отнася се с уважение към решенията ни и плановете ни. Не не си бърка - правила го е един единствен път, от което разбрах, че нещото, което изискваше, е важно за нея  :peace:
Харесва ми и в какви отношения е със съпруга си - мисля, че двамата са дали добър пример на синовете си (единият ми е съпруг  :D)

Има и много неща, които не харесвам в нея, но не мога да отрека добрите и качества, а и ми е важно да поддържам добри отношения със семейството - от това всички печелим  :peace: Мисля, че и тя се старае да ги поддържа такива.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: benson10 в чт, 16 юли 2009, 06:40
Дали писах в тази тема или друга, но пак ще я похваля-страхотна майка, дава мило и драго не само за 5-те си деца, но и за техните половинки. Има 19 внука и на вси4ките е любимата баба, а тя оби4а вси4ките деца еднакво.
Знае кога да те посъветва, кога да си замъл4и, кога да те прегърне, супер енерги4на, усмихната и много положителен 4овек. Невероятна жена е!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Sisilia в чт, 16 юли 2009, 07:02
Не съм чела темата, но заглавието отдавна ме "дърпа" да вляза тук и да отдам дължимото на моята свекърва  :flutter:
Никога не съм се надявала, че ще попадна на такива хора! Дават мило и драго за нас, никога не са ни отказали помощ, никога не са се натрапили, никога не съм се почувствала неудобно в това семейство. Страхотно интелигентни хора са и двамата, свекърва ми е злато просто! С майка ми не съм споделяла и говорила толкова. Много още мога да напиша, обичам ги като собствените си родители. Възхитена съм, че има такива хора  :D


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Аглея в чт, 16 юли 2009, 07:03
Аз нищо лошо не мога да кажа за моята свекърва, уважава ме, гледа си ме както майка.
Но друго ми е интересно. Масово се плюят свекърви във форума, но медала има две страни. Дали снахите са толкова идеални, колкото се представят тук? ;-) Все свекървите лоши, проклети и т.н. а снахите мили добри, онеправдани.
Ако питаме свекървите, как ли ще е ?

P.S. Нямам деца, да уточня, преди да ме питат дали ще ставам свекърва, че говоря така :lol:
Не съм чела темата, но заглавието отдавна ме "дърпа" да вляза тук и да отдам дължимото на моята свекърва  :flutter:
Никога не съм се надявала, че ще попадна на такива хора! Дават мило и драго за нас, никога не са ни отказали помощ, никога не са се натрапили, никога не съм се почувствала неудобно в това семейство. Страхотно интелигентни хора са и двамата, свекърва ми е злато просто! С майка ми не съм споделяла и говорила толкова. Много още мога да напиша, обичам ги като собствените си родители. Възхитена съм, че има такива хора  :D

 :peace:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: emo i lili в чт, 16 юли 2009, 08:37
Много добра жена-живее на 500 км от мен! :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: azsa в чт, 16 юли 2009, 09:38
Мога ли да похваля свекър ми с нещо?
Моят свекър е един обикновен човек,
който цял живот е работил в администрацията
на ЖП-то(с това искам да кажа,че финансовите му
възможности са нищожни).Родителите му живеят в
едно село до Плевен.Преди около 3 години почина
дядото (бабата е с износени стави и от около 20 години
е с патерици,което не и пречи да поддържа прекрасна градина)
и свекър ми без да се замисли (със свекървата са разведени,той си
имаше друга другарка)си тръгна от София и отиде там,за да не е
сама майка му.От тяхното село до гарата,където работи са 20км
и той всеки ден става в 4ч. сутринта.
Винаги,когато ни идва на гости ми носи цветя.По изборите дойде
да гласува и ни беше на гости.Беше заделил по 100лв(за мен и детето,
защото миналият месец имахме рожденни дни),като каза,че му е било
много кофти,че не ни е направил подаръци тогава,но не е имло как.
Направо ми се доплака.Да ни е жив и здрав!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: temida в чт, 16 юли 2009, 11:49
Обича децата ми. Това е прекрасно


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: I♥M♥V♥ в чт, 16 юли 2009, 14:12
Днес най - накрая ми изби баланса и и направих забележка, да чука преди да нахлуе  :bad-words:
Резултатът е на лице - вдена. На следващата и приумица да влезе, за нещо си   :crazy: при мен, почука   :bowuu:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в чт, 16 юли 2009, 14:41
azsa ,това наистина е мило. :peace:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: tutti в чт, 16 юли 2009, 14:43
Надалече е :mrgreen:


