BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Тарталета в пн, 03 окт 2005, 16:46Титла: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: Тарталета в пн, 03 окт 2005, 16:46
От сутринта нещо ме боли десния бъбрек. Първо си мислех, че е кръста, но започнах често да ходя до тоалетната. Постепенно болката се засили и вече ме боли чак хълбока.
Макар и малко, все още кърмя дъщеря си. Въпроса ми е какво мога да пия за тези пусти бъбреци. Едно време изхвърлях песъчинки и винаги бях на антибиотик. Има ли някакви билки, които не пречат на кърменето? Мога ли да слагам на мястото топло или студено? Изобщо ще съм благодарна на всички, които знаят и споделят нещо по въпроса.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: кикилота в пн, 03 окт 2005, 18:47
Желателно е да те прегледа лекар за да установи от какво точно е болката.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: Café del Mar в пн, 03 окт 2005, 18:49
Аз редовно си получавам такива пристъпи и все ме е страх да не минат в криза...не знам до колко е безвредно, но аз пия билков чай на професор ламбрев-пише на кутийката "за бъбречни страдания", с две три пийвания усещам облекчение, но при теб не знам дали е безвредно. Иначе чаят помага, аз винаги си имам в хладилника за все случай. Хапчета за тази цел не ми помагат, затова с билки. Пречистването става веднага.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: *Emia* в пн, 03 окт 2005, 19:46
Много сложен въпрос.На първо време доста течности,за да изкараш песъчинките,ако имаш такива.После при лекар.Само лекар може да изпише нещо,съвместимо с кърменето.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: bebiradi в пн, 03 окт 2005, 21:34
Ако е криза, трудно ще се оправиш без лекар.
При мен топлото е помагало. В аптеките се продават едни такива грейки, които се пълнят с гореща вода. Мен направо са ме спасявали.
Но за медикаменти не бива, ако кърмиш.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: Svetl@na в пн, 03 окт 2005, 21:39
Отиди задължително да се прегледаш и да тестваш урина. Може да е и бактериална инфекция.


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: bachy в вт, 04 окт 2005, 10:05
Ако си сигурна,че е криза желателно е да посетиш лекар.Аз имам редовно кризи, но лекарствата не ми помагат много.Мисля,че докато кърмиш не трябва да пиеш лекарства.Ето 1 рецепта,която на мен много ми помага.
70 лешника-счукани се варят с черупката в 2л вода.Врят докато остане 1.8л(т.е да изврат 200мл).Прецежда се и се пие сутрин,обед и вечер по 1 каф.чашка на гладно.
Аз лично пия повече.Опитай, не може да ти навреди


Титла: Re: Бъбречна криза??!!
Публикувано от: Aннa в вт, 04 окт 2005, 10:55
На мен много ми помагат свещички Profenid. Преди две години изкарах много тежка кри за и оттогава лекаря ми каза задължително да пия по 2,5л. течности на ден . Ако ме заболи много силно слагам свещички. Стискам палци да ти мине


1