BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Памполина в ср, 04 авг 2004, 21:49Титла: Хапе!
Публикувано от: Памполина в ср, 04 авг 2004, 21:49
здравейте кърмещи майки,
тия дни наблюдавам неприятен обрат при Съни, почна да ме хапе докато суче, кърмим се както преди, позата е една и съща, както той я обича. Друг път и на дневните хранения си иска цицката, а сега вече не, стига му само с лъжичката и то какво остана- вечер, нощем по някое време и сутрин рано :roll: незнам колко му се събира, гледам и през деня да изцеждам кърма и да му правя я каши, да я слагам в зел. пюре.
май започна да се отбива... лошото е че както не очаквам да ме хапе, така хубаво ме гризва с острите си зъбки и докато викам от болка, той се стряска и почва да плаче, после трудно го успокоявам. Пробвам първо с пръст да видя дали е настроен хапещо, ама ме изненадва човечето по някое време...хитричко
Кърма имам достатъчно, тече му буквално в устата, не виждам причина да предпочита шишето, даже там му е по-трудно да суче, защото е със супер мини дупчица :wink:
Вие как се справихте с този хапещ проблем? :?


Титла: Хапе!
Публикувано от: Jutoo в чт, 05 авг 2004, 08:41
Таня започваше да ме хапе, когато се нахранеше и започваше да си играе /в повечето случай/ :) Другият вариант е да го сърбят венците и да се чеше, затова да те хапе. А за справянето - няма начин - и мен ме изненадваше и на няколко и аз така извиквах, а тя се стряскаше и спираше да цока.
Ако предпочита шише, можеш да проваш със силиконовите зърна. Таня и до ден днешен не иска да пие от шише и мойте не влязоха в употреба, но щом при вас шишето се харесва - опитай по този начин, а и дори да те захапе, през силикона поне няма да боли много  :) Успех!


Титла: Хапе!
Публикувано от: Бу в чт, 05 авг 2004, 10:08
Щом хапе, не суче. Това е правилото. Дръпни го от гърдата и после пак предложи. Ако пак хапе, за момента прекрати. Научи го, че щом хапе, няма цица. За ден-два ще се отучи.


Титла: Хапе!
Публикувано от: Raya в чт, 05 авг 2004, 12:16
Когато Боби започне да ме хапе, аз го слагам на кревата и му се скарвам. Обръщам му гръб или ставам от леглото и го оставям сам. Много бързо му действа и спира да си остри зъбчетата в мен. Също така не му давам да ме гризе по пръстите или кадето и да било.

Обикновено хапе, когато го карам да яде, а той не е гладен. Също и когато му избива нов зъб.

Временно му намали другите храни, за да започне пак да суче. И по принцип първо му давай да суче и после го дохранвай с твърдата храна. Иначе наистина може да се отбие преждевременно.

Можеш също да му мажеш венците с Калгел или Дентинокс срещу болката при никненето на зъбките и след 20-30 мин. да му предлагаш гърдата.

Успех.


Титла: Хапе!
Публикувано от: Памполина в чт, 05 авг 2004, 13:10
Благодаря ви момичета,
ние вече си имаме 2 зъбчета и докато никнеха не ме е хапал, ама явно са тръгнали горните две и го сърбят :?
Иначе не предпочита да пие от шише, не съм ползвала силиконови зърна, не съм имала проблеми с кърменето от 2-я му месец досега(тогава явно е било кърмаческа стачка, ама бързо му премина). Бибка ползва само когато заспива, през деня въобще не я търси.
През деня не иска да суче, само ако е разплакан нещо, явно замества контакта при сукането с повече гушкане, защото е станал много привързан към мен и определено постоянно се вре да го гушна, буквално е залепен до мен, а като му предложа гърдата се огъва на дъга и се дърпа. Иначе свикна да яде пюрето си и на обяд не търси вече гърдата. Суче само вечер към 21.30, нощем по някое време обикновено към 5 ч, и сутрин като стане към 8-9 ч.


1