Титла: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: tsvetelina83 в чт, 16 юли 2009, 16:09
За съжаление , аз няма с какво да се похваля от моята свекърва  :cry: Но поздравявам всички , които имат с какво да се похвалят


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: платана в чт, 16 юли 2009, 17:40
Има много теми във форума относно свекървите, но в повечето от тях се оплаквате от тях. Сигурно има такива които се разбират. Аз съм една от късметлиите в това отношение :peace:. Да е жива и здрава и да си остане винаги такава. :hug:

скромна е, тиха женица, всеправи нещо из къщи, на нищо не е научила сина си, идва да му глади ризите и шие чорапите, от нищо не се интересува, само судоку играе, никъде не ходи, това кино, театър, екскурзия - не са за нея, стои само в къщи. За нищо не можеш да си говориш с нея, но каквото я помолиш прави. От началото се дразнех, че не смее една дума да каже на сина си и да го стегне ама вече заради другите и качества взех да я приемам.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Chandni в чт, 16 юли 2009, 22:55
Първо ще я похваля с това, че е положила усилия да възпита сина си (мъжа ми) да уважава жена си, да я подкрепя, да поделя с нея домакинската работа, да подрежда вещите си.
Работохоличка е, дори смятам, че при нея вече граничи с болестно състояние. Има си бизнес и бачка толкова много - до пълно физическо и психическо изтощение (работата й е изключително отговорна, изисква силна концентрация, без право на грешки). Въпреки че се е устроила завидно добре, продължава да се трепе още и още (което не оправдавам, но явно житейските ни философии и приоритети се разминават в тази насока).


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: hrisizara в пт, 17 юли 2009, 16:03
Тя е единствения дипломат в къщата.Без нейните дипломатични умения семейството щеше да е станало на пух и прах.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: kokonito в сб, 18 юли 2009, 20:28
държа и аz да се zапи6а тук, и да похваля моята "мама" :mrgreen:, ами zаписа се в клуба на пенсионера и сега тръгна по екскурzии,  ...... идва6е  ми 4ак да я раzzелувам като го съоб6ти, по 2, по 3 дни спокоиствие, кои ти го дава :mrgreen:, е тва 4е обикаля с на6ите пари :sick:........


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: stejsimo в сб, 18 юли 2009, 20:43
Скромна жена, винаги когато може гледа децата/тя живее в друг град/, радва им се и ги обича наистина много. В стремежа си да им даде всичко от себе си, често "сгазва лука", ама не и се сърдим.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: valia77 в сб, 18 юли 2009, 21:50
И аз има какво да я похваля-перфектно готви, отлична домакиня е и у тях винаги блести от чистота....


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Кремче Ванилия в сб, 18 юли 2009, 23:50
Веднага я похвалвам - винаги като ходим там на изпроводяк винаги ни дава за вкъщи по някой кекс  :lol: Освен това  понякога пазаруваме заедно - откакто се оказа че харесваме едни и същи неща направо няма конфликти  :35: 


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: ♥ Karamela ♥ в нд, 19 юли 2009, 15:39
За съжаление , аз няма с какво да се похваля от моята свекърва  :cry: Но поздравявам всички , които имат с какво да се похвалят

И аз съм така. Но със сигурност другата снаха има много за какво да се хвали със свекървата, за разлика от мене.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: karil в нд, 19 юли 2009, 19:52
Евала...че не идва у нас! :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в пн, 20 юли 2009, 14:08
Момичета, чета последните страници и се питам: да не съм объркала темата с някоя от многото за подигравки и оплаквания? newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Богиня! в пн, 20 юли 2009, 14:39
Мишленце, вярно е това :)
Аз сега ще се върна на темата и пак ще я похваля моята свеки - днес по мъжа ми пратила био-продукти от градината си - тиквички, праскови, смокини, домати и забележете - салатки и люти чушки само за мен/ мъжо такива неща не слага в уста/. Как да не я обичаш и хвалиш?!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: niama_me в пн, 20 юли 2009, 15:53
Много ни помага, много ни обича, понякога е по-разумна от колкото трябва. Мъжа ми я уважава безкрайно много, и двамата си родители естествено, аз също! Помага ми абсолютно във всеки един момент с каквото и когато може, и както може!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: СтелиЯни в пн, 20 юли 2009, 19:40
мога да я похваля за това, че абсолютно по никакъв начин не ни се бърка в живота - ама наистина по никакъв... ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: bani4ka в вт, 28 юли 2009, 01:04
Мога ли да похваля свекър ми с нещо?
Моят свекър е един обикновен човек,
който цял живот е работил в администрацията
на ЖП-то(с това искам да кажа,че финансовите му
възможности са нищожни).Родителите му живеят в
едно село до Плевен.Преди около 3 години почина
дядото (бабата е с износени стави и от около 20 години
е с патерици,което не и пречи да поддържа прекрасна градина)
и свекър ми без да се замисли (със свекървата са разведени,той си
имаше друга другарка)си тръгна от София и отиде там,за да не е
сама майка му.От тяхното село до гарата,където работи са 20км
и той всеки ден става в 4ч. сутринта.
Винаги,когато ни идва на гости ми носи цветя.По изборите дойде
да гласува и ни беше на гости.Беше заделил по 100лв(за мен и детето,
защото миналият месец имахме рожденни дни),като каза,че му е било
много кофти,че не ни е направил подаръци тогава,но не е имло как.
Направо ми се доплака.Да ни е жив и здрав!
ина мен ми се доплака доката го четях  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Reni80 в вт, 28 юли 2009, 02:06
Като ме види навън не ми се обажда - сигурно да не ме безпокои  :lol:


