BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: lidiana в пн, 31 окт 2005, 15:32Титла: Не може да яде от шише
Публикувано от: lidiana в пн, 31 окт 2005, 15:32
Това наистина се оказа проблем пред мен,защото ми се налага да ме няма зя няколко часа, а той милия изобщо не се сеща как става номера с шишето-може би това се дължи на обстоятелството,че до сега вода не е пил-иначе бибирон дърпа,ама не иска шишето-може би му е корава бибата или пък му е много голяма.А незнам дали баба ми,която ще ми го гледа ще издържи да му дава 2 пъти с лъжика.Кажете ми някаква алтернатива-не мога и да го помъкна с мен,защото първо,че е студено,второ-няма къде да го накърмя,а и трето-искам да си ида на дипломирането,а съгласете се,че мястото на бебо не е там newsm78Незнам-в краен случай-ще направя тази жертва заради него и няма да ида.


Титла: Re: Не може да яде от шише
Публикувано от: Фукла в пн, 31 окт 2005, 15:37
Моята дъщеря също отказваше да пие от биберон. За това и до сега пие от чашка с капаче. Твоето бебе обаче е мъничко, тя беше на 4-5 месеца, като започнахме с чашката, и нямам представа дали е удачно в случая. Все пак можеш да пробваш - примерно с вълшебна чаша Авент като й махнеш клапата против разливане. Друг вариант е направо от малка чашка, примерно за ракия или с капкомер.


Титла: Re: Не може да яде от шише
Публикувано от: hedra в пн, 31 окт 2005, 15:57
И моята маймуна от шише не ядеше - много кърмени бебета са така.
Още една подсказка как да не се мъчи баба ти - взимаш от бибероните с най-големите дупки, тези за каша - и просто трябва да внимава жената да не се задави мъничето, от тях млякото ще тече на поразия, без дребосчето да полага каквото и да е усилие, а за нея ще е по-малко уморително от храненето с лъжичка.
И още един вариант - някой да дойде с теб и да се грижи за бебе на място, докато ти си на дипломирането - бебето може да остане в колата или в количка в коридора...има начини.Само трябва да си планираш стратегически дрехите, с които ще си, че да има възможност за спешен достъп до хранилките  :lol:


Титла: Re: Не може да яде от шише
Публикувано от: belinda в пн, 31 окт 2005, 21:58
Мда..повечето кърмачета май са така.Ако не успееш да го приучиш да се храни от чашка или лъжичка/за мене това беше непосилно/ ще трябва да пропуснеш дипломирането :(Аз не бих помъкнала бебе в това вирусно време в университета.Заради кърменето пропуснах новогодишен купон в страхотно заведение, сватбата на много близки приятели, пътуване до Рибарица и т.н.Съчувствам ти, с други думи :(


Титла: Re: Не може да яде от шише
Публикувано от: bubanka в вт, 01 ное 2005, 09:11
адски ми е познато, по тази причина почти не я оставям
баща й я беше оставил гладна, защото не могъл да се справи; бабата някак си вкарва мляко в стомахчето, но с 300 мъки!


Титла: Re: Не може да яде от шише
Публикувано от: shoshi в вт, 01 ное 2005, 10:51
Да се присъединя и аз към майките, на които децата не искат да ядат от шише. На мен ми се наложи няколко дни да я храня с нисколактозно мляко, защото имаше съмнения за непоносимост към лактозата и беше голяма мъка. Първия ден я кърмих за последно в 6ч сутринта и после в 9 трябваше вече да яде от шише, но неуспешно. Рева, рева и заспа. После в 12 също рева и не искаше да яде, но в към 2 се предаде и си хапна. После вече беше по-лесно.


1