BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Чарли86 в пт, 26 авг 2011, 21:26Титла: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Чарли86 в пт, 26 авг 2011, 21:26
Бихте ли ми казали,колко е нормалното количество прием на посочените горе напитки?
Известно ми е за безкофеиновото кафе,но колко е допустимо приема на другите? Вие консумирате ли и по колко.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Flip в пт, 26 авг 2011, 21:32
Колкото хора, толкова мнения. Някои изследвания отричат кофеина, други твърдят, че в умерени количества няма проблем. За алкохола като цяло се твърди, че трябва напълно да се избягва, но лично за себе си не мисля, че вино или бора в умерени количевства са голяма драма.

Пия по едно кафе на ден, понякога - по две. Бира също пия, но рядко - ако има празник или нещо подобно. На морето пиех по една малка почти всеки ден, в града - почти не. Кола не пия по принцип, както и други газирани.

Ей сега ще те накацат да ти обясняват как алкохолът е тотално противопоказен, откъде въобще ти е хрумнало да си помислиш, че може да пиеш бира и като цяло къде отиваш ти, може би :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Angel_Dust в пт, 26 авг 2011, 22:13
алкохол - 0, ако мнооогооо ти се допие, може да пийнеш малка, слаба бира, или чашка вино, но не и всеки ден, по-точно по изключение.
кафе - 1 чаша, слабо. Безкофеиновото е по-вредно, нес е по-концентрирано, най-добре еспресо...дълго, капучино или нещо от сорта.
кола - може 1 чаша...но избягвай, сладка, газирана и с кофеин... само вреди ти носи.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: stasi8510 в пт, 26 авг 2011, 22:50
 По време на бременността не пиех кафе, просто защото не ми понасяше. Алкохол употребих съвсем малко веднъж - няколко глътки шампанско на Нова година. Ако ти се пие кафе, не е проблем, но не прекалявай. Същото важи и за бирата - без да се наливаш, разбира се.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Gigito в пт, 26 авг 2011, 23:21

Ей сега ще те накацат да ти обясняват как алкохолът е тотално противопоказен, откъде въобще ти е хрумнало да си помислиш, че може да пиеш бира и като цяло къде отиваш ти, може би :)
Хихихи, Флип, много радваш. :)
Аз знам, че по едно кафе на ден не е проблем (лично аз пия по едно на ден с доооста мляко обикновено). За колата- чашка от време на време не мисля, че е по-вредно от това много да ти се припие и да не си пийнеш ( аз газирани не обичам никак, особено пък кола; пия супер рядко сода с лимон само) За бирата- мсиля че един брой от време на време също не вреди, даже нали е полезна за бъбреците :) ( аз пия от време на време малка наливна или някаква слаба бира ).


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: *Cathy* в пт, 26 авг 2011, 23:28
Кафе - пиех по едно на ден, нес, но си го забърквах по-слабичко.

Кола - ставаше ми зле от нея по време на бременността и съм изпила 1 чаша за цяла бременност сигурно. Не е полезна принципно.

Бира - пила съм само веднъж за цялата бременност, не ми се пиеше. Една биричка при някакъв повод едва ли ще навреди.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: AnMary в сб, 27 авг 2011, 02:01
Кола и кафе пиех. Кола в малки количества, защото имах много газове от нея. Даже и да не съм бременна пак ми се образуват газове.
Бира не съм пила, защото не обичам.  Преди бременността с дъщеря ми пиех бира, но след това само мъча горкото питие и мога да се напия от една бира :)
Предполагам в малки количества не е вредна.

Gigito е писала за полезността ѝ. Едно време заради пясъци в бъбреците ме караха да пия топла бира... няма по-голяма гадост :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: LadyAngel в сб, 27 авг 2011, 08:50
Като забременях, спрях кафето, което пиех всяка сутрин през изминалите 15 години. В резултат бях като парцал, защото кръвното ми беше много ниско. Изчаках да минат първите 4 месеца и започнах да пия сутрин по чаша с мляко и една к.л. нес кафе. В последствие, понеже работех и следобед ми ставаше адски отмаляло и заспало заради кръвното, удрях по една чаша кола. Почти всеки ден. Лекарката ми беше казала, че бремеността не е болест и не е голям проблем да пия кола, що ми се пие.

Бира пийвах от чашата на мъжа ми по 2-3 глътки, пробвах безалкохолна, но за нищо не става:)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Чарли86 в сб, 27 авг 2011, 09:17
А какви може да са вредите ако се употребяват тези напитки,не  в особено малко количество.Например по няколко чаши кола или кафе?


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: kalei в сб, 27 авг 2011, 09:22
Кафе пиех по едно на ден(до колкото знам кофеинът в големи количества може да предизвика контракции). Алкохол не съм пила, защото през цялата бременност ми се повръщаше от мириса/вкуса на  почти всички видове алкохол.
Колата по принцип си е вредна и за не-бременни - съдържа какви ли не боклуци.От горе на всичко скоро установиха, че за Балканите вместо захар слагат някакъв царевичен сироп, защото било по-евтино  newsm11


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Blondi в сб, 27 авг 2011, 09:50
А какви може да са вредите ако се употребяват тези напитки,не  в особено малко количество.Например по няколко чаши кола или кафе?