ох :35: :35: :35: :35:

Да я похваля,през цялата ми бременност беше ОСОБЕНО загрижена за мен и бебчо ;-) ;-) ;-),редовно ме отрупваше с храна,като ходехме на гости :lol: :lol: :lol:,пращаше по мъжа ми разни вкуснотии :crazy:,всеки ден питаше как съм,особено пък последният месец :whistle:,изобщооо...... :mrgreen:.
Иначе...подържаме доста по хладни взаимоотношения :mrgreen:...


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Не тази вечер, Жозефина!!! в вт, 28 юли 2009, 08:48
Току - що моята свекърва ми призна, че винаги и безкрайно много ме е обичала.Аз нея -също.
Доплака ми се, знам, че е искрена.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: дядо хаджия в вт, 28 юли 2009, 22:43
Мога ли да похваля свекър ми с нещо?
Моят свекър е един обикновен човек,
който цял живот е работил в администрацията
на ЖП-то(с това искам да кажа,че финансовите му
възможности са нищожни).Родителите му живеят в
едно село до Плевен.Преди около 3 години почина
дядото (бабата е с износени стави и от около 20 години
е с патерици,което не и пречи да поддържа прекрасна градина)
и свекър ми без да се замисли (със свекървата са разведени,той си
имаше друга другарка)си тръгна от София и отиде там,за да не е
сама майка му.От тяхното село до гарата,където работи са 20км
и той всеки ден става в 4ч. сутринта.
Винаги,когато ни идва на гости ми носи цветя.По изборите дойде
да гласува и ни беше на гости.Беше заделил по 100лв(за мен и детето,
защото миналият месец имахме рожденни дни),като каза,че му е било
много кофти,че не ни е направил подаръци тогава,но не е имло как.
Направо ми се доплака.Да ни е жив и здрав!

Еееее ... една дама да се сети да похвали и свекър бееее. От кога го чакам, още от трета страница.

Е те това е снаха на място, а дано след време синът и на мен да ми доведе такава снаха. Ми така де, сто теми тука за свекървите и нито една за свекърите ... ама то някой дали ни забелязва въобще де.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: malko_mishlence в вт, 28 юли 2009, 22:56
дядо хаджия, обикновено свекърите са пичове, защото не вземат участие в женските войни.
В повечето случаи те не се месят и са разбрани, а и чисто по мъжки се радват на снахите - млада булка е влезнала в къщата - дори да не умее нищо, ще радва окото или поне ще влее малко свежа кръв в къщата.

Аз нямам късмета да имам свекър, но от разкази на очевидци знам, че много се е радвал на младите /девер и етърва, които са женени преди нас/ и си ги е глезил само за това, че са го дарили с първо внуче.  Та, едно наздраве за свекърите от мен, само положителни образи съм срещала.  ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: angelina.bgk в вт, 28 юли 2009, 23:12
И за свекърва си , и за свекър си мога да кажа единствено и само хубави неща! Възпитали са страхотни деца, помагат страшно много за възпитанието на внуците си , изобщо са страхотно семейство и много се обичат.
С майката на Павел имаме повече визулна прилика, отколкото той ,родния и син , с нея. :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: sise_to в ср, 29 юли 2009, 00:26
Чак в любов не се обясняваме, но много се уважаваме. Много е амбициозна и всеотдайна. Голяма съм късметлийка.  :D


