BG-Mamma

Пазаруване => На пазар => Темата е започната от: belinda в пт, 30 юли 2004, 13:26Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: belinda в пт, 30 юли 2004, 13:26
Привет на всички!Аз, както става ясно, противно на докторските прогнози от онзи ден, още не съм родила :lol: Но съм в бойна готовност :D И понеже си стягах багажчето за родилно, изникна следния въпрос:
Когато си купих така препоръчваната помпа "Авент" изобщо не я пробвах какъв вакуум прави, а и нямам представа какъв трябва да бъде, за да цеди добре млякото :? Сега, като й идва времето за употреба, я разглобих, стерилизирах и пак сглобих, всичко по упътването, уж.И понеже съм любопитна, опитах я на гърдата си, ей така, просто да видя какво е усещането- дали не е неприятно...Очаквах силно засмукване/ като си спомня на една приятелка помпата, тип - спринцовка, как направо и деформираше гърдата, все едно я дои/, но нищо подобно не се случи, дърпа едвам-едвам...Малко съм объркана, не знам дали не съм я повредила нещо при изваряването, макар че спазвах стриктно указанията/ макс. 10мин./.За сглабянето също съм сигурна, че е както трябва...
Кажете вашите помпи как дърпат, та ако моята се е повредила, да взема мерки навреме.Най-малко ми трябва в родилния дом помпа за 80 лв., която да не върши работа!!!


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: sladka hapka в пт, 30 юли 2004, 13:34
Понякога и моята отказва да прави вакуум. Забелязала съм, че няма проблеми, ако е още мокра. Друг "трик", който използвам, е да развия шишето и докато помпата е на гърдата,и натискам дръжката, да прикрепям с пръст вентилчето нагоре, за да стои затворен отвора - това много помага. След като потече първата струя, после няма проблеми. Не се бой за стерилизирането - в упътването към помпата пише, че може да се стерилизира 10 мин. Ако продължава да ти прави проблеми, не се колебай да я върнеш в магазина. Това чудо все пак има гаранция.


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: Biby в пт, 30 юли 2004, 13:44
Аз мойта за една бройка да я изхвърля :evil:  В родилното докато течеше коластрата я пробвам - и нищо, дори копка. А на ръка цедях доста. Викам си тая помпа не прави вакум и не работи. :shock:  А всъщност се оказа, че тя си е наред, ама трябвало първо да изцеждам на ръка няколко дни да се отпушат каналите и да може да тече млякото добре. Та сега си я ползвам без проблеми :lol:


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: MardiGras в пт, 30 юли 2004, 13:55
Сигурна съм, че ще се разработи помпата. Моята понякога не прави вакуум и забелязах, че просто трябва да бутна добре винтилчето което е отдолу, така че да прилепне добре. Тогава вакуумуът става добре. Имай предвид, че от начало докато се разработят млекоцентралите е малко трудно, но после всичко си иджа на мястото. Успех и стискам палци!!! :D


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: milinka в пт, 30 юли 2004, 14:29
Не се притеснявай - помпата си работи съвсем добре - просто разликата във вакуума, който прави спринцовката, и този на Авент, е огромна (при А. засмукването е доста по-слабо, но 100 пъти по-ефективно). Повярвай ми - покупката ти си заслужава парите до стотинка. Помпата на Авент щади зърната и е много по-удобна! Благодарение на нея дъщеря ми успя да засуче (след 17 дни мъки!!!!) - помпата изтегля зърната (какъвто се оказа моят проблем) и те облекчава от тоновете кърма, които ти правят гърдите на камък.


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: nad_tab в пт, 30 юли 2004, 14:48
Да не си сбъркала, като мен, да сложиш бялото винтилче обратно... то се слага от долната страна на часта с фунията, откъм шишето. Аз като последен глупак сложих винтила от горната страна и се чудех защо не работи :shock:  :shock:  :shock:


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: kiki29 в пт, 30 юли 2004, 15:43
Цитат на: nad_tab
Да не си сбъркала, като мен, да сложиш бялото винтилче обратно... то се слага от долната страна на часта с фунията, откъм шишето. Аз като последен глупак сложих винтила от горната страна и се чудех защо не работи :shock:  :shock:  :shock:


 :lol:  :lol:  :lol:
И аз бях направила същото в болницата и направо плачех, защото бях много зле с гърдите, но добре, че прегледах пак упътването и оправих работата...

И още нещо: Като сложиш хубаво да прилепне на гърдата трябва да помпаш няколко пъти за да засмуче и тя си тръгва. Както са ти казали момичетата, доста е трудно докато се отпушат каналите и кърмата тръгне, но след това с помпата всичко се оправя. На мен ми биха една инжекция окситоцин и кърмата си тръгна, та спокойно можех с помпата да изцеждам. Няколко пъти преди това цедих на ръка и се измъчих...
Успех :D И да знаеш, че помпата има гаранция все пак...