Защо, ти искаш експеримент ли да си правиш?  ;-) Рисковете са преждевременно раждане и бебе с ниско тегло. Както и нервност на бебето след раждането.
Кола и кафе можеш да пиеш, разбира се, просто да не злоупотребяваш. Кафетата за деня да не са повече от 3, чашите кола повече от 8, като количествата са за едно от двете, а не и двете заедно. И не повече от 6 чаши чай.
За бирата и виното - предполагам понякога по малко няма да навреди, но все пак едно е сигурно - безвредно и малко количество алкохол за бебето няма. Според мен си струва лишението, докато го носиш, пък после ще си наваксаш  :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Чарли86 в сб, 27 авг 2011, 10:00
е не ,все още не си падам по експериментите :)
Питам защото,една много "учена" моя роднина,се опита да ме убеди,че една чаша бира била толкова вредна,че едва ли не аз съм някакъв урод дето иска да убие детето.Като говорим,че даже рядко изпивам по цяла чаша бира.кафе пия само сутрин с много мляко,а ако после ми се пие,пия безкофеиново.Колата пия по малко 2-3 чаши за деня.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Angel_Dust в сб, 27 авг 2011, 10:14
По-добре ако ти се допие през деня, пии още едно с мляко нормално.
http://www.blitz.bg/article/7460 това за безкофеиновото ;)
http://www.pharmacy-bg.com/bremennost-i-majchinstvo/kafeto-ne-vredi-na-bebeto/ и за кофеина и бременността.Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Woman^In^White в сб, 27 авг 2011, 10:44
Мисля, че от 3-те изброени колата е най-вредна. Напълно я зачертавам.
Не пия бира, но слабоалкохолна и в малко количество не вярвам нещо да стане.
Кафе - чаша не повече. Може и с мляко както са ти казали момичетата по-горе. :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: azaf в сб, 27 авг 2011, 11:40
Бира си пия постоянно. През бременността не съм я спирала - по 1 малка светла бира при събиране с приятели задължително, а понякога и с мъжа ми вкъщи привечер /пък и децата ми са родени през август и в жегите трябваше да се разхлаждам с нещо/. Бирата има доста положителни качества. Но... вино - изобщо /заради някои от съставките знам, че е изключително опасно - особено червеното/; твърд алкохол - никакъв. Газирани - не. С изключение на кола, защото обичам много кафе и имам физическа нужда от него /с ниско кръвно съм, вкл. и при бременност/, но през бременността не можех дори да го помириша. Колата комбинираше действието на кафето и ефекта на содата срещу повръщане - пиех сутрин по 1 кафеена чашка кола.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Angel_Dust в сб, 27 авг 2011, 11:48
чак пък доста положителни качества да има бирата...хем газирано, хем алкохол.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: meri 123 в сб, 27 авг 2011, 12:02
В началото пиех кафе и кола ,защото ми беше ниско кръвното. Бира не пиех.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: azaf в сб, 27 авг 2011, 15:48
чак пък доста положителни качества да има бирата...хем газирано, хем алкохол.


Ето малко инфо /цитирам/:
Произвежда се от преваряването и ферментацията на нишесте, получено главно от зърнени култури - най-вече малцов ечемик, но е възможна и употребата на пшеница, царевица, ориз. За ферментацията спомага ферментационна мая. Бирата се ароматизира с хмел, който придава горчивина и действа като природен консервант. Също така може да се добавят и други аромати посредством билки и плодове.
Бирата най-общо се дели на ейл и лагер и като правило алкохолното съдържание е между 4% и 6%, макар че съществуват и по-високо алкохолни бири.
Умерената употреба намалява риска от сърдечни заболявания, като сърдечен удар или инфаркт.
Бирената мая е известна като богат източник на магнезий, селен, калий, фосфор, биотин и витамини от група B. Поради тази причина понякога бирата е наричана „течен хляб”.
Проучвания показват, че една чаша бира на ден може значително да повиши нивата на добрия холестерол. Хората, умерено консумиращи бира, са защитени до известна степен и от бактерия, предизвикваща голяма част от стомашните язви.
Особено богата на витамини от група В (например ниацин, рибофлавин (В2), пиридоксин (В6), фолиева киселина (В9) и кобаламин (В12) и с добър баланс на основни минерали (сравнително високо съдържание на калий и сравнително ниско на натрий; бедна на калций и богата на магнезий), често бирата е препоръчвана заради ролята й срещу образуване на камъни в жлъчката и бъбреците.
Бирата е богат източник на силиций, важен за здравината на човешките кости.

Естествено, става дума за умерена консумация, а не за надпиване с бира. Всяко нещо с мярка може да бъде полезно, а и най-полезното без мярка често е вредно. :peace:
За разлика от газираните напитки, ефектът не се постига изкуствено, а чрез естествената ферментация.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Angel_Dust в сб, 27 авг 2011, 15:52
нали за по време на бременност говорим? никъде не пише, че се препоръчва, защото е много полезна за бременната и бъдещото бебе...


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: azaf в сб, 27 авг 2011, 15:57
Да, при бременност е важно още повече всичко да е с мярка.
Но и никъде не пише изобщо да не се пие.
Не вярвам по 1 малка бира да навреди с нещо. Достатъчно деца на майки, пийващи си по малко бира, познавам и при никое няма отрицателни последици.
Ако жената обича, не е нужно да се лишава напълно.

