BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: reniuga в вт, 22 ное 2005, 19:39Титла: Ходи на пръсти
Публикувано от: reniuga в вт, 22 ное 2005, 19:39
Марти е на 1г.и 8м. и все още ходи на пръсти,не постоянно,но определено е част от походката.Казвам все още,тъй като съм чувала,че отначало някои деца като проходят-ходят на пръсти,но за 1,2м.това отминава.Така беше и при моята племенница.Иначе,когато стои на едно място си е на цели крачета,но когато тръгне да ходи обръща на пръсти,след известно време започва да си стъпва и през пета.Ходи много стабилно,тича също.След 1м.ще ходим на консултация и ще повдигна този въпрос и пред педиатърката и,но до тогава може ли да споделите вашето мнение.Благодаря предварително.


Титла: Re: Ходи на пръсти
Публикувано от: fros в вт, 22 ное 2005, 19:49
Най-добре сподели с педиатърката и поискай направление за ортопед.


Титла: Re: Ходи на пръсти
Публикувано от: Teya в вт, 22 ное 2005, 20:48
да ти кажа ли, 4е аз ходих на пръсти до 10 годишна възраст без да се усещам, и ми беше супер удобно. Ако оба4е мислиш 4е има проблем е добре да сложиш обувки с твърда подметка и да са високи в глезена и добре стегнати. Пробвай така. А ина4е най добре е разбира се да се пита специалист, примерно детски ортопед.


Титла: Re: Ходи на пръсти
Публикувано от: SaRaNia в вт, 22 ное 2005, 20:59
След като проходят децата започват да експериментират най-различни начини да се придвижват- на пръсти, на пети, на зад, подскачайки... но най-често на пръсти. Рая и до сега като се присети започва да ходи на пръсти. И Александра беше така. За това мисля, че няма нищо за което да се тревожиш.


Титла: Re: Ходи на пръсти
Публикувано от: krassi2 в вт, 22 ное 2005, 21:10
И мойта дъщеря имаше такъв период от време на време да ходи на пръсти или дори куцаше с единия крак. Консултирах се с личната лекарка и тя каза, че имитира някого и по този начин иска да и се обърне внимание. Така беше. Но не е зле да го заведеш на ортопед, все пак да каже за твое успокение.
По това време се бях побъркала, а тя се кефеше дори се подпираше уж на бастун (ползваше дръжката на едно от колелата за бутане). Голям ужас беше.
Водих я и при проф. Владимиров.


Титла: Re: Ходи на пръсти
Публикувано от: reniuga в вт, 22 ное 2005, 21:48
И на мен това ми прави впечатление,че на нея и е много удобно да си ходи така,но другата седмица ще и купувам нови ботушки и ще гледам да са с твърда подметка,за да я видя тогава.


1