BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 00:11Титла: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 00:11
Мили момичета, откакто съм бременна, не спрях да чета инфо за разни изследвания....
Имам дъщеря на 15 години, здраво дете, нормално раждане, никакви проблеми.
Чета за  амниоцентеза , за биохимичен скриниг, тройни тестове..и направо изпушвам от страх и притеснение. :( В шеста седмица съм и много искам да ви питам: няма ли, някое по-ранно изследване с което да добия представа как е бебето? Бях на обикновен ехограф, три дни след закъснението, но това което ми каза лекаря е, че бебето се е захванало на много хубаво място и само това е!
Много ме е страх, от два дни ми е толкова притеснено, че не мога да се зарадвам истински на тази желана бременност...Имали някакво значение за малоформации на плода, абортите по желание, влиаят ли по някъкъв начин? Главата ми е пълна с глупости, от нерви вече не ми се говори с никой, не давам на мъжът ми да каже и дума за бъдещото бебче...., изнервено му казвам, че докато не разбера, че нищо му няма, забранявам да ми говори.
Това не е хубаво, нито за мен , нито за бебо, а и изнервям всички в къщи.
Моля ви за съвети, от къде да почна с изследванията, и има ли по-ранни такива.
Май не трябваше да чета толкова много за тези генетични малоформации..
Благодаря ви предварително! :pray:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: wel в сб, 29 окт 2005, 00:17
Щом всичко е наред при теб и се чувстваш добре. По-добре наистина да не четеш всичките случаи на проблеми.
Радвай се на новия живот в теб!!!


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: alana miles в сб, 29 окт 2005, 00:51
Нещо са ти се разбълникали хормоните от бременността. Не чети глупости, а почни да пазаруваш за бебето. Дано това те разсее...
Това в кръга на шегата. Сериозно, какво би предприела ако ти кажат че има вероятност за проблем? Ще убиеш ли живота вътре в теб? Аз не бих могла да взема такова решение, затова умишлено не съм си правила никакви изследвания, освен редовните прегледи на ехограф.


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: stenly в сб, 29 окт 2005, 01:05
И аз мисля, че не е трябвало да четеш толкова за проблемите, които могат да възникнат,  вече е сторено.  Остава ти да спреш да се интересуваш от тях. :roll:

Иначе те разбирам. През цялата бременност ( и сега даже малко)  се притеснявах за бебето - дали му няма нещо,дали се развива нормално, че и по-гадни работи. А  ето че утре влизаме в девети месец и засега слава богу всичко е наред.   :blush:
 newsm78Не знам дали съветът ми ще е правилен, но ето как постъпих аз.
 Намерих си много разбрана лекарка и още в началото и споделих за притесненията си. И тя и акушерката ми обяснаваха, че не бива да се безпокоя защото не е хубаво за бебчо, но... Накрая решихме заедно, че ако съм силно разтревожена отивам да видят бебето на видеозон. Гледах да издържам поне 2 седмици. По-добре по-често на видеозон, отколкото да не спиш през нощта, да си нервна.
Хайде стига си се тревожила. Леко бременеене и да знаеш природата си знае работата.
Колкото до малоформациите - опитните лекари би трябвало доста рано да ги открият дори с обикновен видеозон.
Доколкото знам абортите по желание не могат да повлияят зле.Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Alabala♥ в сб, 29 окт 2005, 01:15
И аз също съм на мнение,че не е трябвало да череш :naughty:
Ние в момента също правим опити за второ,и аз много съм се замисляла,че при една втора бременност всичко ще е много различно.През първата нямах хабер от нищо и съответно не се спирах в 8 месец вдигах кашони с плочки :oops:и правех какви ли не щуротий...което сега е просто немислимо и глупаво(меко казано) :ooooh:
Обаче като се замисля тогава си бях по добре (като изключим плочките,слава Богу бебо няма проблеми)като не знаех нищо за всичките тия болести малформаций и прочие..
Ти не мисли за тези неща,а само как в теб расте едно здраво и хубаво бебче  :bouquet:
Лека и безпроблемна бременност ти желая,а на финала естествено -едно(а може и повече :mrgreen:)здраво бебче :peace:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 01:34
Благодаря ви, с нетърпение чаках някой да ми отговори :hug:.
Alabala , същата бях и аз през първата си бременност, работех като луда, местех секции, ремонти...и честно да ти кажа, бях си много добре, едно кръвно изследване не са ми направили с изключение на кръвна група, два видеозона за цялата бременност....Вече почвам да си мисля, че не е много хубаво да знаеш всичко....Тъкмо се бях пооправила от хипохондрията си(три години страдах, лекарства, психолози), ако пак ми се върне....няма да мога да издържа този път... :(