Много често при бременните се наблюдава желание за определена храна или напитка, продиктувано от конкретна нужда на организма.
То и тебешир не знам да е полезен или пръст, но има бременни, които изпитват нужда. Та и с бирата предполагам е така.
Аз преди да забременея не обичах бира. Е, тогава ми се пиеше. Тогава се научих и да я харесвам.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Angel_Dust в сб, 27 авг 2011, 16:01
но не е нужно и ежедневно да пие бира... още повече, че 9 месеца все може и без бира да издържи човек...или с 1-2 за целият период.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: azaf в сб, 27 авг 2011, 16:16
Е, да видя някъде да пиша за ежедневно пиене на бира?
Говоря за пиене при излизане с приятели или празнуване на нещо /за предпочитане е в пъти пред гледката на надигаща 40-градусова ракия бременна/, при някой приятен вечерен разговор на терасата у дома с половинката или понякога в жегите, когато изпита желание. Ежедневното пиене на алкохол, дори и бира, дори и без бременност, обикновено говори и за проблем с алкохола /вероятно неосъзнат/. За мен пиенето на бира повече от 2-3 пъти в седмицата и при наличие на крепко здраве и липса на бременност, навежда на по-особени мисли за пиещата /за твърд алкохол пък да не говорим/...
За бременната - надали 1-2 пъти в месеца по 100-150 г. /и то не наведнъж, а на глътки за цяла вечер с храна/ би навредило.
И без да съм бременна, не пия друг алкохол /без конкретен повод, понеже при повод си позволявам/, освен бира. И не ми се е случвало всеки ден /дори не мога да си го представя как човек съзнателно и ежедневно приема алкохол/...
Особено пък бременна жена с достатъчно мозък в главата.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: smehorana в сб, 27 авг 2011, 17:38
Кафета пиех по 2 на ден и с първата бременност и сега.Но бира и кола не.
Ето малко инфо,на когото му се чете:
Цитат
Не прекалявайте с газираните напитки!
ПРИЧИНИТЕ Те не са забранени по време на бременността, но редовното им консумиране, особено в големи количества, може да бъде опасно. Газираните безалкохолни са богати на фосфор, а увеличените му нива водят до дисбаланс в обмяната на калция и до дефицит на калций в организма. А този минерал е много важен не само за формиране на костите на плода, но и за правилното функциониране на нервната система, сърцето и процесите на кръвосъсирване. За плода ще е по-добре да приемате напитки, богати на калций, а не богати на фосфор. Заменете газираните напитки с млечни шейкове.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Rois в сб, 27 авг 2011, 18:28
Кафе не пия по принцип и кола не пия по принцип. Но съм чувала, че колата по не се препоръчва от кафето. Бира съм пила, но 5-6 чаши общо за цялата бременност. Казвах ми, че по малко бира или вино (не всек иден, разбира се) не е проблем. Ама аз и вино не пия по принцип.  :mrgreen:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: des_1984 в сб, 27 авг 2011, 21:23
 След като забременях и ми се гадеше от кафето и го спрях. Кола не обичам, но ми се припиваше и да съм изпила 3- 4 чаши. Алкохол не съм пила изобщо- просто не ми се пиеше. Според мене рядко може по една малка бира. Също така си мисля, че за 9м. може да се издържи и без какъвто и да е алкохол.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: AngelsWish в сб, 27 авг 2011, 23:06
Първите 3 месеца не пих кафе и кола,но после кръвното ми почна много да пада и пих по 1 3 в 1 на ден кола избягвах бира пих 1 или 2 пъти,но за сметка на това бяло вино пих веднъж в месеца докато бях бременна.Имам книга,но е на английски и там пишеше,че е възможно да се приема до 250 мл чист кофеин,като Cola Light имаше около 140 ако не се лъжа в 500 мл.,но все пак трябва да знаеш,че кофеин се съдържа в много храни и няма как да не приемеш,а иначе в книгата разрешаваха до 2 чаши късо експресо на ден.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Menina в сб, 27 авг 2011, 23:08
Кафе пия- работата ми изисква концентрация и ако ми се спи или не съм достатъчно бодра е абсурдно да я свърша. А и съм с ниско кръвно и ми се отразява добре.
Кола пия рядко, бира почти никога. За бирата не знам да е вредна, стига да е в някакви умерени количества, за колата- убедена съм, че е, кафето- зависи как е направено и в какво количество е.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Cambria в нд, 28 авг 2011, 00:34
За бирата не знам да е вредна, стига да е в някакви умерени количества.

За различните хора "умерено" количество е различно, заради това навсякъде пише да не се пие алкохол докато си бременна. Предполагам обаче 2-3 бири през бременността няма да навредят.

Аз лично и преди да забременея никога не съм пила кола, кафе или бира, за сега да не говорим. Пия единствено много вода и прясно изцедени плодови сокове.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: kemata в нд, 28 авг 2011, 00:59
Кафе пия от време на време, чула съм че 3 в 1 е по вредно от истинско еспресо, защото първото съдържа консерванти, кола  пия  рядко само когато ми се прииска  много , същото е и с бирата но никога не изпивам цяла бира по скоро по една чашка на 3-4 дни! Всяко нещо което е с мярка не е вредно според мен! Само пушенето през време на бременноста  не мога да приема че е нормално !


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: mimi_82 в нд, 28 авг 2011, 15:45
Всяко нещо което е с мярка не е вредно според мен!
Ето това е истината  :peace:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Gigito в нд, 28 авг 2011, 17:41
Аз лично и преди да забременея никога не съм пила кола, кафе или бира, за сега да не говорим. Пия единствено много вода и прясно изцедени плодови сокове.
Ами то това е все едно да пишеш в тема за секцио ако си родила нормално...


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Cambria в пн, 29 авг 2011, 03:26

Ами то това е все едно да пишеш в тема за секцио ако си родила нормално...

