BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: alana miles в сб, 10 сеп 2005, 00:05Титла: Въпрос за изпражненията
Публикувано от: alana miles в сб, 10 сеп 2005, 00:05
Каква е нормалната консистенция на акото на кърмено бебе? Моето бебе в началото акаше на всяко хранене и беше по9гъсто. От около месец ака веднъж на два дни голямо количество течни изпражнения, без да са зелени или гадно миришещи. В началото го свързвах с храните, които консумирам аз, но вече продължава много дълго и се чудя дали е нормално.


Титла: Re: Въпрос за изпражненията
Публикувано от: bib.bib в сб, 10 сеп 2005, 00:30
Почти през цялото време докато кърмех малката, тя акаше слузесто. Изследвахме микробиология, пи Смекта, накрая и докторите вдигнаха ръце и казаха, че щом всичко друго е наред, да не се притеснявам. Нещата се оправиха чак когато започна да приема по-сериозни количества твърда храна, някъде чак към осмия месец.
Нe се притеснявай, щом всичко останало е наред. В червата има жлези, които по някакъв начин са свързани със слюнните в устата. Щом потекат лигичките от зъбоникненето, се случвали понякога тези истории с изпражненията. Това беше единственото смислено обяснение, което получих от лекар, само дето го предавам доста профански.


Титла: Re: Въпрос за изпражненията
Публикувано от: Jade в сб, 10 сеп 2005, 00:54
И ние бяхме с редки изпражнения допреди 2 седмици. Даже бях пущала тук тема за памперсите, защото в чудо се виждах - на всяко акане беше омазана до ушите :sick:. Оказа се, че никоя марка не може да го задържи :(
Сега обаче започнах да и давам по-големи количества твърда храна, а и въведох второ такова хранене и нещата се нормализираха. Дори си докарахме запек с един банан :ooooh: - от едната крайност, че на другата, ама аз съм си виновна :oops:


Титла: Re: Въпрос за изпражненията
Публикувано от: viv4o в сб, 10 сеп 2005, 23:26
И при нас след захранването вършим голямата работа през 3-4 дни. Докато беше на кърма акитата бяха кашави, но по-воднисто кашави. Доколкото знам за кърмени бебета е нормално и не се счита за разстройство.


1