BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: kalaza в пт, 02 сеп 2005, 10:48Титла: Ходи ли се на мамолог по време на бременност?
Публикувано от: kalaza в пт, 02 сеп 2005, 10:48
Мамчета, искам да питам следното нещо:
Преди почти 2 години ми оперираха фиброаденом на гърдата(и на двете). Ходя си на профилактичните прегледи, но се чудя дали е уместно сега да отида, при наличието на всички промени, които настъпват в гърдите по време на бременността. Гинекологът ми каза, че по-добре да отида към края на бременността, но все пак  бих скала да чуя и вашето мнение, особено ако имате подобен опит. Благодаря ви предварително!


Титла: Re: Ходи ли се на мамолог по време на бременност?
Публикувано от: nadiaeuro в пт, 02 сеп 2005, 11:20
На мен също преди 5 г. ми правиха такава операция. Преди 6 месеца ме гледаха с ехограф  и ми казаха , че съм от средно дефектните - имала съм някакви малки кистички около зърната и да се наблюдавам. Сега откакто съм бременна имам много силни болки и в двете гърди, понякога са прорязващи. Напипвам се и усещам някакви топченца и честно казано малко се притеснявам и мисля да отида след две седмици. Не мисля , че е опасно, защото те гледат с ехограф. Ако ти правят снимка - не знам. Но четох , че на една мама като са й правили снимка на зъб са й покрили корема със специална престилка.
Аз ще отида все пак и ще ти пиша.


Титла: Re: Ходи ли се на мамолог по време на бременност?
Публикувано от: kalaza в пт, 02 сеп 2005, 12:03
Не мисля , че е опасно, защото те гледат с ехограф.
Не става въпрос за опасно, защото рентген няма да дам да ми правят, така или иначе...Въпросът е дали сега му е времето. Дали ще се види има ли нещо нередно, при наличието на "редните" промени?


Титла: Re: Ходи ли се на мамолог по време на бременност?
Публикувано от: nadiaeuro в пт, 02 сеп 2005, 13:23
Извинявай, не те разбрах! Не знам честно казано, аз ще ходя и после ще ти пиша. Успех!


1