Благодаря ви още веднъж!  :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: missZ в сб, 29 окт 2005, 01:43
Аз съм малко по-напред от теб, но със същите притеснения от самото начало. Няма да се отпусна докато не ми кажат че всичко е о.к. Аз също много чета, но ще продължавам да чета. Верно имало е случаи, в които съм си казвала, че по-добре да не бях прочела дадено нещо.  В крайна сметка предпочитам да съм информирана максимално, за да знам какво да очаквам и да съм подготвена до колкото е възможно разбира се. Не мисля че такива тестове могат да се направят толкова рано или поне аз не съм чувала, ако беше така сигурно щяха да ги препоръчат по-рано на место да се чака до 4 месец.
Знам че е трудно, но гледай по-оптимистично на нещата и се успокой, всяка жена минава през тези страхове, нормално е. Желая ти успешна бременност и едно здраво бебче. :)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Vjara в сб, 29 окт 2005, 02:44
Буболина, на колко си години? В рискова група ли си че толкова се притеняваш?

Няма по-ранни изследвания. Тези които си прочела се правят на по-късен етап. При тебе все още е рано да се види сърдечна дейност дори, а ти искашда правиш изследвания. Запази спокойствие, зареди се с търпение и всичко ще бъде наред. Помисли си само колко много бебета се раждат на земята всеки ден. Повечето от тях са абсолютно здрави. Защо точно на твойто трябва да му има нещо? Няма такава причина, просто бъди оптимистично настроена, защото имаш 8 месеца пред себе си.


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: catnadeen в сб, 29 окт 2005, 07:31
Бубе, не се плаши! Всичко ще е наред! Уви ако нещо има да се случи и да го мислиш от сега и каквото и дда правиш... Така, че успокой се и се надявай! Вярвай, че нещата ще са наред, а ако има проблеми, то те ща се разрешими! Вярвай в доброто и хубавото - и спри да четеш лоши и страшни неща - имаш достатъчно знания какво да правиш - просто го направи когато му дойде времето!
  :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: dete_viara в сб, 29 окт 2005, 07:44
Те докторите нали знаят възрастта ти? АКо има някакви съмнения, ще те пратят за изследвания. Няма какво да се шашкаш.

То мен ме нашашкаха здраво, без да съм рискова група и накрая се установи, че всъщност няма нищо... :hug:

Ама докато се роди, пък и като се роди съмненията в мен си останаха. СЕга като гледам какво силно интелигентно същество имам в детската стая, та чак се плаша от ума му, си мисля - голяма шашка за нищо.


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: 11bobi11 в сб, 29 окт 2005, 08:03
Бубе, недей така да се шашкаш   :bouquet: 
Изследвания доколкото знам се правят в 16та седмица. Ако имаш някакви съмнения за хромозомни аномалии (ако имаш такива в рода си или в този на таткото) мисля, че можете да си направите хромозомни изследвания (май се казваха -кариотипи). Би трябвало да ги правят в Майчин Дом и в Исул (там преди имаше катедра по медицинска генетика, но незмам дали още съществува).