Това не пречи, да имам мнение по въпроса и съм го изразила в първата част на постинга ми, който ти не си цитирала. Освен това аз също съм с ниско кръвно и лекарката ми ми каза да пия кафе - така, че едва ли е вредно, стига да не се прекалява.  :peace:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Кейтинка в пн, 29 авг 2011, 08:23
Аз си позволявах от време на време чаша бира или вино. Кола и кафе не консумирах.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Зодия Телец в пн, 29 авг 2011, 11:03
Колата  е вредна и  :naughty: за не-бременните. А 2-3 чаши дневно е ......много.

А лично аз пропих бира, когато бях бременна с голямата си дъщеря  :) Някъде в 5-тия месец направо изпих половината бира на мъжа ми на екс :oops: А никога преди това не съм харесвала вкуса на това питие. Пиех си по една чаша бира почти всяка вечер до края на бременността / пиеше ми се повече, но се въздържах/, и никога не съм смятала , че вредя на детето си. Кафе пиех сутрин задължително  и си се чувствах ок.
Някой по-горе беше написал, че е важно всичко да е мярка. Подкрепям абсолютно!


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Little Evil в пн, 29 авг 2011, 14:29
Пиех по едно еспресо на ден, кола не обичам, бира не пиех, защото съм на принципа без една мога, с една не не мога.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: NqkakvaSiTam в пн, 29 авг 2011, 22:42
:) Zdraveite, az sum savsem prqsna v bg - mamma, taka che se izvinqvam ako neshto sburkam. Az ne jiveq v Bulgariq v Italiq sum v momenta i sum v nachaloto na 6ti mesec.
Po temata - edna jena tuk koqto ima 7 sina (vse zdravi i silni maje) mi kaza che birata pomagala za karmata i e hubavo ako piq. Ne v golemi kolichestva razbira se, no po edna malka bira na nqkolko dni nqmalo da mi navredi ... Nqkoi chuval li e podobno neshto ? :)

-------------
Моля, пишете на кирилица.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: AngelsWish в пн, 29 авг 2011, 22:49
Ха да ти кажа май е така въпреки,че от няколко седмици нямам кърма ама изобщо вчера изпих една чаша бира и още на първата глътка усетих напрежение в едната си гърда на сутринта имах малко (под малко съвсем малко количество,но като се има предвид,че преди изобщо нямах) така че може би наистина е така,а може и да действа само на някои организми не мога да кажа.Сега ако това е вярно ме е яд,че не го открих по-рано ама докато кърмен изобщо не близвах алкохол.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: lout в вт, 30 авг 2011, 00:23
Няма никъде безопасна граница,уговорката е че след определени количества рискът се увеличава ...
Когато ми се е пило алкохол съм пийвала/без да прекалявам/.С втората си бременност умирах за бира,въпреки че никога преди или сега я пия.
Относно колата и нея съм употребявала от време на време/да не е лайт,защото заместителите на захарта са друга тема/
Кафе 1-2 на ден.
Аз съм на принципа че ако нещо ми се яде или пие значи имам нужда от него,но правилото е вредните неща в малки количества и не всеки ден.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Не съм в вт, 30 авг 2011, 10:44
 Явно тук аз съм била най-лошата и безотговорна бременна. С първата бременност така ми се пиеше бира, че няма накъде повече, тогава ми се е случвало и повече от 1 да изпия, с второто не ми се е пило и съм пила по малко на празници или събирания, а сега изобщо не ми се пие, въпреки, че преди да забременея си позволявах по 1 малка бира (кърмачка съм).

За кафето аз знам, че по 1-2 на ден не са проблем и при бременност и при кърмене, за алкохола по подобен начин - няма проблем да се пийне чаша вино или бира при повод, колата си е вредна по принцип, но ако много ти се пие - пий 1-2 чаши.

 Бременността не е болест и да, хубаво е да се пазим, но и ние сме хора! Важното е всичко да е с мярка.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: TDI в вт, 30 авг 2011, 21:56
Кафе от 3тия месец пиех по 1 на ден. Бира не ми се е пиело, но пък пиех по 1 чаша червено вино, понякога и по 1 и 1/2  :mrgreen:
Кола не ми се е пиело и нямам спомен да съм пила  :thinking:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: stela.babacheva в ср, 31 авг 2011, 16:39
Ох,преди да забременея изпивах по 2 литра кола дневно (което е ужасно),бях се пристрастила към нея,странното е че като забременях,от един път ми се отврати и не искам да чуя за нея :D Без кафе не мога,пия си по 1-2 на ден,биричка рядко..


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: mariqrousse в ср, 31 авг 2011, 17:36
Подкрепям мнението, че всяко нещо е позволено с мярка. Така че си пия по едно кафенце всяка сутрин. Бирата съм я ограничила до около 1 бира седмично. Кола не обичам по принцип, но понякога изпивам по някоя чаша - когато милото пие и на мен ми се допива. Все пак какво като съм бременна - и аз съм човек и имам право на своите слабости и глезотийки.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: kalei в ср, 31 авг 2011, 23:00

Po temata - edna jena tuk koqto ima 7 sina (vse zdravi i silni maje) mi kaza che birata pomagala za karmata i e hubavo ako piq. Ne v golemi kolichestva razbira se, no po edna malka bira na nqkolko dni nqmalo da mi navredi ... Nqkoi chuval li e podobno neshto ? :)

Абсолютно е права жената  :peace:
Ако не беше бирата, да сме приключили с кърменето още в 5-ти месец  :mrgreen:
Тук (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485) има повече информация по въпроса


