BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: emm в пн, 03 окт 2005, 23:06Титла: Проблем с крачетата?
Публикувано от: emm в пн, 03 окт 2005, 23:06
Здравейте! Като че ли имаме проблем с крачетата! До скоро си мислех,че с времето нещата ще се оправят, но скоро Мишо навърши 3 годинки и започнах да се безпокоя. Крачетата му до коленете са прави, а на долу са леко изкривени навън. Ще го водя скоро на ортопед, но ако някой има информация за това ще съм му благодарна да я сподели! Не знам има ли връзка, но Мишо спи най-вече по корем (прочетох във форума нещо по въпроса, но то е за завъртяни навътре ходила).


Титла: Re: Проблем с крачетата?
Публикувано от: KokonaBonbona в пн, 03 окт 2005, 23:12
Става въпрос за изкривяване от тип Х ,или К(зависи едното краче ли е така или и двете).Знам,че се препоръчва специално за тип Х каране на велосипед,но заведи детенце задължително на лекар.И не се притеснявай лечението ще е 100 % успешно.аз имам позната,на която краката и са били тип О като малка (а майка и -рехабилитатор по професия и водила на балет и са правили специални упражненя).Рахита има връзка с изкривяването на крачетата.


Титла: Re: Проблем с крачетата?
Публикувано от: Sunny bunny в вт, 04 окт 2005, 13:35
Ти си заведи най-добре детето на доктор. Но да ти кажа, че тук из форумите бях чела, че до известна възраст / май 2 - 3 годинки беше / някои деца имали извити крачета във формата на "О", а после преминавали във форма "Х", което се оправяло към 5 годинки. Било нормално.
Опитай да пуснеш търсачката, може и да намериш темата, за да прочетеш по-подробно.


1