BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: verave в пт, 25 ное 2005, 13:08Титла: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: verave в пт, 25 ное 2005, 13:08
Може да ви се стори странно, но ме интересува колко често храните бебетата на поискване. Как разбирате че са гладни? Мила почти не плаче и много рядко дава знак че е огладняла- /плаче и си смуче ръчичките докато я преобличам/. Не им ли се претоварват стомахчетата от честото ядене- напр. през 1 час.
Моля някой да ми разясни нещата? newsm78


Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: rainbird в пт, 25 ное 2005, 13:23
ох, и мен ме вълнува пустото хранене... ние обаче е постижение ако издържим 1 час... и това вече месец и половина, никъде не мога да мръдна, нито нещо да свърша спокойно, та мисля сериозно да въведа някакъв ред през деня. Значи детенцето не ще и не ще да спи повече от половин час наведнъж, половината от които- на гърдата - хем спи, хем суче. Сложа ли го междувременно добре заспало в леглото, се събужда максимум след 15 мин и пак търси да яде и това се повтаря всеки ден почти без изключения. Досега изчаквах самичко да си направи режим, но няма никаква промяна от самото начало и се чудя къде бъркам.


Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: hedra в пт, 25 ное 2005, 13:31
Стомахчетата не се претоварват - на практика кърмата преминава през тях много бързо и се усвоява много лесно,така че това е една от причините бебетата на кърма да се хранят доста по-често от тези на формула.Кърмата се усвоява за около час и нещо,т.е. е съвсем нормално бебето да огладнява на такъв интервал :D Моята маймуна и досега си яде през около 2ч,а като новородена това си беше закон божи.
Ранни признаци за глад са въртене на главичката,неспокойствие,прохленчване,опит да си суче ръчичките или нещо,което се допира до лицето й - ревът е късне признак на глад и значи,че бебето е прегладняло вече.
Geilriel,никъде не грешиш,напротив - чудесно се справяш :D Още малко търпение и нещата ще се оправят - сега сте точно във времето на поредния скок в растежа,когато бебето пак суче непрекъснато,но след още седмица-две ще има промяна :D
Само не забравяйте,че бебетата сучат не само за хранене ;-)А също за комфорт,за успокоение,за приспиване,от умора и куп още съвсем легитимни причини - не на последно място и тази,че просто обичат да сучат и това им доставя голямо удоволствие :D Почивайте заедно с тях,четете,гледайте телевизия или видео и се наслаждавайте - много скоро няма да има време за такива неща и за почивка,защото ще търчите след проходили бебешори,които само поразии правят ;-)


Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: Nellie в пт, 25 ное 2005, 13:40
Ако ти е трудно да разпознзваш признаците на глад предлагай да суче на 2-3часа. На поискване не означава непременно пърмене през един час. Има бебета, които се хранят често и такива, които огладняват през по-големи интервали от време. Опитай се да забележиш как се държи детето ти, когато не е яло дълго време - глад не означава непременно рев, може твоето бебе да си има други сигнали.


Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: verave в пт, 25 ное 2005, 13:44
hedra, много ти благодаря ти винаги си подготвена с успокояващ и точен отговор. Безценна си   :action033:  


Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: connie в пт, 25 ное 2005, 14:12
И Филип не даваше признаци на глад, затова в началото му давах на "мое поискване" на 2 и половина, макс 3 часа. След третия месец пък започна и по-рядко да яде, така че "на поискване" понякога означава през по-големи интервали...
Титла: Re: "на поискване" ? ? ?
Публикувано от: Сънчо в пт, 25 ное 2005, 17:50
И Филип не даваше признаци на глад, затова в началото му давах на "мое поискване" на 2 и половина, макс 3 часа. След третия месец пък започна и по-рядко да яде, така че "на поискване" понякога означава през по-големи интервали...

Ивайла - същата работа, само дето до третия месец си искаше като по часовник на три часа. После съвсем забрави да огладнява и аз като почне да минава много време (някой път и четири, че и повече часа) предлагам, пък ако ще се врътка и любопитства, я оставям да си играе.


1