BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: Grey в вт, 07 сеп 2004, 13:36Титла: Отново за пишлето
Публикувано от: Grey в вт, 07 сеп 2004, 13:36
Здравейте мъжки майчета!
 Моето синче е на 2 месеца и 11 дни. Още от началото при пишкане му излизаше нещо беличко. Казахме на педиатъра и той каза да му го промиваме с лайка (така и направихме) и всеки път да му го забелваме по малко. От вчера вече може да се каже ,че кожичката напълно му се разлепва и тогава видяхме, че пишлето му е било покрито изцяло с такова бяло (нещо като натрупани мъртви клетки, образували слой отгоре), което с промивките от лайка се изчиства и вече му се открива нормалното пишле.
 При вас имало ли е такова нещо? Моля ви за инфо, защото ми е много претиснено!
 
  Благодаря ви предварително!!!


Титла: Отново за пишлето
Публикувано от: Мери в вт, 07 сеп 2004, 15:32
Да помня че и при нас беше същото. Това беличкото се получава от урината, замърсява се. Щом сега се отваря бобчето нацяло го мий старателно на всяко къпане и прави масажи защото понякога пак се затваря ( при нас така стана), а и е полезно за да стане по еластична кожичката. Щом сте го отворили няма страшно, пак му прави промивки с лайка от време на време а като го масажираш след къпането го мажи с мазно кремче да не е сух масаж.


Титла: Отново за пишлето
Публикувано от: Marid в вт, 07 сеп 2004, 15:38
Нормално е - нарича се смегма - естествена секреция, която се събира в гънката под препуциума( кожичката, която покрива пениса). Не знам защо не ви е обяснил педиатъра какво е това и че няма място за притеснение.


Титла: Отново за пишлето
Публикувано от: Raya в вт, 07 сеп 2004, 15:49
Бялото вещество се нарича смегма и всъщност е естествената защита на това чувствително място от бактерии. Не се притеснявай от него - по-скоро трябва да се притесняваш, ако го няма.


1