BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: запазена ма®ка в чт, 03 ное 2005, 17:54Титла: информация за ниска плацента!
Публикувано от: запазена ма®ка в чт, 03 ное 2005, 17:54
Мами пуснах на търсачката да ми намери инфо за ниска плацента и намерих цели 3 страници.Само че никъде не намерих какъв е точно риска при ниска плацента и общо взето ми трябва повече информация и то конкретна. Моя приятелка е бремена в 15 седмица и доста са я наплашили, а тя милата е напрекъснато с контракции, а сега и това са и сервирали. Предварително благодаря!  :)


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: marianna в чт, 03 ное 2005, 18:19
Около тези седмици и аз имах ниска плацента.Не мога да ти помогна с много инфо,но си спомням,че ми бяха обяснили ,че плацентата се е прихванала някъде долу,близо до влагалишето.Но при мен така да се каже "мигрира" до следвашия преглед и си беше нормално.Лекарката каза да не се шашкам ,защото има време и в много случаи се оправя.Така,че успокой приятелката си.Иначе в повечето случаи(май всички)родоразрешението е секцио.Дано малко да съм била полезна.


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: uni_wipes в чт, 03 ное 2005, 20:07
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50773.msg938016#msg938016

  Виж тук е обяснено най-добре.  Ниската плацента не винаги е превиа, а и има вероятност в един момент да се повдигне.
  Няма полза да се притеснява приятелката ти отсега, не може нищо да се направи за да се повдигне, просто трябва повече да се пази.


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: запазена ма®ка в пт, 04 ное 2005, 11:24
благодаря!  :)


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: Maika в пт, 04 ное 2005, 11:53
Аз бях с Плацента превиа и лекаря ми каза 4е е много вероятно да се наложи да родя с операция. Родих нормално, тъй като в последствие постепенно плацентата си зае нормално положение. Предизвикаха ми раждане седмица преди термина, но по при4ини, които нямаха нищо общо с първона4алната диагноза за проблем с плацентата.


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: vergilia в пт, 04 ное 2005, 12:03
Аз имах плацента превия, ниска, два кръвоизлива и накрая родих нормално, без проблеми прекрасно момченце.  :hug:

Успокои приятелката си, нека си почива повече.


Титла: Re: информация за ниска плацента!
Публикувано от: maiska в сб, 05 ное 2005, 15:43
Определено - да почива! И то ако може не просто повече, а въобще! А още по-добре ако може да й  дадат болнични, които да си изкара на спокойствие лежейки, четейки, гледайки телевизия и пр. - все неща, различни от търчане, вдигане, местене, седене дълго права и тн


1