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: бибиЯна в чт, 01 сеп 2011, 10:11
Аз категорично зачерквам бирата , въпреки че е слаб алкохол по време на бременността .По принцип много я обичам и пия доста .По време на бременност - пълен абсурд , а и не ме привлича , слава богу.  :naughty:
Колата също - особенно на "Кока-кола" - има доста повече кофеин , от която и да било друга и е много газирана ... дразни черния дроб , стомаха ...  По принцип рядко пия кола , сега не ме и блазни.
Кафето ... Пийвам си по едно 3в1 .Моето кръвно е ниско и без кафе сутрин съм като парцал.Само гледам да не пия кафе на гладно , както по принцип ми е  навик.
Споделям иначе думите ,че с мярка няма да си навредим на бебешори.Една-две глътки едва ли са проблем .
п.п. Сега се сетих за една позната , която дънеше алкохол като смок като беше бременна.Една вечер изпи пред очите ми ( които станаха на палачинки ) две-три чаши бира , два пръста уиски , още толкова мастика ...  :shock: И това не  беше еднократно ... Бира редовно си жулкаше .Здраво дете роди , ама ... Да не влизаме в подробности ...Категорично съм против такива изцепки , дори и веднъж за деветте месеца.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: stela.babacheva в чт, 01 сеп 2011, 10:16
п.п. Сега се сетих за една позната , която дънеше алкохол като смок като беше бременна.Една вечер изпи пред очите ми ( които станаха на палачинки ) две-три чаши бира , два пръста уиски , още толкова мастика ...  :shock: И това не  беше еднократно ... Бира редовно си жулкаше .Здраво дете роди , ама ... Да не влизаме в подробности ...Категорично съм против такива изцепки , дори и веднъж за деветте месеца.
И аз имам такива познати.Но,не говоря за еднократно пиене на твърд алкохол,а за системно такова в доста сериозни количества.Потресаващо е,да видиш бременна жена да се налива с ракия примерно,до припадък..Слава Богу,че дечицата им се родиха живи и здрави.Но края можеше да бъде друг.
 А за бирата,не я намирам за опасна в ограничени количества..не виждам с какво би навредила


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Flip в чт, 01 сеп 2011, 10:27
Има огромна и чисто количествена разлика между чаша бира и наливане с концентрат.

Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Gigito в чт, 01 сеп 2011, 13:26
Е да, но това вече многократно го установихме ;)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Триви в чт, 01 сеп 2011, 14:02
. едно-две кафета на ден не са проблем.
. за алкохола не знам, аз се въздържах изцяло.
. кола изобщо избягвах, умишлено. както и натурални сокове.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: stela.babacheva в чт, 01 сеп 2011, 14:23
На първият ми преглед,докито ми каза категорично да забравя за кафето,всякакви количества били вредни,НО така и не го послушах естествено.Едва ли 1 кафе е проблем


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Gigito в чт, 01 сеп 2011, 21:19
На мен пък в началото ми причерняваше като се изправя и доктора ми каза "пий по едно кафе и една кола". Само за кафето изпълнявам. :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: SanDan в пт, 02 сеп 2011, 02:00
Не знам какви са нормите. Бира не пия по принцип, кафе рядко, но към колата съм пристрастена. Ограничих я през бременността и сега, но преди да забременя се е стигало и до 2 литра на ден, така че тялото ми е свикнало. Не знам кога ще започне да ми се отразява, но е факт, че сега имам глад към нея. :thinking:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: stela.babacheva в пт, 02 сеп 2011, 09:12
Ох,това с колата ми е толкова познато :lol: Имаше период,когато си купувах цели стекове кутийки кока-кола,по 24 бройки..и за 2 дена свършваше,направо безумно.Като имаш предвид,че разяжда бръснарско ножче,направи сметка какво прави с нас (говоря за изпиването на нечовешки количества като моите).Както казах по-назад,отврати ми се от един път.На много неща ми се отрази бременността.Преди обичах лятото и ненавиждах зимата и студа,а сега като съм бременна искам да е зима и да е студено,изведнъж зимата ми стана лубим сезон :D Повредих се!Извинявам се за спама :hug:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: La Diva в пт, 02 сеп 2011, 09:45
кафето го спрях ,кола мн. рядко и по-малко ,а бира по една чаша на ден пиех или винце :D


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: det в пт, 02 сеп 2011, 21:40
  Не консумирах нищо от посочените . Отказването от кафето ми беше най-трудно , но след това въобще не ми липсваше . Започнах да пия кафе месец след раждането , да ме държи будна след безсънните нощи .


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Galactic Voyager в пт, 02 сеп 2011, 21:58
Тъй като съм с ниско кръвно лекарката ми директно ме пращаше за кафе и кола - говорим за 70-80 на 40 кръвно.
- кафе пия в доста малки дози, по-правилно е да кажа, че пия мляко с кафе.
- кола, газирано и сокове по принцип не обичам, но 3-4 месец единствената течност, която успявах да поема без да повръщам и която ме облекчаваше в тези симптоми беше колата и фантата. Изпих толкова, колкото не съм пила за целия си живот, а сега не искам и да чуя за газирано.
- алкохол - бира не пия, вино 1-2 чаши бяло вино в единични случаи е ок за мен.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Bibi85 в нд, 04 сеп 2011, 14:13
Кафе пия всяка сутрин, помага ми да се събудя, но си го правя много слабо. Много рядко пия второ за деня. Колата не я обичам много, пия по 2 чаши веднъж на два месеца. А бира пия като се съберем семейно, може би 2-3 пъти на месец по една малка чаша.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: itali в пн, 05 сеп 2011, 19:33
На мен нищо не ми казаха за кафето, но от 5-6 седмица ми се гади от него и не мога да го пия. Преди пиех от 3 до 10 кафета на ден! Кола и бира не обичам. Лошото е, че съм с ниско кръвно и кафето ми се отразява добре....


