BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Sunnily* в сб, 24 сеп 2005, 00:40Титла: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: Sunnily* в сб, 24 сеп 2005, 00:40
Мили кърмещи мами, аз имам проблем малко обратен на повечето проблеми разгеждани тук или поне на тези които аз изчетох, затова реших да попитам.

Ние сме изцяло на кърма от десетия ден на бебото (преди това в б-цата ни даваха шише и ние по навик продължихме още няколко дни така и в къщи), досега общо взето нещата вървяха гладко, но напоследък когато бебо суче от лявата ми гърда и започва да се сърди и гърчи - извива се на дъга пищи и пуска гърдата сърдит, изревава се малко, след което отново я търси и лакомо захапва - това се повтаря през минута и по малко даже почти през цялото кърмене, което става доста изнервящо и тормозещо и за мен и за бебко. В началото помислих, че нямам достатъчно кърма и затова се сърди така, но същевременно през носа му излиза мляко а и като се дърпа устичката му е пълна, а понякога от гърдата продължава да тече дори когато бебо се е отдръпнал. Помислих да изцеждам малко в началото, но това сигурно ще увеличи още повече притока на кърма, но ако не отцеда пък бебо се дави в мляко :blush: - не че не съм горда от това количество на производството ама все пак на моменти от дърпането :whistle: на ластик ми заприлича зърното :ooooh:

А иначе искам да кърмя и го правя с голямо удоволствие и гордост, още повече че с баткото навремето нещо се провалих.

Благодаря на всеки, който има идея за справяне с това малко обратно положение.


Титла: Re: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: emem в сб, 24 сеп 2005, 01:01
Повечето от нас са минали през този проблем; сигурна съм, че ще получиш добри съвети от другите, но с две думи: когато бебето се дръпне от гърдата, оставяш малко да изтече в чашка и като намалее струята, пак даваш. 


Титла: Re: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: Jade в сб, 24 сеп 2005, 01:03
По принцип в такива случаи е препоръчително да се изцежда преди кърменето гърдата по малко, така че да се намали силния поток на млякото.
Ако предлагаш първо дясната гърда и след като изсуче нея го прехвърлиш на лявата, която предварително си изцедила (по горния начин) потокът на млякото няма да е толкова силен и веротно ще спре да се дави. В същото време гърдата няма да получава голяма стимулация за да произвежда повече кърма.
Опитай така няколко пъти и ще видиш дали това е твоят начин.

Друг вариант за който се сещам е да слагаш бебето първо на дясната гърда и когато усетиш рефлекса на потичане да оствиш млякото от лявата да изтече в някакъв съд, хавлия или памперс.Титла: Re: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: Sunnily* в сб, 24 сеп 2005, 13:30
Мерси ви момичета newsm20, ще опитвам пък да видим, а и очаквам скоро да се нормализира притока - дано не удавя бебо дотогава :lol: Между другото той цока цока и после явно започва да приижда повече кърма и става каквото става, така че идеята да се дръпна замалко да поизтека в чашка е може би много добра за нашия случай - уж е лесно да ми хрумне ама  newsm78 с тоз изветрял мозък от недоспиването.................... :oops: все го притисках към мен да не ми дърпа зърното, а той милия :yahoo_49:


Титла: Re: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: 3ори в сб, 24 сеп 2005, 14:21
Аз имах същият проблем - дясната ми гърда течеше като фонтан и бебка изразяваше бурни протести. Реших проблема в голяма степен по този начин :
                                                                                 
....когато усетиш рефлекса на потичане да оствиш млякото от лявата да изтече в някакъв съд, хавлия или памперс....като в моят случай оставях млякото от въпросната дясна гърда да си шурти на воля в хавлия или чашка и после продължавахме без проблем.
Титла: Re: Едната ми гърда пуска много и бебо се дави
Публикувано от: The purple queen в сб, 24 сеп 2005, 17:59
На мен и двете ми гърди текат като фонтан :crazy: София почти всеки път се дави като суче и аз все си викам, че е заради това, че суче лакомо.
Като се задави я изправям малко да почине, а през това време и двете гърди текат ли, текат...млякото хвърчи в всички посоки. :lol: Голяма веселба, дрехите си ги сменям незнам колко пъти на ден.
Май ще взема и аз да се поизцеждам преди да я храня. А как мразя да се цедяяяя. И как няма да мразя като бебка ми е най-добрата помпичка. :2yes2: Иначе слагам под течащата гърда няколко пласта лигнин да попива. Доста добра работа ми върши той, когато успея навреме да го сложа. ;-)


1