BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: voselka74 в пн, 07 ное 2005, 14:47Титла: Някой имал ли е Pseudomonas Aeroginosa в урината?
Публикувано от: voselka74 в пн, 07 ное 2005, 14:47
Моля, помогнете ми!
Имам момиченце на 6 месеца и за втори път ни изолират бактерията Pseudomonas Aeroginosa  в урината. Това е много рядко срещана и опасна бактерия, резистентна на повечето антибиотици. Лекува се много трудно, но казват, че все пак се лекува. Живеем във  Варна, но сме решили да   водим малкото бебче  в София за консултация. Имал ли е някой такъв проблем и с кои лекари се е консултирал?
Благодаря предварително.


Титла: Re: Някой имал ли е Pseudomonas Aeroginosa в урината?
Публикувано от: Svetla1 в пн, 07 ное 2005, 15:08
Синът ми имаше въпросната бактерия, но в гърлото. Тогава я лекувахме с антибиотици. Много добре се повлия от Клацид, но се оказа алергичен към него. Според антибиограмата реагираше на още няколко антибиотика, повечето от които се приемаха инжекционно. Не помня с какво се излекува в крайна сметка, но стана бързо.

Ако имате фамилна обремененост от муковисцидоза и вероятност детето да я е наследило, инфектирането с псеудомонас аерогиноза доста влошава нещата. Тук  в сайта има статия по въпроса, потърси я ако случая е такъв при вас.


Титла: Re: Някой имал ли е Pseudomonas Aeroginosa в урината?
Публикувано от: Дренка в пн, 07 ное 2005, 16:45
Какъв е повода за изследванията? Има ли други симптоми?


1