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: Joy в пт, 30 юли 2004, 17:23
Eeeh, върнахте ме години назад! Като си спомня каква мъка ми беше това изцеждане :cry:  На ръка!!! Гърдите ми бяха станали сини. Мъка!!!
Сега тук никой не ме е карал да изцеждам и грам кърма. Не съм имала проблем с гърдите- запушени канали или друго. А и колкото майки познавам тук никоя не е изцеждала. Помпите ги използват само ако искат да тръгнат на работа и да оставят кърма на бебетата.
Не знам дали тая мъка с това цедене е необходима? Има майки, които са специалистки в тая област- нека те да кажат. Но аз за себе си мога само да допълня, че това ме отказа от кърменето първия път.Сега е толкова по-лесно!!! Явно произвеждам :D  толкова мляко, колкото е необходимо на фъстъчето ми.
 Та мисълта ми е: поразпитайте, помислете преди да започнете да се тормозите с тия помпи.
Знам, че в Бг изцеждането е задължително едва ли не, но нека и други майки от чужбина се включат с мнение и ако при тях е било като при мен, майчетата от Бг просто могат ако искат смело да отхвърлят тази неприятна грижа и да си кърмят с кеф бебчетата.
 Стана много объркано май! Надявам се, че сте ми разбрали мисълта :) .


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: belinda в пт, 30 юли 2004, 17:37
Благодаря на всички мами за отговорите!Явно ще разбера доколко ми работи помпата чак когато наистина я ползвам, сега мога само да предполагам, защото тъй или иначе кърма нямам :lol: Но се надявам скоро да стане ясно :D


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: Collibri в пт, 30 юли 2004, 18:15
аз също се стягам вече за раждане... И днес си стерилизирах помпата на Авент и я пробвах.
В началото ми се стори че нищо не прави, после малко я размърдах и така ми засмука зърното.... направо видимо си се движеше нагоре, надолу, та дори ми изцеди 1 капка коластра.... :))- аз още нямам ни коластра ни кърма... :)). Така че си мисля че ще се справя с това чудо на техниката и съм обнадеждена! :))


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: MardiGras в пт, 30 юли 2004, 18:54
Joy, аз също се чудех дали е необходимо да се изцеждам докато гърдите ми не се препълниха с кърма до такава степен, че станаха като дини и бебчо по никакъв начин не можеше да засмуче. Това се случи някъде на 4-5ти ден след раждането. Положението беше наистина доста зле. Знам само, че ако имах помпата на Авент в болницата и бях започнала да се изцеждам от началото това нямаше да се случи. На ръка никога нямаше да мога да изцедя гърдите си така както успях с помпата. Освен това доколкото знам в началото е необходимо изцеждането, за да се стимулира лактацията. С две думи, не е най-приятното усещане, но е необходимо.[/quote]


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: kiki29 в сб, 31 юли 2004, 00:21
И при мен беше като при MardiGras и съм благодарна, че имах помпата, иначе можеше и до мастит да стигна, защото и температура вдигнах като ми дойде кърмата.
Joy, явно си забравила, че в началото кърмата не идва регулирана според нуждите на бебчо, а това става едва няколко дни по-късно, когато детето си изгради начина на сучене. По книгите се говори даже за "млечна фурия". Може би не е така само при майките с недостатъчно кърма.


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: Collibri в сб, 31 юли 2004, 10:01
А в болницата , ако изцеждаме кърмата и искаме да я даваме на бебето от шише /за да не го хранят с изкуствена/ как стерилизираме помпата и шишетата?!? Нали нямаме условия там?


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: belinda в сб, 31 юли 2004, 10:40
Можеш да си купиш течност или хапчета за студено стерилизиране.Но аз лично си мисля, че след кате вече съм стерилизирала помпата и ще я ползвам само аз и моето бебе, все ще изкараме ден-два само с измиване с гореща вода и сапун.Или греша?Ако не е редно да ползвам само измита помпа за такова малко бебе, сега е моментът да ми кажете :lol: да тичкам до магазина за хапчетата :lol:


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: Ерин Брокович в сб, 31 юли 2004, 10:51
Не знам аз ли съм скарана с техниката, какво ли? Купих си помпата по съвет на познати, че била много необходима! Отначало си мислех, че не я сглобявам правилно, но не - всичко правя както трябва. После да не е дефектна нещо - не, добре си е помпата. После - хайде да се отпушат хубаво каналите. Но не изстисква и това е. Или да го кажа така - на ръка се изстисквам около 4-5 пъти по-бързо, отколкото с помпата. Защо тогава да мия, изварявам, сглобявам и тн.т. Аз ще кажа нещо различно от всички мнения по-горе - Не си купувайте помпа докато сте бременни, не се знае ще я ползвате ли, дали ще ви пасне. Ето моята Авент си стои като паметник, продавам я, ако някой иска да я купи - нова е. Не съм за 80 лв, но си мисля, че можех да купя много по-полезни неща за малката мишка с тези пари.


Титла: Към мамите с помпи "Авент"
Публикувано от: malina_m в сб, 31 юли 2004, 12:31
Цитат на: Collibri
А в болницата , ако изцеждаме кърмата и искаме да я даваме на бебето от шише /за да не го хранят с изкуствена/ как стерилизираме помпата и шишетата?!? Нали нямаме условия там?


Първо, защо ще го храниш от шише? Това - само ако се налага, ако има проблем с кърменето, или не ти дават бебето (да не дава Господ)
Ако все пак се налага, след като веднъж си я стерилизирала в къщи, може да я миеш само с гореща вода и сапун известно време. Специално питах акушерките за това, когато бях в болницата.
Ако изцеждаш на ръка, могат да ти дадат стерилизирани шишета от болницата.

Леко раждане!  :)


1