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Feline^ в пн, 05 сеп 2011, 20:16
Кафе - по едно на ден пиех.
Бира-  по половин или една чашка.
А газирано избягвах да пия.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: desssika в вт, 04 окт 2011, 22:11
За колата-не обичам особено,имам чуството,че ми разяжда зъбите.Сигура  съм,че не е никак полезна,както и натуралните сокчета и рарезни други питиета с всякакви Е-та,знайни и незнайни химии.Аз се старая да приемам повечко натурални неща,плодове,зеленчуци,ядки,търсих и хляб БДС,но не намирам,някой между другото ако знае такъв хляб и в коя верига магазини се предлагат...
Да не се отклонявам,за кафето-пиех доста,но сега като не пуша кафето само ми напомня за цигари и не пия.И моето кръвно е ниско,но някак компенсирам с много вода и други течности,хапване през кратки интервали.Иначе понякога като сме на кафе си поръчвам фрапе-чокофредо,но предполагам съдържа малко кофеин.
За алкохола,не харесвам бирата,така че не пия.Обаче пък с наближаването на зимата все повече си мисля за чашка червено вино  :flutter: и мисля да се поглезя с по 1 чаша на Коледа  и Нова година,хехе отсега съм си планувала:)
Като цяло и аз мисля,че минимални количества не вредят,но когато можем спокойно и щастливо да живеем и без тях,супер!Бях видяла в Англия на етикета на бутилка бира отзад картинка с бременна жена,която е зачеркната..


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Fraqueza в вт, 04 окт 2011, 22:18
Аз лично пия 1 силно кафе на ден или 2 по - слаби...Според моята лекарка 1 силно не е проблем!
За колата 2-3 пъти в рамките на 1 месец.Честно казано лекарско мнение за това -винаги негативно.Според доки това отключва контракции...
Бира не ми се пие.А преди много обичах.Иначе от началото на бременността съм пила 2-3 пъти по 1 чаша.Според лекарите 1-2 чаши на седмица не е проблем!


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: laurra в вт, 04 окт 2011, 22:25
Когато в 7 месец се престраших да питам дали мога да пия кафе, тя ми отговори ти да не си болна, разбира се ,че може. Бирата била полезна за кърменето, кола рядко съм пила.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: bim_bam в вт, 04 окт 2011, 22:30
Бях на безкофеиново, но пиех кока - кола.
Бира не обичам по принцип, концентрат пропих по малко съвсем скоро, така че алкохолът не ми е бил никакъв проблем.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: adi_i_bebe в ср, 05 окт 2011, 01:46
Преди 2 седмици в болницата лежах с една жена, която беше 3 дни след инвитро, акушерката сутринта я пита, дали е пила кафе, понеже й беше ниско кръвното и каза да си пие по едно сутрин (а след инвитро знаете, че препоръчват максимално да се пазиш), така че не смятам, че е проблем  :peace:
Бира съм си пийвала, кола не обичам много, но и това съм пила понякога, а относно кофеина - в студения чай също има доста, а аз, преди да разбера, пиех по 1 литър на ден...


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: desi manova в ср, 05 окт 2011, 08:25
Кола не пия никога почти, а и изобщо газирано.
Кафе си пиех, с кофеин, което винаги е по-добрия вариант от изкуственото безкофеиново.
Бира обичам и също съм си пила понякога.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Леана в ср, 05 окт 2011, 10:26
Кафе пия по 1-2 на седмица, но останалите сутрини съм на мляко с нес кафе. Кола от 5-6 месец почна да ми се пие и пия. А за алкохол - докторката отначало каза, че може по една чаша бира или вино и понякога си пийвам :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Ivelina Mineva в ср, 05 окт 2011, 16:57
Кафе пиех всяка сутрин (от кафеварка), кола рядко купуваmе, но не съm се ограничавала съзнатело, бира и вино съm си позволявала по 1-2 пъти в седmицата.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: nigela в ср, 05 окт 2011, 23:30
Газирано не пия по принцип.
Кафе пиех безкофеиново.
Бира - случваше ми се отвреме на време по една малка


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: cufti_23 в чт, 06 окт 2011, 01:35
Пиех и трите  :blush:
  Кафе по едно на ден, с мляко, така си го пия и попринцип.
  Кола обаче пиех и то доста, просто умирах за кола  :roll:
  Биричка по една чашка, при виждане с приятели, даже вечерта преди раждането бях изпила чаша и половина. От виното определено ми ставаше лошо.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: capsicum в чт, 06 окт 2011, 11:58
Кафе си пия всяка сутрин. Без захар и мляко. Напоследък го правя малко по-слабо. Кръвното ми е редовно под 100, така че и лекарката ми каза да си пия...
Газирано не обичам (освен тоник), но напоследък не ми се пие...иначе не се спирам, ако ми се допие нещо. Ако не се злоупотребява, за мен няма проблем
Бира много обичам! След като забременях, пиех по една малка от време на време. Сега открих, че безалкохолната ми харесва и си пия по една всяка вечер. Вино също много обичам, но се въздържам. Понякога по глътка от чашата на мъжа ми.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Free Agent в чт, 06 окт 2011, 21:03
И шоколад!
Полудявам само като ми каже някой, че нещо ми е забранено - и сто пъти повече ми се допива и дояжда.
Кафе и без това пия по 1 слабо сутрин с мляко.
Кола следобед, но доста рядко. Иначе Фанта много ми се пиеше.
И биричка си пийвах по една като имаше повод. Сега нещо пък не ми се пие.
На Нова Година пих винце една чашка.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Pupitka в чт, 06 окт 2011, 22:58
Кафе пих всяка сутрин-еспресо,чисто.Обожавам го и не съм го спирала.Чак пък толкова едно кафе да ти навреди..
Кола не пия по принцип,но бих си позволила,ако пиех.
Бира обожавам,но интересното е,че по време на бременността не я понасях,което бе голямо облекчение за мен.  :mrgreen:  :peace:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Sophi_Fote в вт, 11 окт 2011, 05:19
Без Кафе ще оцелея, без кола - не ми пука много и без това не я харесвам, ама без бира..... Толкова обичам бира че не мога да се лиша от нея, пия когато ми се пие и колкото ми се пие :) може да ме съдите ама пия по 2-3 бири и не се ограничавам друг алкохол не пия и ако не е бирата друго газирано не пия... не смятам че ще ми навреди