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Lilly в сб, 29 окт 2005, 08:19
Бубе, за изследвния не мога нищо да те посъветвам, нищо не разбирам, но бих те посъветвала да се успокоиш, да не четеш глупости и да се наслаждаваш на бременността доколкото това е възможно. Прегръщам те  и вярвам, че всичко ще е наред!!! :hug:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: emoli в сб, 29 окт 2005, 08:59
Бубе , колкото и да казват да не се чете толкова много и аз като теб не мога да се удържа.Проблема ми е същия като твоя , в наи-рисковата група съм :(.Миналата година ме оперираха от карцином на шииката на матката , от което в момента тя е на половината , на 39 години съм , матката ми е обърната , имам бъбречно каменна болест , абе нямам думи... :(.Непрекъснато се притеснявам за това , какво ще стане с бебо , бременноста ми е много желана.Знам , че трябва да мисля положително , но ми е много трудно , така че напълно те разбирам ! Просто трябва да изчакаме времето за тези изследвания а мисля , че се прави ж 12 г.с. и се нарича биохимичен скрининг.Прави се в Маичин дом .Желая ти успех мила и се опитаи като мен , поне малко да се успокоиш , не че аз се справям добре , но поне опитвам ;-)  :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 09:22
Момичета благодаря за топлите думи  :bouquet:, остава ми да чакам и наистина да не се притеснявам. Аз съм на 36год., няма нито в моя род, нито в рода на мъжът ми, някакви заболявания- всички са били здрави. Според информацията, която прочетох, съм в рискова група.
Ще се опитам по- ведро да гледам на нещата- каквото е писано, това ще стане!


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Люта чушка - пиперлийка в сб, 29 окт 2005, 10:19
Бубе, знам, че е много лесно да се каже "не се притеснявай", но наистина теке е по-добре за теб и за бебето...Горе главата... аз също чета какви ли не страхотии и мойта лекарка ми каза, че ако още введнуж чуе, че съм чела в нета или някъде другаде "глупости" ще ме набие ама буквално... тя каза още, че ако има и най-малкото съмнение за каквото и да било ще ми каже веднага...  намери си добър доктор и си носи коремчето с гордост и спокойствие...  :hug:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: AnMary в сб, 29 окт 2005, 10:45
Бубе щом всичко е наред ... успокой се и леко бременеене :) После да знаеш каката колко ще е щастлива и колко ще помага :)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: karastoianova в сб, 29 окт 2005, 11:27
Бубе,недей така.Не си мисли най лошото,то е ясно че с втора бременност или трета и т.н,жената се чувства по изплашена и параноично.Недей да се тормозиш всичко ще е ОК.  :hug:Ще стискам палци и леко бременеене. :preggo:Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Beauty в сб, 29 окт 2005, 11:43
Аз съм по-напред в бремеността и доста по-млада от теб, а и нямам опит,който имаш ти/ти все пак имаш родена здрава дъщеря/, но също много се притеснявах в началото,защото имах много силно ярко кръвотечение и две по-слаби. Мен ме успокояваха видеозоните,на които ходех всяка седмица.След като три седмици подред всичко беше наред и бебо се развиваше, както трябва, се поуспокоих.
Имай впредвид,че в момента в теб има такава хормонална буря,че не можеш дори да си я представиш.
Аз всеки ден съм във форума,поддържам и личен контакт с някои от бъдещите майки и някои от тях също са много уплашени от този биохимичен скрининг. Това е само паника...Нищо в теб не подсказва,че ще имаш проблеми с бебо.Притеснява те възрастта?Помисли си колко много хора на твоята възраст раждат прекрасни деца...
Не се шашкай,всичко ще бъде наред и догодина ще гушкаш здраво бебче  newsm30