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Clioniki в ср, 29 юли 2009, 11:36
И аз да похваля свекърва си. Много си я обичам :hug: Но то как да не се разбираш с човек акто нея, много е сговорчива, пием кафенце  заедно, говорим си на всякакви теми  :hug: Като не ми харесва нещо мога й кажа без да ми се сърди. И най-важното не ни се бърка в семейните работи, не налага мнение. Естествено че споделя такова, но никога не се натрапва. Пу пу да си плюя на късмета  :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Lucie в ср, 29 юли 2009, 12:12
Ми да се поФаля сама newsm78
Повече подаръци и по-малко съвети!
И отношенията ни са прекрасни! :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: zuki в ср, 29 юли 2009, 12:34
Наред с всичките й кусури, въпреки пререканията между нас, чувствам се длъжна да споделя и хубавите неща.
Мога да споделя само с нея някои неща.
Тя се грижи да бъда снабдена с бельо и то не какво да е. Тя купува голяма част от козметиката ми.
Когато бях бременна и й кажех, че ми се яде нещо, тя ми го купуваше, въпреки че нямаше кой знае какви възможности.
Готви някои неща много вкусно.
Вече ми помага в отглеждането на сина ми.
Мога да разчитам на нея винаги, когато може да ми помогне.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Мама Инка в ср, 29 юли 2009, 15:16
И аз бих пожелала на всички като моята свекърва. Много по-близка ми е от майка ми. Преди месец и половина ми се наложи абразио с втората бременност и първо при нея отидох, на нейното рамо плаках и после остана да спи у нас да ме подкрепи след процедурата. Имаме си приказката и се чуваме най-редовно. Гледа ми децата, когато се наложи. Последния път повече от месец, защото ни изгониха от детската градина за лятото. Единственото, което ме дразни е, че понякога търси болести в децата, където ги няма, тъй като е свикнала от мъжа ми - много болнаво дете. Иначе е заставала много пъти на моя страна.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: babche в ср, 29 юли 2009, 15:23
Току - що моята свекърва ми призна, че винаги и безкрайно много ме е обичала.Аз нея -също.
Доплака ми се, знам, че е искрена.
Защо ли не съм изненадана!
Май моята "диагноза", че при отсъствие на двете П-та всичко е наред, ще се окаже вярна.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Не тази вечер, Жозефина!!! в ср, 29 юли 2009, 15:27
Офф топик-какво са двете П-та?
Почес почес. newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Ulia в ср, 29 юли 2009, 15:31
Простотия и Проклетия.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: azsa в ср, 29 юли 2009, 15:44

Еееее ... една дама да се сети да похвали и свекър бееее. От кога го чакам, още от трета страница.

Е те това е снаха на място, а дано след време синът и на мен да ми доведе такава снаха. Ми така де, сто теми тука за свекървите и нито една за свекърите ... ама то някой дали ни забелязва въобще де.
Дядо Хаджия пожелавам ти
твоят син да ти доведе най-добрата
снаха!  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Не тази вечер, Жозефина!!! в ср, 29 юли 2009, 15:46
Аааааа, да, схванах, еми ....аз никога не подходих към нея с проклетия или с простотия, тя-също.
Дядо хаджия-за съжаление, свекър ми не е жив.Починал е години преди аз да се появя във фамилията. :?


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: ♥ Karamela ♥ в чт, 30 юли 2009, 10:31
Дядо Хаджия пожелавам ти
твоят син да ти доведе най-добрата
снаха!  :bouquet:


И аз се нареждам зад тези пожелания.  :bouquet: Сигурна съм, че ще си страхотен свекър. :hug:

За съжаление в тази тема не мога да пиша, колкото и да ми е мъчно. Много съм искала добри отношения със свекърва си, но не се получава. :(

