BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: tumbelina в пт, 25 ное 2005, 13:51Титла: NAN HA
Публикувано от: tumbelina в пт, 25 ное 2005, 13:51
Здравейте мами имате ли представа защо нан-hа изчезна от пазара и дали е свързано с токсичността на продукта.Ние сме само на него и не сме спирали да го използваме тъй като се запасихме от ХИТ.Дали не съм  сгрешила ,може би трябваше да го сменя оше щом изчезна.Предварително благодаря за отговорите.


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: Мръндарина в сб, 26 ное 2005, 10:19
Каква токсичност на продукта?  :crazyeyes:
Ти как даваш това мляко, щом е токсично?
Нищо не разбрах :roll:

ПП. В аптеките има НАН-ХА


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: kiki77 в сб, 26 ное 2005, 20:44
миналата седмица ходих до фирмения магазин и ми казаха, че има забавяне на вноса и аз минах на милумил и съм доволна


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: Елe в пн, 28 ное 2005, 15:53
Познавам доставчик ,който ми каза че със вноса имат проблеми,защото и ние бяхме на НАН НА .Сега сме на МИЛУМИЛ ХА и съм доволна.Не съм чувала нищо подобно за токсичност на продукта.


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: pipka@ в вт, 29 ное 2005, 11:59
NAN H.A вече се появи в търговската мрежа. Имало е закъснение/проблем при вноса от Германия ( говорих директно с търговците на Nestle). Какви са тези твърдения за токсичност на продукта, тъй като и ние сме на това мляко и много ме интересуват подробности????


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: Зъхи в вт, 29 ное 2005, 16:39
Твърденията за токсичност са в случая малко като с цацата в онзи бълг. филм, дето накрая стана кит.  :lol: Всичко идва от една информация в пресата от миналата седмица, че НЕСТЛЕ изтегля от търговската мрежа едни млека в страните Испания, Италия, Португалия и Франция, заради химическо замърсяване. Става въпрос за марка плодови млекца за деца (не бебета), каквато у нас няма. Станалото било причинено от опаковката, която пуснала мастило в продукта, нещо такова... Та така... Това със сигурнсот няма нищо общо с продуктите на Нестле като цяло, най-малко пък у нас, и изобщо не може и дума да става за бебешко мляко! Така че споко!  ;-) Имало е проблем с вноса, сега май всичко ще се оправи...


Титла: Re: NAN HA
Публикувано от: tumbelina в вт, 29 ное 2005, 18:39
заблудата идва от тук


22.11.2005

Групата “Нестле” обяви днес, че е взела решение да изтегли млечния продукт за деца “Нидина” и от пазарите на Франция, Испания и Португалия, след като по-рано днес направи това в търговската мрежа на Италия, съобщи електронното издание на италианския вестник “Кориере де ла сера”.


Според направените в Италия анализи на четирите марки на "Нестле" - Mio, Mio Cereali, Nidina 1 и Nidina 2 има голяма вероятност опаковките на продуктите да съдържат токсични вещества.

На българския пазар от месец е спрян вносът на хипоалергенното адаптирано детско мляко на "Нестле" Nan HA поради неясни причини.
1