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Арxентина в сб, 29 окт 2005, 12:23
   Бубка, това че хормоните ти си правят дискотека, май е повече от хубаво, така че плувай си спокойно в бурните води на еуфорията, пък ако нещо толкова те терзае - иди да погледнат учените хора. Но преди всичко се наслаждавай на положителните мисли за бебето, за което доколкото си спомням мечтаеше!
   П.С. Ако бях на твое място щях да заведа бебето този уикенд в планината и да му изям нещо много вкусно  :2yes2: :2tooth: :2bye2:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Deq в сб, 29 окт 2005, 12:26
Бубе нали ти писах щукне ли ти нещо пиши  :hug:
Спокойно само ,всички сме минали през това и всички се притесняваме,спри да четеш!
Аз така направих иначе щях да полудея,не си въобразявай и втълпявай  :naughty: от това по лошо няма :naughty:
Прегръщам те силно,горе главата и я иди хапни като мен кус-кус  :mrgreen: целувки   :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: НелиСА в сб, 29 окт 2005, 12:47
Само не се шашкай, че така се натоварваш допълнително.
Да ти кажа -родих втората си дъщеря миналата година на 36 г., не си направих нито биохимичен, нито амнио понеже съм и в провинцията на другия край на БГ и как да се домъкна до сф за едни изследвания, които само може да ме притеснят.
Разчитах много на лекаря си, гледаше ме редовно на ехо-то и ми казваше, че ако има нещо притеснително /т.е в развитието, размерите и т.н/ тогава ще ме изпрати, е всичко си беше наред и  малката е една палавница.
Пожелавам същото и на теб - да си родиш най- сладкото бебче, а мама да се успокои и да мисли само за положителните неща . Наслаждавай на бременността си  :)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: vergilia в сб, 29 окт 2005, 13:20
Бъдещи мами!

На едно предаване гледах как известен и добър д-р каза: "97% е вероятността една жена да роди здраво дете без абсолютно никакви изследвания."

Цифрата е висока!

Лесно е отсрани да се дават съвети, но мисля, че няма място за притеснение.
Редовните прегледи и модерната техника ще установят всичко за бебето достатъчно рано.


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: lavender в сб, 29 окт 2005, 13:43
Vij,nedei da si mislish takiva neshta.
Az minalata godina na 34 rodih vtoria si sin,sas 11 god.razlika..........
ustanovih,che v niakoi sluchai goliamoto kolichestvo informatzia ne vliae osobeno dobre.Kakto v tvoia sluchai sega,kakto pri men minalata godina......... :(

Mi navremeto znaehme li kakvo e BHS,Amnitzenteza??????ne,nali.E,po-leka bremennost li si imala?mai-da.
Znachi-spri da se tovarish s izlishna informatzia,spri da chetesh nehsta,koito ne te interesuvat i se uspokoi.Moi poznata rodi tazi godnina na 41 god.vtorata si dashteria.Sled kato se chuvstvash dobre prosto hodi redovno na lekar date slediat i si izkarai HAPPY  bremennost  :bouquet:

no spored men e redno na 36 da si napravish BHS,az pravih i ne mislia che beshe izlishno.
otivai ga se razhodish malko sega i se zaredi s veselo nastroenie :)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Beb4o в сб, 29 окт 2005, 14:00
Стига мислила глупости де. Едно време като не е имало техники и възможносто за гледане на бебока в корема какво данеби да не са раждали живи издрави деца. Вярно е сега има възможност за по подробно следене, но аз лично ако не е задължително не бих направила друго изследване освен стандартните. Не си мисли за глупости. Едно живо и здраво и голямо и пухкаво бебче след време ще си имаш  :hug: за това трябва да си мислиш.   :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 14:38
Ей ,момичета, много ми помагате! :hug: Три пъти прочетох всички отговори и наистина се чувствам по-добре! :D :D Ще се опитам да не се притеснявам толкова много, и ще си направя любимата пица(и без това се търкалям вече).
Уф, малко си отдъхнах, честна дума.Съжалявам само, че майка не е  жива, може би нямаше да ми позволи да мисля такива неща, щеше да ми вдъхне много сила....
(свекърва ми е жива, но не се интересува въобще)
Благодаря ви момичета, от цялото си сърце! :hug:  :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Сойка Присмехулка в сб, 29 окт 2005, 16:59
Момичета благодаря за топлите думи  :bouquet:, остава ми да чакам и наистина да не се притеснявам. Аз съм на 36год., няма нито в моя род, нито в рода на мъжът ми, някакви заболявания- всички са били здрави. Според информацията, която прочетох, съм в рискова група.
Ще се опитам по- ведро да гледам на нещата- каквото е писано, това ще стане!
Имам позната , която роди на 35 и нито скрийнинг нито нищо не и препоръчаха да прави.Момчето и е здраво и си има котка,хамстер и рибка, прави само бели и е страшен сладур . Успех!