Мога да похваля само баба си, която е прекрасна свекърва и баба, мнтого обичлива и всеотдайна жена със златни ръце!  :chef:  :bouquet: :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в чт, 30 юли 2009, 10:52
ееееееее и аз да похваля - ама свекървата на сестра ми - помага им много и по всякакъв начин. в същото време в момента живее в друг град, но в момента в който малката си счупи ръчичката и нямаше кой да я гледа жената дойде, гледа я , а вечер се чудеше как да е по-незабележима, за да не им се натрапва  :roll: и то при положение,че беше тук по тяхна молба. сега например разбрала,че ще си купуват обзавеждане за спалнята и без никой и дума да каже - извади половината пари и им ги даде /и това не е първи случай/ - уточнявам,че е пенсионерка и не работи.
просто е страхотна. съответно получава и необходимото уважение   :bouquet:  :bouquet:  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: googlish в чт, 30 юли 2009, 15:28
И аз искам да похваля свекърва ми - гледа сина ми от 6 месечен, за да мога аз да се върна работа, тъй като работата ми е такава, че едно дълго отсъствие ще се отрази на квалификацията ми, пере, готви и прави всичко друго, което й възложа през деня докато са с малкия. Винаги ме защитава при спор с мъжа ми....незнам до колко това е искренно, но поне взима моята страна и винаги разбира тезата ми.Не мога да мисля за  по-добра свекърва от тази която имам! В момента почти живеем заедно, заради грижите й за малкия и това по никаква причина не ми пречи и не ме дразни. Ценя я много!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: sisko77 в чт, 30 юли 2009, 15:37
И аз да похваля моята свекърва! Преди не съм си давала сметка колко е важно свекърва ти да е до теб! Някой ще се усмихне подигравателно!!!
Не го оценявах и го приемах за даденост,докато не ми се случиха куп лоши неща в живота-загубих сина си при катастрофа, а сега 7 години след тази трагедия ми откриха рак на гърдата!
Оперираха ме и сега съм на химиотерапия.Понасям я доста тежко-с дни съм напълно неадекватна и безпомощна! А имам три деца,най-малкото от които е на 1годинка и 10 месеца!
Та в този ужасен период от живота ми,човекът който е неотлъчно до мен,децата и съпруга ми е тя -моята свекърва-МАЙКА!
Благодаря ти ,мамо!    :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: kikiriki.1979 в чт, 30 юли 2009, 16:09
Да похваля и аз моята- оказа се,че познава собственика на фирмата, която ни прави ремонт в къщи.Обадила му се и ни издейства отстъпка :D


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: katiado в чт, 30 юли 2009, 17:26
И аз да похваля моята свекърва! Преди не съм си давала сметка колко е важно свекърва ти да е до теб! Някой ще се усмихне подигравателно!!!
Не го оценявах и го приемах за даденост,докато не ми се случиха куп лоши неща в живота-загубих сина си при катастрофа, а сега 7 години след тази трагедия ми откриха рак на гърдата!
Оперираха ме и сега съм на химиотерапия.Понасям я доста тежко-с дни съм напълно неадекватна и безпомощна! А имам три деца,най-малкото от които е на 1годинка и 10 месеца!
Та в този ужасен период от живота ми,човекът който е неотлъчно до мен,децата и съпруга ми е тя -моята свекърва-МАЙКА!
Благодаря ти ,мамо!    :bouquet:
да ти е жива и здрава - радвам се че има и такива и ми става мило като чета.  :bouquet:
признавам си момичета - завиждам ви за свекървите   :bouquet: иска ми се и моята поне мънинко да приличаше на някоя от тх. :(


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: irenaMIHAELA в чт, 30 юли 2009, 19:34
МОЯТА СВЕКЪРВА Е НАЙ-ДОБРИЯ ЧОВЕК , КОЙТО ПОЗНАВАМ ! РАЗКОШНА ЖЕНА - ДОБРА, МИЛА...АБЕ СУПЕР Е !


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: indian в чт, 30 юли 2009, 21:25
Първата ми свеки  :twisted:не е за тази тема,втората е слънце.Много добра,иззключителна жена.За което й блгодаря  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: iliana__ в чт, 30 юли 2009, 23:28
И аз да похваля моята свекърва! Преди не съм си давала сметка колко е важно свекърва ти да е до теб! Някой ще се усмихне подигравателно!!!
Не го оценявах и го приемах за даденост,докато не ми се случиха куп лоши неща в живота-загубих сина си при катастрофа, а сега 7 години след тази трагедия ми откриха рак на гърдата!
Оперираха ме и сега съм на химиотерапия.Понасям я доста тежко-с дни съм напълно неадекватна и безпомощна! А имам три деца,най-малкото от които е на 1годинка и 10 месеца!
Та в този ужасен период от живота ми,човекът който е неотлъчно до мен,децата и съпруга ми е тя -моята свекърва-МАЙКА!
Благодаря ти ,мамо!    :bouquet:
Желая ти да си здрава за да можеш един ден да се отблагодариш на тази прекрасна жена  :hug:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: КИТАНА в пт, 31 юли 2009, 08:37
И аз да похваля моята свекърва! Преди не съм си давала сметка колко е важно свекърва ти да е до теб! Някой ще се усмихне подигравателно!!!
Не го оценявах и го приемах за даденост,докато не ми се случиха куп лоши неща в живота-загубих сина си при катастрофа, а сега 7 години след тази трагедия ми откриха рак на гърдата!
Оперираха ме и сега съм на химиотерапия.Понасям я доста тежко-с дни съм напълно неадекватна и безпомощна! А имам три деца,най-малкото от които е на 1годинка и 10 месеца!
Та в този ужасен период от живота ми,човекът който е неотлъчно до мен,децата и съпруга ми е тя -моята свекърва-МАЙКА!
Благодаря ти ,мамо!    :bouquet:
Пожелавам ти от сърце да се справиш бързо с болестта!  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Stеfa в пт, 31 юли 2009, 22:03
Едно хубаво нещо е направила за мен-родила е мъжа ми!За което благодаря!Но повече не мога да коментирам-темата е такава :)!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: dalka в пт, 31 юли 2009, 22:58
Едно хубаво нещо е направила за мен-родила е мъжа ми!За което благодаря!Но повече не мога да коментирам-темата е такава :)!

