BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Kita в вт, 02 мар 2010, 09:28Титла: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: Kita в вт, 02 мар 2010, 09:28
Здравейте мами,

Забеляэох, че на моя мъник, който е на 11 месеца, при забелване пишлето му е зачервено. Вероятно е възпалено. Още не сме забелили докрай, та се чудя сеа освен бани със смрадлика какво друго до направя. Ако сте имали подобен проблем, дайте съвет моля!   :bouquet:


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: nadejdata в вт, 02 мар 2010, 10:12
Единствения съвет,който мога да ти дам да заведеш веднага детето на хирург, защото при моя син изтичаше и гной, от недобре забелено пишле и могат да вдигнат Т :peace:
Пишката му беше забелена до край и се изчисти много гной, след това компреси с риванол, мазане с дефламол, гентамицин и редовна хигиена!
Стискам палци :pray:


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: dessy в вт, 02 мар 2010, 10:30
Сложи в една кафена чашка реванол, разреден с вода и му потопи пишката за около 5 минути. ако не слой мирен сложи реванол на пумук и му направи шапчица. Тази процедура се прави няколко пъти през деня. Не Забравяй да му оголиш главичката като правиш компресите. При моя син имаше ефект, а той имаше лека форма на фимоза.


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: iraikova в вт, 02 мар 2010, 12:36
И при моят син имаше такъв проблем.Аз купих калиев перманганат от аптеката и го киснех с това в 1 леген.При нас имаше ефект.Но наистина трябва да го заведеш на детски хирург да му я забелят.Малко е болезнено, но е неизбежно.Успех :hug:


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: Марѝ в вт, 02 мар 2010, 13:24
Кисненето и баните можеш да ги правиш, но след процедурата при лекаря. Иначе незнам дали ще има резултат. Успех!


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: diddlina в ср, 03 мар 2010, 15:08
Моят съвет е да го заведеш на лекар - все пак е много мък. Иначе калиевият перманганат - лек, розов разтвор в хладка вода върши добра работа :)


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: Kita в ср, 03 мар 2010, 16:49
Мерси за съветите!  :) Зачервяването премина, вероятно смрадликата има ефект, но определено ще го заведа на лекар за да ми е спокойно.


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: jujes в ср, 03 мар 2010, 23:01
Никога не слагай памук, ако се случи и друг път! Попадане на влакна под кожата на главичката вкупом с възпалението, ще предизвика още по-големи неприятности. При къпане всеки път забелвай пениса и измивай добре. Калиевият перманганат е много опасен, защото се приготвя мнооого бледо розов разтвор, но всеки различно разбира "бледо розово" като цвят. Трябва да ти покаже компетентен човек какво се има предвид под този цвят за разтвор на перманганат, защото изгарянията с него са химически и много опасни!


Титла: Re: Зачервено и възпалено пишле
Публикувано от: Kita в чт, 04 мар 2010, 09:41
Бижу,

мерси за компетентните съвети   :bouquet:


1