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: hrandi в сб, 29 окт 2005, 18:42
Всичко с теб и бебето е наред !!! Но ако не престанеш да се притесняваш и да обременяваш съзнанието си със стресиращи четива, това може само на теб да навреди и да се превърнеш в невротизирана  мама, която вместо да се радва на бебенцето в коремчето и на голямото щастие, което очаква  цялото ти семейство !
Желая ти най-безпроблемната и изпълнена само с усмивки  бременност!  :D
Успех !


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Deq в сб, 29 окт 2005, 22:23
Ей ,момичета, много ми помагате! :hug: Три пъти прочетох всички отговори и наистина се чувствам по-добре! :D :D Ще се опитам да не се притеснявам толкова много, и ще си направя любимата пица(и без това се търкалям вече).

Аааа сега вече идвам при теб искам и аз пица пък  :xarms:
То и аз взех да се търкалям вече  newsm78


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 22:30
С удоволствие ще те посрещна, не само на пица ;-), многоооо си ми далече обаче. :( Поканата си важи, когато дойдеш в София, заповядай на гости, удоволствието ще е мое! :hug:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Deq в сб, 29 окт 2005, 22:36
С удоволствие ще те посрещна, не само на пица ;-), многоооо си ми далече обаче. :( Поканата си важи, когато дойдеш в София, заповядай на гости, удоволствието ще е мое! :hug:

Последен Оф :
Да знаеш,ще се възпозвам,ако не аз то поне ти ще те чакам другото лято с бебока  :hug: и цялато семейство  :hug: да ходим на моренце  :love:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 22:37
Супер, много ти благодаря! :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:  :bouquet: :love: :love: :love:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: M_I_A в сб, 29 окт 2005, 22:47
Е-е-е така сме ние учените глави дето много четем :mrgreen: Аз моето момиченце от деня в който видях 2-те лентички почнах да го уморявам горкото. Все повтарях на мъжа ми: "няма да го бъде това раждане" Ама ей на, благодаря на Господ, всичко е наред. И добре, че мъжа ми ме е снимал с камерата, та сега си се смея сама.
Е има и лоши развръзки понякога и съчуствам на всички такива родители. Но ти нямаш основания за сега да се плашиш.
Мисли позитивно, ако си вярваща запали една свещ и се помоли. И ако можеш по-малко се вълнувай.


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в сб, 29 окт 2005, 22:50
Опитвам, но и аз като теб от една седмица само това повтарям "няма да го бъде това раждане" . Обещах си от днес да се опитам да не мисля така негативно, защото най-малко бобчето в мен го заслужава ;-)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: kotana в сб, 29 окт 2005, 23:35
Когато забременях, снаха ми тъкмо беше загубила бебето си във втория месец.

В къщата витаеше общо съмнение и страх, че и моето може да умре (много е лошо да живееш с баби, все най-лошото мислят). Несъмнено притеснението ми беше голямо. Имах рана на шийката на матката колкото монета от 1 лев и това правеше бременността ми още по-невъзможна според някои мои мили роднинил. Много се бях паникьосала. И това беше напълно излишно уморително притеснение за мен. Синът ми се роди съвсем нормално, а аз се отървах само с три вътрешни шева :lol:

Бременността си е един голям риск за всяка жена, но си заслужава да го поемеш :preggo:Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Иренка в нд, 30 окт 2005, 00:44
Смятам,че не трябва да ги четеш толкова много,щом толкова се плашиш.Само дотолкова колкото да знаеш горе-долу за какво става въпрос,но не ти трябват подробности. Не се притеснявай-всичко ще е наред. В крайна сметка при всички има риск,но ти не трябва да мислиш за такива неща сега. Бъди позитивна и много се радвай на живота в теб.
Леко и Спокойно бременеене и накрая сладко и здраво бебче. :love:  :bouquet:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: uni_wipes в нд, 30 окт 2005, 06:31
   Буболина, надявам се вече си достатъчно успокоена от другите. Да знаеш, че като открих този сайт точно бях забременяла и с четене на всичко наред само си докарах притеснения.
   За небременна жена е може би тъпо да се вживява в страшни истории, но не е така с чувствителната бременна! През повечето от времето разсъждаваме по детски, а децата ги пазят от страшни филми, нали знаеш? :lol:  (
Което ми напомня да ти кажа - недей да гледаш тежки филми по тв)