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: pax в ср, 12 окт 2011, 14:05

+1 :peace:

Първите два месеца (до преди да разбера) борех ниското кръвно с по 2-3 кафета дневно, безалкохолно пия почти само кола, пушех активно, а даже и веднъж се напих с 2-3 чаши червено вино в една пицария. Въобще не съм мислела, че може да съм бременна. А и бях болна, та изпих един блистер аспирин за 2-3 дни. Ходех на работа, където ври от вредни изпарения на химикали, вдигах тежко, веднъж паднах жестоко (краката последни :lol:)
А бе общо взето, предвид всичките забрани, не би трябвало да имам бебе и то здраво :crazy:
След като разбрах прекратих всичко, ама пусти количка и биричка пак си ги захванах.
На Нова година изпих чаша бира и две шампанско. Шоколада уж щях да си хапвам по квадратче-две, ама си опуквах цял :lol:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Деси@Димитрова в ср, 12 окт 2011, 14:19
Всичко съм пила в ограничени количества.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: meranda в ср, 12 окт 2011, 16:48
Задължително пия кафе сутрин, еспресо, с много ниско кръвно съм. Кола и бира не обичам. Но като цяло в разумни количества не биха навредили.
Като си спомня как при първата бременност не смеех едно кафе да изпия :ooooh: и едва се влачех, е няма нужда :xarms:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: N_A_N™ в ср, 12 окт 2011, 18:44
Всичко пия и всичко ям, без да се замислям. Без концентрат де, но и не ми се пие. Ако пък ми се допие, ще си пийна едно малко. Кво па толкоз...
По едно време бях с много ниско кръвно, не можех да стана от леглото и само кола ме вдигаше. Пиех по половин литър някъде.
А док каза, че ми разрешава по 2 кафета на ден.
Имам контракции, но си имам други проблеми. Никой не ми е казвал, да спра кофеина.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Тонка* в пт, 14 окт 2011, 10:25
Кафе не пия, кола - рядко. За сметка на това, докато бях бременна си пийвах доволно бира и то по предписание на лекарката ми.  :D  :crazy:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Мон... в сб, 15 окт 2011, 22:43
Бихте ли ми казали,колко е нормалното количество прием на посочените горе напитки?
Известно ми е за безкофеиновото кафе,но колко е допустимо приема на другите? Вие консумирате ли и по колко.

Докато бях бременна не пиех нито едно от изброените.
След като отбих детето си наваксах :mrgreen:

Може обаче по малко да си позволяваш ако толкова ти се иска нещо  :lol:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: sourcherry в нд, 16 окт 2011, 15:17
Бира по принцип не пия, ужасна ми е. Изобщо алкохол не бих допуснала по време на бременност.
Кока-кола - не съм пила. Не обичам.
Кафе - да. Обожавам силно еспресо с пълномаслено мляко :love:.
По време на цялата си бременност пиех 2 по-слаби еспресо с мляко.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Лита в нд, 16 окт 2011, 18:03
Бира пиех ако / когато ми се пиеше (не повече от чаша).
Кола и газирани напитки като цяло не обичам.
Всяка сутрин пиех капучино мед.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Блу в вт, 18 окт 2011, 17:02
Не мога да си помисля денят ми да започне без голяма чаша шварц кафе с много мляко. В дните, когато давах кръв и съответно излизах от нас без да съм пила кафе, бях като парцал. Бира... заболяваше ме е от минимално количество главата и да съм пила 3-4 пъти. Кока-кола не обичам, дори и да съм пила, било е съвсем инцидентно.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: siddha в вт, 25 окт 2011, 17:07
По време на бременността ми пиех по едно кафе на ден, кола рядко ми се е пило, но пък за сметка на това, като видех бира и умирах за нея :D По принцип не пия бира, но през този период си пийвах по една чаша от време на време.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: hailie в вт, 25 окт 2011, 22:10
Кафе пиех мноооого малко, защото кафето ми върви с цигарка, а от както не пуша пия кафе само ако "загубя фокус" :lol: .

Кола също рядко пия, като цяло газинаро избягвам, заради кърменето, позволявам си от време на време Спрайт.

Бира... Нали ги знаеш ония клипчета , дето показват едно бебе в корема на майка си как спи, а майката пуши цигара и то става цялото в дим и започва да кашля. Аз си преставям нещо такова, ама с алкохола :sick: . И някъде четох, че алкохола е много, много вреден за бебето, защото се усвоява от черния дроб на организма, а на бебето черния дроб е много мъничък. Аз попринцип не пия никакъв алкохол по никакви поводи и причини и мога много лоши неща да напиша :peace: .
Но пък ми развиваха и теорията, че молекулата на алкохола била много голяма и не можела да премине през плацентата :35: :crazy:  и изобщо не достига до бебето :lol: . Така че....