Супер изказване. Само за това си струва да не казваме нищо лошо за тях. Или поне не по грозния начин, по който се прави в другата тема. Все пак тя е родила тези прекрасни мъже до нас.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Stеfa в сб, 01 авг 2009, 23:34
Има много свестни свекърви/тъщи.
Всичко е въпрос до човек,а не до название.
Въпросът е сложен и затова няма един отговор.Към всяко сърце си има път.А пътят към сърцето на снахата е -уважение и майката на мъжа да не се намесва в семейството на синчето :)!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: polito_87 в чт, 06 авг 2009, 15:57
И аз да се включа по темата.

Ще гледам да съм кратка, защото ако тръгна да я хваля за това колко много неща е направила за мен, няма да ми стигне нито мястото, нито времето.

Свекърва ми е един прекрасен човек и не мога да я опиша само с думи. Откакто живеем със съпруга ми заедно, тя не е спряла да ми помага нито за миг. Никога не се е месила в нашите взаимоотношения, много коректен човек е.

Та аз се чувам по-често с нея отколкото с родната ми майка (която обичам страшно много). Тя заслужава да бъде наричана "Мамо". Чувствам я като такава и се радвам, че имам такъв човек до себе си   :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Chili в чт, 06 авг 2009, 16:59
Ааа ей по тая тема не мога да не се изкажа :bowuu: То едно място ще има да с епохвали човек и аз да пропусна,тц :bowuu:

Мойто свеки е цветИ :mrgreen: Много е готина. Е понакога  малко досадна, ама то неможе да е иеално всичко. Много ми помага, винаги е на разположение. Случих на свекърва, и сина и никак не е за изхвърляне :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: autumnsphere в чт, 13 авг 2009, 10:12
Много е тактична, никога не се натрапва, грижи се за детето, когато я помоля, като се скараме с мъжа ми, е на моя страна, веднъж като бях болна, ми излъска цялата къща. Нямам от какво да се оплача. :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Пумукъл в чт, 13 авг 2009, 11:30
Носи вкусни домати от село  :mrgreen:

Носи и яйца от кокошките, прасешко месо, ярешко и др. подобни (не всичко, което носи ни е необходимо  :lol: ) Щедра е.
Купува дрешки и играчки за детето, винаги отбелязва празниците ни...
Макар и вдовица е добре, че е не се е запуснала и си гледа живота, залюби се отново и си живеят заедно далечко на село ( но не достатъчно, за да идва рядко  :35: )
Ходи често на лекар и си следи здравето.
Винаги се обажда да предупреди, че след малко ще дойде  ;-)
Не ми се меси в гледането на детето  :peace:
Като цяло е възпитана, тактична, не говори директно, а с намеци. Много обича да споделя главно с мен, но щади сина си и дъщеря си. Организирана е и работлива, честна...Умира да й възлагам задачи, особено свързани с внука, така се чувства съпричастна с живота ни


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: sisko77 в чт, 13 авг 2009, 12:06
Носи вкусни домати от село  :mrgreen:

