BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: georgievag в чт, 03 ное 2005, 10:25Титла: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: georgievag в чт, 03 ное 2005, 10:25
Изписаха ни го, и въпреки че няколко пъти попитах изрично безопасно ли е, и ми отговориха, че е безопасно, все не съм спокойна.........а и тя реве по половин час минимум след като й сложа в носа?
Ако темата я има - съжалявам, има проблем със скоростта и търсенето е кошмарно!


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: alana miles в пт, 04 ное 2005, 10:42
Много е ефикасен за отпушване заради ефедрина, но точно заради него мисля че не е подходящ за бебета. Щом реве толкова дълго може би дразни лигавицата на носа. Толкова ли е сериозна хремата? Стеримар няма ли да свърши работа? Ако не по-добре си вземи Мукосептонекс без Е или Виброцил.


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: кикилота в пт, 04 ное 2005, 13:09
Мен лично ме щипят, когато си ги слагам :( и не бих ги предписала на кърмаче. Ако детето има проблем със запушването на носа и му пречи да се храни и да спи, тогава  е по-удачно да се използва детски Ксилометазолин /има различни производства/.  Аз съм слагала на сина си детски Олинт - удобен е, защото е шпрей. Просто не бива да се прекалява с него, а да се слага само когато нослето е много запушено, до 3-4 пъти на ден и не повече от 5 дни. В останалото време да се промива с Физиологичен разтвор или Стеримар например. :)


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: aja в сб, 05 ное 2005, 17:55
Според мен изобщо не е подходящ за деца - ако има възпалителен процес към синусите предизжикжа гадни болки, щипе в носа, има изсушаващ ефект в/у лигавицата, но може сериозно да я повреди и да доведе до намаляване на обонянието при по честа употреба.
За малки бебета само промивки с физиологичен р-р и хомеопатия за хрема, която е най-ефикасна за хрема по принцип.


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: Tonyna в ср, 09 ное 2005, 13:32
По принцип се дава и на деца под 1 годинка, но за перид не по-дълъг от 3 дни защото се получава обратен ефект! Опитай с ксилометазолин - при нас в началото действашер а сега ни е трудно да го слагаме защото вече разбира и се дърпа! Успех!


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: NadiaNGX в ср, 09 ное 2005, 13:40
Даже и малката дозировка Ксилотметазолин 0,5 е за деца НАД 2 ГОДИНИ!
Като бяхме много малки ни даваха Адреналинови капки + физиологичен разтвор/Стеримар - лесно се слага/ Като станахме на 1 год ни изписваха Виброцил.
Не давай каквото и дакарство без да се консултираш с лекаря ви все пак сте малки за самолечение.


Титла: Re: Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?
Публикувано от: Tonyna в ср, 09 ное 2005, 14:17
NadiaNGX Ксилометазолин както и Мукосептонекс Е е за деца над 2 години, освен по преценка на лекаря! Моят педитър ни изписа ксилометазолина когато бяхме на 2м


1