Всеки си решава и никого не съдя!  :bouquet:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: lili375 в ср, 26 окт 2011, 11:41
Когато забременях докторката ми каза:
до една чаша кафе дневно и до една малка бира или чаша вино и то не всеки ден
За колата не съм питала специално.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Mimeto23 в ср, 26 окт 2011, 14:15
Бира в момента не пия. Като цяло не ми се пие никакъв алкохол. Въпреки, че съм почитателка на бирата, в момента не изпитвам влечение към нея.
Кола и други безалкохолни не пия по принцип.
Кафето... Ех, кафето :) С ниско кръвно съм. Преди бременността пиех по 2-3 кафета всеки ден. Но през първите три месеца и нещо не ми се пиеше изобщо кафе. Резултата беше, че кръвното ми стана още по-ниско. Сега вече си позволявам 3-4 чаши кафе с мляко в седмицата.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: bobibb в ср, 26 окт 2011, 15:47
Кафето го намалих от две на ден, до 1 сутрин, но половин чаша защото преди пиех конска доза :). Кола не съм пила защото по принцип не пия газирано, а биричка ми се пийваше в началните месеци доста newsm78 и пийвах, но по половин чаша някъде.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Sophi_Fote в чт, 27 окт 2011, 12:15
Пиещите бира - по колко бира си позволявате да пиете и колко често?


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: marble2 в чт, 27 окт 2011, 22:25
През първите 3 месеца се не съм пила бира и кола, само безкофейново кафе. След това по 1 кафе, 1 малка бира вечер и без кола. И така през 2-те ми бременности.

Бира пиех по 1 малка дори докато кърмех, макар че свекър ми ме гледаше на кръв за това.
Да не се забравя обаче ,че кофеин има и в шоколада и черния чай, също и енергизиращите напитки.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: rdjvl в пт, 28 окт 2011, 02:15
Алкохол - твърдо не! Кола принципно пия рядко, но ...кафе си пийвах по 1 чашка, еспресо......

Обичам  безалкохолна бира.....


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Кейтинка в пт, 28 окт 2011, 09:26
Пиещите бира - по колко бира си позволявате да пиете и колко често?

Аз се ограничавах до чаша. 1-2 пъти седмично, може и по-рядко.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Kanela в пт, 28 окт 2011, 13:06
Аз съм от неможещите без кафе и кола. Пия по половин лъжичка нес кафе дневно. В някои дни и по 300 мл кола. Няма начин да спра кофеина, пробвала съм милион пъти и резултатът е внезапно прилошаване или припадане на улицата.
Като ми се припие бира - 2-3 пъти за цялата бременност, си вземам безалкохолна или подобие на бира от малата или джинджър.
Що се отнася до това колко алкохол стига до бебето - на доста места пише, че почти си го делим - 40% са за бебето, 60% - за майката. :shock:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: marble2 в пт, 28 окт 2011, 22:00
Хора, коя е тази безалкохолна бира която ви харесва. Аз няколко пъти съм опитвала безалкохолна и въобще не ми харесва.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Pupitka в пт, 28 окт 2011, 22:34
Хора, коя е тази безалкохолна бира която ви харесва. Аз няколко пъти съм опитвала безалкохолна и въобще не ми харесва.
Няма такава,дето да ми харесва,освен ако не е немската Варщайнер.Пробвах да пия Каменица сините кенчета и се отказах.Бяха просто..  :sick: Накрая вече си казах,най-добре без,отколкото с тия боклуци..
И аз не съм се ограничавала чак и кафе да не пия.Пийвах по едно сутрин.  :peace:


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: AnMary в сб, 29 окт 2011, 00:22
Хора, коя е тази безалкохолна бира която ви харесва. Аз няколко пъти съм опитвала безалкохолна и въобще не ми харесва.
Май няма такава, която да ми е харесала. Пробвала съм, оставям я на мъж ми :)


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Kanela в нд, 30 окт 2011, 08:24
Хора, коя е тази безалкохолна бира която ви харесва. Аз няколко пъти съм опитвала безалкохолна и въобще не ми харесва.
Ето тази е божествена - с вкус на карамел, но като гледам май я има само в Унгария: http://karamalz.hu/
Също и Gösser /тя май е немска/. А джинджърската e D&G Old Jamaica.


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: desi manova в нд, 30 окт 2011, 11:33
О, аз доста пия бира, но също мисля, че има и съвсем нелоши безалкохолни. Един пример за такава, без допълнителни овкусявания, е безалкохолната Beck ´s - съвсем бирен вкус си има  ;-)
И други има, просто скоро ми се случи да пия тази, та помня, че съвсем добра ми се видя.
Иначе малцовата  - горе показаната унгарска е също малцова- и аз я обичам, но е особена де, не на всички харесва...


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Gigito в ср, 02 ное 2011, 20:12
Е все пак за България говорим, къде въобще могат да се намерят тези бири? Българската безалкохолна бира няма нищо общо с вкуса на бира, отвратителна е!


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: Flip в ср, 02 ное 2011, 20:17
Е все пак за България говорим, къде въобще могат да се намерят тези бири? Българската безалкохолна бира няма нищо общо с вкуса на бира, отвратителна е!

След като поживях в Бърно, стигнах до извода, че и българската алкохолна бира няма нищо общо с вкуса на бира, ама нейсе...


Титла: Re: Бира,кола и кафе?
Публикувано от: M3r17o в ср, 02 ное 2011, 20:28
Изобщо не пия бира и кафе, а кола 1-2 пъти месечно  ;-)


1