Носи и яйца от кокошките, прасешко месо, ярешко и др. подобни (не всичко, което носи ни е необходимо  :lol: ) Щедра е.
Купува дрешки и играчки за детето, винаги отбелязва празниците ни...
Макар и вдовица е добре, че е не се е запуснала и си гледа живота, залюби се отново и си живеят заедно далечко на село ( но не достатъчно, за да идва рядко  :35: )
Ходи често на лекар и си следи здравето.
Винаги се обажда да предупреди, че след малко ще дойде  ;-)
Не ми се меси в гледането на детето  :peace:
Като цяло е възпитана, тактична, не говори директно, а с намеци. Много обича да споделя главно с мен, но щади сина си и дъщеря си. Организирана е и работлива, честна...Умира да й възлагам задачи, особено свързани с внука, така се чувства съпричастна с живота ниЕ те това е свекървата мечта! Блазе ти! [smilie=smile3521.gif]


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Пумукъл в чт, 13 авг 2009, 12:12
Да бе, няма за какво да й теглиш една майна  ;-) :mrgreen: То това свекърва ли е  :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: tansi в чт, 13 авг 2009, 15:23
И аз ще се похваля.
1.Отлична домакиня,готви хубаво и е чиста.
2.Гледа сина ни.
3.Винаги когато съм болна (дори и от хрема) ме глези като бебе.
Например нали съм родила със секцио и аз вече съм болна 1 месец чак закуската ми сервира и отсервира ,леглото ми оправя,бебето ми къпе,прането пере и абсолютно нищо не ми даваше да правя да ми зарастнела раната.Но цял месец и аз почнах да пълнея защото само кърмех бебчо,гушках го ядях и спах :oops:.Сложих край на тези глезоти. :stop:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: didkapitka в чт, 13 авг 2009, 15:42
Моята свекърва е изключително умен, интелигентен и тактичен човек. Независима е.
Зависимостта е основа за неразбирателства.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: offioly в чт, 13 авг 2009, 17:10
Готви много хубаво (това като гледам повечето го имат);
Приготвя зимнина :)
.....
Живее в чужбина :)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Пумукъл в чт, 13 авг 2009, 17:34
Е това последното е безценно качество  :peace:  :35: Само това й липсва на мойта, за да е съвършена. :35:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: ilianka/ILIANAD / в чт, 13 авг 2009, 18:31
За съжаление :( единственото хубаво нещо,което мога да кажа за нея е,че прави страхотни кюфтета....


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: *Краси* в чт, 13 авг 2009, 20:21
И моята е печена,родила е и е отгледала мъжа ми сама от 13 годишен.Научила го е на труд и отговорност,ама не е никак галантен и определено не помага много в домакинската работа.
Иначе се виждаме рядко 1-2 пъти в месеца,но е мила,винаги защитава мен,а не сина си,изключително подредена(за разлика от мен).Винаги с повод и без повод ми носи подаръчета,на детето също.За сега мога да кажа че съм доволна,лафим си на кафенце и сме на един акъл :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Aneliya в чт, 13 авг 2009, 20:25
Леле! Първите години ме мразеше леля Радка. На сватбата беше само на подписването, след това изчезна в дън-земя. Когато Миро й каза за децата тя пощуря и вдигна едни скандали ...  :ooooh: Но-о-о ... Поговорих си с нея на 4 очи и ... на следващия ден ме покани на гости.  :lol:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Deq в пт, 14 авг 2009, 22:40
За кой ли път вече отговарям в подобна тема- случила съм на свекърва! Гледа ми децата с любов, много по-голяма от собствените си деца едно време. Когато готви чушки, готви сърми за мен. Запиваме се двете до изгрев слънце понякога- разговори за секцио, гаджета, баири и пране, море.

Нещото, което ми прави впечатление- не мрънка на родния си син (мъжа ми) колко разхвърляна патка съм, чудя се до къде мога да стигна... У тях (у нас), все едно съм на хотел...и тя е така вкъщи. Обичам тази идилия вече 8 години.
Дано не изтрещи някой....няма да съм аз....