   Сигурна съм, че дори и да имаш възможност и направиш тези изследвания, спокойствието няма да е дълго, ако я караш така. Защото след тях ще прочетеш друго и ще си го навиеш и него на пръста, ..........ала не така трябва да преминава бременността ти!

  Наложи си да подбираш какво четеш и какви истории ти разказват, абстрахирай се от тях и ги пускай покрай ушите си, като си повтаряш, че това са ЧУЖДИ истории, а не ТВОЯТА и на бебето! :hug:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Anita_79 в нд, 30 окт 2005, 07:31
Буболина, аз също много се страхувах /имахме резус-фактор непоносимост с таткото и ме водиха рискова бременност, освен това плодът не беше добре закрепен и матката се опитваше да го отхвърли, а и цялата бременност изкарах с контракции и лежане по болници/, но в крайна сметка реших, че каквото и да стане аз няма да се предам. Бебенцето си е мое и ще си го гледам, дори и нещо да се обърка /пу-пу дано не де/. Мислех позитивно, започнах да си пазарувам много рано, въпреки, че всички /особено свеки/ постоянно ми дуднеха как не било хубаво нищо да се купува предварително и съм предизвиквала съдбата, дрън-дрън. Отидох да раждам с усмивка и вярвай ми - добрите мисли не могат да доведат до нищо друго освен до добър край на бременността и добро начало на новия живот. Имах леко раждане 2 дни след термина, родих здраво дете, което не изкара дори нормалната бебешка жълтеница /а при резус конфликт се очаква много тежка такава/. Това, което исках да ти кажа, е че трябва да се настроиш позитивно, общувай само с хора, които ти носят положителна енергия, разхождай се много, глези се. И според мен няма смисъл да си правиш повече от необходимите изследвания, ще ти донесе излишен стрес самото чакане на резултати, а аз съм сигурна, че всичко ще бъде наред! Успех ти желая!


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в нд, 30 окт 2005, 08:41
Благодаря ви,  :hug:наистина трябва да мисля позитивно, иначе ще се побъркам :roll:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Beb4o в нд, 30 окт 2005, 09:14
 Буболина почваш да звучиш по-добре :) ако наистина и това правиш да мислиш позитивно значи вече е по-добре.  ;-)  Я виж Anita_79, мисли като нея и почвай да дебелееш заради бебчо  :blush: Колкото и изледвания да направим общо взето само може да се панираме. Имам един познат гинеколог вече с бая бебета зад гърба си  :baby_neutral: и той казваше. "Когато едно бебе е решило да се хване нищо неможе да го махне освен ножа, а ако не е решило нищо не помага." Твойто се е хванало  :party: сега започвай да се глезиш и то най-вече заради бебчо. И скоро да кажеш колко сте пораснали  :hug: ;-)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в нд, 30 окт 2005, 09:18
А, не искам да напълнявам :roll:


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Beb4o в нд, 30 окт 2005, 09:24
То само времено ще напълнееш и то може да е само на коремче :) аз съм така коремче е меко казано  :blush: ма има място да се врътка бебо иначе сам наддала съвсем малко. Стига с тези притеснения нали после ще свалиш. Аз поне така разсъждавам, дори да напълнея повече нека само мъничето да е добре  :hug: Усмихни се де не съм казала да ставаш голям шишко, а просто да си приличаш на бремена  ;-)


Титла: Re: Много съм изплашена!
Публикувано от: Буболина! в нд, 30 окт 2005, 09:40
 :D :hug:  :bouquet:


1