BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Duol в сб, 19 ное 2005, 16:52Титла: Дрехи за кърмачки
Публикувано от: Duol в сб, 19 ное 2005, 16:52
Отдавна исках да пусна тази тема, а сега след постинга на Assinka за ревюто на дрехи за кърмачки вече не мога да се сдържа.
Въпросите ми са 2:
Първо, знаете ли дали в България се продават специални дрехи за кърмачки, (защото аз поне не съм виждала)???
И второ, дайте акъл как да се обличам за да ми е удобно да кърмя. Вие как се обличате? Вече доста поотслабнах и мисля скоро време да си купувам нови дрехи та да ги съобразя с новия ми начин на живот  :4470:
Assinka, явно имаш доста идеи - моля сподели!  ;-)


Титла: Re: Дрехи за кърмачки
Публикувано от: 3ори в сб, 19 ное 2005, 20:03
Аз в къщи ходя само по жилетки или анцузи с цип отпред. Така свикнах и сега, въпреки че кърменията през деня са ни много малко вече по навик се обличам така :D. Отдолу нося от тези безшевните потничета или бюстиета, на които Ева е станала спец в свалянето надолу  :mrgreen:. Нощем спя с пижама с копчета на горнището, пак по навик, защото вече не се буди нощем за цица. Ама сутрин рано и е лесно да се самообслужи.
На вън съм кърмила по-миналото лято, когато Ева беше по-малка и беше лесно, защото така или иначе си ходиш полуразголен. не съм купувала специални дрехи за на вън, само домашните гледах да са с лесен достъп до млекоцентралите, защото си висяхме през чес на тях :lol:.


Титла: Re: Дрехи за кърмачки
Публикувано от: Free Soul в сб, 19 ное 2005, 20:20
Няма дрехи за кърмачки в България.

Обличам се както и преди. Ако кърмя навън, просто повдигам блузата. Разликата беше, че лятото, ако бях с рокля, не я запрятах над главата си,  :mrgreen: а смъквах деколтето - ако материята позволява и е достатъчно еластична,  и намятах пелена върху рамото си, така че тя прикриваше детето и гърдата.

У дома или повдигам блузата, или разкопчавам ризата - взависимост какво нося.


Титла: Re: Дрехи за кърмачки
Публикувано от: Steisi в сб, 19 ное 2005, 23:08
Не ми е известно да има такива дрехи в България. Обличам дрехи на две части (блуза с пола или блуза с панталон), за да ми е лесно да вдигна горнището. За през нощта - пижама на две части или нощница с дълбоко деколте, почти като Шейновските. Малкият още не може да се обслужва сам.


Титла: Re: Дрехи за кърмачки
Публикувано от: Мери в сб, 19 ное 2005, 23:19
Не ползвам нищо специално освен сутиен за кърмачки, който всъщност много ме улеснява. Старая се дрехите ми да са от две части и блузките да са свободни, за да ги вдигам лесно. За навън си слагам безшевен потник под блузата, чието деколте смъквам като подавам гърдата. Така като вдигна блузата кръста ми да не остава гол.


1