Син да имаш?Ако имаш да взимаш пример и избирай една от двете в профила ми  :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Mamagemelar в сб, 15 авг 2009, 04:02
Изчетох цялата тема, но като моята свекърва не видях изтипосана  :lol:
Първо-да уточня,че и ние сме имали конфликти,но всичко бързо се е разминавала без скубене на коси и нерви-само и благодарение на нея-винаги прави първата крачка!
Второ-ясно е,че ще я похваля за сина й- защо инъче ще съм с него почти 11години  :lol:
Трето- никога ,ама никога за това време от почти 11 години ,не съм си купувала бельо!-тя ми подарява повече от редовно-все моят размер, все най-удобното и подходящо за мен,понякога кежуъл,понякога ултра секси-никога не пропуска щом купи за себе си,да купи и за мен!
Четвърто-когато прави подарък  на сина си-има и за мен!-без значение от повода.Но ако прави подарък на мен-не винаги има за него :hahaha:
Пето-малко е гледала сина си-/по комунистическо ...ясли,градини,интернати..../, но сега е винаги на разположение за моите деца!-жалко ,че аз не й гласувам достатъчно доверие   :oops:
Шесто- неизброими пъти ни е спасявала в трудни моменти- без да сме искали помощ,отвътре й идва ,знае кога имаме нужда  :bowuu:
......
може би още много мога да пиша ...просто вече в тоя час вече не ми идват ....  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: green_dawn в сб, 15 авг 2009, 12:19
Няма как да не вкарам и моето свеки тук  8)
Изключително деликатна жена: след раждането 2 седмици не ми даде никаква домакинска работа да бутна, гледах си само бебето. Винаги ме е подкрепяла в решенията ми относно гледането на Марти.
Все ми е в главата как след един рев дето му теглих, че педиатърката искаше да кърмя под режим и да давам вода на Марти, а аз не исках, тя изнамери някакви списания, които подкрепят кърменето на поискване  и недаването на вода, само и само аз да се почувствам по-добре.
По подразбиране ни помага и финансово според възможностите си.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: mam4e89 в сб, 15 авг 2009, 12:35
Моята свекърва е Безценна
Интелигентна и много тактична жена.
Помага ни с каквото може. Не мога да я накарам да дойде в къщи за да изпием по едно кафе, казва че не иска да се натрапва.
Обича внучка си страшно много, животът си дава за нея. Поела е изцяло разходите по бебчо /мляко, памперси, пюрета, дрехи, играчки...../.
Стига съм я хвалила, че току виж се обърнали нещата.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: FEN в сб, 15 авг 2009, 13:02
Едно хубаво нещо е направила за мен-родила е мъжа ми!За което благодаря!Но повече не мога да коментирам-темата е такава :)!
:peace:Същото важи и за мен ,а много би ми се искало да напиша нещо хубаво ,но уви  newsm78


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: geri143495 в сб, 15 авг 2009, 13:17
Е как да не я похваля свекито като работи 6 дни в седмицата и на седмия иска да види внучето си :lol:Съобразява се с основните неща за които я помоля относно гледането му когато е при нея.Гледам да не я товаря,но когато искаме да излезнем винаги е насреща-живее на 200м. от нас.даже ми става съвестно,че когато се приберем тръгва да си ходи независимо от късния час,но аз продължавам да настоявам да остане-апартамента ни е 100 кв.м.Когато дребния беше бебе идваше винаги когато беше нужно независимо,че работи до19ч.Не че и двете сме идеални и не сме се скарвали,но гледам да отминава,защото работата ми ме сблъсква всеки божи ден с човешки трагедии и съм осъзнала,че не бива да изпадаме в дребни житейски битовизми.

Желая здраве и разбирателство на всички  :bouquet:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Рися в нд, 16 авг 2009, 20:50
Лошо за моята трудно мога да кажа, може би единствено, че понякога прекалява с израза на любов към сина ми... ама ако това е кусур - здраве му кажи! И зимнина прави, и детето - когато се налага, гледа, и мен не ме е обиждала или нещо подобно. Да ми е жива и здрава!


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: buba_85 в пн, 24 авг 2009, 21:19
Аз да похваля моята свекърва в това,че помага с гледането на детето.Когато се наложи да й я оставим не е имало проблем.
Имаме спречквани,кой ли няма :)
Моята свекърва казва следното "Ако някой ти каже че снаха и свекърва се обичат и погаждат,не му вярвай".
На всеки се случва да се спречка със свекърва си,все пак сме жени,две жени с различно мнение по един въпрос няма как да не сдърпат.


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: vivi75 в пн, 24 авг 2009, 21:38
Да я похваля,че днес замина на море та ни остави на спокойствие за 1 седмица :mrgreen:


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: Ioana в пн, 24 авг 2009, 22:16
Няма как да не я похваля-иска развод жената ;-)


Титла: Re: Похвалете свекърва си!
Публикувано от: veni-vidi в пн, 24 авг 2009, 22:46
Как да не я похваля  :ooooh: Двадесет години вече се прави на ухапана.Появява се на 2-3 години веднъж. Като прочете за внуците си в някой вестник се обажда да пита вярно ли е./спортисти са /.Говори с мене ,избягва сина си.Косата и е синя и пее в градското трио - стари градски песни.Обзалагам се ,че ако види някой от внуците си няма да ги познае ако не и се обадят.Не сме се карали никога .Още да я хваля ли ?


1